Торт з кукурудзяних пластівців без випічки. Рецепти з заварним, карамельним кремом, сметаною, згущеним молоком, сиром

Навіть за 15-20 хв можна приготувати смачний торт до чаю більш ніж по 30 рецептам (всі вони здійснюються без випічки). Основою найпростіших таких варіантів стають кукурудзяні пластівці. Але калорійність готових тортів виходить досить високою. Так, у десерту з пластівців і ірисок цей показник становить приблизно 463,5 ккал на 100 г.

Торт з кукурудзяних пластівців без випічки
Торт з кукурудзяних пластівців без випічки
Зміст

Найпростіший рецепт

Іриски для такого простого і швидкого частування підійдуть тільки молочні. Наприклад, «Золотий ключик», які можна відшукати в кожному магазині. Пластівці можна взяти будь-які. Щоб десерт вийшов ще цікавіше за смаком, їх рекомендується змішати з шоколадними кукурудзяними кульками.

При калорійності приблизно в 463 ккал на 100 г

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • кукурудзяні пластівці (або їх суміш з кукурудзяними кульками) – 370-400 г;
  • іриски – 230-250 г;
  • вершкове масло – 1 пачку.

Замість вершкового масла допускається використовувати при приготуванні торта навіть спред. Така заміна дозволяє заощадити.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Для початку в більшу миску необхідно відправити всі заявлені в рецепті пластівці (або їх суміш з шоколадними кульками).
  2. Все іриски потрібно розгорнути і помістити в сотейник разом з шматочками вершкового масла. Після – на малому вогні, часто помішуючи, довести до розчинення цукерок. Маса в результаті повинна стати густий і однорідної.

  3. Як тільки іриски вже добре розчиняться, можна відразу вливати їх у миску з пластівцями.
  4. Залишається перемішати масу і викласти її на велику плоску тарілку. Руками – надати частування бажану форму. Наприклад, викласти її у вигляді гірки.

Як тільки ласощі повністю охолоне, можна нарізати його на шматочки і подавати до столу.

Що можна додати

Додавати в такий десерт допускається найрізноманітніші апетитні доповнення. Наприклад, порізаний шматочками мармелад, сухофрукти, горіхи. Якщо частування готується для дітей, дуже забавно і незвично в ньому виглядають мармеладні ведмедики.

Правила подачі страви, прикраса

Вже остиглий торт нарізається на шматочки і відразу подається до чаю. Прикрашати його зверху можна будь-якими солодкими добавками. Найпростіший варіант – залити шоколадною глазур’ю або посипати тертою плиткою.

З заварним кремом

Трохи складніше буде готуватися ласощі з заварним кремом. Останній вариться на основі жирного молока. Кукурудзяні пластівці для частування найкраще вибирати звичайні солодкі, а не фітнес-варіант. Щоб зробити торт за таким рецептом смачніше, можна додавати в нього і шоколад. Як в основу, так і використовувати для начинки.

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • кукурудзяні пластівці – 300-350 г;
  • молоко – півлітра;
  • яйця великі – 2 шт.;
  • борошно (в/с) – 2,5-3 ст. л.;
  • цукор буряковий – 170-200 г;
  • вершковий жир – 80-90 г;
  • ванільний цукор – 10-12 г.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  • У невеликій ємності змішується борошно, 2 види цукру, вміст сирих яєць.
  • Сполучені в ємності в минулому кроці компоненти обробляються віночком до однорідності.
  • Потроху в масу вливається молоко. Вона знову перемішується віночком.
  • Коли суміш стане однорідною, можна відправляти її на невеликий вогонь. При безперервному помішуванні основа крему буде варитися до загустіння. Як тільки вона почне закипати, маса знімається з плити. В процесі обов’язково заважати суміш з самого дна, щоб не утворювалися борошняні грудочки, які здатні зіпсувати крем.
  • У ще гарячий крем викладаються шматочки вершкового масла. Продукти перемішуються до повного розчинення жиру.
  • Одержаний заварний крем покривається харчовою плівкою. Укласти її слід прямо на поверхню маси. Це потрібно, щоб при охолодженні на ній не утворювалася своя плівка. У такому вигляді суміш буде остуджувати.
  • Залишається змішати готовий крем з кукурудзяними пластівцями і утрамбувати в круглу миску, покриту харчовою плівкою.

Далі ласощі забирається в прохолоду на 1 ч.

Готовий торт викладається на плоску тарілку і позбавляється від плівки.

Правила подачі страви, прикраса

Вийшло ласощі слід порізати порційними шматочками і відразу подати до чаю. За бажанням зверху його можна полити шоколадною глазур’ю або прикрасити будь-якими горіхами, мармеладом.

З желатином

Торт з кукурудзяних пластівців без випічки може готуватися і по більш цікавого рецептом – з додаванням желатину. За смаком готовий десерт буде нагадувати морозиво на хрусткою основі. Особливим інгредієнтом в такому торті стане полуниця. Найкраще вибирати свіжі ягоди. Але, в крайньому випадку, підійдуть і заморожені.

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • желатин – 10 г;
  • воду кип’ячену – 50 мл;
  • темний шоколад і білий – по 90-100 г;
  • вершкове масло – 70-80 г;
  • кукурудзяні пластівці – 120 г;
  • сир – 170-200 г;
  • цукор буряковий – 1 ст. л.;
  • жирні вершки – 1 ст.;
  • молоко – ½ ст.;
  • полуницю – 170-200 г;
  • ванільний цукор – ½ ч. л.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Желатин потрібно залити остигнула кип’яченою водою. Після він залишається на час, рекомендований на упаковці сухого інгредієнта.
  2. Темний шоколад необхідно поламати на шматочки і разом з усім вершковим маслом розтопити. Зробити це вийде на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  3. Отримані шоколадом заливаються кукурудзяні пластівці. Після інгредієнти ретельно перемішуються. Це буде хрустка основа майбутнього торта.
  4. Велику обробну дошку слід застелити пергаментом. Зверху встановлюється роз’ємна форма для випічки. Борти всередині також обов’язково потрібно застелити пекарської папером. Також варто промазати їх будь-яким рослинним маслом.
  5. На наступному кроці в форму викладаються пластівці з шоколадом. Їх потрібно вирівняти і добре утрамбувати. Особливо зручно робити це, використовуючи толкушку для картоплі. Далі основу десерту знадобиться прибрати на півгодини в холодне місце.

  6. Весь заявлений в рецепті сир збивається зі звичайним і ванільним цукром. Молоко слід довести до кипіння. А після – перекласти в нього набряклий желатин. Далі маса буде дуже ретельно втручатися. Робити це слід до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться в молоці.
  7. Потім потрібно з’єднати дві маси з молочними продуктами з минулого кроку в одну. Після вливається розтоплений на водяній бані/в мікрохвильовці білий шоколад. Після все компоненти ще раз ретельно перемішуються.
  8. Охолоджені вершки знадобиться ретельно збити, щоб вони стали густими і пишними. Далі – змішати їх з іншими компонентами. Але робити це можна тільки в той момент, коли шоколадно-сирна маса повністю охолоне.
  9. Половина отриманої суміші виливається на основу і забирається в морозилку приблизно на 10-12 хв.
  10. Зверху необхідно розкласти полуницю. Ягоди попередньо промиваються і ріжуться тонкими пластинками. Покрити їх потрібно залишилися мусом.

Охолоджуватися в прохолоді майже готове частування буде ще 2-3 ч.

Правила подачі страви, прикраса

Залишається відклеїти пергамент знизу і акуратно витягнути торт з кільця. Прикрашати його можна за своїм бажанням. Наприклад, присипати зверху білосніжною або кольоровий кокосовою стружкою.

З карамельним кремом

Торт з кукурудзяних пластівців без випічки вийде з яскравим оригінальним смаком, якщо приготувати для нього карамельний крем. У ласощі також додаються горіхи. Можна вибирати будь-які на свій смак. Найкраще для нього підійде арахіс, попередньо очищений від темної лушпиння.

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • сметану жирну – 600-650 г;
  • цукор буряковий – 1 ст.;
  • вершкове масло – 60-65 г;
  • воду фільтровану – 70-75 мл;
  • кукурудзяні пластівці – 150-170 г;
  • арахіс (очищений від лушпиння) – 120 г;
  • желатин – 1 ч. л.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Для початку в каструлю з товстим дном висипається весь буряковий цукор. До нього вливається приблизно 50 мл води.
  2. Далі на середньому вогні необхідно довести масу до приємного золотистого відтінку.
  3. Уже повністю розплавлений і ще гарячий пісок знімається з вогню і змішується з усім вершковим маслом і приблизно ½ ст. сметани. Інгредієнти збиваються разом віночком. Коли маса стане однорідною, вона залишається при кімнатній температурі до повного охолодження.
  4. Заздалегідь очищений від лушпиння арахіс дрібно робиться гострим ножем. Желатин заливається водою, що залишилася і залишається набухати.
  5. Приблизно 1/3 частина отриманої вище карамелі змішується з рубаними горіхами.
  6. До решти карамелі додається і залишилася сметана з желатином. Після ретельного перемішування маса відправляється на дно форми, промазати рослинним маслом.
  7. Зверху необхідно розподілити кукурудзяні пластівці і залити все залишилася карамельно-сметанною масою.

На фото представлений варіант торта з кукурудзяних пластівців без випічки.

Одержаний торт залишається в прохолоді на всю ніч до повного застигання. Після можна відразу знімати з нього пробу.

Правила подачі торта, прикраса

Готовий торт нарізається на шматочки і подається до столу. Для його прикраси можна використовувати шоколадну глазур, карамельний соус і гілочки свіжої м’яти.

Зі сметаною

Торт з кукурудзяних пластівців, який готується без випічки, часто включає до свого складу і сметану. Вибирати молочний продукт коштує середньої жирності. Він не повинен бути рідкуватим або занадто густим.

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • кукурудзяні пластівці – 180-200 г;
  • сметану (середньої жирності) – 650-700 мл;
  • цукор буряковий – 1 ст.;
  • вершкове масло – 110-120 г;
  • воду кип’ячену – 80 мл;
  • желатин – 1 ч. л .;
  • горіхи – 80 г.

В такий варіант торта відмінно вписуються найрізноманітніші горіхи. Тому можна брати арахіс, волоські, мигдаль і інші. Дуже смачно використовувати відразу горіхове асорті.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Першим справою знадобиться відправити в каструлю весь заявлений в рецепті цукор. Посуд для нього рекомендується вибирати з товстим дном. Також до піску відразу вливається приблизно 50 мл води.
  2. З змішаних в минулому кроці компонентів вариться сироп. Він повинен вийти злегка карамельного відтінку.
  3. Уже в готовий і ще гарячий сироп відправляється все заявлене вершкове масло. Попередньо його потрібно порізати шматочками. Також вливається і приблизно ½ ст. сметани.
  4. Сполучені компоненти збиваються віночком до однорідності. Після вони залишаються остигати при кімнатній температурі.
  5. Очищені горіхи потрібно подрібнити. Наприклад, відправити їх для цього в чашу блендера. Добре підійде для рецепта суміш з арахісу, волоських, мигдалю, кеш’ю. Але можна взяти і якийсь один вид горіхів.
  6. Від остигнула карамельної суміші відділяється приблизно 1/3 частина. Вона змішується з подрібненими вище горіхами. Останні при цьому можуть бути як великими шматочками, так і дрібної крихтою.
  7. Желатин в окремому посуді заливається водою, що залишилася. Після – залишається до набухання. Коли цей компонент буде вже готовий, його знадобиться змішати з рештою сметаною і карамеллю.
  8. Кругла глибока форма покривається плівкою, промазати рослинним маслом. Така хитрість не дасть плівці ковзати і значно спростить процес формування торта.
  9. Дві маси потрібно укладати в форму шарами. Першим має стати карамельна суміш з горіхами, а останнім – з додаванням сметани. Кількість шарів кулінар визначатиме на власний смак. Чим їх менше, тим простіше і швидше вийде сформувати торт.
  10. Кожен шар при викладанні утрамбовується. Це зручно робити склянкою або товкачем для картоплі.
  11. Карамельні шари (один або кілька) присипаються пластівцями. Їх можна використовувати сухими. Зверху буде йти зметана маса, яка оживляти пластівці.

Коли вже всі верстви будуть укладені, зверху можна покрити їх харчовою фольгою або плівкою. У такому вигляді частування буде настоюватися мінімум 2-3 ч в прохолоді. Якщо є можливість, варто залишити його в холодильнику на всю ніч. За цей час частування встигне не тільки застигнути і придбати зручну для нарізування консистенцію, а й добре просочитися. Якщо не дати торту достатньо часу, то пластівці ще можуть залишитися сухуватими.

Правила подачі торта, прикраса

Готовий торт можна прикрасити на свій розсуд. Для цієї мети добре підійдуть цілі сухі кукурудзяні пластівці, рубані горіхи, тертий шоколад. Можна просто залити зверху блюдо згущеним молоком або саморобної/магазинної шоколадною глазур’ю.

Зі згущеним молоком

Торт з кукурудзяних пластівців без випічки виходить смачним, солодким, ніжним з додаванням згущеного молока. Воно буде використовуватися в вареному вигляді. Можна купити звичайну згущенку і зварити її самостійно. Щоб зробити смак страви цікавіше, варто вибрати для рецепта мармелад. Підійде будь-хто. Наприклад, дитячий в формі різних кумедних персонажів мультиків.

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • кукурудзяні палички – 180-200 г;
  • кукурудзяні пластівці – 70 г;
  • варене згущене молоко – 1 банку;
  • вершковий жир – 160-170 г (1 пачку);
  • мармелад (будь-який) – 180-200 г;
  • подрібнені горіхи.

Якщо в пакеті лежало асорті горіхів і залишилася жменя крихт, вони відмінно підійдуть в якості доповнення до такого десерту.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Насамперед варто зайнятися просоченням для майбутнього торта. Для цього вершковий жир відправляється в невелику каструльку і злегка підігрівається. Продукт необов’язково розтоплювати до рідкого стану. Досить буде дочекатися, щоб він розм’як.
  2. Після до маслу можна перекладати варене згущене молоко. Віночком вдасться домогтися однорідної консистенції маси. Відразу після цього можна знімати її з вогню.
  3. Далі в глибоку миску відправляються відразу кукурудзяні палички і пластівці. Останні варто попередньо розкришити.
  4. У загальну кукурудзяну масу необхідно додати і мармелад. Попередньо його потрібно порізати мініатюрними шматочками. До речі, якщо кулінар не любить такі ласощі, його можна сміливо виключати з рецепта. Навіть без мармеладу вийде приготувати смачний оригінальний торт.
  5. На наступному етапі до сухих інгредієнтів викладається раніше підготовлена ​​просочення. Дуже важливо так перемішати масу, щоб їй вкрилися всі складові. В іншому випадку в торті можуть залишитися сухі частини.
  6. Залишається тільки зайнятися формуванням десерту. Діяти на цьому етапі можна по-різному. Наприклад, викласти ретельно перемішані інгредієнти на велику плоску тарілку гіркою. Більш акуратним ласощі вийде, якщо утрамбувати його в круглу форму для запікання.

Дуже важливо і ретельно охолодити десерт. Тільки після попереднього ретельного настоювання можна подавати його до чаю. Бажано дати частування «відпочити» в прохолоді всю ніч до ранку.

Правила подачі торта, прикраса

Коли ласощі буде повністю готове, можна зайнятися його прикрасою. Якраз для цього етапу потрібна горіхова крихта і тертий шоколад. Вранці готовий торт нарізається на шматочки і відразу подається до чаю або кави.

З сиром

Торт з кукурудзяних пластівців без випічки можна приготувати зі смаком, що нагадує цукерки Рафаелло. У його склад входить кокосова стружка, а також згущене молоко і сир. Молочний продукт необхідно взяти м’який. Спочатку будуть готуватися мініатюрні основи-цукерки. Після вони викладаються гіркою на велику тарілку і поливають шоколадом.

Які інгредієнти знадобляться

Для страви треба взяти:

  • кукурудзяні палички (без цукрової посипки) – 60-65 г;
  • кукурудзяні пластівці – 60 г;
  • згущене молоко – 120-140 г;
  • сир м’який – 70-80 г;
  • кокосову стружку – 35-40 г;
  • мигдаль – 8-10 шт.;
  • шоколад темний – 1 плитку.

Покроковий процес приготування

Процес приготування включає в себе кілька етапів:

  1. Почати потрібно з паличок. Для приготування торта вони кришаться і відправляються в миску, зручну для змішування. Таким же чином обробляються і кукурудзяні пластівці.
  2. Далі до вийшов крихтам потрібно перекласти сир (його бажано попередньо розім’яти виделкою або пропустити через сито).
  3. Зверху виливається неварені згущене молоко.
  4. Сполучені в загальній посуді продукти на наступному етапі потрібно ретельно перемішати.
  5. З отриманої маси ліпляться кульки невеликого розміру. В процесі всередину кожного потрібно укласти по половинці мигдалю. За бажанням горіхи можна вимочити і позбавити від темної шкірки. Але навіть в неочищеному вигляді вони не зіпсують смак цукерок.
  6. Кожен отриманий кульку слід добре обваляти в кокосовій стружці.
  7. Після заготовки злегка охолоджуються і укладаються на широку тарілку.
  8. Залишається розтопити шоколад. Зробити це зручно в мікрохвильовці або на водяній бані. Якщо шоколад не дуже якісний, то в процесі можна додати до нього жирні вершки або невелика кількість вершкового масла.

Що вийшла гірка на останньому етапі поливається розтопленим шоколадом. Останнього можна брати і більше, щоб їм покрився весь торт.

Правила подачі торта, прикраса

Подавати готовий торт до столу можна відразу ж. Він ріжеться на порційні шматочки і розкладається по тарілках. Для прикраси частування підійде кокосова стружка. Можна використовувати як білу, так і кольорову. З нею частування виходить особливо смачним і святковим.

Корисні поради і рекомендації

Приготувати смачний торт з кукурудзяними пластівцями допоможуть наступні підказки :

  • якщо використовувати пластівці фітнес з цільно зерновим борошном, замість жирної сметани взяти натуральний несолодкий йогурт, а замість цукру – мед, то вийде дієтичне гостину
  • тортам з кукурудзяних пластівців завжди потрібен час для настоювання, щоб шари виходили м’якими і ніжними (без сухих частин);
  • просочувати пластівці можна різноманітними солодкими масами – наприклад, згущеним молоком, медом, варенням, шоколадною глазур’ю, заварним або будь-яким іншим кремом.

Торт з кукурудзяних пластівців вийде приготувати без випічки, якщо подбає про крем або будь-який солодкої заливці для сухих інгредієнтів. Такий рецепт зустрічається з заварним кремом, сметаною, згущеним молоком, з сиром.

Відео про торті з кукурудзяних пластівців

Рецепт торта з кукурудзяних пластівців з кремом:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал