Торт з бісквітів на згущеному молоці має яскравий молочним смаком і солодким ароматом. Коржі на згущеному молоці мають ніжну текстуру. Посилити вершковий смак вироби можна застосуванням сметанним кремом для декору десерту і промазування його верств.
Рецепт бісквітного торта на згущеному молоці зі сметанним кремом
Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом включає в перелік мінімум продуктів.
Приготування далі.
Які інгредієнти знадобляться для коржів
Складовими бісквіта на згущеному молоці є:
- якісне згущене молоко. Слід вибрати продукт, приготований з цільного молока, а не відновленого – 1 банка;
- мука. Підготувати інгредієнт перевіреної марки – 150-170 г;
- свіже яйце категорії СО – 2 шт.;
- ванільна пудра – 1 г;
- сода – 2 г .
Також знадобиться близько 5 мл оцту для гасіння соди.
Продукти для приготування крему
В рецепт традиційного крему зі сметани входять:
- сметана. Продукт слід використовувати холодний і з відсотком жиру рівним 30 – 600 г;
- цукрова пудра. Можна подрібнити цукор самостійно в блендері – 150 г.
Для додання десерту родзинки, в рецепт рекомендовано додати свіжі ягоди полуниці (можна інші ягоди), кількість продукту підбирати з урахуванням смаку.
Покроковий процес приготування коржів
Кроки по створенню коржів з згущеного молока розташовані в нижче розглянутому порядку:
- Покласти в миску жовтки від сирого яйця і збовтати їх з білим цукром.
- Викласти до жовткової маси згущене молоко і ретельно перемішати складові міксером.
- У окремому посуді збити білки, щоб інгредієнт швидше збивати, його і інвентар слід охолодити.
- Перекласти білки невеликими частинами в масу з жовтка і згущеного молока. Акуратно перемішувати інгредієнти ложкою, здійснюючи руху за годинниковою стрілкою.
- Після об’єднання білка з жовткова масою, ввести невеликими частинами борошно. Перемішувати складові також за годинниковою стрілкою, щоб білок сильно не осів.
- Погасити соду, вливши в неї оцет, і відразу додати її в тісто. Знову обережно перемішати продукти.
- Перекласти тісто в підготовлену роз’ємну тару для випічки.
- Прибрати форму в духову шафу. Його потрібно добре ретельно прогріти заздалегідь до 180 градусів. Час випікання займає орієнтовно 30-40 хв. Готовність коржа перевіряти за допомогою сірника через 30 хв, після початку випікання. Якщо сірник суха, а корж рум’яний, то бісквіт можна виймати з духовки.
- Дати Коржу охолонути в посуді, в якій він випікався.
- Охолоджений корж обережно поділити на 3 кола. Щоб корж розрізати рівно, потрібно ніж з довгим і гострим лезом, також можна використовувати дріт або волосінь.
Готові коржі покласти на блюдо на період створення крему.
Етапи приготування крему на сметані
Пункти по створенню крему з сметани наступні:
- Сметану заздалегідь покласти в холодильник разом з цукровою пудрою і використовуваної посудом. Все повинно бути холодним, тоді крем вийде більш щільним.
- Перекласти холодну сметану в миску, і почати її збивати міксером.
- У процесі збивання всипати до сметані пудру з цукрового піску.
- Крем буде готовий, коли він придбає пишну і щільну консистенцію.
Після приготування крему потрібно розрізати ягоди. Полуницю треба нарізати у формі пластинок.
Що можна додати
В рецепт рекомендовано включити полуничний або ванільний сироп, для зволоження коржів, тоді десерт вийде більш соковитий і ніжний. При цьому коржі слід просочувати обережно, так як, якщо сиропу переборщити, то десерт вийде дуже солодким і сирим на смак.
Збірка торта
Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом бажано збирати в черговості:
- Викласти один корж на тарілку. Використовується нижня частина бісквіта.
- Рівномірно нанести на нього крем. При цьому, якщо використовувалася просочення, то крему потрібно небагато.
- Розташувати поверх крему слайси з полуниці одинарним шаром.
- Накрити полуничний шар другим коржем (середній від основного бісквіта) і теж нанести на нього крем.
- Помістити поверх середнього коржа знову шар з ягід, і накрити їх останнім коржем (верхня частина бісквіта).
- Рясно нанести на останній корж, а також бічні частини торта, крем . На крем можна викласти цілі ягоди полуниці.
Помістити десерт в прохолодне місце і дати виробу просочитися близько 2-4 годин.
Рецепт шоколадного торта на згущеному молоці зі сметанним кремом
Дана версія торта з коржів на згущеному молоці з кремом зі сметани виділяється яскравим шоколадним ароматом і смаком. Щоб десерт вийшов ніжним, слід його після приготування витримати в холодильнику не менше 5 годин.
Які інгредієнти знадобляться для коржів
У набір складових шоколадних коржів входять:
- згущене молоко не на сухому молоці – 1 банка;
- масло вершкове. Жирність інгредієнта не повинна бути нижче 82% – 100 г;
- яйце свіже добірне – 2 шт.;
- мука. Використовується складова тонкого помелу – 150-170 г;
- даний какао. Продукт з наповнювачами (цукор, ароматизатори) не підходить – 20-25 г;
- сода – 2 г.
Ще необхідний справжній лимонний сік в кількості 5 мл для гасіння соди.
Продукти для приготування крему
У набір компонентів для крему на базі сметани входять:
- сметана. Слід вибрати інгредієнт з відсотком жиру приблизно 30% – 300 г;
- цукрова пудра. При відсутності продукту, можна подрібнити звичайний білий цукор – 150 г.
Для посипання готового десерту бажано підготувати шоколадну крихту.
Покроковий процес приготування коржів
Схема готовності коржів на згущеному молоці з какао наступна:
- Покласти масло в миску і розм’якшити його до рідкого стану. Можна використовувати мікрохвильову піч, тоді миску прикрити кришкою, щоб масло не забризкало пристрій зсередини. Також можна використовувати баню на пару. Дати маслу злегка охолонути.
- Добре збовтати в окремому посуді (глибокій) жовток.
- Ввести до жовтка згущене молоко невеликими частинами. Перемішувати продукти, поки вони не утворюють однорідну масу.
- Додати в вміст 3 пункту масло. Перемішати складові.
- Після масла покласти в заготовку тіста какао. Добре перемішати продукти, какао повинно розподілитися рівномірно.
- В окремій холодної ємності збити охолоджені білки.
- Ввести збитий білок до решти продуктів. Перемішувати компоненти бажано тільки за годинниковою стрілкою.
- Після додавання білка, в вміст додати частинами муку. Не поспішаючи перемішати тісто до однорідної консистенції. Стежити, щоб борошняних грудочок не залишилося.
- На завершення погасити соду соком з лимона і додати її в тісто. Перемішати продукти.
- Перекласти 1/3 частина тіста в посуд (роз’ємну) для випікання. Заздалегідь нагріти якісно духовку. Температура 180 градусів.
- Випікати корж близько 20 хв. Бісквіт готовий, коли зарум’яниться, а сірник (їй потрібно проткнути корж в 2-3 місцях) залишається сухою.
- Акуратно викласти спечений корж на пряму поверхню і аналогічно випекти ще 2 частини тіста.
Верхівку кожного коржа, якщо вона нерівна, потрібно зрізати. Якщо верхівки рівні, то коржі слід в 15-20 місцях проткнути зубочисткою, щоб бісквіти добре просочилися кремом.
Етапи приготування крему на сметані
Процес з’єднання продуктів при готуванні крему наступний:
- Покласти охолоджену сметану в ємність з піднесеними стінками і почати збивати міксером.
- Не забираючи приладу, частинами ввести в сметану цукрову пудру.
- Збивати складові, поки маса не вийде хутровий і помірно густий.
Якщо сметана рідкувата, то слід в 50 мл води розпустити 8-10 г гранульованого желатину. Коли желатин набубнявіє, його слід повністю розчинити на водяній бані, охолодити і ввести в сметану після додавання цукрової пудри.
Що можна додати в рецепт
Торт з бісквітів на згущеному молоці вийде більш ароматним, якщо коржі просочити шоколадним сиропом з додаванням натурального коньяку. Також близько 5 мл коньяку можна додати в сметанний крем.
Збірка торта
Процес оформлення шоколадної версії десерту складається з кроків:
- Покласти один корж на плоску посуд і промазати його кремом. Розподіляти крем рівномірно.
- Помістити поверх крему другий корж і теж нанести на нього крем.
- Покласти поверх другого коржа третій.
- Якісно промазати останній корж і бічні частини кремом.
- Посипати верхню частину виробу, так само можна і боки, шоколадною крихтою.
Готовий шоколадний торт з бісквітів на згущеному молоці і зі сметанним кремом бажано витримати в прохолоді близько 6-8 годин.
Рецепт торта на згущеному молоці з малиною і сметанним кремом
Десерт з додаванням малини набуває «літній» смак і аромат використовуваних ягід. При можливості слід використовувати свіжу малину, заздалегідь перебраний від черв’яків. Для усунення черв’яків ягоди можна помістити приблизно на 20 хв в підсолену холодну воду (черви спливуть). Потім ягоди потрібно промити і обсушити їх на рушник.
Які інгредієнти знадобляться для коржів
До переліку компонентів коржа на згущеному молоці входять:
- справжнє згущене молоко, створене на основі коров’ячого молока – 200 г;
- свіже яйце велике – 2 шт.;
- мука. Використовується компонент тільки дрібного помелу – 320 г;
- цукор білий дрібний – 100 г;
- сметана, не надто густа і з часткою жиру 15% – 200 г;
- какао сьогодення і без добавок – 25 г;
- сода – 3-4 г.
Какао порошок при бажанні можна виключити. Також в тісто можна додати обсмажені ядра волоського горіха в подрібненому стані в кількості 50-70 г.
Продукти для приготування крему
Компонентами крему є:
- сметана. Потрібен густий продукт з часткою жиру 30% – 600 г;
- цукрова пудра. Дозволено подрібнювати звичайний цукор самостійно – 200 г;
- свіжі ягоди малини, перевірені на червиві – 300 г.
Малину можна замінити іншими ягодами і навіть фруктами.
Компоненти для глазурі
Для глазурі потрібно підготувати:
- какао – 70-80 г;
- білий цукор – 50-60 г;
- незбиране молоко з відсотком жиру 2,5% – 70-80 мл;
- масло м’яке вершкове з показником жирності 82% – 50 г
Какао можна замінити якісним темним шоколадом в кількості 100 г.
Покроковий процес приготування коржів
Тісто та коржі з нього рекомендовано оформляти по пунктам:
- Збити в мисці жовток з какао і цукром. При цьому какао повинно рівномірно розподілитися (без грудочок), а цукор розчинитися.
- Перекласти в отриману масу згущене молоко, добре перемішати компоненти.
- Після згущеного молока викласти в вміст сметану. Знову грунтовно перемішати складові.
- Білок охолодити і збити до отримання стійкої піни.
- Борошно перемішати з содою.
- Ввести в заготовку тіста білок і перемішувати інгредієнти за годинниковою стрілкою. Змінювати напрямок руху в процесі перемішування не бажано.
- Після об’єднання інгредієнтів, невеликими частинами ввести муку. Перемішувати складові також за годинниковою стрілкою, поки не сформується однорідна маса.
- Якщо використовуються волоські горіхи, то їх потрібно класти в уже приготоване тісто і добре розподілити в ньому.
- Перемістити тісто в підготовлену роз’ємну посуд і випікати в уже розігрітій духовці (температура орієнтовно 175 градусів) близько 40-45 хв.
Випечений корж дати охолонути, після цього розрізати його на кубики розміром орієнтовно 1,5х1,5 см.
Етапи приготування крему на сметані
Крем для десерту слід оформляти по кроках:
- Перекласти сметану в охолоджену миску і почати збивати.
- Не забираючи і не вимикаючи приладу додати в сметану цукрову пудру.
- Збивати компоненти, поки крем не стане густим і пишним.
Ягоди промити і витерти. Якщо малина своя, то мити її не обов’язково.
Процес оформлення глазурі
Глазур слід готувати, після того як торт вже буде зібраний.
Маніпуляції з її оформлення наступні:
- Перелити в сотейник молоко і розчинити в ньому цукровий пісок і какао. Якщо замість какао обраний шоколад, то його слід наламати на маленькі частини. В процесі томління глазурі, шоколад повинен повністю розтопиться.
- Додати в сотейник масло, розрізане на шматочки і поставити ємність на вогонь невеликої величини.
- Томити, поки не утвориться однорідна і густа маса.
Готову глазур слід злегка остудити (не сильно, інакше вона загусне і їй не вдасться прикрасити торт).
Що можна додати в рецепт
Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом вийде більш ароматним, якщо нарізаний корж скропити шоколадним коньяком або малиновим сиропом.
Збірка торта
Процес створення десерту з підготовлених складових наступний:
- покласти рівним шаром частину кубиків коржа.
- Полити перший шар сметаною і покласти поверх малину.
- Повторити шар з кубиків бісквіта, при цьому кожен наступний шар робити менше в діаметрі, щоб в результаті десерт вийшов у вигляді горбка.
- Кожен шар поливати кремом і викладати поверх нього ягоди.
- Коли бісквіт і крем закінчаться, останнім шаром повинен бути корж, так як інакше по крему глазур стече, полити торт готової злегка охолодженою глазур’ю.
Так як десерт виконаний з кубиків бісквіта (а не цілих коржів) , то для просочування йому досить 2 годин.
Варіанти декору тортів
Торт зі згущеним молоком можна прикрасити сметанним кремом в різних варіаціях.
Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом можна прикрасити фруктами.
Найбільш поширені варіанти декору перераховані нижче:
Особливості декору | Опис |
Тільки сметанний крем | можна просто нанести на верхній корж і боки торта крем, причому крем можна нанести рівним шаром або в вигляді візерунка (трояндочки, хвилі). |
З барвниками | За допомогою крему з харчовими барвниками, на десерті можна нанести різноманітні візерунки або зробити райдужне покриття. Останній метод вимагає особливих знань. |
З фруктами | Прикрасити десерт можна застосуванням свіжих ягід, які можна розташувати як по колу десерту, так і у вигляді візерунка. |
З горішками | Горіхи (переважно волоські, можна використовувати аналогічно свіжим ягодам). |
З харчовим декором | В якості харчового декору можна використовувати різнокольорову посипання, кокосову стружку, шоколадну крихту, а також мигдальні пелюстки, кольорові шоколадні драже. |
Найбільш затребуваним декором вважається нанесення на торт різнобарвним кремом візерунка або святкових написів.
Корисні поради і рекомендації
Торт на згущеному молоці зі сметанним кремом вийде з легким вершковим смаком, а також з ніжною текстурою, якщо при створенні десерту враховувати наведені нижче нюанси:
- сметана повинна бути якісною і досить жирної, так як, чим жирніше продукт, тим густіше буде крем і насиченим його смак;
- якщо в наявності рідка і низькокалорійна сметана, то для згущення крему можна застосувати желатин. При відсутності желатину, продукт можна викласти на марлю і дати зайвої рідини стекти (потрібно не менше 6 годин);
- для фарбування крему бажано використовувати натуральні барвники (варення, густі сиропи, овочеві соки);
- для крему рекомендовано використовувати цукор у вигляді пудри, він швидше розчиняється і не ускладнює його;
- сметану, а також використовуваний інвентар, потрібно охолодити, тоді крем вийде густим;
- сметану можна довго збивати , так як інакше замість крему може вийти масло;
- для випічки коржів для торта слід вибирати борошно перевіреної якості;
- борошно потрібно просівати перед приготуванням тіста, тоді коржі будуть пишніше і ніжніше;
- яєчний білок рекомендовано збивати окремо від жовтка, в результаті коржі вийдуть пишніше;
- випікати коржі слід в заздалегідь прогрітій духовці;
- перші 15-20 хв випікання коржа забороняється відкривати дверку духовки. Інакше від повітря кімнатної температури випічка осяде;
- виймати корж з форми бажано після його охолодження, інакше можливе його пом’яти;
- для просочення коржів можна використовувати не тільки крем, але і густі сиропи.
Торт з коржів на згущеному молоці можна оформити з різними ароматами і присмаками, якщо в рецепт включити цедру, какао, коньяк. Додавати допоміжні складові можна як в коржі, так і в сметанний крем.
Відео про приготуванні торт на згущеному молоці зі сметанним кремом
Рецепт приготування швидкого торта на згущеному молоці: