Торт-пляцок “Контраст” – дуже смачний, ароматний та вологий рецепт

Цей тортик покорив всіх, хто його пробував. Дуже ніжний, ароматний, вологий та неймовірно смачний пляцок, який варто приготувати на свято чи просто, щоб порадувати своїх рідних смаколиком.

Торт «КОНТРАСТ»

Торт-пляцок "Контраст" - дуже смачний, ароматний та вологий рецепт

Залишіть у коментарі будь-який смайл, якщо бачите рецепт, щоб я не пропадала з вашої стрічки.

Список інгредієнтів:

Склянка = 250 мл

(На форму 24 х 32 см):

  • 8 великих яєць
  • 2 склянки цукру
  • 100 мл ріпакової олії
  • 1 та 1/2 чайні ложки оцту
  • 1 і 1/2 склянки простого борошна
  • 1 та 1/2 ч. л. розпушувача
  • 3/4 склянки кокосової стружки
  • 3/4 склянки маку
  • 2 та 1/2 ст. л. какао

Крем:

  • 3 склянки молока
  • 3/4 склянки цукру
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • 3 ст. л. картопляного або кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст. л. ванільного екстракту
  • 250 г м’якого несолоного вершкового масла

Додатково:

  • 600 г варення із чорної смородини (бажано з низьким вмістом цукру)
  • 2-3 склянки мигдальних пластівців
  • 100 г темного шоколаду, розтопленого

Торт-пляцок "Контраст" - дуже смачний, ароматний та вологий рецепт

Рецепт приготування:

  1. Борошно просіяти з розпушувачем, відставити. Збийте яєчні білки до густого стану, наприкінці додаючи цукор і збиваючи до твердості. Збийте жовтки і змішайте із маслом і оцтом. Поступово влити білки, постійно збиваючи на середній швидкості.
  2. У приготовлену яєчну масу додати просіяне борошно, і розпушувач порціями, обережно перемішуючи лопаткою або перемішуючи на найнижчій швидкості міксера.
  3. Розділіть тісто на три частини. В одну додайте мак, в іншу – кокосову стружку, а в останню просійте какао. Обережно перемішайте лопаткою.
  4. По черзі викладайте тісто на лист, вистелений папером для випічки, потім обережно перемішайте їх вилкою або шпажкою, щоб вийшов мармуровий візерунок.
  5. Випікати при 180°C 30 хвилин або до сухої палички. Після запікання залиште на якийсь час у формі, потім акуратно перекладіть на решітку і дайте повністю охолонути.
  6. Поки торт запікається, приготуйте заварний крем із вищевказаних інгредієнтів і охолодіть, потім збийте масло і вмішайте в нього по ложці заварного крему.
  7. Холодний бісквіт розрізати на два коржі. На перший викладіть 2/3 крему, зверху змастіть джемом, прикрийте другим коржем.
  8. Викладіть залишки крему, а зверху – джему і посипте підсмаженими мигдальними пластівцями.
  9. Полити розтопленим шоколадом.

Перед подачею на стіл поставте торт у холодильник на кілька годин, бажано на ніч. Подавати охолодженим.

Смачного Вам приготування!

Торт-пляцок "Контраст" - дуже смачний, ароматний та вологий рецепт

Рецепт з інтернету.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал