Сирно-маковий десерт – це мій улюблений різдвяний торт. Не люблю купувати готові макові маси – тому завжди готую сама. Цей рецепт присутній у нашій родині вже багато років – він незамінний саме на Різдвяні святкування! Це дуже ніжно, смачно і ароматно – рекомендую і Вам приготувати, до того ж готується досить просто і легко.
Список інгредієнтів:
На форму 24х24 см
Пісочна основа:
- 1 склянка пшеничного борошна
- 1/4 склянки цукру
- 1 яйце
- 80 г холодного вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
Макова основа:
- 200 г меленого маку
- 300 мл окропу
- 4 яйця
- 4 столові ложки манної крупи
- 100 г вершкового масла
- 3/4 склянки цукру
- 2 столові ложки лимонної цедри
- 2 столові ложки апельсинової цедри
- за бажанням горіхи
Сирна маса:
- 1 кг сиру
- 5 яєць (білки і жовтки окремо)
- 120 г розтопленого вершкового масла
- 1 склянка цукру
- 1 крем-пудинг
- 1 чайна ложка розпушувача
Покроковий рецепт приготування з фото:
- Помістіть всі інгредієнти для пісочного тіста в чашу міксера і замісіть гладке однорідне тісто.
- Дно форми, застеленої папером, обклеїти тістом, а потім наколоти виделкою.
- Поставити заготовку в холодильник приблизно на 20 хвилин. Потім запікайте її в розігрітій до 170 °C духовці близько 10 хвилин.
- У каструлю висипати мак і залити окропом.
- Потім додайте вершкове масло і прогрійте його на повільному вогні до повного розчинення. Відставте для охолодження.
- Тим часом приготувати сирну масу: збити білки з цукром до стійкої маси.
- Викладаємо сир в миску, постійно помішуючи, поступово додаємо жовтки.
- Додати пудинг, злегка перемішати. Потім додайте охолоджене вершкове масло і знову все перемішайте.
- В останню чергу додайте білки і акуратно перемішайте.
- До охолодженого маку додати яйця, цукор, манну крупу і сухофрукти. Змішати все разом.
- На підсмажене дно виливаємо макову масу (вона буде досить рідкою) і ставимо в розігріту до 180 градусів С духовку на 15 хвилин.
- Потім на тісто викласти сирну масу і випікати ще 60 хвилин при 180 градусах Цельсія.
- Готовий торт за бажанням покрити глазур’ю або цукровою пудрою.
Торт готовий! СМАЧНОГО ПРИГОТУВАННЯ ВАМ ДРУЗІ!