Тісто для піци – 9 рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Тісто для піци – універсальна ідея для багатьох господинь. Адже домашня основа набагато смачніша і апетитніша за магазинну. Кулінарна ідея стане в нагоді для нескладного та ситного перекушування. Тому беріть на замітку готові кулінарні ідеї з покроковим описом процесу та фото. Порадуйте себе та своїх близьких!

Бездріжджове тісто для піци в домашніх умовах

Бездріжджове домашнє тісто для піци значно заощадить ваш час. Але при цьому смак готової страви не поступиться класичним рецептам на опарі. Здивуйте ваших рідних самостійною заготівлею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій –600 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Вода –150 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти для тіста. Борошно просіюємо через сито, щоб наситити його киснем, потім всипаємо розпушувач. Відмірюємо необхідну кількість інших товарів.

2. Окремо збиваємо яйця до рідкої однорідної суміші.

3. У зручному посуді з’єднуємо борошно з сіллю, по центру вливаємо воду. Розмішуємо. Потім вливаємо яєчну суміш та олію. Знову перемішуємо.

4. Руками формуємо гладку і м’яку грудку тіста. Даємо йому трохи відпочити. Приблизно 5-10 хвилин.

5. Швидке бездріжджове тісто для піци готове!

Як приготувати тісто для піци на сухих дріжджах

Сухі дріжджі – ідеальне рішення для швидкого та простого приготування тіста. Спробуйте рецепт домашньої основи для піци, яка вийде не гірше, ніж у шеф-поваримов.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Вода –200 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. У глибокий посуд просіюємо половину від потрібної кількості борошна. Додаємо до неї сіль та цукор.

2. Розбиваємо в борошно яйце. У склянці заливаємо сухі дріжджі теплою, але не гарячою водою. Даємо їм настоятися та активуватися приблизно 15 хвилин.

3. Заливаємо тісто водою з дріжджами, що настоялися. Ретельно розмішуємо масу.

4. Підсипаємо до суміші борошно, що залишилося, також наливаємо рослинну олію. Вимішуємо до утворення щільного та однорідного грудки з тіста. Залишаємо підходити тісто 15-20 хвилин у теплому місці.

5. Тісто для піци з сухих дріжджів готове! Далі його слід обваляти в борошні, розкотити та доповнити інгредієнтами до смаку.

Простий рецепт тіста для піци на кефірі у духовці

Тісто для домашньої піци на кефірі виходить ніжним та соковитим. Така заготівля не зрівняється з магазинними варіантами, а на її приготування ви не витратите багато часу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій –600 гр.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 380 гр.
  • Кефір –200 мл.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Збиваємо яйця з сіллю до однорідної суміші.

2. Вливаємо до яєчної суміші кефір. Збовтуємо вінчиком з’єднання.

3. Сюди ж просіюємо борошно та додаємо соду. Руками старанно розминаємо тісто. Наприкінці процесу вливаємо потрібну кількість олії та знову розмішуємо.

4. Розгортаємо тісто в потрібній формі і викладаємо його на лист. Основа для піци на кефірі готова. Можна викладати на неї необхідні продукти та випікати страву 20 хвилин при 180 градусах.

Тісто для домашньої піци на молоці

Тісто для домашньої піци на молоці виходить ніжним та повітряним. Тісто також порадує простотою приготування. Універсальний рецепт стане вашим справжнім кулінарним помічником.

Час приготування: 1 год

Час приготування: 20 хвилин

Порцій –600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні товари. Борошно просіюємо. Молоко трохи підігріваємо.

2. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, сіль, цукор та дріжджі. Перемішуємо та заливаємо суху суміш теплим молоком у кілька етапів.

3. Поки підливаємо молоко, вміст миски ретельно розмішуємо.

4. Далі додаємо оливкову олію та ретельно виминаємо тісто руками. Формуємо гладку і однорідну грудку. Настоюємо його 30-40 хвилин у теплому місці.

5. За цей час тісто стане пишним та повністю готовим для подальшого використання!

Простий та швидкий рецепт приготування тіста для піци на воді

Тісто для домашньої піци приготувати досить легко. Головне слідувати простим крокам процесу приготування. Спробуйте рецепт на воді. Готова основа вийде такою ж смачною та хрусткою, як у піцерії.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій –600 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Борошно просіюємо з сіллю та цукром. Розміщуємо інгредієнти у глибокому посуді.

2. Поступово заливаємо суху суміш водою та замішуємо тісто до однорідного стану. Даємо заготівлі відпочити 15-20 хвилин.

3. Далі додаємо до тіста олію і знову ретельно розминаємо її.

4. Тісто для піци на воді готове! Можна розкочувати потрібну форму і використовувати за призначенням.

Тісто для піци на сковороді у домашніх умовах

Оригінальний рецепт основи для піци має на увазі приготування у сковороді. Ви приємно здивуєтеся не лише простоті страві, а й смаку готового тіста. Порадуйте близьких гарною домашньою кухнею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій –500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода –150 мл.
  • Дріжджі сухі пивні – 1 ч.л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно в глибокий посуд разом з сіллю, цукром та сухими пивними дріжджами.

2. Заливаємо суміш теплою водою та олією. Замішуємо тісто до утворення щільної та рівномірної грудки.

3. Розгортаємо грудку за допомогою качалки. Викладаємо у сковороду та обсмажуємо на повільному вогні 3-4 хвилини.

4. Перевертаємо основу та смажимо стільки ж з іншого боку. Основа для піци на сковороді готова, можна викладати необхідні для страви продукти.

Тісто без яєць для домашньої піци

Простий рецепт тіста для піци без використання яєць оцінять багато господинь. Страва швидко випікається в духовці і в результаті виходить ніжною та м’якою. Ідеальний варіант для ваших кулінарних шедеврів.

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

1. Наливаємо в будь-який зручний посуд теплу воду. Додаємо до неї дріжджі та 2-3 ложки борошна від потрібної кількості. Розмішуємо та настоюємо 15 хвилин.

2. У суміш з дріжджами, що настоялися, додаємо сіль, цукор, олія. Сюди ж поступово просіюємо борошно. Замішуємо тісто до утворення однорідної та гладкої грудки.

3. Настоюємо отримане тісто у теплому місці близько 40 хвилин. За цей час воно стане пишнішим.

4. Тісто без яєць для піци готове! Можна використовувати у подальших кулінарних діях.

Пишне тісто для піци на сметані

Тісто для піци на сметані виходить особливо ситним, пишним та ароматним. Набір інгредієнтів робить страву в міру жирною, що зробить вашу домашню страву ще смачнішою та привабливішою.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Вершкове масло – 2 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

1. З’єднуємо соду зі сметаною та розмішуємо.

2. Окремо збиваємо яйце з сіллю до яскраво вираженої пінки.

3. Викладаємо сметану в яйця, сюди ж просіюємо борошно та виливаємо розтоплене вершкове масло. Ретельно замішуємо масу до однорідності.

4. Тісто даємо трохи відпочити (достатньо 3-5 хвилин), потім обвалюємо його в борошні і розгортаємо у потрібній для піци формі. Готово!

Швидкий та простий рецепт тіста для піци на майонезі

Домашнє тісто для піци можна приготувати на майонезі. Тісто вийде соковитим та апетитним. Але ще більше вас зможе порадувати просте та швидке приготування. Візьміть на замітку оригінальний рецепт!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 450 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр. (2 грановані склянки)
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Три яйця розбиваємо у глибокій мисці. Додаємо до них майонез та ретельно збиваємо продукти до однорідної суміші.

2. Поступово просіюємо борошно в отриману суміш. Починаємо замішувати.

3. Додаємо олію і продовжуємо перемішувати масу до однорідного стану.

4. Тісто виходить досить жирним та м’яким. Далі його розділимо формою для випікання. Готово!

ТІСТО для ПІЦИ як в піцерії! Найкращий рецепт Тіста для ПІЦИ

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал