Як приготувати вареники – 9 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати вареники – це проста і улюблена багатьма страва для домашнього столу. Вареники готують з варенням, ягодами, сиром та ситними солоними начинками. Для вас ми підготували кулінарну збірку з дев’яти простих і смачних рецептів вареників у домашніх умовах з покроковими фото. Беріть на замітку!

Домашні вареники з картоплею

Домашні вареники з картоплею — це нескладна у виконанні і поживна страва, яку кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Якщо хочете приємно здивувати близьких апетитним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 ст.
  • Кефір — 1 ст.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 7 гр.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Пюре картопляне — 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо кефір кімнатної температури. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 2. Висипаємо сюди просіяне борошно, додаємо сіль і соду.

Крок 3. Замішуємо щільне однорідне тісто.

Крок 4. Розгортаємо грудку в рулет.

Крок 5. Нарізаємо рулет шматочками однакової товщини.

Крок 6. Притискаємо кожен шматочок і надаємо йому форму кола.

Крок 7. Кожен кружок розкочуємо за допомогою скелі.

Крок 8. По центру кожного кола кладемо трохи картопляного пюре.

Крок 9. Закриваємо начинку краями тіста. Прищипуємо краї заготовок руками або виделкою.

Крок 10. Кип’ятимо воду, підсолюємо її. Викладаємо сюди вареники і варимо їх 4 хвилини після сплиття.

Крок 11. Домашні вареники з картоплею готові. Подавайте до столу!

Вареники з вишнею на заварному тісті з окропом

Вареники з вишнею на заварному тісті з окропом — це простий спосіб порадувати близьких смачним і апетитним частуванням. Така страва сподобається як дорослим, так і дітям. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Окріп — 250 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 30 мл.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Вишня без кісточок — 600 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Крохмаль — 1 ч.л. з гіркою.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування заварного тіста.

Крок 2. У глибоку миску просіюємо борошно, робимо в ній невелике поглиблення. Виливаємо сюди збовтане яйце з олією, сіллю і цукром.

Крок 3. Починаємо перемішувати вміст.

Крок 4. Поступово виливаємо сюди окріп.

Крок 5. Починаємо швидко перемішувати тісто.

Крок 6. Замішуємо масу в щільний ком. Даємо йому відпочити близько 20-30 хвилин.

Крок 7. Для начинки перемішуємо цукор з крохмалем. Промиваємо і обсушуємо вишню.

Крок 8. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 9. З пласта тіста вирізаємо акуратні кола. На час можна прикрити їх харчовою плівкою, щоб заготовки не обвітрилися.

Крок 10. По центру кожного кола кладемо трохи суміші з цукру і крохмалю. Сюди ж викладаємо по три ягоди.

Крок 11. З’єднуємо тісто по краях, закриваємо начинку.

Крок 12. Так чинимо з усіма заготовками. Якщо вийшло дуже багато, частину можна покласти в морозильну камеру на зберігання.

Крок 13. Варимо вареники в киплячій воді близько 3-4 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню.

Крок 14. Вареники з вишнею на заварному тісті з окропом готові. Пригощайтеся!

Смачні вареники з чорницею

Смачні вареники з чорницею виходять неймовірно ароматними і цікавими за смаком. Такі ласощі послужить смачним і поживним сніданком або перекусом для всієї родини. Для приготування апетитних вареників використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр. + для розкочування тіста.
  • Сіль — 1 щіпка. + 0,5 ч.л. для варіння.
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода — 250 мл.
  • Масло вершкове — 100 гр. + для подачі.
  • Чорниця — 600 гр.
  • Цукор — 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно з сіллю в глибоку миску. По центру сухої суміші робимо невелике поглиблення.

Крок 2. Сюди розбиваємо куряче яйце, вливаємо воду, викладаємо розм’якшене вершкове масло і починаємо перемішувати.

Крок 3. Замішуємо щільне однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і даємо відпочити протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. Для начинки промиваємо ягоди і обсушуємо їх за допомогою паперових рушників.

Крок 5. Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт.

Крок 6. З пласта тіста вирізаємо акуратні кола. По центру кожного кола кладемо трохи ягід, присипаємо їх цукром.

Крок 7. Закриваємо начинку краями тіста, щільно притискаючи по краях.

Крок 8. Варимо частування в підсоленій воді близько 5-7 хвилин після сплиття вареників.

Крок 9. Смачні вареники з чорницею готові, полийте їх розтопленим вершковим маслом. Розкладайте по тарілках і угощайтесь!

Вареники з сиром

Вареники з сиром — це смачне, апетитне і нескладне у виконанні домашнє блюдо. Якщо хочете порадувати близьких цікавим живильним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото. Байдужих не залишиться!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 550 гр.
  • Вода — 250 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 10 гр.
  • Сіль — 4 гр.

Для начинки:

  • Сир — 250 гр.
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукор — 50 гр.
  • Цукор ванільний — 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно через дрібне сито, щоб розбити грудочки і наситити продукт киснем.

Крок 2. Просіяне борошно висипаємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль і цукор, перемішуємо.

Крок 3. Додаємо суху суміш в куряче яйце.

Крок 4. Вимішуємо тісто і вливаємо теплу воду. Продовжуємо вимішувати.

Крок 5. Замішуємо масу в однорідне щільне тісто. Даємо йому відпочити 15 хвилин. Можна прикрити рушником, щоб не обвітрилося.

Крок 6. У глибоку миску викладаємо інгредієнти для начинки: сир, яєчний жовток і цукор. Сюди ж додаємо ванільний цукор для апетитного аромату. Ретельно перемішуємо.

Крок 7. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього кола. По центру кожного кола кладемо трохи сирної начинки.

Крок 8. Начинку закриваємо тістом і з’єднуємо краї. Варимо частування 3-4 хвилини в киплячій воді після сплиття на поверхню.

Крок 9. Викладаємо вареники на тарілку за допомогою шумівки. Доповнюємо шматочком вершкового масла.

Крок 10. Вареники з сиром готові. Подавайте до столу!

Вареники з капустою

Вареники з капустою відрізняються дивовижною соковитою і насиченим смаком. Ми пропонуємо приготувати вареники за нашим рецептом разом з оригінальним соусом для подачі. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних яскравими перекусами або обідами.

Час готування – 2 години

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 480 гр. + 2 ст.л. для розкочування.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Вода — 250 мл.
  • Сіль — 1 щіпка.

Для начинки:

  • Капуста білява — 250 гр.
  • Капуста квашена — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Сіль — за смаком.

Для соусу:

  • Хліб житній черствий — 130 гр.
  • Часник — 1 зубчик.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Сметана 20% — 50 гр.
  • Сіль — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу займемося приготуванням тіста. В одну миску просіюємо борошно. В іншій мисці збиваємо вінчиком куряче яйце з сіллю і олією.

Крок 2. Яєчну масу з’єднуємо з борошняною. Виливаємо сюди воду і замішуємо щільне туге тісто. Прикриваємо його плівкою і відправляємо в морозильну камеру. Бажано, потримати там тісто ніч.

Крок 3. Даємо тіста повністю відтанути, доповнюємо його невеликою кількістю олії і ретельно вимішуємо. Даємо полежати 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. Для начинки кладемо в сито квашену капусту і злегка промиваємо її водою. Дрібно нарізаємо продукт і з’єднуємо з нашаткованою свіжою капустою. Присипаємо сіллю, доповнюємо подрібненою ріпчастою цибулею і олією. Перемішуємо.

Крок 5. Готове тісто звертаємо в рулет і ділимо його на невеликі шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в тонке коло.

Крок 6. Наповнюємо кола начинкою і щільно з’єднуємо по краях. На 20 хвилин заготовки прибираємо в холодильник.

Крок 7. Приготуємо соус. Обсмажуємо подрібнений часник на вершковому маслі 1 хвилину.

Крок 8. До масла з часником додаємо хлібну крихту. Смажимо ще 3 хвилини, потім перекладаємо в глибоку тарілку, даємо охолонути. Додаємо сіль, сметану і ретельно перемішуємо.

Крок 9. Вареники відварюємо в киплячій воді 2 хвилини після сплиття на поверхню.

Крок 10. Вареники з капустою готові. Подавайте до столу з соусом!

Вареники з картоплею і смаженою цибулею

Вареники з картоплею і смаженою цибулею — це ситне, насичене за смаком і цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду або в якості поживного перекусу. У кулінарному процесі вам допоможе перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 2-2,5 ст.
  • Картопля — 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сметана — 3 ст.л.
  • Вода — 150 мл.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Олія — 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки відварюємо картоплю і розминаємо її в пюре.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо його до рум’янцю на олії. Відправляємо смажену цибулю в картопляне пюре.

Крок 3. Добре перемішуємо пюре з цибулею.

Крок 4. Для тіста з’єднуємо борошно з сіллю. Сметану вимішуємо в воді і виливаємо цю суміш в борошно. Замішуємо туге тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 5. Розгортаємо тісто і вирізаємо з нього кола. На кожне коло викладаємо трохи начинки з картоплі і цибулі.

Крок 6. Закриваємо начинку і з’єднуємо тісто по краях. Варимо 5 хвилин в киплячій підсоленій воді.

Крок 7. Вареники з картоплею і смаженою цибулею готові. Можна пробувати!

Ліниві вареники з манкою

Ліниві вареники з манкою виходять дивно ніжними і апетитними. Таке частування послужить яскравим сніданком, перекусом або обідом. Можна подавати до столу з вершковим маслом або сметаною. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 ст.л.
  • Крупа манна — 1 ст.л.
  • Сир — 150 гр.
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Масло вершкове — 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо в глибоку миску сир, доповнюємо його яєчним жовтком. Розминаємо продукти виделкою або ложкою.

Крок 2. Висипаємо цукор і манну крупу. Ретельно перемішуємо.

Крок 3. Додаємо сюди борошно і знову перемішуємо.

Крок 4. Перекладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню. Розминаємо його руками.

Крок 5. Формуємо з тіста ковбаску і обробляємо її на однакові шматочки.

Крок 6. Кожен шматочок обвалюємо в борошні.

Крок 7. Кладемо заготовки в киплячу підсолену воду і чекаємо, коли вони спливуть.

Крок 8. Варимо частування 5 хвилин після сплиття. Потім шумівкою викладаємо на тарілку.

Крок 9. Доповнюємо вареники шматочком вершкового масла.

Крок 10. Ліниві вареники з манкою готові. Подавайте до столу і пробуйте!

Вареники з грибами і картоплею

Вареники з грибами і картоплею — це ситне і яскраве за смаком частування для домашнього обіду або перекусу. Подавайте апетитне блюдо, доповнивши сметаною або зеленню. Ваші близькі не зможуть встояти. Для нескладного виконання беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Вода — 175 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 20 мл.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Для начинки:

  • Картопля — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Гриби шампіньйони — 60 гр.
  • Олія — 1 ст.л.
  • Коріандр мелений — ⅓ ч.л.
  • Перець чорний мелений — ⅓ ч.л.
  • Сіль — ⅓ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно на робочу поверхню і робимо в ній поглиблення. Сюди відправляємо яйце, сіль і вливаємо олію. Починаємо замішувати і підливаємо воду. Замішуємо туге тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 2. Відварюємо картоплю і розминаємо в пюре. Подрібнюємо половину цибулі і гриби. Обсмажуємо їх на олії до рум’янцю.

Крок 3. З’єднуємо картопляне пюре з грибами. Солимо, доповнюємо спеціями і перемішуємо.

Крок 4. Частину цибулини ріжемо кільцями і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку. Ця цибуля стане в нагоді для подачі.

Крок 5. Готове тісто розгортаємо в тонкий шар і вирізаємо з нього кола. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

Крок 6. Закриваємо начинку тістом і з’єднуємо його по краях. Кладемо заготовки в морозильник на 30 хвилин, потім відварюємо в підсоленій киплячій воді 10 хвилин.

Крок 7. Вареники з грибами і картоплею готові. Подавайте до столу з обсмаженим цибулею!

Домашні вареники з тістом на кефірі

Домашні вареники з тістом на кефірі — це смачне, апетитне і нескладне у виконанні домашнє блюдо. Якщо хочете порадувати близьких ніжним і поживним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото. Байдужих не залишиться!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 ст.
  • Кефір — 1 ст.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сир — 180 гр.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Масло вершкове — 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначену кількість кефіру виливаємо в глибоку миску.

Крок 2. Додаємо сюди куряче яйце, висипаємо борошно, соду і сіль.

Крок 3. Замішуємо туге однорідне тісто.

Крок 4. Формуємо з тіста довгу ковбаску.

Крок 5. З ковбаски ріжемо невеликі шматочки.

Крок 6. Кожен шматочок розгортаємо в тонке коло.

Крок 7. Для начинки з’єднуємо сир з цукром.

Крок 8. Кладемо по центру кожного кола сирну начинку.

Крок 9. Закриваємо начинку тістом і з’єднуємо його по краях.

Крок 10. Варимо частування 3-4 хвилини в киплячій підсоленій воді.

Крок 11. Домашні вареники з тістом на кефірі готові, додаємо вершкове масло і подаємо на стіл. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал