В цьому десерті дуже гарне поєднання смаків і ароматів, торт виходить такий ніжний, вологий, що просто тане у роті. Стане прикрасою будь-якого святкового столу, або приготуйте його для своїх рідних, щоб просто порадувати їх смачним десертом.
Друзі, прошу залишити хоча б смайлик в коментарі, якщо бачити мій допис, щиро дякую Вам.
Ванільний торт з кремом
Список потрібних інгредієнтів:
(На форму діаметр 20 см):
Для бісквіту:
- Яйця – 3 шт (розмір S)
- Цукор – 100 грам
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Борошно – 75 грам
- Кукурудзяний крохмал – 50 грам
- Розпушувач – 1 ч. л.
Для ванільного вершкового крему:
- Ванільний пудинг в порошку – 1 пакетик
- Молоко – 0.5 л
- Цукор – 80 грам (4 ст. л.)
- Вершкове масло – 250 грам (кімнатної температури)
Додатково:
- Желе із смородини – 3 ч. л. (або варення)
Покроковий рецепт приготування:
- Вийміть масло для вершкового крему з холодильника і дайте йому нагрітися до кімнатної температури.
- Для бісквіту збийте яйця з цукром та ванільним цукром (близько 5 хвилин) до світло-жовтого кольору. Тим часом розігрійте духовку до 180°C (верхнє/нижнє нагрівання).
- Просійте борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач в яєчну суміш і обережно перемішайте лопаткою.
- Вилийте суміш у форму для випічки, застелену папером для випічки, і запікайте близько 35 хвилин до золотистого кольору.
- Готуємо крем: спочатку приготуйте ванільний пудинг відповідно до інструкцій на упаковці, але додайте вдвічі більше (80 г) цукру.
- Готовий пудинг викласти в миску для охолодження та накрити поверхню шматочком харчової плівки, щоб не утворювалася скоринка.
- Коли пудинг охолоне до кімнатної температури, збийте масло до пишності. Енергійно вмішайте по столовій ложці пудинг, щоб у вас вийшов однорідний крем.
- Попередження: масло може згорнутися, якщо пудинг та масло будуть мати різну температуру.
- Розріжте охолоджений бісквіт на три коржі. Нижній змастіть смородиновим желе (або варенням).
- Потім розподіліть 1/4 вершкового крему. Повторіть з коржами/шарами, що залишилися, тільки вже без варення.
- Кремом, що залишився, прикрасьте торт і помістіть в холодильник мінімум на 2 години.
Подавайте до столу! Гарного та приємного приготування та смачного!
Перевірений рецепт з інтернету.