Страви з телятини – 9 смачних рецептів з покроковими фото

Страви з телятини – це завжди м’яко, ніжно і соковито, так як м’ясо молодої тварини завжди відрізняється цими чудовими якостями. Використовуючи даний продукт, можна приготувати дуже багато різних страв, починаючи супами і закінчуючи азербайджанським пловом в казані. Щоб ви не вибрали з переліку, наведеного нижче, текстура м’яса, його смак і аромат вас напевно не розчарують. Виходячи з усього вищесказаного, сідайте зручніше і швидше вибирайте, яке страву ви приготуєте до вечері!

Стейк з телятини на сковороді

Стейк з телятини на сковороді – швидкий і дуже апетитний варіант вечері або обіду, який припаде до смаку всім вашим рідних. За рахунок того, що м’ясо спочатку обсмажується ( все соки запечатуються всередині шматка ), а потім доводяться до готовності в духовці, страва виходить неймовірно соковитим і м’яким.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Стейки з телятини – 2 шт.
  • Масло вершкове – 2 ч.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Тім’ян сушений – за смаком.
  • Розмарин сушений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Два скибочки м’яса промиваємо і насухо промакуємо серветками, натираємо маслом, сіллю і приправами. Якщо час дозволяє, то можна залишити для просочення на 30-40 хвилин.

Крок 2. Розжарюємо суху сковорідку, вливаємо оливкову олію і кладемо стейки, обсмажуємо протягом 90-120 секунд.

Крок 3. Далі, м’ясо перевертаємо, зверху укладаємо невеликі шматочки вершкового масла і смажимо ще півтори-дві хвилини.

Крок 4. Стейки ( прямо в сковорідці ) переміщаємо в духову шафу, попередньо розігрітий до 220 градусів, і запікаємо від 3 до 5,5 хвилин ( в залежності від бажаного результату ). У процесі запікання перевертаємо один раз.

Крок 5. Соковиті і гарячі стейки з молодої яловичини подаємо до столу відразу ж. Смачного!

Котлети з фаршу телятини

Котлети з фаршу телятини за своїми смаковими характеристиками відрізняються від аналогів з іншого м’яса своєю ніжністю і непередаваної м’якістю. Доповнимо телятину свіжим кабачком, морквою і цибулею – отримаємо смачні і ситні котлетки, які завдяки своєму прекрасному складу можна запропонувати навіть найменшим.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Телятина – 300 гр.
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 2-3 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Трави прованські – 1,5 ч.л.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очищаємо і промиваємо під струменем води, телятину також ополіскуваний і розрізаємо на невеликі сегменти.

Крок 2. М’ясо, цибуля і морквину прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Щільний кабачок натираємо на терці прямо в фарш.

Крок 4. Вбиваємо одне куряче яйце.

Крок 5. Підсипаємо кукурудзяний або картопляний крохмаль.

Крок 6. Приправляємо компоненти сіллю і ароматними травами.

Крок 7. Доповнюємо суміш рубаним кропом.

Крок 8. Складові старанно перемішуємо і вологими долонями формуємо котлети середнього розміру.

Крок 9. Викладаємо напівфабрикати на сковороду з розігрітим маслом.

Крок 10. Через 5 хвилин заготовки перевертаємо і зменшуємо нагрів, прикриваємо кришкою і тушкуємо ще 7-10 хвилин. При подачі викладаємо котлетки на листя зеленого салату. Смачного!

Смачний суп з телятини

Смачний суп з телятини – це ситне і живильне перша страва, яке з легкістю урізноманітнює ваш звичний раціон. У рецепті використовуються тільки ті продукти, які часто є під рукою, подавати дану страву рекомендуємо з м’якими часниковими булочками.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Телятина – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Морквина – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Нарізану кубиками молоду яловичину обсмажуємо на маслі до рум’яності прямо в каструлі.

Крок 2. До золотистої телятини додаємо морквину, порізану соломкою – перемішуємо і продовжуємо жарку.

Крок 3. Через пару хвилин додаємо скибочки картоплі.

Крок 4. Доповнюємо інгредієнти подрібненим часником.

Крок 5. Здобрюємо м’ясо і овочі томатною пастою.

Крок 6. Заливаємо складові водою, доводимо до кипіння і відразу зменшуємо полум’я, накриваємо кришкою і проварюємо протягом 45 хвилин.

Крок 7. За 10 хвилин до закінчення термічної обробки, присмачуємо страву сіллю, перцем і рубаною зеленню.

Крок 8. Розливаємо по супницях і за бажанням заправляємо сметаною. Смачного!

Медальйони з телятини в вершковому соусі

Медальйони з телятини – це оригінальне і дуже смачне основне страва, яке ідеально поєднується зі всілякими гарнірами: локшина, картопляне пюре або ж білий рис. Ніжний соус робить м’ясо неймовірно соковитим і тануть у роті в буквальному сенсі.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Телятина – 400 гр.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Вершки 15-20% – 150 мл.
  • Горілка / коньяк – 2 ст.л.
  • Тім’ян – 2 гілочки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите і обсушіть м’ясо розрізаємо на медальйони товщиною не більше п’яти міліметрів.

Крок 2. У сковорідці розігріваємо оливкова олія і розтоплюємо вершкове, смажимо телятину протягом чотирьох хвилин.

Крок 3. Перевертаємо і обсмажуємо ще стільки ж.

Крок 4. Вливаємо алкоголь і акуратно підпалюємо.

Крок 5. Як тільки спирт випарується, і полум’я згасне – вливаємо вершки, приправляємо ароматними травами, чорним перцем і сіллю. Тушкуємо на повільному вогні близько 5 хвилин, до загустіння соусу.

Крок 6. Поверх гарніру розкладаємо медальйони, присмачуємо вершковим соусом і знімаємо пробу. Смачного!

Шашлик з телятини

Шашлик з телятини приготувати не так вже й просто, адже таке ніжне м’ясо можна з легкістю пересушити і перетворити в « гуму ». Для того щоб уникнути подібних казусів, обов’язково спробуйте приготувати молоду яловичину в маринаді з лимона, майонезу і часнику.

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Телятина – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Майонез – 400 гр.
  • Лимон – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зіра – 1 щіпка.
  • Базилік сушений – 2 щіпки.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю відповідного розміру викладаємо очищений і нарізаний півкільцями цибулю, додаємо майонез, сік лимона, сіль і приправи – гарненько перемішуємо. Паралельно промиваємо м’ясо і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Ріжемо телятину на порційні шматки і відправляємо в ароматний маринад, з’єднуємо і, затягнувши плівкою, прибираємо на всю ніч в холодильну камеру.

Крок 3. Просочене м’ясо насаджуємо на шампури і укладаємо на мангал з тліючим вугіллям.

Крок 4. Періодично перевертаючи шампури, смажимо шашлик до готовності ( 40-50 хвилин ).

Крок 5. Викладаємо на сервірувальний блюдо із зеленню і овочами – насолоджуємося. Смачного!

Теплий салат з телятини

Теплий салат з телятини, приготований з блакитним сиром, кедровими горішками і обсмаженим болгарським перцем – це по-справжньому ресторанне страву, яке можна запросто запропонувати гостям за святковим столом. І будьте впевнені, що все оцінять ваше кулінарну майстерність!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Телятина – 150 гр.
  • Мікс салатів – за смаком.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Сир « Дор Блю » – 30 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Горішки кедрові – 1 жменю.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Телятину ріжемо на тонкі скибочки, маринуємо протягом 15 хвилин в соєвому соусі з чорним перцем, а потім обсмажуємо з двох сторін до золотистості на розігрітій олії.

Крок 2. Поверх кожного шматочка кришимо блакитний сир – плавимо в мікрохвильовій печі.

Крок 3. М’якоть солодкого перцю, порізану соломкою, обсмажуємо в тій же сковороді 3-4 хвилини.

Крок 4. Стиглий помідор ріжемо на часточки середньої товщини.

Крок 5. У глибоку ємність викладаємо мікс салатів, помідор, болгарський перець і горіхи – солимо і перчимо, заправляємо оливковою олією і соєвим соусом.

Крок 6. Розкладаємо страву по порційних тарілках, зверху кладемо телятину під сиром. Смачного!

Відбивні з телятини на сковороді

Відбивні з телятини на сковороді – це дуже просте в приготуванні і швидке блюдо, яке сподобається всім, хто спробує хоча б невеликий скибочку. Завдяки паніровці, м’ясо молодий яловичини залишається неймовірно соковитим і м’яким, а зовні – з золотистою і апетитною скоринкою.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Телятина – 300 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Згідно зі списком вище, викладаємо на стіл Інгредієнти: м’ясо зачищаємо від жив і плівок – ополіскуваний і даємо трохи часу обсохнути.

Крок 2. Ріжемо телятину поперек волокон на тонкі пластини, шматки накриваємо пакетом або плівкою і гарненько відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.

Крок 3. Приправляємо відбивні сіллю і перцем, обвалюємо в борошні, а після – у збитому яйці.

Крок 4. Заготівлю в останню чергу паніруємо в сухарях.

Крок 5. Викладаємо напівфабрикати на розпечене масло і смажимо по хвилині-півтори з кожного боку. Для того щоб прибрати зайву олію – промакуємо паперовими рушниками.

Крок 6. Рум’яні відбивні доповнюємо гарніром і приступаємо до дегустації. Готуйте і отримуйте задоволення!

Плов з телятини в казані

Плов з телятини в казані готується всього лише за одну годину, а в результаті ми отримуємо величезне блюдо ситного і розсипчастого рису, присмаченого каррі для яскравого кольору, ніжного і м’якого м’яса. Приготуйте така страва для вашої родини, і вони будуть вдячні!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Телятина – 350 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Вода – 2 ст.
  • Каррі – 2 щіпки.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – за смаком.
  • Паприка солодка молота – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. З морквини зчищаємо шкірку, ополіскуємо і ріжемо брусками середнього розміру.

Крок 2. Очищену цибулю дрібно нарізаємо.

Крок 3. Промите м’ясо нарізаємо довільними невеликими скибочками.

Крок 4. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо всі підготовлені компоненти протягом 8-10 хвилин.

Крок 5. Після, вливаємо в сковороду трохи води, зменшуємо полум’я і готуємо м’ясо під кришкою на протязі 40 хвилин.

Крок 6. Тушковане м’ясо з овочами викладаємо в казан, туди ж всипаємо рис і все спеції, також додаємо цілісні зубці часнику. Заливаємо 2 склянками води ( гарячої ) і тушкуємо під кришкою близько 25 хвилин.

Крок 7. Яскравий і ароматний плов подаємо до столу в порційних чашах. Смачного!

Печеня з телятини з картоплею в духовці

Печеня з телятини з картоплею в духовці – ситне і збалансоване блюдо, яке підкорить вас своїм смаком і насиченим ароматом. Доповнимо м’ясо з картоплею лісовими грибами, вершками, а також вином і вершковим маслом – гастрономічне задоволення вам забезпечено!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Телятина – 1,2 кг.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Гриби лісові – 600 гр.
  • Вершки 20% – 250 мл.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Вино біле солодке – 200 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Петрушка рублена – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед промиваємо і обсушуємо телятину, півкільцями нарізаємо два види цибулі, а нарізані лісові гриби відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Крок 2. У сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла і підсмажуємо м’ясо до рум’яності з усіх боків, солимо і перчимо – прибираємо телятину в окремий посуд.

Крок 3. На тому ж маслі пасеруємо лушпиння нарізку до м’якості, додаємо відварні гриби і протушкуємо ще 2-3 хвилини, підсолюємо. Заливаємо компоненти вином і прогріваємо протягом 5 хвилин, далі, посуд прибираємо з конфорки, розсовуємо складові з боків і в центр укладаємо м’ясо.

Крок 4. Збоку від телятини укладаємо скибочки очищеної картоплі, посипаємо дрібкою солі і переміщаємо в духову шафу на 60 хвилин при 180 градусах.

Крок 5. За 15-20 хвилин до закінчення термічної обробки, доповнюємо блюдо вершками і молотим перцем – акуратно перемішуємо, залишаючи картоплю зверху, і повертаємо в піч.

Крок 6. Прикрашаємо подрібненою зеленню і споживаємо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал