Тушкована капуста на сковороді – це просте і апетитне частування для вашого обіду або вечері. Такий продукт можна подавати як самостійну страву або в якості гарніру до гарячих страв. Для приготування використовуйте кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Тушкована капуста з м’ясом на сковороді
Тушкована капуста з м’ясом на сковороді виходить соковитою і неймовірно апетитною. Така смачна і поживна страва стане справжньою прикрасою вашого столу. Порадуйте рідних за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Вийде навіть у новачків.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокочана велика – ¼ шт.
- М’ясо – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сіль – 0,5 ст.л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо її до м’якості на олії.
Крок 2. Додаємо до цибулі терту на терці моркву. Перемішуємо і смажимо ще дві-три хвилини.
Крок 3. Доповнюємо овочі шматочками м’яса.
Крок 4. Пару хвилин смажимо м’ясо з овочами.
Крок 5. Доповнюємо вміст дрібно нашинкованою капустою.
Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо близько 15-20 хвилин.
Крок 7. За 5 хвилин до готовності солимо страву і доповнюємо спеціями.
Крок 8. Тушкована капуста з м’ясом на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!
Класична тушкована капуста з томатною пастою
Класична тушкована капуста з томатною пастою – це дивно соковите і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білява – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
- Морква велика – 1 шт.
- Паста томатна – 100 гр.
- Олія – 30 мл.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Перець запашний горошок – 3 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Тмін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, злегка солимо її і віджимаємо руками.
Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву. Тушкуємо їх близько трьох хвилин на олії.
Крок 3. Сюди ж викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 15 хвилин під кришкою. При необхідності, вливаємо трохи води.
Крок 4. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю сіллю і спеціями. Перемішуємо і тушкуємо ще 7-8 хвилин.
Крок 6. Для подачі дрібно ріжемо зелену цибулю.
Крок 7. Класична тушкована капуста з томатною пастою готова. Посипайте зеленою цибулею і угощайтесь!
Тушкована капуста з куркою на сковороді
Тушкована капуста з куркою на сковороді виходить неймовірно смачною, соковитою і поживною. Перед таким частуванням ніхто не зможе встояти, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білява – 500 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна / кетчуп – 2,5 ст.л.
- Вода – 1 ст.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе ріжемо невеликим кубиком.
Крок 2. Обсмажуємо курку на олії до рум’янцю.
Крок 3. В окремій сковороді до м’якості смажимо подрібнену цибулю і терту на терці моркву.
Крок 4. Сюди ж викладаємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин на невеликому вогні. Додаємо в овочі курку.
Крок 5. Томатну пасту змішуємо з водою, сіллю і спеціями.
Крок 6. Виливаємо томатну суміш в сковороду з вмістом. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5-10 хвилин.
Крок 7. Тушкована капуста з куркою на сковороді готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Класична тушкована капуста з фаршем
Класична тушкована капуста з фаршем – це апетитне частування для вашого домашнього обіду або вечері. Така страва порадує вас яскравим смаком, дивовижною соковитою і поживними властивостями. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Капуста білокочана – 1 кг.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно шинкуємо капусту, посипаємо цукром і гарненько розминаємо руками.
Крок 2. Обсмажуємо м’ясний фарш на олії близько 6-7 хвилин.
Крок 3. Доповнюємо фарш подрібненим цибулею і морквою.
Крок 4. Перемішуємо і смажимо все разом близько 5 хвилин.
Крок 5. Сюди ж відправляємо дрібно шинковану капусту. Перемішуємо і тушкуємо все разом.
Крок 6. Додаємо подрібнені помідори.
Крок 7. Солимо вміст. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
Крок 8. Класична тушкована капуста з фаршем готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Тушкована капуста з сосисками
Тушкована капуста з сосисками – це смачна і ситна ідея для домашнього столу, яку нескладно приготувати своїми руками. Таке частування можна просто є з чорним хлібом. Обов’язково скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білокочана – 0,5 кг.
- Сосиски – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і натираємо на великій терці моркву.
Крок 2. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.
Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.
Крок 4. Доповнюємо цибулю тертою морквою. Перемішуємо і смажимо ще протягом трьох-п’яти хвилин.
Крок 5. Викладаємо капусту. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин.
Крок 6. Доповнюємо овочі томатною пастою, солимо і перчимо. Перемішуємо і тушкуємо ще 20 хвилин.
Крок 7. Сосиски ріжемо кружечками і обсмажуємо в окремій сковороді до рум’янцю. Викладаємо до капусти.
Крок 8. Тушкована капуста з сосисками готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Тушкована капуста з цибулею і морквою
Тушкована капуста з цибулею і морквою – це соковите і насичене за смаком частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими обідніми стравами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білява – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 200 гр.
- Кефір – 400 мл.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.
Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і натираємо на терці моркву.
Крок 3. Шинкуємо білокочану капусту і розминаємо її руками.
Крок 4. Цибулю обсмажуємо на олії до рум’янцю.
Крок 5. Додаємо морква і капусту, смажимо ще 10 хвилин. Солимо, посипаємо спеціями і поливаємо кефіром.
Крок 6. Перемішуємо вміст і готуємо ще близько 25 хвилин.
Крок 7. Тушкована капуста з цибулею і морквою готова. Пригощайтеся!
Як приготувати тушковану капусту з картоплею
Як приготувати тушковану капусту з картоплею, розповідаємо в нашому перевіреному рецепті з покроковим описом процесу. Яскраве і соковите блюдо вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте! Готове частування ідеально підійде в якості гарніру до гарячих м’ясних або рибних страв.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білява – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Морква – 150 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Натираємо моркву на великій терці і дрібно ріжемо ріпчасту цибулю.
Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією. Смажимо на ній цибулю близько 4-5 хвилин.
Крок 3. Дрібно шинкуємо промиту білокочану капусту.
Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду з цибулею і морквою.
Крок 5. Перемішуємо і тушкуємо близько 5-6 хвилин.
Крок 6. Виливаємо 100 мл води. Закриваємо блюдо кришкою і тушкуємо близько 8-10 хвилин.
Крок 7. Очищаємо картоплю і ріжемо її кубиками середнього розміру.
Крок 8. У сковороду з овочами відправляємо цукор, сіль і вливаємо ще 100 мл води.
Крок 9. Додаємо картоплю і тушкуємо під кришкою 15 хвилин на слабкому вогні.
Крок 10. По центру сковороди кладемо томатну пасту. Даємо їй обсмажитися дві хвилини і перемішуємо з овочами.
Крок 11. Додаємо мелений перець і тушкуємо частування під кришкою 5 хвилин.
Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати тушковану капусту з картоплею. Спробуйте!
Тушкована капуста з ковбасою
Тушкована капуста з ковбасою – це ситне, смачне і просте у виконанні рішення для домашнього обіду або перекусу. Подавайте частування з хлібом або доповнивши ароматної зеленню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста білява – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Ковбаса варена – 300 гр.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Цибуля зелена – 0,5 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно шинкуємо білокочану капусту і викладаємо її в сковороду з олією.
Крок 2. Солимо і перемішуємо овоч.
Крок 3. Доповнюємо капусту тертою на терці морквою і подрібненим цибулею.
Крок 4. Тушкуємо овочі близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю томатною пастою.
Крок 6. Перемішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Крок 7. Викладаємо до овочів варену ковбасу, нарізану кубиком. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин.
Крок 8. Вимикаємо плиту і доповнюємо страву подрібненою зеленою цибулею.
Крок 9. Тушкована капуста з ковбасою готова. Пригощайтеся!
Тушкована капуста з рисом на сковороді
Тушкована капуста з рисом на сковороді – це неймовірно живильне і яскраве частування для вашого столу. Його можна подавати як самостійну закуску або використовувати в якості гарніру до гарячих обідніх страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Капуста білява – 300 гр.
- Рис відварний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Соус томатний – 3 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібними кубиками нарізаємо очищені моркву і цибулю.
Крок 2. Обсмажуємо овочі на олії до м’якого стану близько 5 хвилин.
Крок 3. Дрібно шинкуємо білокочану капусту.
Крок 4. Викладаємо капусту в сковороду. Солимо і перчимо заготівлю. Перемішуємо і смажимо близько 7-10 хвилин.
Крок 5. Викладаємо до овочів попередньо відварений рис.
Крок 6. Додаємо томатний соус і перемішуємо.
Крок 7. Тушкуємо ще 5-7 хвилин до готовності на невеликому вогні.
Крок 8. Тушкована капуста з рисом на сковороді готова. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!