Суп від похмілля: 2 рецепти супу, коли в тебе похмілля

Від похмілля краще лікування – чарочка того ж напою, якого ви напередодні перебрали. Кажуть, саме так починається алкоголізм.

Дозволю собі з цією думкою не погодиться. Переходить в алкоголізм – це коли похмілля перетворюється в запій. А якщо правильно вжити чарочку і заїсти її гарячим «похмільним» супчиком, то ви просто знімете похмільний синдром, і будете почувати себе значно краще.

Суп від похмілля - рецепт
Хочеться позбутись похмілля, тоді приготуйте суп від похмілля!

А якщо ще приймете не довгий теплий душ, то принаймні будете почувати себе так, що зможете повноцінно працювати, якщо є така необхідність. А якщо це ще й вихідний день, то після прийому супчика і теплого душу дозвольте собі години дві поспати, прокинетеся як огірочок.

Увага! Я б не радив контрастний або холодний душ, хоча таку пораду і можна зустріти. Саме після такого душа у одного мого знайомого (46 років мужику було) стався інсульт. Добре хоч виходили, але інвалідність очевидна.

Томатний суп з сиром

Томатний суп з сиром
Томатний суп з сиром

Пропонований супчик смачний, швидкий і буквально лікувальний.

Інгредієнти:

  • Пара-трійка склянок томатної м’якоті. Де взяти? Прекрасно, якщо у вас є банка консервованих помідорів. Витягуєте томати, знімаєте шкірку і відправляєте в блендер. Можна використовувати свіжі помідори, якщо це в сезон і їх у вас достатньо. Незручність – потрібно зняти шкірку, що на хвору голову нелегко. Для самих ледачих – у продажу є розтерта томатна м’якоть без домішок..
  • Бульйон курячий або яловичий. Є натуральний в холодильнику – ви молодець. Але простіше розчинити в склянці окропу бульйонний кубик.
  • Твердий сир – близько 50 г. просто відмінне рішення на заміну-сир “напіврідкий «типу» Янтар” – його не потрібно натирати, досить просто вибрати ложкою з упаковки.
  • Часник – пара зубчиків, плюс гострий перець (скільки для вас прийнятно).
  • Сіль.
  • Для аромату селера, базилік. Але це – якщо є, можна обійтися і так.

Супчик тому і готується 10 хвилин, що кип’ятити його ну потрібно, а ось прогріти майже до кипіння – так.

Важливо! Якщо сильно болить голова, перед приготуванням прийміть таблетку аспірину.

  1. Збийте в блендері томати. Сюди ж киньте очищений часник, перець, можна додати порізаний на шматочки стебло селери. Відразу і посоліть. Немає блендера? Можна обійтися: помідори потовкти виделкою, часник і селера порізати. Але буде трішки не так.
  2. Спочатку в каструлю помістіть бульйон, потім – томатну суміш. Дивіться на консистенцію, і якщо потрібно – додайте трохи рідини від помідор, овочевого соку. Загалом того, що пов’язано з помідорами, але рідкого.
  3. Доведіть майже до кипіння. Це ви зрозумієте по бульбашками повітря, що піднімається з дна. Вогонь зменшіть і додайте – натертий сир. Його краще додавати порціями, стежачи, щоб розчинився. І не переживайте, якщо натерли сиру більше 50 г.сиром супчик не зіпсуєш.

Бульйон з аджикою

Бульйон з аджикою
Бульйон з аджикою

Такий “бульйончик” зварити за 10 хвилин, правда, не вийде. Добре, якщо поруч співчуваюча дружина (мати), тоді легше. Поки ви спите, або намагаєтеся це робити (саме сон – найважливіша складова позбавлення від похмілля), бульйон готовий.

Але перевага є, навіть якщо допомогти нікому: не доведеться возитися з овочами, оскільки інгредієнтів – мінімум.

Нам потрібно:

  • 1 кг курятини;
  • 1,5-2 літри води;
  • 1 невелика баночка гострої аджики з магазину. Власного приготування теж підійде, але вона зазвичай середньої гостроти, а потрібно – ядерну.

Зваріть курятину (на це піде мінімум хвилин 30) і додайте в каструлю баночку аджики. Ось і все!

Як правильно їсти похмільний суп?

Як тільки суп готовий, налийте собі глибоку тарілку гарячої, ароматної і гострої, наскільки можете, їжі. Дістаньте з холодильника горілочку і налийте невелику стопку – грам 50 досить.

Навіть якщо стає зле від запаху, залпом випийте і відразу ж закушуйте гарячим супчиком. До нього добре б зробити пару гарячих тостів або нагріти хліб в мультиварці. Десь на півдні Італії томатний суп прийнято подавати з гарячим хлібом, ви теж собі це можете дозволити. Та й під гарячий бульйон з томатною складовою теж прекрасно.

Обережно! Після однієї стопки просто поїжте суп і не здумайте повторювати спиртне. Пам’ятайте: вам потрібно привести себе в порядок, а не «вибути з ладу».

Додаткові поради

Щоб швидше привести себе в порядок, на додаток до супчику зробіть ще деякі дії:

  • Пийте якомога більше: соки, мінеральна вода або проста з лимоном – 2-3 літри потрібно точно.
  • Гарячий зелений чай з цукром – ще один засіб, що допомагає вивести токсини. Чорним чаєм і кавою краще не балуватися, вони підвищують тиск.
  • Різні джерела вводять томатний сік в список “антипохмільних” засобів.

Я час від часу (не скажу, що регулярно) користуюся томатним супчиком, і мені допомагає. “Гострий” жирний бульйон теж хороший, хоча самому з жорстокого похмілля готувати його важче.

Похмільний суп: Відео

Головна перевага рецептів в тому, що це – справжня швидка допомога страждаючому організму, який вчора трохи не розрахував свої можливості. Хочете переконатися в дієвості похмільних супчиків, – приготуйте їх і собі – а також – поділіться з друзями в соцмережах.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал