В основі цього торта корж, з характерним для зебри чергуванням світлих і темних смуг. У начинку входять консервовані персики. Торт виходить дуже смачний, домашній, готується абсолютно нескладно, а смак здивує кожного, хто його спробує! Якщо Ви любите пиріг Зебра, то цей тортик Вам прийде до смаку!
Для рецепту вам знадобиться:
Для коржа на форму 26 см:
- 300 г борошна
- 4 середніх яйця
- 200 г цукру
- 200 мл рослинної олії
- 100 мл води
- 2 ст. ложки какао-порошку
- 8 г розпушувача для тіста
- кілька крапель ванільної есенції
Для крему (в відео у мене подвійна норма крему):
- 250 мл вершків 33-35%
- 190 г згущеного молока
- 10 г швидкорозчинного желатину
- 125 мл води або сиропу
- банку консервованих персиків (820 г)
Для прикраси:
- 2-3 ст. ложки абрикосового джему
- 50 г фісташок без солі
Вага торта близько 2 кг
(У мене з подвійною нормою крему – 2,5 кг)
Рецепт приготування:
Змішуємо борошно і розпушувач, просіюємо.
У миску розбиваємо яйця, поступово всипаємо цукор і збиваємо в легку повітряну масу. Дуже сильно збивати не потрібно.
У кілька прийомів вливаємо рослинну олію і в кілька прийомів додаємо воду. Добре опрацьовуємо міксером, додаємо ванільну есенцію і ще раз опрацьовуємо міксером.
Від усього борошна відділяємо 1 або 2 столові ложки, в залежності від кількості какао-порошку, яке ви збираєтеся додавати в тісто. Це потрібно для того, щоб вирівняти консистенції темного і світлого тіста.
В останню чергу вмішуємо в тісто борошно з розпушувачем. Можна вмішувати за допомогою міксера, але тільки коротко, швидко, на малих обертах. Головне – домогтися однорідності, цього буде достатньо.
Ділимо тісто навпіл. В одну половину додаємо відкладене борошно, а в другу половину просіюємо какао-порошок. Розмішуємо і темне тісто готове. Оцінюємо консистенцію тіста – воно повинно бути не дуже густим, таке що ллється. Якщо тісто вийшло трохи густуватим, то можна додати трохи води.
Я випікала корж в роз’ємній формі для тортів діаметром 26 см, низ форми застелила папером для випічки, борту змастила вершковим маслом і просипала борошном.
Тісто ось таким чином викладаємо в форму – по черзі світле і темне тісто, наливаємо весь час в центр форми і беремо в рівних кількостях.
Я додавала по 2 столові ложки кожного тіста. Якщо ви хочете, щоб смужки були ширше, кладіть тіста більше, по 3 ложки. Коли все тісто буде викладено, можна дерев’яною паличкою зверху створити ось такий малюнок.
Випікаємо корж в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці, печеться він приблизно 30-40 хвилин. Свіжоспечений корж прямо в формі ставимо на грати і даємо хвилин 15-20 охолонути. Потім акуратно знімаємо форму, повертаємо корж на грати і залишаємо охолонути до кімнатної температури.
Розрізаємо корж навпіл.
Відокремлюємо 125 мл персикового сиропу, всипаємо в нього желатин і залишаємо на деякий час набрякнути.
Персики розрізаємо уздовж навпіл.
Набухлий желатин акуратно прогріваємо, щоб він повністю розчинився. Вливаємо желатиновий розчин в згущенку і розмішуємо до однорідності.
Дістаємо з холодильника вершки і збиваємо їх до стійкого стану. Вершки повинні добре тримати форму, але при цьому залишитися м’якими. Дуже бажано їх не перебити.
У згущенку поступово додаємо збиті вершки і розмішуємо. Можна змішувати за допомогою міксера, але тільки коротко, швидко, на малих обертах.
Нижній корж кладемо на сервірувальну тарілку, встановлюємо кондитерське кільце. Виливаємо на корж трохи крему і викладаємо персики. Персики викладаємо зрізом до форми, викладаємо якомога ближче, щоб зріз буквально притискався до стінок форми.
Всі персики, що залишилися дрібно нарізаємо. Частину персиків розподіляємо в кремі між персиками, а що залишилися додаємо в миску з кремом і розмішуємо. Виливаємо крем в форму і розподіляємо рівним шаром.
Зверху викладаємо другий корж, його підрівнюємо, ущільнюємо.
Прибираємо торт на кілька годин в холодильник до повного застигання крему.
Дістаємо торт і акуратно знімаємо форму. Гарячим абрикосовим джемом змащуємо торт зверху і прокидаємо рубаними фісташками або іншими Вашими улюбленими горішками за смаком.
Ставимо торт ще хвилин на 20-30 в холодильник, щоб джем застиг, і наш торт готовий. Він гарний і сам по собі, і дуже гарний в розрізі.
Приємного вам чаювання!
Відео рецепт:
Автор рецепту: Готовим с Ириной Хлебниковой