Цей тортик покорив всіх, хто його пробував. Дуже ніжний, ароматний, вологий та неймовірно смачний пляцок, який варто приготувати на свято чи просто, щоб порадувати своїх рідних смаколиком.
Торт «КОНТРАСТ»
Залишіть у коментарі будь-який смайл, якщо бачите рецепт, щоб я не пропадала з вашої стрічки.
Список інгредієнтів:
Склянка = 250 мл
(На форму 24 х 32 см):
- 8 великих яєць
- 2 склянки цукру
- 100 мл ріпакової олії
- 1 та 1/2 чайні ложки оцту
- 1 і 1/2 склянки простого борошна
- 1 та 1/2 ч. л. розпушувача
- 3/4 склянки кокосової стружки
- 3/4 склянки маку
- 2 та 1/2 ст. л. какао
Крем:
- 3 склянки молока
- 3/4 склянки цукру
- 3 ст. л. пшеничного борошна
- 3 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю
- 1 ст. л. ванільного екстракту
- 250 г м’якого несолоного вершкового масла
Додатково:
- 600 г варення із чорної смородини (бажано з низьким вмістом цукру)
- 2-3 склянки мигдальних пластівців
- 100 г темного шоколаду, розтопленого
Рецепт приготування:
- Борошно просіяти з розпушувачем, відставити. Збийте яєчні білки до густого стану, наприкінці додаючи цукор і збиваючи до твердості. Збийте жовтки і змішайте із маслом і оцтом. Поступово влити білки, постійно збиваючи на середній швидкості.
- У приготовлену яєчну масу додати просіяне борошно, і розпушувач порціями, обережно перемішуючи лопаткою або перемішуючи на найнижчій швидкості міксера.
- Розділіть тісто на три частини. В одну додайте мак, в іншу – кокосову стружку, а в останню просійте какао. Обережно перемішайте лопаткою.
- По черзі викладайте тісто на лист, вистелений папером для випічки, потім обережно перемішайте їх вилкою або шпажкою, щоб вийшов мармуровий візерунок.
- Випікати при 180°C 30 хвилин або до сухої палички. Після запікання залиште на якийсь час у формі, потім акуратно перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути.
- Поки торт запікається, приготуйте заварний крем із вищевказаних інгредієнтів і охолодіть, потім збийте масло і вмішайте в нього по ложці заварного крему.
- Холодний бісквіт розрізати на два коржі. На перший викладіть 2/3 крему, зверху змастіть джемом, прикрийте другим коржем.
- Викладіть залишки крему, а зверху – джему і посипте підсмаженими мигдальними пластівцями.
- Полити розтопленим шоколадом.
Перед подачею на стіл поставте торт у холодильник на кілька годин, бажано на ніч. Подавати охолодженим.
Смачного Вам приготування!
Рецепт з інтернету.