Як приготувати вареники – 9 простих і смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

72c07f9c6a50fe9274d146a80dd76462

Як приготувати вареники – це проста і улюблена багатьма страва для домашнього столу. Вареники готують з варенням, ягодами, сиром та ситними солоними начинками. Для вас ми підготували кулінарну збірку з дев’яти простих і смачних рецептів вареників у домашніх умовах з покроковими фото. Беріть на замітку!

Домашні вареники з картоплею

Домашні вареники з картоплею — це нескладна у виконанні і поживна страва, яку кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Якщо хочете приємно здивувати близьких апетитним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 ст.
  • Кефір — 1 ст.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 7 гр.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Пюре картопляне — 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску виливаємо кефір кімнатної температури. Розбиваємо сюди куряче яйце.

4b25d0b6b41cb0ee61a15aad395d46cb

Крок 2. Висипаємо сюди просіяне борошно, додаємо сіль і соду.

778d80ded9b60976e432e706a2b6e89f

Крок 3. Замішуємо щільне однорідне тісто.

6da01d4054b498c8eafe915615abc56e

Крок 4. Розгортаємо грудку в рулет.

20c6faa73bef067bd9f65e94053d1e22

Крок 5. Нарізаємо рулет шматочками однакової товщини.

a2cc434230b0788d805d3f1734a7c6d5

Крок 6. Притискаємо кожен шматочок і надаємо йому форму кола.

5b7d77a7f5f84002c20153fa84062b50

Крок 7. Кожен кружок розкочуємо за допомогою скелі.

dbd88258b2801c81c24a92dbba5ecc51

Крок 8. По центру кожного кола кладемо трохи картопляного пюре.

bed17cc4219fc61721176a4cec1002aa

Крок 9. Закриваємо начинку краями тіста. Прищипуємо краї заготовок руками або виделкою.

80cb52c33066e382f6652c132e70a76d

Крок 10. Кип’ятимо воду, підсолюємо її. Викладаємо сюди вареники і варимо їх 4 хвилини після сплиття.

0b080dd8f6a819befcff9dc04349b090

Крок 11. Домашні вареники з картоплею готові. Подавайте до столу!

6e22225a50f0a1e5d411da48981dd332

Вареники з вишнею на заварному тісті з окропом

Вареники з вишнею на заварному тісті з окропом — це простий спосіб порадувати близьких смачним і апетитним частуванням. Така страва сподобається як дорослим, так і дітям. Для швидкого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Окріп — 250 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 30 мл.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Вишня без кісточок — 600 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Крохмаль — 1 ч.л. з гіркою.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування заварного тіста.

77404b609eba2d0b8882f95a90f1cf6a

Крок 2. У глибоку миску просіюємо борошно, робимо в ній невелике поглиблення. Виливаємо сюди збовтане яйце з олією, сіллю і цукром.

14a4ed29c5e5f2207134bd09e33fe94e

Крок 3. Починаємо перемішувати вміст.

0fcfb40cd6f91312aac5eb470714d78c

Крок 4. Поступово виливаємо сюди окріп.

b820ce288203c225adc2ea3bb11aa9b8

Крок 5. Починаємо швидко перемішувати тісто.

6351fcc3ada20342ffd535c6c86264ad

Крок 6. Замішуємо масу в щільний ком. Даємо йому відпочити близько 20-30 хвилин.

f75a234e03df9ef42787c066c43e191e

Крок 7. Для начинки перемішуємо цукор з крохмалем. Промиваємо і обсушуємо вишню.

ad31e19a0cb894505c9f9038370abe8c

Крок 8. Підготовлене тісто розгортаємо в тонкий пласт.

4d66fcecc134d0e271430e09d8ba64ce

Крок 9. З пласта тіста вирізаємо акуратні кола. На час можна прикрити їх харчовою плівкою, щоб заготовки не обвітрилися.

c14e04d2ef975feafa253ffcad305218

Крок 10. По центру кожного кола кладемо трохи суміші з цукру і крохмалю. Сюди ж викладаємо по три ягоди.

1f3dea3c8d5a50e916c2e3b1799aff8c

Крок 11. З’єднуємо тісто по краях, закриваємо начинку.

f884c419528cdd0d8b4df0de181db7e7

Крок 12. Так чинимо з усіма заготовками. Якщо вийшло дуже багато, частину можна покласти в морозильну камеру на зберігання.

2a7a73cc4f6ee2feaf61c6ff043e798f

Крок 13. Варимо вареники в киплячій воді близько 3-4 хвилин після того, як вони спливуть на поверхню.

f78c9d93e6de8492fe772e4800310dc2

Крок 14. Вареники з вишнею на заварному тісті з окропом готові. Пригощайтеся!

cb423b3d0f83d9139eef7260770861ea

Смачні вареники з чорницею

Смачні вареники з чорницею виходять неймовірно ароматними і цікавими за смаком. Такі ласощі послужить смачним і поживним сніданком або перекусом для всієї родини. Для приготування апетитних вареників використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр. + для розкочування тіста.
  • Сіль — 1 щіпка. + 0,5 ч.л. для варіння.
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода — 250 мл.
  • Масло вершкове — 100 гр. + для подачі.
  • Чорниця — 600 гр.
  • Цукор — 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно з сіллю в глибоку миску. По центру сухої суміші робимо невелике поглиблення.

4815137a6075150ddd6b859b2c4c9ab4

Крок 2. Сюди розбиваємо куряче яйце, вливаємо воду, викладаємо розм’якшене вершкове масло і починаємо перемішувати.

8ef5b03b6f7439a2c3e579521ec4b8ef

Крок 3. Замішуємо щільне однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і даємо відпочити протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.

7688b778ac0be3793e1a80b8b1547b5d

Крок 4. Для начинки промиваємо ягоди і обсушуємо їх за допомогою паперових рушників.

e3a4d2ef76e321bc201e2daf2e267e5d

Крок 5. Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт.

6303bf009bf04b228687f2b0c9e154c4

Крок 6. З пласта тіста вирізаємо акуратні кола. По центру кожного кола кладемо трохи ягід, присипаємо їх цукром.

043b243a5c17e8f6edf6cfb93bde6213

Крок 7. Закриваємо начинку краями тіста, щільно притискаючи по краях.

a5c189efbc1162e2384f219d035dab76

Крок 8. Варимо частування в підсоленій воді близько 5-7 хвилин після сплиття вареників.

1e6ab1dbecdb70ddb8d887dc89fa124d

Крок 9. Смачні вареники з чорницею готові, полийте їх розтопленим вершковим маслом. Розкладайте по тарілках і угощайтесь!

711af86e3d49b8cd2e4b43e7d667491c

Вареники з сиром

Вареники з сиром — це смачне, апетитне і нескладне у виконанні домашнє блюдо. Якщо хочете порадувати близьких цікавим живильним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото. Байдужих не залишиться!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 550 гр.
  • Вода — 250 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 10 гр.
  • Сіль — 4 гр.

Для начинки:

  • Сир — 250 гр.
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукор — 50 гр.
  • Цукор ванільний — 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно через дрібне сито, щоб розбити грудочки і наситити продукт киснем.

4190ef210462fb33c9fdcec7673ca51e

Крок 2. Просіяне борошно висипаємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль і цукор, перемішуємо.

1f19c579c39acc0ed6deafdaf2444fda

Крок 3. Додаємо суху суміш в куряче яйце.

943374e292b5be24e573a5fc3d091257

Крок 4. Вимішуємо тісто і вливаємо теплу воду. Продовжуємо вимішувати.

0890d8f1d0ba904dce7b6dbc3a8983e4

Крок 5. Замішуємо масу в однорідне щільне тісто. Даємо йому відпочити 15 хвилин. Можна прикрити рушником, щоб не обвітрилося.

e5cef5b79962a85231eafac9f9a5802b

Крок 6. У глибоку миску викладаємо інгредієнти для начинки: сир, яєчний жовток і цукор. Сюди ж додаємо ванільний цукор для апетитного аромату. Ретельно перемішуємо.

8b661a1b580211b2b87de0ce8613c035

Крок 7. Тісто розгортаємо в тонкий пласт і вирізаємо з нього кола. По центру кожного кола кладемо трохи сирної начинки.

fe7f340df6a5ceed1626acc717c6e6fd

Крок 8. Начинку закриваємо тістом і з’єднуємо краї. Варимо частування 3-4 хвилини в киплячій воді після сплиття на поверхню.

199ef826d4634919e3c0e74c8837e6fd

Крок 9. Викладаємо вареники на тарілку за допомогою шумівки. Доповнюємо шматочком вершкового масла.

b2a6b5162e87444596f07e6107b988f8

Крок 10. Вареники з сиром готові. Подавайте до столу!

f0669b3e090fa105b0941ba87c99270d

Вареники з капустою

Вареники з капустою відрізняються дивовижною соковитою і насиченим смаком. Ми пропонуємо приготувати вареники за нашим рецептом разом з оригінальним соусом для подачі. Обов’язково беріть на замітку і дивуйте своїх рідних яскравими перекусами або обідами.

Час готування – 2 години

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно — 480 гр. + 2 ст.л. для розкочування.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Вода — 250 мл.
  • Сіль — 1 щіпка.

Для начинки:

  • Капуста білява — 250 гр.
  • Капуста квашена — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста велика — 1 шт.
  • Сіль — за смаком.
  • Олія — 2 ст.л.
  • Сіль — за смаком.

Для соусу:

  • Хліб житній черствий — 130 гр.
  • Часник — 1 зубчик.
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Сметана 20% — 50 гр.
  • Сіль — за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Спершу займемося приготуванням тіста. В одну миску просіюємо борошно. В іншій мисці збиваємо вінчиком куряче яйце з сіллю і олією.

4c70a002114041065f5da38f1ec0ce7b

Крок 2. Яєчну масу з’єднуємо з борошняною. Виливаємо сюди воду і замішуємо щільне туге тісто. Прикриваємо його плівкою і відправляємо в морозильну камеру. Бажано, потримати там тісто ніч.

1f50f110e5c9bc8cba2beb6a5dbb2395

Крок 3. Даємо тіста повністю відтанути, доповнюємо його невеликою кількістю олії і ретельно вимішуємо. Даємо полежати 30 хвилин при кімнатній температурі.

d7c20685acd8da0c659f951afa5b9a04

Крок 4. Для начинки кладемо в сито квашену капусту і злегка промиваємо її водою. Дрібно нарізаємо продукт і з’єднуємо з нашаткованою свіжою капустою. Присипаємо сіллю, доповнюємо подрібненою ріпчастою цибулею і олією. Перемішуємо.

f50ebbc6b8619d818e03b9ccc5029686

Крок 5. Готове тісто звертаємо в рулет і ділимо його на невеликі шматочки. Кожен шматочок розгортаємо в тонке коло.

290723a3279256f388f701f2f11f9149

Крок 6. Наповнюємо кола начинкою і щільно з’єднуємо по краях. На 20 хвилин заготовки прибираємо в холодильник.

e3278b468035bc6cfde45b0a20c8a877

Крок 7. Приготуємо соус. Обсмажуємо подрібнений часник на вершковому маслі 1 хвилину.

da8c3379a6b879f55d1e633014a3c63d

Крок 8. До масла з часником додаємо хлібну крихту. Смажимо ще 3 хвилини, потім перекладаємо в глибоку тарілку, даємо охолонути. Додаємо сіль, сметану і ретельно перемішуємо.

5f861747cf6e6cd9a7a0c997696f0334

Крок 9. Вареники відварюємо в киплячій воді 2 хвилини після сплиття на поверхню.

5ea7985477809c36b0f4b2131d284f27

Крок 10. Вареники з капустою готові. Подавайте до столу з соусом!

0792bc365a79f0dfd3120c367fb06614

Вареники з картоплею і смаженою цибулею

Вареники з картоплею і смаженою цибулею — це ситне, насичене за смаком і цікаве кулінарне рішення для вашого домашнього столу. Подавайте частування до обіду або в якості поживного перекусу. У кулінарному процесі вам допоможе перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 2-2,5 ст.
  • Картопля — 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сметана — 3 ст.л.
  • Вода — 150 мл.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Олія — 40 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для начинки відварюємо картоплю і розминаємо її в пюре.

9fef25b259ad7c1b195ca0df1a5dc45d

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і смажимо його до рум’янцю на олії. Відправляємо смажену цибулю в картопляне пюре.

a2e0269086a742f20593f0e5f9822d23

Крок 3. Добре перемішуємо пюре з цибулею.

c16d824df75998c50c3d86102ab97671

Крок 4. Для тіста з’єднуємо борошно з сіллю. Сметану вимішуємо в воді і виливаємо цю суміш в борошно. Замішуємо туге тісто, загортаємо його в харчову плівку і залишаємо на 20 хвилин.

e67f3b7d1e289beb8d2031e105215312

Крок 5. Розгортаємо тісто і вирізаємо з нього кола. На кожне коло викладаємо трохи начинки з картоплі і цибулі.

34cbb2e849bbe9466199606ccec55e73

Крок 6. Закриваємо начинку і з’єднуємо тісто по краях. Варимо 5 хвилин в киплячій підсоленій воді.

cf86cbe640f4958cab3f9c277bf83790

Крок 7. Вареники з картоплею і смаженою цибулею готові. Можна пробувати!

5cd08244b06de72ec687182af53c2833

Ліниві вареники з манкою

Ліниві вареники з манкою виходять дивно ніжними і апетитними. Таке частування послужить яскравим сніданком, перекусом або обідом. Можна подавати до столу з вершковим маслом або сметаною. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 ст.л.
  • Крупа манна — 1 ст.л.
  • Сир — 150 гр.
  • Жовток яєчний — 1 шт.
  • Цукор — 1 ч.л.
  • Масло вершкове — 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо в глибоку миску сир, доповнюємо його яєчним жовтком. Розминаємо продукти виделкою або ложкою.

Крок 2. Висипаємо цукор і манну крупу. Ретельно перемішуємо.

637408c8a017b964ed90dc2ba5e71204

Крок 3. Додаємо сюди борошно і знову перемішуємо.

a071adf835416d449a86252cb158de34

Крок 4. Перекладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню. Розминаємо його руками.

4b97ec3293c68e78af222d3d05548d98

Крок 5. Формуємо з тіста ковбаску і обробляємо її на однакові шматочки.

4a18cbbef0c29e822f52e32f5c3ebb80

Крок 6. Кожен шматочок обвалюємо в борошні.

cec984dd4af4971f4aa03023e048368a

Крок 7. Кладемо заготовки в киплячу підсолену воду і чекаємо, коли вони спливуть.

2695fe24a81f4e30fd5cd99b6b64f3ce

Крок 8. Варимо частування 5 хвилин після сплиття. Потім шумівкою викладаємо на тарілку.

e6deb3a66981cb66415c327ba107b54c

Крок 9. Доповнюємо вареники шматочком вершкового масла.

dbb831b704aa952310e78d9ac665d4ff

Крок 10. Ліниві вареники з манкою готові. Подавайте до столу і пробуйте!

5674396ec39e5f8a97b97e9bc228ac08

Вареники з грибами і картоплею

Вареники з грибами і картоплею — це ситне і яскраве за смаком частування для домашнього обіду або перекусу. Подавайте апетитне блюдо, доповнивши сметаною або зеленню. Ваші близькі не зможуть встояти. Для нескладного виконання беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 500 гр.
  • Вода — 175 мл.
  • Яйце — 1 шт.
  • Олія — 20 мл.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Для начинки:

  • Картопля — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Гриби шампіньйони — 60 гр.
  • Олія — 1 ст.л.
  • Коріандр мелений — ⅓ ч.л.
  • Перець чорний мелений — ⅓ ч.л.
  • Сіль — ⅓ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Просіюємо борошно на робочу поверхню і робимо в ній поглиблення. Сюди відправляємо яйце, сіль і вливаємо олію. Починаємо замішувати і підливаємо воду. Замішуємо туге тісто, накриваємо його рушником і залишаємо на 30 хвилин.

4b8c7bf0f8f5ae4b0534e692b0e040f0

Крок 2. Відварюємо картоплю і розминаємо в пюре. Подрібнюємо половину цибулі і гриби. Обсмажуємо їх на олії до рум’янцю.

6d2c49915e8763cd8f9eca9267337f55

Крок 3. З’єднуємо картопляне пюре з грибами. Солимо, доповнюємо спеціями і перемішуємо.

6cafef62251e4fb7833b089f26aa5654

Крок 4. Частину цибулини ріжемо кільцями і обсмажуємо на олії до золотистого відтінку. Ця цибуля стане в нагоді для подачі.

d1456429f8ae78d699f399455f2102e3

Крок 5. Готове тісто розгортаємо в тонкий шар і вирізаємо з нього кола. По центру кожного кола кладемо трохи начинки.

a6c97fe00361396de38a2a75d0f21107

Крок 6. Закриваємо начинку тістом і з’єднуємо його по краях. Кладемо заготовки в морозильник на 30 хвилин, потім відварюємо в підсоленій киплячій воді 10 хвилин.

9230ba65191022e770289746f648350a

Крок 7. Вареники з грибами і картоплею готові. Подавайте до столу з обсмаженим цибулею!

a3d5542bfcacf4aaca630d2d31295736

Домашні вареники з тістом на кефірі

Домашні вареники з тістом на кефірі — це смачне, апетитне і нескладне у виконанні домашнє блюдо. Якщо хочете порадувати близьких ніжним і поживним частуванням, беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото. Байдужих не залишиться!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 ст.
  • Кефір — 1 ст.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сир — 180 гр.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Масло вершкове — 60 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначену кількість кефіру виливаємо в глибоку миску.

Крок 2. Додаємо сюди куряче яйце, висипаємо борошно, соду і сіль.

1f5800c7fb782249c2aaf6e7ac24e977

Крок 3. Замішуємо туге однорідне тісто.

341e2fcc9a276bd928832bbb9bcf1aea

Крок 4. Формуємо з тіста довгу ковбаску.

07eb811ddcada55f8953cdfcd3d1d064

Крок 5. З ковбаски ріжемо невеликі шматочки.

9afda7c919f4768a9f705ad1238c8232

Крок 6. Кожен шматочок розгортаємо в тонке коло.

f0eae8f6f00670c9508f0b88c1c271b6

Крок 7. Для начинки з’єднуємо сир з цукром.

c975a92e8cd19c07fc57b056d8b3a2cb

Крок 8. Кладемо по центру кожного кола сирну начинку.

6183a4436d110063c94214ee0f55b08c

Крок 9. Закриваємо начинку тістом і з’єднуємо його по краях.

6026dd589d6eef8c6b866cfa1a574d83

Крок 10. Варимо частування 3-4 хвилини в киплячій підсоленій воді.

080b3ba9599fd420b3e3ca2c0c2105f9

Крок 11. Домашні вареники з тістом на кефірі готові, додаємо вершкове масло і подаємо на стіл. Пригощайтеся!

636b64e6538584fe76387f440680c2c0

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал