Торт “Дамський каприз” – покроковий рецепт приготування з фото

Дуже ніжний домашній тортик з коржами на сметанному тісті із смачним легким кремом на вершках з вареною згущенкою. Всі коржі торта з різними наповнювачами: меленим маком, шоколадом, чорносливом, родзинками або горіхами. Вибір наповнювача виключно за Вашим бажанням та смаком. Це дуже смачно, рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

На 1 корж (всього 4 коржі):

  • Куряче яйце 1 шт
  • Борошно 80 г
  • Сметана 120 г
  • Цукор 120 г
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Крохмаль 15 г

Додатково для темних коржів:

  • Какао порошок 1 ст. л.

Наповнювачі на 4 коржі:

  • Мелений мак 100 г
  • Курага 100 г
  • Чорнослив 50 г
  • Волоські горіхи 100 г
  • Родзинки 50 г

Для просочення:

  • Сметана 10-20% жирності 500-700 г

Для крему:

  • Вершки 33% жирності 500 мл
  • Варене згущене молоко 1 банку

Торт дамський каприз покроковий фото-рецепт

  1. 3584b43de7eb636f3037f39c28462e0bПершим етапом потрібно спекти 4 коржі. Кожен з них замішувати і випікати потрібно окремо, так як в складі тіста є розпушувач. Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
  2. 63f37d884d081098c0f9ddc67faa3dd1Для темних коржів крім борошна, какао і розпушувача додається какао-порошок.
  3. d5765825a4c01b51ba8bbb83e17d08eaЗбиваємо міксером добіла яйце з цукром.
  4. f9a875ff093ec850cbf3f28350077583Додаємо сметану, розмішуємо.
  5. 424e9789ef9f028ce49a6c2397d7fc96Просіюємо в яєчну суміш сухі інгредієнти, і вимішуємо однорідне тісто.
  6. 712b25885c7ff51da48941558318c2c0Далі в замішане тісто додаємо мак, а в інші коржі курагу, волоські горіхи з чорносливом і волоські горіхи з родзинками. Компоненти в коржах можна брати будь-які на свій смак.
  7. 7119651dee8d1ea0595cd19edde8d1b5Виливаємо тісто в форму для випічки, яку попередньо необхідно вистелити пергаментом, змастити вершковим маслом і притрусити борошном.
  8. 7ef567d02be7a4d1f7bbea204ad39ca6Випікаємо коржі один за іншим в попередньо розігрітій до 170-180 градусів в духовці протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
  9. d613b0a82a6b9aa606a364d94dd8b966Свіжоспечений корж акуратно дістаємо з форми, і залишаємо на пергаменті остигати.
  10. 472883aae0cc65c99d31fdf098beee28Щоб коржі вийшли дуже ніжними і вологими, потрібно просочити їх. Для просочення змішуємо сметану з цукровою пудрою.
  11. a3ba94b8f88d644e98f1e8421e88f0faЗнімаємо з охололих коржів пергамент.
  12. 0f1136c50e97e25caf6cfd67081eedcbКожен корж розрізаємо уздовж на 2 рівні половини.
  13. f025da6458cf434daad168ffaed9ec53Кожен корж змащуємо сметанним просоченням, і залишаємо на 1-1,5 години на столі. За цей час сметана повинна майже повністю вбратися в тісто.
  14. 588d18c1b53e539b639097d57d3aa70cХолодні вершки збиваємо міксером до м’яких піків.
  15. 3f5dae67457d3f7f29a7ab6eb91e4944У кілька прийомів вводимо збиті вершки варене згущене молоко, і розмішуємо до однорідності.
  16. 70ff91a34c72923fec14ed5220f9fe46Збираємо торт, чергуючи коржі, і промазуючи кожен з них кремом.
  17. 3ee85105adf6a9ccf6ee50d69fe6032eВсі коржі, крім верхнього, викладаємо сметанним зрізом вгору. А верхній корж навпаки, кладемо вгору пропеченою стороною.
  18. d982dea246461a1c07e275456b47d82cВерх і боки торта змащуємо кремом, і декоруємо на свій смак.
  19. b4d695a7fb655f6320aabf99cc065985Торт можна відразу після приготування нарізати на порційні шматки, і подавати до столу. Смачного!

Торт дамський каприз відео-рецепт:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал