Страви з шампіньйонів – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Страви з шампіньйонів – це завжди дуже смачні, цікаві і привабливі кулінарні рішення. Такі частування підходять як для домашнього, так і для святкового столу. Рекомендуємо оцінити нашу яскраву добірку з дев’яти швидких і смачних рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу. Ваші близькі і гості будуть в захваті!

Шампіньйони, смажені на сковороді з цибулею і сметаною

Шампіньйони, смажені на сковороді з цибулею і сметаною – це дуже проста і швидка у виконанні страва. Готове частування порадує яскравим смаком і ароматом. Подавайте до столу разом з хлібом або в якості апетитного гарніру. Розміркуйте своє меню разом з нами.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сухий – 0,5 ч.л.
  • Петрушка – для подачі.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулину від лушпиння, після нарізаємо її невеликими кубиками.

Крок 3. Гриби гарненько промиваємо і, при необхідності, очищаємо від забруднень. Після їх нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Нагріваємо сковорідку разом з олією. Викладаємо цибулю з шампіньйонами. Смажимо близько 5-7 хвилин, регулярно помішуючи лопаткою.

Крок 5. Через вказаний час додаємо до обсмажування сметану.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю сіллю, чорним меленим перцем і сухим часником. Перемішуємо вміст і готуємо на невеликому вогні 15 хвилин.

Крок 7. Вимикаємо вогонь і посипаємо частування подрібненою петрушкою. При бажанні, можна замінити будь-яку іншу зелень за смаком.

Крок 8. Смачні шампіньйони, смажені з цибулею і сметаною готові. Перекладайте на порційну тарілку і подавайте до столу!

Грибний суп-пюре з шампіньйонів

Грибний суп-пюре з шампіньйонів виходить дуже ніжним, поживним і неймовірно ароматним. Подавайте його до столу, доповнивши сухариками або ароматною зеленню. Наш простий покроковий рецепт точно допоможе урізноманітнити обіднє меню. Обов’язково беріть на замітку.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 20% – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і нарізаємо великими кубиками. Заливаємо їх водою і варимо до м’якості близько 20 хвилин.

Крок 2. Після варіння зливаємо воду в стакан або іншу ємність. Готову картоплю розтираємо в пюре.

Крок 3. Очищаємо цибулину і дрібно нарізаємо її. Обсмажуємо в маслі до напівпрозорості.

Крок 4. Додаємо до цибулі попередньо промиті і дрібно порізані шампіньйони. Перемішуємо і смажимо все разом до готовності грибів. В кінці додаємо сіль і чорний мелений перець.

Крок 5. Обсмажені продукти подрібнюємо в кашицю за допомогою блендера.

Крок 6. Відправляємо грибну масу в сотейник до картопляного пюре. Вливаємо сюди вказану кількість вершків.

Крок 7. Перемелюємо заготівлю блендером до отримання однорідної кашиці.

Крок 8. У цю масу вливаємо трохи води, що залишилася після варіння картоплі. Регулюємо густоту супу. Доводимо його до кипіння, доповнюємо сіллю і перцем за смаком, прибираємо з плити.

Крок 9. Ніжний крем-суп з шампіньйонів готовий. Подавайте до столу разом з сухариками і ароматною зеленню.

Мариновані шампіньйони в домашніх умовах

Мариновані шампіньйони в домашніх умовах виходять дуже соковитими, хрусткими і яскравими за смаком. Таке частування можна подавати до гарячих страв або в якості самостійної закуски. Смачно замаринувати гриби зможуть навіть новачки, для цього використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 500 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.

Для маринаду:

  • Вода – 500 мл.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 5 ст.л.
  • Олія – 50 мл.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 0,5 ст.л.
  • Насіння кропу – 0,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гриби шампіньйони промиваємо і, при необхідності, очищаємо.

Крок 3. Далі шампіньйони опускаємо в розчин зі склянки води і лимонної кислоти. Відварюємо продукт в такій воді 5 хвилин.

Крок 4. Після варіння гриби відкидаємо на друшляк і даємо їм охолонути.

Крок 5. Тепер займемося маринадом. Для цього кип’ятимо вказану кількість води, розчиняємо в ній сіль і цукор.

Крок 6. Далі в воду додаємо оцет, олію і спеції, зазначені в списку.

Крок 7. Перекладаємо підготовлені шампіньйони в ароматний гарячий маринад. Проварюємо в ньому гриби ще 10 хвилин.

Крок 8. Після варіння гриби можна перекладати в скляну банку для зручного зберігання.

Крок 9. Хрусткі і смачні мариновані шампіньйони готові. Можна пробувати!

Салат «Грибна галявина» з шампіньйонами і куркою

Салат «Грибна галявина» з шампіньйонами і куркою – це дуже яскраве і смачне кулінарне рішення для вашого святкового столу. Таке частування приємно здивує ваших гостей і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години 25 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони мариновані – 200 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Огірки мариновані – 100-150 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Зелень – 3 гілки.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо глибокий салатник або форму для запікання. Укладаємо в посуд харчову плівку. На неї кладемо мариновані шампіньйони капелюшками вниз.

Крок 2. Між грибами акуратно розкладаємо зелень.

Крок 3. Попередньо відварюємо куряче філе, картоплю, морквину і курячі яйця. Відварну курку ділимо на волокна. Акуратно укладаємо її на гриби і поливаємо майонезом.

Крок 4. Посипаємо курячий шар натертою відварною морквиною. Знову робимо сіточку з майонезу.

Крок 5. Наступним шаром укладаємо натертий на великій терці сир.

Крок 6. Поливаємо сир майонезом і зверху рівномірно розділимо дрібно порізані відварні яйця.

Крок 7. Знову поливаємо все майонезом. Викладаємо шар з дрібно порубаних солоних огірків.

Крок 8. Очищену відварну картоплю натираємо на великій терці. Викладаємо шар з отриманої маси. Ставимо заготівлю в холодильник, приблизно на 2 години.

Крок 9. Акуратно перевертаємо форму з вмістом на плоску тарілку. Гриби повинні виявитися зверху.

Крок 10. Смачний салат «грибна галявина» з шампіньйонами і куркою готовий!

Шампіньйони з часником і майонезом в духовці

Шампіньйони з часником і майонезом в духовці – це дуже цікавий і смачний кулінарний варіант, який обов’язково варто взяти на замітку. Приготувати таке частування дуже легко, з процесом впораються навіть новачки. А ось яскравий аромат і смак готового страви нікого не залишить байдужим.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Зазначену кількість шампіньйонів ретельно промиваємо в воді, після даємо їм обсохнути.

Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо майонез, подрібнений часник і петрушку.

Крок 4. Доповнюємо масу сіллю і чорним меленим перцем. Ретельно вимішуємо соус до однорідності.

Крок 5. Занурюємо підготовлені гриби в соус. Добре перемішуємо.

Крок 6. Обмазуємо форму для запікання олією. Викладаємо в неї гриби в майонезному соусі.

Крок 7. Відправляємо страву запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Крок 8. Ароматні шампіньйони з майонезом і часником готові. Можна подавати до столу і пробувати!

Шампіньйони по-корейськи в домашніх умовах

Шампіньйони по-корейськи в домашніх умовах – це дуже соковите, яскраве і в міру пікантне частування для вашого домашнього столу. Приготувати апетитну закуску нескладно, для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 4 години

Час приготування – 2 години

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 500 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1-2 ст.л.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Для маринаду моркви:

  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 2/3 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 6% – 1,5 ст.л.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Насіння коріандру – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гриби ретельно промиваємо під водою і нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо в глибоку миску, заливаємо водою, доводимо до кипіння і після варимо 20 хвилин. Періодично знімаємо пінку.

Крок 3. Потім в цю каструлю додаємо сіль, цукор, горошини перцю, лавровий лист і оцет. Кип’ятимо все разом ще 15 хвилин. Після прибираємо з плити і даємо охолонути.

Крок 4. Очищаємо моркву від шкірки і натираємо її на корейській терці.

Крок 5. До тертої моркви додаємо сіль і цукор. Гарненько перетираємо все це руками до виділення соку.

Крок 6. Даємо моркві постояти 15 хвилин.

Крок 7. Потім додаємо до моркви чорний перець, насіння коріандру і паприку.

Крок 8. Ретельно все перемішуємо.

Крок 9. Доповнюємо морквяну масу подрібненим часником.

Крок 10. Нагріваємо олію і виливаємо до моркви, сюди ж додаємо оцет. Перемішуємо і залишаємо на 2 години.

Крок 11. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями або півкільцями. Обсмажуємо її в рослинній олії.

Крок 12. У глибокій мисці з’єднуємо шампіньйони, моркву і цибулю. Перемішуємо, знову даємо настоятися протягом двох годин.

Крок 13. Найсмачніші мариновані шампіньйони по-корейськи готові. Можна пробувати!

Шампіньйони з куркою в вершковому соусі

Шампіньйони з куркою в вершковому соусі – це яскрава і неймовірно смачна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Також таке частування підійде для святкового меню. Воно приємно здивує своєю ніжністю і поживними властивостями. Беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Вершки – 200 мл.
  • Соус соєвий – 40 мл.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу груди розморожуємо, нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо їх в рослинній олії до золотистого відтінку.

Крок 2. Очищаємо часник і дрібно нарізаємо його.

Крок 3. Промиваємо і очищаємо шампіньйони, нарізаємо їх тонкими пластинками.

Крок 4. Відправляємо подрібнений часник до обсмаженої грудки. Перемішуємо і смажимо все разом близько 2 хвилин.

Крок 5. Сюди ж викладаємо гриби. Знову все перемішуємо і готуємо близько 7 хвилин.

Крок 6. Вливаємо до обсмажування вершки і соєвий соус. Кип’ятимо вміст і готуємо ще близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Апетитні шампіньйони з грибами в вершковому соусі готові. Подавайте до столу разом з гарніром. Можна пробувати!

Класичний жульєн з шампіньйонами

Класичний жульєн з шампіньйонами – дуже смачна і нескладна у виконанні страва, яка ідеально впишеться в ваше святкове меню. Порадуйте своїх близьких і гостей ніжною і живильною закускою. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Для соусу:

  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Борошно – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячу грудку в підсоленій воді до готовності. Після даємо їй охолонути і ділимо на невеликі волокна.

Крок 2. Подрібнену ріпчасту цибулю обсмажуємо в рослинній олії. Додаємо сюди тонкі пластини попередньо промитих шампіньйонів.

Крок 3. Перемішуємо, обсмажуємо до готовності і випаровування вологи. В кінці додаємо сіль.

Крок 4. У чистій сковорідці обсмажуємо борошно до легкого потемніння. Сюди ж додаємо розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо і обсмажуємо 1-2 хвилини.

Крок 5. У невеликому сотейнику нагріваємо молоко. Додаємо сюди борошняну масу, швидко перемішуємо, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню. Далі додаємо сметану і ще раз перемішуємо.

Крок 6. Відварну курку з’єднуємо з грибами. Перемішуємо.

Крок 7. Розкладаємо інгредієнти по невеликих формочкам для запікання. Поливаємо їх приготованим соусом.

Крок 8. Зверху посипаємо тертим сиром.

Крок 9. Запікаємо страву 20 хвилин при температурі 180 градусів. В кінці прикрашаємо зеленню за смаком.

Крок 10. Смачний жульєн з шампіньйонами і куркою готовий. Можна подавати до столу і пригощатися!

Суп з шампіньйонами і вермішеллю

Суп з шампіньйонами і вермішеллю виходить дуже ситним, ароматним і яскравим за смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду. Така кулінарна ідея яскраво урізноманітнює ваше звичне меню. Беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Гриби шампіньйони – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вермішель – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2,5 л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо морквину і нарізаємо її тонкими кружечками.

Крок 2. Ріпчасту цибулю дуже дрібно нарізаємо ножем.

Крок 3. Добре очищаємо і промиваємо шампіньйони. Нарізаємо їх тонкими пластинками. Після обсмажуємо.

Крок 4. У рослинній олії обсмажуємо подрібнений цибулю до напівпрозорого стану.

Крок 5. Сюди ж викладаємо моркву. Перемішуємо і смажимо до м’якості моркви. Стежимо, щоб овочі не пригоріли.

Крок 6. Кип’ятимо вказану кількість води. Викладаємо в неї всі обсмажені інгредієнти. Солимо, перчимо і варимо 15 хвилин. Всипаємо вермішель і варимо ще пару хвилин. Можна вимикати плиту.

Крок 7. Апетитний домашній суп з шампіньйонами і вермішеллю готовий. Можна розливати по тарілках і подавати до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал