Малосольні огірки на мінеральній воді – 3 рецепта хрустких огірків швидкого приготування з покроковими фото

Малосольні огірки на мінеральній воді – це простий і доступний спосіб приготування апетитної закуски, перед якою ніхто не може встояти. Для процесу потрібен мінімальний набір кухонного начиння, а також зовсім небагато інгредієнтів, які, як правило, є під рукою у кожного кулінара. І якщо ви ніколи не готували таку страву, то читайте уважно і, не втрачаючи ні хвилини, приступайте!

Малосольні огірки на мінералці з часником і кропом

Малосольні огірки на мінералці з часником і кропом – дуже смачна закуска, яка стане ідеальним доповненням не тільки до сімейного вечері, але і до святкового столу. Але це й не дивно, бо такі огірочки ідеально поєднуються і з алкоголем, і просто з відварної картоплею.

Час готування – 24 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Мінералка – 1,5 л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У великій кількості води промиваємо зелень, ділимо пучок на дві частини і половину кладемо на дно ємності, в якій огірки будуть солитися.

Крок 2. Огірки ретельно промиваємо, видаляючи шипи і бруд, зрізаємо хвостики.

Крок 3. Перекладаємо овочі до кропу.

Крок 4. Видаляємо лушпиння з кожного зубця часнику, ріжемо на слайси середньої товщини.

Крок 5. Рівномірно посипаємо плоди подрібненим часником.

Крок 6. Додаємо залишилася зелень.

Крок 7. Для розсолу об’єднуємо мінералку з потрібною кількістю солі.

Крок 8. Повністю заливаємо огірочки підготовленою рідиною, закриваємо кришкою і прибираємо на добу в холодильник. Смачного!

Швидкі малосольні огірки на мінералці з гірчицею

Швидкі малосольні огірки на мінералці з гірчицею можуть виявитися на вашому столі всього лише через одну добу! Молоді плоди досить швидко просочуються в міру солоної мінералкою з газами, а також всіма пряними добавками і спеціями.

Час готування – 1-2 діб.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Часник – 5 зуб.
  • Кріп – 50 гр.
  • Стрілки часникові – 50 гр.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Мінералка – 1 л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо всі овочі, знімаємо лушпиння з часнику.

Крок 2. Для приготування розсолу в теплій воді розмішуємо сіль, виливаємо до мінералки – помішуємо. Паралельно видаляємо «попки» у огірків, крупно ріжемо зелень і ребром ножа тиснемо часник.

Крок 3. Складаємо плоди в банку, чергуючи зі спеціями, і заливаємо підготовленим розчином.

Крок 4. Ємність закриваємо кришкою і для засолювання відправляємо на полицю холодильної камери.

Крок 5. Через добу подаємо хрусткі огірочки в поєднанні з гарячим шашликом і маринованим цибулею. Смачного!

Малосольні огірки на мінеральній воді з листям хрону

Малосольні огірки на мінеральній воді з листям хрону мають неперевершеними смаковими характеристиками і неймовірним ароматом. Готується така закуска досить просто, а компоненти будуть потрібні тільки ті, що завжди є під рукою у кожного кулінара.

Час готування – 1 добу.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Огірки – 500 гр.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – за смаком.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Вода мінеральна – 0,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Для особливого хрускоту заливаємо плоди прохолодною водою на 2-4 години, а після обрізаємо хвостики і розрізаємо уздовж на дві половинки.

Крок 2. На дно глибокої ємності поміщаємо промиту зелень і прянощі.

Крок 3. Викладаємо овочі, перекладаючи половинки часниковими стрілками, часточками часнику і листям.

Крок 4. Компоненти присмачуємо сіллю.

Крок 5. І заливаємо газованою водою. Ми залишаємо на три години на столі і після відразу дегустуємо або прибираємо в холод на всю ніч.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал