Буває так, що хочеться чогось смачненького і солоненького. Так ось, саме в такі моменти і варто засолити скумбрію за рецептом моєї бабусі. Я впевнена, що вам вона точно сподобається. Отже, читайте і запам’ятовуйте!
Для приготування нам необхідно:
- 5 столових ложок солі. Без гірки;
- Одна середня цибулина;
- Літр питної води;
- Пара столових ложок цукрового піску;
- 3 столові ложки чорного чаю. Він повинен бути без різних добавок.
Секрет приготування простий
Маринад:
Для початку необхідно зварити маринад. Для цього перелийте воду в каструлю, додайте сіль, цукровий пісок і чорний чай. Кип’ятіть хвилин 5 і можна прибрати в сторону до повного охолодження.
Скумбрія:
Звичайно ж, для початку чистимо нашу рибку від усього зайвого. Бажано додатково промити її під проточною водою. Тепер необхідно взяти будь-яку пластикову пляшку, у мене зазвичай на 1,5 літра. Відрізаємо шийку і укладаємо в неї рибу, яку потрібно попередньо просушити на паперовій серветці. Заливаємо маринадом і прибираємо в холодильник на пару днів.
Така скумбрія сподобається всій Вашій родині. Ми зазвичай з’їдаємо її за один раз.
Приємного апетиту!