Страви з фаршу індички – 7 смачних і швидких рецептів приготування на швидку руку

Страви з фаршу індички – це апетитні частування, які може приготувати кожен. У добірці зібрані максимально прості і настільки ж максимально смачні рецепти. Індичка – дієтичне м’ясо, тому всі страви підійдуть і для маленьких діток. Можливо, рецепти вам знайомі, але я просто нагадую. Раптом про щось ви призабули. Готуйте із задоволенням.

Картопляна запіканка з фаршем індички в духовці

Картопляна запіканка з фаршем індички в духовці виповнюється з мінімальними витратами. Легше, ніж здасться на перший погляд. Блюдо виглядає по-святковому яскраво і привертає увагу чудовим зовнішнім виглядом. Запіканку подають як в звичайні дні, так і в якості основної страви на святковому застілля.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 500 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія – для змащування форми.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вершки 10% – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сушений часник – за смаком.
  • Копчена паприка – за смаком.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сир – 250 гр.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. З картоплі видаліть шкірку економкою, коренеплоди промийте і наріжте тонкими кружечками, складіть в ємність. Посоліть, збалансуйте смак копченої паприкою молотим перцем і сухим часником. Картопля за бажанням можна подрібнити на терці.

Крок 2. Ємність, в якій плануєте готувати, змастіть маслом. По дну розподіліть картопляні кружечки. Помістіть на 15 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

Крок 3. Цибулю ріпчасту і часникові зубки очистіть. Подрібніть і об’єднайте з фаршем. Приправте спеціями, для ніжної текстури відправте майонез і сметану. Змішайте інгредієнти. Масу розрівняйте по запеченому картоплі.

Крок 4. Вершки з’єднайте з яйцем і спеціями. Збовтайте.

Крок 5. Полийте м’ясо так, щоб шар повністю покрився вершковою заливкою.

Крок 6. Сир подрібніть на терці і зверху присипте запіканку. Приберіть в духовку і готуйте 30-35 хвилин. Цього часу цілком вистачить, щоб інгредієнти повністю приготувалися.

Крок 7. Ароматне блюдо з золотистою сирною скоринкою обережно витягніть з печі, поділіть на порції. Доповніть зеленню і свіжими овочами. Кличте домашніх обідати і отримуйте задоволення від чудового страви. Приємної насолоди!

Їжачки з фаршу індички з підливою на сковороді

Їжачки з фаршу індички з підливою на сковороді – класний варіант для смачного обіду. Блюдо доповнюють гарнірами або куштують як самостійне частування. Однак багато хто любить їжачки з іншого виду м’яса, кожен вибере свою версію. Соковиті м’ясні їжачки дуже подобаються дітям. З фаршу індички – дієтична версія.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Олія – 20 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Для соусу:

  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рис промийте до чистої прозорої рідини. Викладіть в посуд для варіння і вилийте воду. Поставте на конфорку і варіть до напівготовності.

Крок 2. Половину очищеної цибулі подрібніть комбайном або подрібнювачем.

Крок 3. Слідом відправте фарш індички і об’єднайте компоненти.

Крок 4. Відварний рис злийте і промийте під краном.

Крок 5. Крупу об’єднайте з фаршем, розбийте яйце. Посоліть і насипте улюблених спецій. Розмішайте.

Крок 6. Другу половину цибулини наріжте квадратиком.

Крок 7. Очищену від шкірки морквину натріть на терці.

Крок 8. Овочі пасеруйте на олії до м’якості.

Крок 9. Змоченими руками зручніше формувати їжачки. Робіть, як звикли, і укладіть на овочеву подушку.

Крок 10. Томатну пасту розведіть в 400 мілілітрах води. Посоліть, поцукріть, приправте спеціями. Інтенсивними рухами розмішайте.

Крок 11. Соус влийте до їжачків і після закипання тушкуйте 20 хвилин. В залишилася воді розведіть борошно і вилийте загущувач в сковорідку. Після закипання протушкуйте 5 хвилин і вимкніть конфорку.

Крок 12. Ароматні їжачки готові. Залиште під кришкою просочитися соусом.

Крок 13. Розкладіть по порціях. Полийте підливою і кличте сім’ю дегустувати яскраве блюдо. Смачного!

Човники з кабачків з фаршем індички в духовці

Човники з кабачків з фаршем індички в духовці – дієтична тарілку, яка без сумнівів і страху можна їсти на пізню вечерю. Соковите частування ніяк не зашкодить. Блюдо виглядає презентабельно і святково. Відмінно підійде для дружнього застілля або посиденьок в тихому сімейному колі.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 130 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Цукіні – 160 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Олія – для смаження.
  • Сир – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цукіні або кабачок промийте і просушіть. Обріжте хвостики.

Крок 2. Розріжте вздовж.

Крок 3. Ложкою дістаньте нутрощі.

Крок 4. Нутрощі знадобляться для начинки.

Крок 5. Порубати їх ножем.

Крок 6. Сир подрібніть на терці.

Крок 7. Очищену цибулину дрібно наріжте.

Крок 8. Морквину натріть на терці.

Крок 9. Очищений часник порубати або пропустіть через прес.

Крок 10. Об’єднайте м’якоть цукіні з фаршем.

Крок 11. Сковорідку нагрійте, змастіть маслом і викладіть інгредієнти.

Крок 12. Готуйте, поки вся волога не випарується. Збалансуйте спеціями за смаком. Зніміть з сковорідки.

Крок 13. Тепер пасеруйте подрібнені овочі.

Крок 14. Приберіть зі сковороди і охолодіть.

Крок 15. Човник наповніть м’ясною начинкою.

Крок 16. Якщо готуєте на одну персону, вистачить однієї човники.

Крок 17. Зверху розподіліть овочевий шар.

Крок 18. Засипте сирною стружкою.

Крок 19. Човник загорніть в фольгу. Додайте в вогнетривкій формі.

Крок 20. Готуйте при 180 градусах приблизно 40 хвилин.

Крок 21. Гарячу човник перекладіть в посуд для подачі і насолоджуйтеся прекрасним легким вечерею. Приємної насолоди!

Фаршировані перці з фаршем і рисом

Фаршировані перці з фаршем і рисом подобаються всім рідних. Проста домашня їжа виходить дивовижно апетитною. Її хочеться їсти без зупинки. У тому, що будуть просити добавки, я більш ніж впевнена, тому намагаюся приготувати їжу про запас. Зайві заготовки зберігаю в морозильнику і дістаю в міру потреби.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сир сулугуні – 50 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 8 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Спеції для шашлику – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Лимонний перець – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти для чудесного страви.

Крок 2. Зберіть улюблені спеції. У мене каррі, лимонний перець, хмелі-сунелі, спеції для шашлику і курки. Ви вибирайте свої улюблені приправи.

Крок 3. Фарш індички об’єднайте з рисом і подрібненими овочами – нарізаним цибулею, натертою на дрібній терці морквиною і рубаним часником. Посоліть, приправте спеціями, перерахованими в списку вище. Ретельно розмішайте. Якщо начинка виходить щільною, влийте трохи води.

Крок 4. Яскравий перець, у мене жовтий і червоний, промийте і просушіть. Розріжте вздовж і видаліть серцевину з перегородками і насінням.

Крок 5. Перець нафаршируйте приготовленої ароматної начинкою. Побризкайте маслом для соковитості. Використовуйте будь-яку олію без запаху.

Крок 6. Форму помістіть на деко. Промажте верх перців сметаною ( можна використовувати майонез або суміш сметани і майонезу ) і щедро посипте натертим на терці сиром.

Крок 7. Готуйте при 200 градусах приблизно 50 хвилин. Щоб сир не підгорів, можна прикрити фольгою. Яскраві соковиті перці перекладіть в посуд для подачі, присипте подрібненою зеленню і насолоджуйтеся смачним святковою вечерею.

Крок 8. Смачного!

Макаронні гнізда з фаршем індички

Макаронні гнізда з фаршем індички підкорять вас, якщо ви любите макарони у всіх їх проявах. Блюдо виходить настільки апетитним, що просто не передати словами. Частування виглядає презентабельно і оригінально. Його не соромно подати на званій вечері або іншому святковому подію. Виконання незвичайного страви не створить проблем!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 400 гр.
  • Макаронні вироби гнізда – 6 шт.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Борошно нутове – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Для соусу:

  • Томатна паста – 3 ч.л.
  • Вершки 10% – 50 мл.
  • Вода – 500 мл.
  • Борошно нутове – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти для фантастично смачною їжі. Фарш використовуйте покупної або домашній. Заморожений напівфабрикат заздалегідь вийміть і розморозьте. Якщо фаршу немає, перекрутіть м’якоть індички через м’ясорубку.

Крок 2. Фарш помістіть в миску. Цибулину і часник порубати або подрібніть іншим способом, попередньо видаливши верхній шар. І відправте до м’яса. Додайте нутове або будь-яку інше борошно.

Крок 3. Посоліть і поперчіть. При необхідності скорегуйте смак улюбленими приправами. Я використовую куркуму і паприку. Ви беріть свої улюблені спеції і прянощі. Якщо напівфабрикат досить щільний, борошно додавати не варто, а навпаки влийте трохи води для соковитості. Гарненько відбийте м’ясну заготівлю.

Крок 4. Для соусу об’єднайте томатну пасту ( кетчуп, соус або томати у власному соку ) з вершками, борошном і спеціями. Інтенсивними рухами розмішайте. Щоб не залишилося грудочок, потихеньку вливайте воду і розмішуйте.

Крок 5. Кожне макаронне виріб наповніть соковитою запашною начинкою, сформувавши колобочки і вдавлюючи їх в отвір.

Крок 6. Гнізда розкладіть на сковороді, і залийте підготовленим соусом.

Крок 7. Після того, як вміст закипить, накрийте кришкою і перемістіть на дрібну конфорку. Тушкуйте 25 хвилин при слабкому булькання.

Крок 8. Через 25 хвилин вимкніть конфорку, але не прибирайте з плити.

Крок 9. У мене був тертий сир, ви можете подрібнити самостійно.

Крок 10. Гнізда щедро припорошите тертим сиром і прикрийте кришкою. Під паром він злегка розплавиться. Блюдо дійде, а ароматний соус повністю вбереться в макарони.

Крок 11. Апетитні гнізда розкладіть по порціях. Рекомендую присипати сушеним або свіжим базиліком. Італійські трави додадуть страві казкову родзинку, і перенесуть вас в Італію.

Крок 12. Запрошуйте до столу гостей і насолоджуйтеся смачною домашньою їжею. Приємної насолоди!

Голубці з капусти з фаршем індички і рисом

Голубці з капусти з фаршем індички і рисом сподобаються всім без винятку. Ніжне соковите частування виходить супер апетитним. Це чудовий спосіб смачно і ситно нагодувати велику сім’ю. Процедура приготування займе достатню кількість часу, але такі заготовки можна зробити про запас і заморозити. А після використовувати в міру потреби.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 350 гр.
  • Бурий рис – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Листя капусти – скільки знадобиться.
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Для соусу:

  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 500 мл.
  • Борошно нутове – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і часник порубати або подрібніть іншим методом, попередньо видаливши верхній шар. З морквини зніміть шкірку економкою. Натріть на терці. Овочі об’єднайте з фаршем індички.

Крок 2. Бурий або будь-який інший рис зваріть до напівготовності, промийте в друшляк і перекладіть до м’ясної начинці. Посоліть і поперчіть. Гарненько вимісити начинку.

Крок 3. З капусти зніміть підв’ялені і зіпсовані листи. Цілі листочки відваріть до напівготовності в киплячій воді. Не забудьте посолити окріп.

Крок 4. Дістаньте листи з окропу, охолодіть, зріжте тверді прожилки.

Крок 5. На край листа викладіть начинку.

Крок 6. Протилежні сторони загорніть до центру, і закатати щільним рулетом. Так закрутіть все голубці.

Крок 7. Вогнетривку ємність заповніть приготованими напівфабрикатами.

Крок 8. Змішайте сметану і томатну пасту ( кетчуп, соус або томати у власному соку ). Додайте спеції і борошно. У мене нутове, але можна взяти будь-яке, це непринципово. Воно іде як загущувач. Розмішайте, щоб не було грудочок, поступово вливаючи теплу воду.

Крок 9. Приготованої підливою залийте голубці. Деко помістіть в прогріту духовку. Тушкуйте 50 хвилин при 180 градусах.

Крок 10. Перевірте готовність голубців, акуратно проколів виделкою. Гарячий деко обережно дістаньте з духовки.

Крок 11. Апетитне блюдо розкладіть по порціях, полив яскравою апетитною підливою. Запрошуйте до столу і отримуйте компліменти. Смачного!

Лазанья з лаваша з фаршем індички в духовці

Лазанья з лаваша з фаршем індички в духовці мега просте блюдо, з яким впорається будь-який новачок на кухні. Чарівне блюдо наповнює своїми ароматами весь простір. Домочадці трепетно чекають дивовижного частування. Ситне страву подобається не тільки за свій чудовий смак, але і за швидкість приготування.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Фарш індички – 800 гр.
  • Лаваш в рулеті – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Томатна паста – 2 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Копчена паприка – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Вершки 10% – 100 мл.
  • Сир моцарелла – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину і часник порубати або подрібніть іншим способом, попередньо видаливши верхній шар. Овочі об’єднайте з фаршем індички. Готуйте на розігрітій сковорідці до зміни кольору. Заправити томатною пастою ( кетчупом, соусом або томатами у власному соку ). Додайте спеції.

Крок 2. Лаваш розріжте на рівні частини. У мене вийшло 4 листа. Лист викладіть в вогнетривку ємність.

Крок 3. Зверху розподіліть м’ясну начинку.

Крок 4. Знову лист лаваша.

Крок 5. Знову фарш. Таким способом використовуйте лаваш і м’ясну начинку, чергуючи їх між собою. У мене верхній шар виявився м’ясної. Зверху залийте вершками. Це дасть соковитості готовому страві і не дасть засохнути лавашу.

Крок 6. Моцареллу натріть на терці. Немає моцарелли – візьміть будь-який інший сир, який добре плавиться.

Крок 7. Щедро посипте натертим сиром.

Крок 8. Деко помістіть в прогріту до 180 градусів духовку. Запікайте 25 хвилин.

Крок 9. Ароматну лазанью розріжте на порції.

Крок 10. Запрошуйте до столу і отримуйте захоплення від рідних. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал