Булочки з сиром – 9 рецептів в духовці з покроковими фото

Булочки з сиром – ніжні і ситні ласощі для ваших домашніх свят або сімейного чаювання. Є багато варіантів приготування такої випічки. Кращі ідеї, які легко приготувати самостійно, ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з докладним описом процесу і покроковими фото.

Листкові булочки з сиром

Листкові булочки з сиром – дуже смачні і нескладні у виконанні ласощі для всієї родини. Подавайте ароматну випічку до чаю або їжте просто так. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Готуйте яскраві сирні булочки по перевіреному покроковому рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 0,5 кг.
  • Сир – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – для випікання.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожуємо листкове тісто.

Крок 2. Сир добре розминаємо виделкою і з’єднуємо з цукром.

Крок 3. Доповнюємо продукти одним яйцем.

Крок 4. Добре все перемішуємо і викладаємо сюди сметану.

Крок 5. Ретельно вимішуємо сирну масу.

Крок 6. листкове тісто викладаємо на робочу поверхню, злегка присипану борошном.

Крок 7. Розгортаємо тісто качалкою. По поверхні рівномірно розділимо сирну масу.

Крок 8. Скручуємо заготівлю в рулет, який після розрізаємо на невеликі шматочки.

Крок 9. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом, обмазаним вершковим маслом.

Крок 10. Обмазуємо борошняний продукт залишилися збитим яйцем.

Крок 11. Випікаємо при температурі 180 градусів до рум’янцю. На це піде, приблизно, 20-25 хвилин.

Крок 12. Апетитні листкові булочки з сиром готові. Можна пробувати!

Домашні булочки з сиром і родзинками

Домашні булочки з сиром і родзинками виходять дуже соковитими, ніжними і ароматними. Такі ласощі нікого не залишить байдужим. Готуйте до домашнього столу або до сімейних свят. Для виконання кулінарної ідеї обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,8 кг.
  • Молоко – 2 ст.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 0,6 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ізюм – 1 ст.
  • Горілка – 2 ст.л.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підігріваємо молоко і додаємо в нього сухі дріжджі, столову ложку цукру і щіпку солі.

Крок 2. Всипаємо сюди дві склянки борошна.

Крок 3. Вимішуємо масу до однорідності і залишаємо її в теплому місці під серветкою для підйому.

Крок 4. Промиваємо родзинки і заливаємо його горілкою.

Крок 5. Також в родзинки вливаємо воду, щоб вона повністю його покрила, все перемішуємо і даємо йому настоятися.

Крок 6. Сир з’єднуємо з рештою цукром і ретельно вимішуємо.

Крок 7. Розбиваємо в масу куряче яйце і старанно вимішуємо начинку.

Крок 8. Повертаємося до підійшла опарі.

Крок 9. Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути.

Крок 10. Вливаємо масло в опару.

Крок 11. Поступово всипаємо борошно яке залишилось.

Крок 12. Вимішуємо тісто і формуємо щільний еластичний куля.

Крок 13. Ми залишаємо тісто в теплому місці до підняття.

Крок 14. Готове тісто ділимо на кілька частин, які далі розгортаємо в тонкі прямокутники.

Крок 15. На тісто викладаємо сирну масу і родзинки, віджатий від вологи. Акуратно розрізаємо прямокутники на тонкі довгі смуги.

Крок 16. Кожну смужку скручуємо в щільні рулетики.

Крок 17. Розрізаємо рулетики ще на дві частини.

Крок 18. Викладаємо заготовки на деко, обмазаний олією, і випікаємо близько 25 хвилин при температурі 200 градусів. Готові булочки змастити розтопленим вершковим маслом.

Крок 19. Ароматні домашні булочки з сиром і родзинками готові. Пригощайтеся!

Здобні булочки з сиром в духовці

Здобні булочки з сиром в духовці – це дуже пишне, ніжне і м’яке ласощі для всієї родини. Таке частування можна їсти просто так або подавати разом з чашкою гарячого чаю. Для швидкого і нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове здобне – 0,5 кг.
  • Сир – 1 пачка.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розминаємо руками готове здобне тісто.

Крок 2. Сир з’єднуємо з цукром і сметаною для начинки. Ретельно вимішуємо масу до однорідності.

Крок 3. Готове тісто розкочуємо в тонкий прямокутник.

Крок 4. Рівномірно розділимо сирну масу по пласту з тіста.

Крок 5. Звертаємо заготівлю в акуратний щільний рулет. Після його розрізаємо на невеликі частини.

Крок 6. Кладемо заготовки на деко і випікаємо їх 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Рум’яні здобні булочки з сиром в духовці готові!

Сирні булочки з сметанною заливкою

Сирні булочки з сметанною заливкою виходять дуже соковитими, ніжними і апетитними. Оригінальна ласощі нікого не залишить байдужим. Готуйте до домашнього або святкового столу. Для здійснення кулінарної ідеї обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом з фото.

Час готування – 3 години

Час приготування – 1 година

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 290 гр.
  • Дріжджі свіжі – 8 гр. ( 1 ч.л. сухих )
  • Цукор – 50 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана 20% – 70 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.

Для сметанной заливки:

  • Сметана 20% – 150 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.

Для обмазування заготовок:

  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість борошна і цукру.

Крок 2. Підігріваємо молоко. Додаємо до нього чайну ложку цукру, три чайні ложки борошна і свіжі дріжджі. Перемішуємо суміш і залишаємо її на 15-20 хвилин.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло і кладемо в нього залишився цукор для тіста, сіль і сметану. Перемішуємо.

Крок 4. У дріжджову опару вливаємо суміш з вершкового масла. Перемішуємо.

Крок 5. Всипаємо сюди борошно яке залишилось і вимішуємо щільне однорідне тісто.

Крок 6. Накриваємо отриманий кому плівкою і прибираємо його в тепле місце на одну годину.

Крок 7. Тепер займемося сирною начинкою. Для цього ретельно збиваємо всі продукти для начинки.

Крок 8. Тісто, яке підійшло розкочуємо в тонкий прямокутник. Обмазуємо його сирною масою і звертаємо заготівлю в щільний рулет.

Крок 9. Нарізаємо отриманий рулет на 12 рівних частин.

Крок 10. Викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Даємо їм відпочити 30 хвилин в теплому місці.

Крок 11. Обмазуємо сирі булочки збитим яйцем. Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин. Через 20 хвилин заготовки потрібно перевернути.

Крок 12. В цей час підготуємо сметанную заливку. Для цього збиваємо сметану з двома видами цукру.

Крок 13. Готові булочки виймаємо з духовки і поливаємо заливкою, даємо їм настоятися.

Крок 14. Сирні булочки з сметанною заливкою в домашніх умовах готові. Можна пригощатися!

Бездріжджові булочки з сиром

Бездріжджові булочки з сиром – це неймовірно пишне, ніжне і м’яке ласощі для всієї родини. Таке частування можна їсти просто так або подавати до чаювання. Для швидкого приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки. Смачні булочки вийдуть навіть у новачків!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Сир з’єднуємо з яйцями і гарненько збиваємо їх до однорідної повітряної маси.

Крок 2. Додаємо сюди цукор і продовжуємо збивати.

Крок 3. Окремо просіваємо борошно і перемішуємо її з розпушувачем.

Крок 4. З’єднуємо суху суміш з сирної. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Крок 5. Руки змочуємо водою і ліпимо з тіста акуратні кульки. Викладаємо на деко.

Крок 6. Випікаємо частування 10-15 хвилин при температурі 200 градусів. Після булочки обмазуємо молоком і продовжуємо випікати до рум’янцю.

Крок 7. Бездріжджові булочки з сиром готові. Подавайте їх до столу!

Сирні булочки з тістом на кефірі

Сирні булочки з тістом на кефірі – апетитне і нескладне у виконанні ласощі для всієї родини. Подавайте ароматну випічку до чаю або їжте просто так як перекушування. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Готуйте яскраві сирні булочки по перевіреному покроковому рецептом з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Арахіс – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість сиру для булочок.

Крок 2. Гарненько розтираємо продукт через дрібне сито і з’єднуємо його з кефіром, цукром, сіллю і содою.

Крок 3. Просіюємо борошно і наситиваем її киснем.

Крок 4. Додаємо борошно до сиру і ретельно вимішуємо заготівлю до отримання однорідного складу.

Крок 5. Мокрими руками ліпимо акуратні кульки з тіста. Викладаємо їх на деко, змащений вершковим маслом.

Крок 6. Випікаємо частування 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Апетитні сирні булочки з тістом на кефірі готові. Прикрашайте їх арахісом і угощайтесь!

Булочки Равлики з сиром

Булочки Равлики з сиром – оригінальне ласощі для вашого столу, яке нікого не залишить байдужим. Подавайте ароматну випічку до сімейного чаювання або святкового столу. Для приготування такого частування беріть на замітку наш покроковий рецепт з перевіреної домашньої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 350 гр.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Три чверті від загальної кількості сиру з’єднуємо з яйцями, цукром і сіллю. Розтираємо продукти до однорідності.

Крок 2. Сюди ж викладаємо розпушувач. Перемішуємо.

Крок 3. Просіюємо в сирну масу борошно.

Крок 4. Замішуємо м’яке сирне тісто.

Крок 5. Отриманий кому тіста розгортаємо в тонкий прямокутник.

Крок 6. На одну частину тіста кладемо залишився сир і посипаємо його цукром.

Крок 7. Накриваємо начинку іншою частиною тіста.

Крок 8. Акуратно звертаємо заготівлю в рулет.

Крок 9. Нарізаємо заготівлю на круги рівної товщини. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

 

Крок 10. Випікаємо частування близько 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Ароматні булочки Равлики з сиром готові. Пригощайтеся!

Сирні булочки з маком

Сирні булочки з маком виходять неймовірно апетитними, ніжними і ароматними. Такі ласощі нікого не залишить байдужим. Готуйте до домашнього столу або до сімейних свят. Для виконання кулінарної ідеї обов’язково скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом з фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 23 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,7 кг.
  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 7 ст.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Мак – 3 ст.л.
  • Пудра цукрова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Два яйця з’єднуємо з цукром і збиваємо до однорідної пишної маси.

Крок 2. Сюди ж просіюємо борошно з содою.

Крок 3. Приєднуємо до маси сир і сметану. Ретельно вимішуємо заготівлю до отримання м’якого однорідного кома.

Крок 4. Готове тесло ділимо на невеликі кульки. Формуємо булочки, обмазавши руки олією.

Крок 5. Викладаємо заготовки на деко. Обмазуємо їх збитим яйцем і посипаємо маком.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Крок 7. Сирні булочки з маком готові, подавайте до столу і угощайтесь!

Домашні булочки з сиром і яблуками

Домашні булочки з сиром і яблуками – дуже смачне і нескладне у виконанні ласощі для всієї родини. Подавайте ароматну випічку до чаю або їжте просто так. Частування сподобається як дорослим, так і дітям. Готуйте яскраві сирні булочки по перевіреному покроковому рецептом з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 1 година

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Молоко – 180 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 7 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Масло вершкове для начинки – 15 гр.
  • Цукор для начинки – 30 гр.
  • Сік лимонний – 20 мл.

Для крихти:

  • Борошно – 50 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У злегка підсолодженому і підігрітому молоці розмішуємо дріжджі. Даємо опарі трохи постояти.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо борошно. Перемішуємо її з ванільним цукром і залишилися звичайним цукром.

Крок 3. Вливаємо в суху суміш опару і розбиваємо куряче яйце. Починаємо вимішувати.

Крок 4. В кінці в масу вмішуємо розтоплене вершкове масло.

Крок 5. Ретельно замішуємо руками щільне тісто.

Крок 6. Прибираємо отриманий ком в тепле місце на одну годину.

Крок 7. Невеликими кубиками нарізаємо очищені яблука. Поливаємо їх лимонним соком і тушкуємо в сковороді з невеликою кількістю вершкового масла і цукру. Готуємо до появи карамельної плівки.

Крок 8. Для створення крихти розтираємо руками вершкове масло, борошно і цукор.

Крок 9. В окремому посуді збиваємо сир з цукром за смаком.

Крок 10. З готового тіста ліпимо 12 акуратних кульок. Накриваємо їх плівкою і даємо трохи постояти в теплому місці.

Крок 11. Через час кожну кульку продавлюємо чаркою. Формуємо кола з поглибленням для начинки.

Крок 12. У центр викладаємо сирну масу. Бортики з тіста, при бажанні, можна обмазати жовтком.

Крок 13. На сир кладемо заготівлю з яблука.

Крок 14. Посипаємо все це крихтою і випікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 15. Соковиті і ароматні булочки з сиром і яблуком готові. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал