Сирно-маковий торт – покроковий рецепт з фото

Сирно-маковий десерт – це мій улюблений різдвяний торт. Не люблю купувати готові макові маси – тому завжди готую сама. Цей рецепт присутній у нашій родині вже багато років – він незамінний саме на Різдвяні святкування! Це дуже ніжно, смачно і ароматно – рекомендую і Вам приготувати, до того ж готується досить просто і легко.

Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото

Список інгредієнтів:

На форму 24х24 см

Пісочна основа:

  • 1 склянка пшеничного борошна
  • 1/4 склянки цукру
  • 1 яйце
  • 80 г холодного вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача

Макова основа:

  • 200 г меленого маку
  • 300 мл окропу
  • 4 яйця
  • 4 столові ложки манної крупи
  • 100 г вершкового масла
  • 3/4 склянки цукру
  • 2 столові ложки лимонної цедри
  • 2 столові ложки апельсинової цедри
  • за бажанням горіхи

Сирна маса:

  • 1 кг сиру
  • 5 яєць (білки і жовтки окремо)
  • 120 г розтопленого вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 крем-пудинг
  • 1 чайна ложка розпушувача

Покроковий рецепт приготування з фото:

  1. Помістіть всі інгредієнти для пісочного тіста в чашу міксера і замісіть гладке однорідне тісто. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  2. Дно форми, застеленої папером, обклеїти тістом, а потім наколоти виделкою. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  3. Поставити заготовку в холодильник приблизно на 20 хвилин. Потім запікайте її в розігрітій до 170 °C духовці близько 10 хвилин.
  4. У каструлю висипати мак і залити окропом. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  5. Потім додайте вершкове масло і прогрійте його на повільному вогні до повного розчинення. Відставте для охолодження.
  6. Тим часом приготувати сирну масу: збити білки з цукром до стійкої маси. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  7. Викладаємо сир в миску, постійно помішуючи, поступово додаємо жовтки. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  8. Додати пудинг, злегка перемішати. Потім додайте охолоджене вершкове масло і знову все перемішайте. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  9. В останню чергу додайте білки і акуратно перемішайте. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  10. До охолодженого маку додати яйця, цукор, манну крупу і сухофрукти. Змішати все разом. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  11. На підсмажене дно виливаємо макову масу (вона буде досить рідкою) і ставимо в розігріту до 180 градусів С духовку на 15 хвилин. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  12. Потім на тісто викласти сирну масу і випікати ще 60 хвилин при 180 градусах Цельсія. Сирно-маковий торт - покроковий рецепт з фото
  13. Готовий торт за бажанням покрити глазур’ю або цукровою пудрою.

Торт готовий! СМАЧНОГО ПРИГОТУВАННЯ ВАМ ДРУЗІ!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал