Булочки з повидлом – 7 рецептів в духовці з покроковими фото

Булочки з повидлом – це класика домашньої випічки. Готові булочки можна їсти просто так як перекушування або подавати до сімейного чаювання. Є багато варіантів приготування такого частування. Кращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з семи покрокових рецептів з фото.

Листкові булочки з повидлом

Листкові булочки з повидлом – це дуже смачне і яскраве частування для вашого домашнього або святкового столу. Апетитне частування кожен зможе приготувати своїми руками. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 9 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 0,5 кг.
  • Повидло – 400 гр.
  • Цукор – 5 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто і ділимо його на рівні квадратики.

Крок 2. По центру кожного квадрата кладемо трохи повидла.

Крок 3. Дві протилежні сторони тіста акуратно склеюємо між собою. Прищипуємо торці заготовок.

Крок 4. Акуратно перевертаємо продукт швами вниз і укладаємо на форму для випікання.

Крок 5. Обмазуємо кожну булочку збитим яйцем.

Крок 6. Зверху посипаємо цукром.

Крок 7. Випікаємо частування до рум’янцю при температурі 200 градусів. На це піде, приблизно, 15 хвилин.

Крок 8. Ароматні і хрусткі листкові булочки з повидлом готові. Можна пробувати!

Здобні булочки з повидлом в домашніх умовах

Здобні булочки з повидлом в домашніх умовах – це простий і швидкий спосіб приготування апетитної і ароматною випічки. Улюблена багатьма частування з соковитою начинкою нікого не залишить байдужим. Приготуйте до сімейного чаювання або приходу гостей разом з нашим покроковим рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Молоко – 250 мл.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Повидло – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У молоці розмішуємо сіль і цукор.

Крок 2. Викладаємо сюди дріжджі і знову перемішуємо.

Крок 3. Вбиваємо в цю суміш два курячих яйця. Збиваємо все разом.

Крок 4. Вливаємо розтоплене вершкове масло і просіюємо борошно.

Крок 5. Замішуємо м’яке еластичне тісто і залишаємо його в теплому місці. Чекаємо, поки заготівля збільшиться в розмірі.

Крок 6. Тісто, яке підійшло ділимо на невеликі кульки, які далі тонко розгортаємо.

Крок 7. На половинку кожної заготовки кладемо трохи повидла.

Крок 8. Закриваємо начинку однією половиною тіста.

Крок 9. Частину тіста надрізаємо. Загортаємо нею всю булочку.

Крок 10. Перекладаємо продукти на деко з пергаментом. Даємо відпочити під рушником 20 хвилин.

Крок 11. Обмазуємо булочки збитим яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Крок 12. Здобні булочки з повидлом в домашніх умовах готові. Подавайте до столу!

Булочки на кефірі з повидлом

Булочки на кефірі з повидлом виходять неймовірно пишними, ніжними і апетитними. Яскраве ароматне частування послужить відмінним перекусом або доповненням до чаю. Обов’язково спробуйте наш перевірений покроковий рецепт з фото. Встояти буде неможливо!

Можливо вас зацікавить добірка булочок з сиром – 9 рецептів в духовці з покроковими фото

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Повидло – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо куряче яйце з сіллю.

Крок 2. Збиваємо яйце до утворення пишної піни.

Крок 3. В окремому посуді з’єднуємо кефір, цукор і соду.

Крок 4. Збиваємо до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 5. З’єднуємо кефірну суміш з яєчною.

Крок 6.  Поступово підсипаємо сюди просіяне борошно.

Крок 7. Вливаємо в заготівлю олія. Вимішуємо масу.

Крок 8. Всипаємо борошно яке залишилось.

Крок 9. Вимішуємо руками щільне однорідне тісто.

Крок 10. Ділимо тісто на невеликі кульки, які розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 11. По центру кожного кола кладемо повидло.

Крок 12. Щільно склеюємо краї тіста навколо начинки.

Крок 13. Викладаємо заготівлю в форму для випікання. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Крок 14. Апетитні булочки на кефірі з повидлом готові!

Бездріжджові булочки з повидлом

Бездріжджові булочки з повидлом – це просте і смачне частування для вашого домашнього столу. Ароматне і улюблене багатьма частування кожен зможе приготувати своїми руками. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і приємно здивуєте близьких!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Повидло – 150 гр.
  • Сметана – 125 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Олія – 75 мл.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Кунжут – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо сметану, розпушувач і соду.

Крок 2. Розбиваємо сюди куряче яйце і вливаємо олію.

Крок 3. Збиваємо вміст вінчиком для однорідності.

Крок 4. За допомогою дрібного сита просіюємо в рідку суміш борошно.

Крок 5. Вимішуємо масу до отримання еластичного щільного тіста.

Крок 5. З’єднуємо краю заготовки і формуємо акуратну булочку.

Крок 6. Викладаємо булочки на деко з пергаментом, присипаний панірувальними сухарями. Обмазуємо продукт сумішшю з яйця, молока і цукру.

Крок 7. Далі доповнюємо частування посипкою. Для цього розтираємо руками борошно, цукор і вершкове масло. Відправляємо булочки в розігріту духовку до 175 градусів на 30 хвилин.

Крок 8. Домашній булочки з повидлом з посипкою готові. Подавайте до столу і угощайтесь!

Булочки з тіста на молоці з повидлом

Булочки з тіста на молоці з повидлом виходять неймовірно ніжними, повітряними і апетитними. Таке яскраве частування послужить відмінним перекусом або доповненням до чашечки гарячого чаю. Обов’язково спробуйте приготувати випічку в домашніх умовах за допомогою нашого покрокового рецепта з фото.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 0,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Повидло – 200 гр.

Для змазування:

  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Злегка нагріваємо молоко і кладемо в нього сухі дріжджі.

Крок 2. У цю ж суміш відправляємо яйце, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно і починаємо замішувати тісто.

Крок 4. Формуємо гладкий і еластичний ком, залишаємо його підходити в теплому місці на одну годину.

Крок 5. Готове тісто ділимо на невеликі кульки. Кожен з них тонко розгортаємо в овал і доповнюємо повидлом. З боку кожного овалу робимо надріз. Загортаємо продукт так, щоб надріз виявився посередині.

Крок 6. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим жовтком і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Апетитні булочки з тіста на молоці з повидлом готові. Можна пробувати!

Домашні булочки з повидлом на сухих дріжджах

Домашні булочки з повидлом на сухих дріжджах – це простий і швидкий спосіб приготування апетитної і ароматною випічки. Яскраві булочки з соковитою начинкою нікого не залишать байдужими. Готуйте їх до сімейного чаювання або приходу гостей, разом з нашим покроковим рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 22 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 550 + / – 50 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 2 ч.л. ( 25 гр. живих )
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Олія – 6 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Сіль – 2/3 ч.л.
  • Повидло – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У теплому молоці вимішуємо сіль, два види цукру і дріжджі.

Крок 2. Розбиваємо сюди одне куряче яйце і ретельно все вимішуємо вінчиком.

Крок 3. Вливаємо олію і продовжуємо вимішувати.

Крок 4. Сюди ж просіюємо борошно.

Крок 5. Починаємо вимішувати масу до отримання гладкого еластичного кома. Ми залишаємо його підходити в теплому місці.

Крок 6. Ділимо кому тіста на невеликі кульки і розкочуємо їх.

Крок 7. По центру кожної коржі кладемо повидло. Щільно скріплюємо краю.

Крок 8. Перекладаємо заготовки на деко з пергаментом. Даємо їм полежати 15 хвилин, змащуємо збитим яйцем і після випікаємо близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Ароматні домашні булочки з повидлом на сухих дріжджах готові. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал