Смачний, ароматний, гарний та цікавим виходить торт “Вишневий рай”, а в розрізі який красивий. В основі шоколадно-горіховий манник, рулетний шар – сирний з маковою начинкою та вишнями, все це завершує желейний сметанний крем.
Список інгредієнтів:
Темний корж (форма ~22 см)
- 400 гр сметани
- 2 яйця
- 5 ст. л. цукру
- 5 ст. л. какао
- 1/2 склянки горіхів (фундук)
- 4 ст. л. рослинної олії
- 1,5 склянки манки
- 1/2 ч. л. соди
Рулетний шар
- 150 сиру
- 50 гр цукру
- 50 гр сметани
- 50 гр рослинної олії
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. соди
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3 склянки борошна (+/-)
Макова начинка
- 1 склянка маку
- 3 ст. л. цукру
- 100 мл води
- 300-400 гр вишні
Крем
- 500 гр сметани
- 200 гр йогурту без добавок або кефіру
- 1 склянка цукру
- 1 пачка ванільного цукру
- 30 гр желатину
- 100 мл води
Для прикраси
- 1 склянка вершків 33-35%
- 1-2 ст. л. цукру (цукрової пудри)
- шоколад/печиво/залишки коржа
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Горіхи подрібнити у блендері.
- У тарілці змішати цукор, манку, какао, горіхи та соду. В іншій мисці змішати сметану, яйця та олію. З’єднати із сухою сумішшю. Випікати у формі хвилин 30-40 при температурі 170-180 градусів. Але не перепекти!
- 1 склянку маку подрібнити в кавомолці, висипати в каструльку, залити її 100 мл гарячої води, поставити на вогонь і випарувати воду на невеликому вогні. Додати 3 ст. цукру, перемішати.
- Рулетний шар. Яйце розтерти з цукром, попередньо розтертим сиром, сметаною та олією, додати борошно з содою і замісити тісто.
- Поділити тісто на 4 однакові шматочки. Кожен шматочок тіста розкачати прямокутний пласт, рівномірно розподілити макову начинку. По одному краю викласти вишні (трохи віджаті від соку). Згорнути рулети, добре защипнути.
- Викласти по спіралі в таку ж діаметром форму, що і випечений темний корж.
- Випікати 25 – 30 хвилин за темп.180 град. Обережно вийняти з форми, рулети виходять одним коржем.
- Желатин приготувати за інструкцією, дати трохи охолонути.
- Сметану змішати з кефіром, цукром та ванільним цукром в однорідну масу, і щоб цукор розчинився. Додати желатин та швидко перемішати.
- Складання торта. Темний корж розрізати на дві частини (у рецепті випікся з гіркою, її зрізала та залишила для прикраси).
- Форму (форма та ж, що випікалися коржі та рулети) вистелити фольгою (дно та стінки, якщо форма не дуже висока – зробити висоту з фольги). Викладаємо у форму один темний корж, зверху виливаємо половину крему. На крем акуратно викладаємо корж із рулетів, зверху – другу половину крему. Накриваємо другим темним коржем. Ставимо в холодильник для застигання на 6 годин, краще на ніч.
- Потім покрити весь торт тонким шаром збитих вершків (1 склянка вершків не менше 33% збити з 1-2 ст.л. цукру).
- Обсипати подрібненим шоколадним печивом (у мене подрібнена частина коржа). Можна обсипати тертим шоколадом, можна залити глазур’ю або прикрасити на власний смак.
Смачного приготування Вам!
Якщо сподобався рецептик, залишайте свої відгуки, нам буде дуже приємно.
Автор рецепту: tosha_homecook