Дуже ніжний домашній тортик з коржами на сметанному тісті із смачним легким кремом на вершках з вареною згущенкою. Всі коржі торта з різними наповнювачами: меленим маком, шоколадом, чорносливом, родзинками або горіхами. Вибір наповнювача виключно за Вашим бажанням та смаком. Це дуже смачно, рекомендую спробувати!
Інгредієнти:
На 1 корж (всього 4 коржі):
- Куряче яйце 1 шт
- Борошно 80 г
- Сметана 120 г
- Цукор 120 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Крохмаль 15 г
Додатково для темних коржів:
- Какао порошок 1 ст. л.
Наповнювачі на 4 коржі:
- Мелений мак 100 г
- Курага 100 г
- Чорнослив 50 г
- Волоські горіхи 100 г
- Родзинки 50 г
Для просочення:
- Сметана 10-20% жирності 500-700 г
Для крему:
- Вершки 33% жирності 500 мл
- Варене згущене молоко 1 банку
Торт дамський каприз покроковий фото-рецепт
- Першим етапом потрібно спекти 4 коржі. Кожен з них замішувати і випікати потрібно окремо, так як в складі тіста є розпушувач. Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
- Для темних коржів крім борошна, какао і розпушувача додається какао-порошок.
- Збиваємо міксером добіла яйце з цукром.
- Додаємо сметану, розмішуємо.
- Просіюємо в яєчну суміш сухі інгредієнти, і вимішуємо однорідне тісто.
- Далі в замішане тісто додаємо мак, а в інші коржі курагу, волоські горіхи з чорносливом і волоські горіхи з родзинками. Компоненти в коржах можна брати будь-які на свій смак.
- Виливаємо тісто в форму для випічки, яку попередньо необхідно вистелити пергаментом, змастити вершковим маслом і притрусити борошном.
- Випікаємо коржі один за іншим в попередньо розігрітій до 170-180 градусів в духовці протягом 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
- Свіжоспечений корж акуратно дістаємо з форми, і залишаємо на пергаменті остигати.
- Щоб коржі вийшли дуже ніжними і вологими, потрібно просочити їх. Для просочення змішуємо сметану з цукровою пудрою.
- Знімаємо з охололих коржів пергамент.
- Кожен корж розрізаємо уздовж на 2 рівні половини.
- Кожен корж змащуємо сметанним просоченням, і залишаємо на 1-1,5 години на столі. За цей час сметана повинна майже повністю вбратися в тісто.
- Холодні вершки збиваємо міксером до м’яких піків.
- У кілька прийомів вводимо збиті вершки варене згущене молоко, і розмішуємо до однорідності.
- Збираємо торт, чергуючи коржі, і промазуючи кожен з них кремом.
- Всі коржі, крім верхнього, викладаємо сметанним зрізом вгору. А верхній корж навпаки, кладемо вгору пропеченою стороною.
- Верх і боки торта змащуємо кремом, і декоруємо на свій смак.
- Торт можна відразу після приготування нарізати на порційні шматки, і подавати до столу. Смачного!
Торт дамський каприз відео-рецепт: