Страви з курячої грудки – 9 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

cbb6168af78d74ed6ad878267b98d82d

Страви з курячої грудки – відмінна основа для безлічі варіантів страв, як для повсякденного меню, так і для святкової трапези. Цей універсальний інгредієнт в поєднанні з багатьма продуктами, доповнений прянощами з маринадом і приготований за будь-якої технології доводиться до смаку всім, а вибір рецепта залишається за господинею.

Рубані котлети з курячої грудки на сковороді

Рубані котлети з курячої грудки на сковороді – страва проста і готується швидко. Куряча грудка нарізається невеликими шматочками, і чим вони менше, тим котлети будуть краще зберігати форму при смаженню. Куряче м’ясо в таких котлетах доповнюють різними інгредієнтами, а в цьому рецепті вам пропонується додати для соковитості сир, а сполучними компонентами беремо яйце з майонезом і крохмалем.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка ( філе ) – 500 гр.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 2 зубки
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове і рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, набір інгредієнтів для приготування котлет.

0c8b53e52f37ef3d74e132fdb87ce414

Крок 2. Куряче філе або відокремлене від кісток м’ясо грудки промити під холодною водою і зайву вологу прибрати серветкою. Потім гострим ножем м’ясо нарізати маленькими кубиками і перекласти в окремий посуд.

0df175240b94aa23ee9662469e2de9ac

Крок 3. Промити, обсушити і дрібно нашаткувати будь-яку зелень. Якщо їсти будуть тільки дорослі, очистити і подрібнити через прес зубки часнику.

02c5c430de6657b0e323f96279926844

Крок 4. Перекласти їх до нарізаного м’яса, розбити два яйця і додати майонез.

0b766a6eb2d52b36fc3fbce70e746fb8

Крок 5. Всі ці інгредієнти ложкою перемішати. Потім насипати крохмаль і перемішати ще раз.

5f46adec67fe4cbc97cf1a37c28b4c49

Крок 6. Сир подрібнити на великій терці. Перекласти його до фаршу і на свій смак додати сіль з чорним перцем. Фарш ще раз перемішати.

332ae794bab1317e084589917a9b32d8

Крок 7. З приготованого публеного фаршу можна відразу смажити котлети, але бажано залишити його для маринування на 1-2 години, а краще на ніч, що зробить котлети більш ніжними. Смажте рублені котлети з курячої грудки спочатку на середньому вогні, щоб сир « схопився », а потім доведіть до готовності на невеликому вогні і під прикритою кришкою. Смачного!

2ca0be4c40c6fde12cc6c5bc08521a53

Рулетики з курячого філе з начинкою в духовці

Рулетики або по-народному « пальчики » з курячого філе з начинкою в духовці будуть у вас оригінальним стравам і для перекусу, і для святкового столу, і конкурентом наггетсам або стрипсам. Начинки і приправи для рулетиков різноманітні і в цьому рецепті готуємо начинку з сухофруктами і сиром, а запекти їх в томатно-кошторисному соусі.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Куряче філе охолоджене – 900 гр.
  • Часник – 1-2 зубка.
  • Курага – 100 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – 100 мл.
  • Приправа для курки – за смаком.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте куряче філе для рулетиков. М’ясо промийте, обсушити і наріжте тонкими поздовжніми пластинками, щоб було зручно загорнути начинку.

45d63fd06509b00e7db4826e8eb0c1d4

Крок 2. Курагу з чорносливом добре промийте і на 15 хвилин залийте окропом.

ed8a5a5243d299ce67f5448c5b3af6b7

Крок 3. Через харчову плівку пластинки філе набагато відбийте по обидва боки, намагаючись не порушити їх цілісність.

db689a364c60b381659fac893a6ef3b1

Крок 4. Потім відбите м’ясо посипте на свій смак сіллю з будь-якими приправами, складіть пластинки стопкою і дайте кілька хвилин для маринування.

dba1a97d3b8a1e0028f50b1ee4e74d3b

Крок 5. За цей час підготуйте начинку. На великій терці подрібніть твердий сир. Дрібно нашаткуйте будь-яку зелень.

ecbce14b69241a3e7d4b0f43e2b0edd2

Крок 6. Замочені сухофрукти обсушити серветкою і наріжте маленькими кубиками. Інгредієнти для начинки ложкою перемішайте.

9f193e5b51ec33d3eeacb7d683554ce6

Крок 7. На підготовлені пластинки курячого філе покладіть по 2 ст. ложки начинки і акуратно загорніть її в м’ясо, формуючи рулетики.

af1a2aefa6b9b180403ce9e2d4226dbd

Крок 8. Рулетики відразу компактно і швом донизу, укладіть в форму для запікання. Змащувати форму не треба.

46ba1e42c683f51bd60378831158ac25

Крок 9. У піалі добре змішайте потрібну кількість сметани будь жирності з томатної пастою і до неї додайте трохи солі з приправами. До суміші налийте кип’яченої води, щоб соусу вийшов 1 стакан, не менше. Потім соусом залийте рулетики в формі.

d101461f6a3fd6cd8a2c5a414ddc2563

Крок 10. Запікайте рулетики з курячого філе з начинкою в духовці, розігрітій до 180 градусів і протягом півгодини. Духовку вимкніть, і дайте блюду ще півгодини для наполягання. Потім страва посипте зеленню, і можете сервірувати до столу. Смачного!

1fb942befec2a70e9dc46166f950117c

Наггетси з курячої грудки в домашніх умовах

Наггетси з курячої грудки в домашніх умовах, дотримуючись технологію кожного рецепта, приготувати нескладно. Ця їжа хоч і « неправильна », але смачна і популярна серед дорослих і дітей, а люблять їх за соковите м’ясо і хрустке панірування з доповненням улюбленим соусом. Для наггетсів беремо тільки охолоджене куряче філе. Для панірування беремо борошно, яйце і панірувальне сухарі. Смажимо наггетси у фритюрі.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Куряче філе охолоджене – 500 гр.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник сушений – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для наггетсів підготувати згідно з рецептом, щоб все було під рукою.

8514f0c4a10b52abd004863230d12b86

Крок 2. Промите і обсушене серветкою філе нарізати поперек м’язових волокон невеликими поздовжніми шматочками.

de97f922190974aa939ba16fe453d3d1

Крок 3. Для панірування в окремій піалі змішати пшеничне борошно з сіллю, сумішшю перців і сушеним часником.

1b334fb4341628dc81d21fa50317eca7

Крок 4. У фритюрниці або посуді-ВОК добре розігріти олію.

91ea90470dd9a6c92043a1b9ab78ed4e

Крок 5. В окремі піала насипати панірувальні сухарі і збити два курячих яйця. Порядок панірування наггетсів такої: шматочки філе добре вмочити в борошняну суміш, потім у збите яйце, і потім в панірувальні сухарі.

1ef2bb13556747f6438728ee2914fe2d

Крок 6. Наггетси в паніровці відразу перекладати в гарячу олію і обсмажувати з обох сторін до рум’яної скоринки. Робити це потрібно швидко і уважно, щоб наггетси НЕ підгоріли.

d8c4f625435d0fa26ca9c3aa26e28ed0

Крок 7. Кожну порцію обсмажених наггетсів перекладати на стопку серветок для видалення залишків масла.

74e8f3ae6f291845288dbfce2e968794

Крок 8. Обсмажені наггетси, перекласти на сервірувальний страва, і подати до столу з обраним соусом.

67e252327f5990430916843ccbbfc9ac

Крок 9. При правильному приготуванні наггетсів, м’ясо в них залишиться соковитим і ніжним, а корочка буде хрусткою. Смачного!

eee46fce12743e9eb50f39c91e5a2ce3

Шашлик з курячої грудки в духовці

Шашлик з курячої грудки в духовці приготувати неважко і, хоча запаху багаття не буде, але страва виходить ароматним, соковитим і смачним. Куряче м’ясо маринується швидко і склад маринаду багато в чому визначає смак шашлику. У цьому рецепті маринуємо грудку ( тільки охолоджену ) в цибульному соку і оцет не використовуємо.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Куряче філе охолоджене – 1 кг.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Паприка солодка – 3 ч.л.
  • Перець запашний мелений – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинна олія – 4 ст.л.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промити холодною водою, обсушити серветкою і нарізати шматочками, як для звичайного шашлику. Нарізку м’яса перекласти в окремий посуд і поки не солити.

739a6cffe2f1584de0d6bfe05e85b20f

Крок 2. Очистити від лушпиння велику цибулину або кілька середніх. Розрізати їх на шматочки і подрібнити в блендері або кухонному комбайні до стану однорідної кашиці.

514e8cb2016f27345b09589fadcd67f2

Крок 3. Цибулевою масою залити шматочки філе і додати дрібно нарубані зубки часнику.

afd04d5b32004a44a3f3528dce74d66a

Крок 4. Потім до філе насипати солодку паприку з молотим запашним перцем, додати ( за бажанням ) нашинкувати зелень і налити олія.

ea0dc36938e747c0fb14f1ac9c929fa9

Крок 5. Шматочки філе з маринадом добре перемішати, і потім трохи посолити. Посуд прикрити плівкою і залишити шашлик для маринування мінімум на 2 години.

c22ee819872e1a40c9bbe9fc2105c606

Крок 6. Після закінчення часу маринування шматочки філе компактно нанизати на спеціальні для духовки шампури або шпажки.

89a4f9a7df694ae0c22a0acb9436519a

Крок 7. Застелити папером деко. Шампури з шашликом укласти на деко і запекти в духовці при 230-240 градусах протягом 30 хвилин. Бажано, для рум’яної скоринки, включити режим « Гриль » і шампури пару раз перевернути.  Приготований в духовці шашлик з курячої грудки подати до столу гарячим. Смачного!

93716586b600420d20fed78c313a494b

Оладки з курячого філе на сковороді

Оладки з курячого філе на сковороді своїм складом інгредієнтів подібні рубаним котлетам, але їх відрізняє більший вміст борошна і рідини, а тісто замішується, як для оладок. Така страва люблять діти, і додавання до оладків курки робить їх більш ситними і смачними. У цьому рецепті готуємо курячі оладки на кефірному тісті з додаванням невеликої кількості приправ. Оладки, особливо при заміні пшеничного борошна інший, вийдуть і малокалорійними.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Кефір – 100 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Цибуля зелена – 45 гр.
  • Петрушка сушена – 1 ч.л.
  • Часник сушений – 1 ч.л.
  • Куркума – ¼ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинна олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу потрібно замісити тісто для оладок. У посуд для замісу тіста налити трохи підігрітий кефір, розбити до нього куряче яйце, насипати вказане в рецепті кількість спецій і приправ і вінчиком ці інгредієнти перемішати.

902fa3eeb19d37d77f96558ca6d76b54

Крок 2. Потім в отриману кефірну суміш порційно і через густе сито насипати пшеничне борошно, одночасно вінчиком замішуючи тісто.

a6cda3279d76d089f9524a411a36b903

Крок 3. Консистенція замішаного тіста повинна бути досить густою і еластичною.

9808913cb5c36b9923bbf6cb6b7783c9

Крок 4. Промите куряче філе гострим ножем нарізати маленькими кубиками і ножем їх ще й порубати.

858c27f5100eade5051af3ace33344e5

Крок 5. Перекласти подрібнене філе в замішане тісто.

6728788a8af5084a4b46fdcec663c1dd

Крок 6. Потім додати до тіста нарізані пір’я зеленої цибулі і ложкою все добре перемішати. Тісто дати 10 хвилин для вистоювання.

a0694a9ac9b1b5863f9886788c282c8c

Крок 7. У сковорідці розігріти олію. Тісто їдальнею ложкою порційно викладати на сковорідку і обсмажувати до рум’яної скоринки з обох сторін, як і звичайні оладки. Зайве масло можна видалити паперовими серветками. Приготовлені оладки з курячої грудкою сервірувати до столу гарячі. Смачного!

fca55be2dbb0746e0215d7dee55f59ce

Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Бастурму з курячої грудки, поряд з іншими видами м’яса, в домашніх умовах приготувати нескладно і швидше, ніж з яловичини або свинини. Цю закуску відрізняє вишуканий смак, ніжна текстура і аромат, та й до того ж готується без консервантів і різних добавок. Важливо слідувати термінів засолювання і вимочування м’яса, що вказується в рецептах, а набір прянощів можна скласти на свій смак або взяти готовий. Куряче м’ясо краще вибирати охолоджене, адже із замороженого м’яса смак буде не той.

Час готування: 4 дні.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 кг.
  • Сіль – 1 кг.
  • Паприка – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти, згідно з рецептом. Велика кількість солі потрібно для отримання більш щільною текстури бастурми, але пересоленої вона не буде.

c018b9e11606da6e695a2df4b55a3c00

Крок 2. Куряче філе очистіть від плівки і залишків шкіри з хрящами. Його промийте під проточною водою і насухо витріть паперовим рушником. Перекладіть філе в емальовану посуд для засолювання.

d28ab03f5a77df74dfedbb5b1f07ec41

Крок 3. Потім філе повністю засипте сіллю. Посуд прикрийте кришкою і поставте на 1 добу в прохолодне місце.

73af5956296a3339806741e4d836931d

Крок 4. Після закінчення цього часу філе очистіть від залишків солі, ще раз промийте, перекладіть в інший посуд і на 3 години залийте холодною водою. Воду міняйте щогодини, що ступінь засолу філе зробить оптимальною.

a1c4c2e7a53308ace6435dd448fba883

Крок 5. Потім в піалі змішайте приготовані приправи з паприкою або інший набір прянощів, адже для курячої бастурми добре підійдуть сухий часник, коріандр, кмин, суміш перців і лавровий лист. До суміші додайте трохи води, щоб вона не обсипалася з шматків філе.

a5ef2cacaed5ed46fdd8ef207fbe1501

Крок 6. Вимочене філе добре обсушити рушником. Щоб шматки філе вийшли рівними, їх можна 1 годину потримати під гнітом. Потім до кожного шматка філе прикріпіть шпагат або вигнуту дріт, на яких м’ясо буде сушитися. Філе добре з усіх боків натріть приготовленої пряною сумішшю.

7f5c7a2f51e0e86a8451ea7332a314c3

Крок 7. Для сушки повісьте шматки філе в прохолодному і провітрюємо місці і залиште на 3 діб. За цей час бастурма дозріє, підсохне і просочиться ароматом прянощів.

18ffa5398f100f56e037437bad587887

Крок 8. Приготовану в домашніх умовах бастурму з курячої грудки можна охолодити і подавати до столу, нарізавши тонкими скибочками. Вона добре зберігається в холодильнику в пакеті або контейнері. Смачного!

494202331ab0b05fa3cc7ea4c735aed5

Запіканка з курячої грудки в духовці

Запіканка з курячої грудки в духовці може бути у вас варіантом ситного і смачного обіду або вечері. Куряча грудка в цій страві добре поєднується з різними овочами і, особливо в міксті, з макаронами і грибами, що робить страва і корисним. У цьому рецепті готуємо курячу запіканку з брокколі, а додавання сполучних інгредієнтів ( молоко, сир, яйце ) додасть страви приємний вершковий смак. Брокколі для запіканки підійде і заморожена, а курку краще взяти охолоджену.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Брокколі – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко – 150 мл.
  • Олія – 50 мл.
  • Сир напівтвердий – 250 гр.
  • Часник – 3 зубка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте згідно з рецептом, всі інгредієнти для запіканки. Капусту можна не розморожувати.

4432ec633bae9c5878917fe4132bc45a

Крок 2. Брокколі відваріть в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин і тільки не переварите, так як овоч ніжний.

bc5b6aa9f0ea8ce78900592b9f55450c

Крок 3. Відварену брокколі відкиньте на друшляк і трохи остудити.

ebfecccbed2f5f763efe9835af6507a5

Крок 4. Зубки часнику очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубати.

f29260dd74864016657cfd132296d7db

Крок 5. Очищену цибулину наріжте тонкими півкільцями.

b45d02a6af928583d7db724c851e5a32

Крок 6. Нарізку цибулі з часником тушкуйте на середньому вогні протягом 3-5 хвилин в на розігрітій олії. Її посипте сіллю.

d2d1cff90b52d145a5ebcf0427507708

Крок 7. Філе курки промийте, просушіть серветкою і наріжте невеликими шматочками. Перекладіть філе в сковорідку до обсмаженої цибулі і тушкуйте при помішуванні 5 хвилин, щоб м’ясо побіліло, і випарується сік.

c7c6d747bd20e0c47321c26be23d0de6

Крок 8. Важливо філе не пережарити, інакше буде жорстким.

20fb3460d2e1b10b112fb36a078f369e

Крок 9. Обраний сир подрібніть на великій терці.

af64a9c663fd0f7af9cc92f6a03e13db

Крок 10. В окремому посуді приготуйте заливку для запіканки. Налийте в неї молоко, розбийте яйця, додайте набагато солі з чорним перцем і вінчиком збийте. Потім перекладіть в заливку натертий сир і перемішайте.

010256a587c8f3bb8b2af82ff1b13c58

Крок 11. Форму для запіканки змастіть маслом і першим шаром викладіть суцвіття брокколі.

4a6229c1ab8bed0d9c27c157d92ff3bf

Крок 12. Поверх капусти розкладіть куряче філе з цибулею.

25990eb64469ee2a51426220a867fcc1

Крок 13. Духовку включіть на 180 ° С. Приготованої заливкою залийте філе з брокколі у формі.

d72dc8321adea6e72baea74c5ee300e1

Крок 14. Готуйте запіканку з курячої грудкою протягом 40 хвилин, і щоб сир перетворився в рум’яну корочку. Готова страва можете сервірувати до столу. Смачного!

e1e3940160d6da8b27b0c5aa1a465f5a

Гуляш з курячої грудки з підливою на сковороді

Гуляш з курячої грудки з підливою на сковороді буде у вас варіантом швидкого і смачного вечері з лінійки страв з курячої грудкою. Це м’ясо нерідко виходить сухуватим, але в гуляші залишиться соковитим за рахунок швидкого обсмажування і тушкування в підливі з овочами. З овочів в цьому рецепті до грудки додамо солодкий перець, цибуля, морква і горошок, а підливу зробимо класичної, як для гуляша і на основі томатної пасти. Готувати курячий гуляш краще в чавунної сковорідці або мультиварці.

Час готування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля – 80 гр.
  • Вода – 0.5 л.
  • Олія – 20 гр.
  • Томатна паста – 20 гр.
  • Горошок, консервований – 100 гр.
  • Перець болгарський – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно – 30 гр.
  • Петрушка – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу згідно з рецептом потрібно підготувати всі продукти для гуляшу. Овочі почистити і промити. Курячу грудку очистити від плівок, промити і обов’язково добре просушити серветкою. Консервований горошок так само можна промити.

86cda90e63f43ae4f7893cd8bfc9ad55

Крок 2. Цибуля нарізати тонкими півкільцями. Морква подрібнити на великій терці. Солодкий перець нарізати тонкою соломкою. Куряче м’ясо нарізати шматочками, як для звичайного гуляша.

3840f9d9869908a0522722857cbb5a6d

Крок 3. У сковороді для гуляша розігріти олію. У ньому обсмажити нарізку овочів до легкого золотистого кольору. Обсмажувати овочі можна разом або окремо, а потім з’єднати.

5d8254a4455bacd7c8d99e2e2b3b97d6

Крок 4. На окремій сковорідці, в невеликій кількості масла і на великому вогні швидко обсмажити шматочки філе до рум’яної скоринки з усіх боків, щоб вона зберегла м’ясний сік всередині шматочків.

53405386912c5325900958dd181b0cc5

Крок 5. У сковорідку до обсмажених овочів додати томатну пасту, налити воду, насипати пшеничне борошно і перемішати, щоб не залишилося грудочок борошна.

df0a80665e777cd429e1849d4f13e667

Крок 6. Потім в цю овочеву підливу перекласти обсмажені шматочки курячого філе, сіль за своїм смаком, все акуратно перемішати і затушкувати гуляш під прикритою кришкою на невеликому вогні протягом 7 хвилин. В останню чергу додати до гуляшу горошок, затушкувати ще 5 хвилин і вогонь вимкнути.

1247310e23be46d2ccca052a95ffc1ca

Крок 7. Приготований на сковорідці гуляш з курячої грудки з підливою розкласти в порційні тарілки, посипати дрібно нашаткованою петрушкою, доповнити будь-яким гарніром і сервірувати до столу. Смачного!

014e719dc46f4793e840acc629637f97

М’ясо по-французьки з курячої грудки

М’ясо по-французьки в класичному варіанті готується з телятини під соусом « Бешамель », а це страва з курячої грудки є кулінарним варіантом наших господинь і не менш смачним, ніж оригінал. Куряче філе запікаємо під шаром помідор з сиром і під сметанним соусом, що дозволяє подати його і до святкового столу.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Помідори – 150 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 1 зубок.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Сушений чебрець / чабрець – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом все інгредієнти для страви. Грудку курки промити і обсушити серветкою. Промити помідори. Очистити від лушпиння часник.

f5306434673f7552ce2d97ab82bdf965

Крок 2. Помідори розрізати на кружечки. Часник дрібно нарубати або подрібнити через часничницю. Включити духовку на 200 ° С.

cb896fc7262ba26697d30b4198d021c0

Крок 3. Курячу грудку розрізати на два поздовжніх шматка. Їх через шматок харчової плівки відбити молоточком і натерти по обидва боки сіллю з чорним перцем і сушеним чебрецем.

ade2d11f4fd3da67584f4b51b31fb001

Крок 4. Сир подрібнити на великій терці.

196487a11a6bea25dbeecadc44f7e848

Крок 5. У піалі змішати соєвий соус зі сметаною і подрібненим часником.

b88255b427827bfb5e3c1d7ae992bbcd

Крок 6. Порційну форму для запікання застелити фольгою і змастити її маслом. У форму покласти підготовлені шматки курячого філе. На м’ясо нанести рівним шаром приготований сметанний соус. Поверх соусу укласти кружечки помідор і все рівномірно посипати тертим сиром.

177cbdfd704548d02f6734d9533b88fe

Крок 7. Запіч курячу грудку по-французьки протягом 40 хвилин. Сир повинен розплавитися.

371d689623dfea4026361077405bea39

Крок 8. Приготоване м’ясо перекласти на порційні тарілки.

60a6578a1335079e2e516f4fe577562d

Крок 9. Декорувати курячу грудку по-французьки дрібно нарізаною зеленню і сервірувати до столу. Смачного!

eeed5f617971c6446cc0daf1f14b1cae

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал