Смажений лящ на сковороді – 4 смачних рецепти з покроковими фото

14d78b0eba2a2fb991836129c8e8f766

Смажений лящ на сковороді – це надзвичайно смачна домашня їжа. М’ясо великих особин жирне та соковите з солодкуватим присмаком. Ніжне м’ясо доставляє неймовірну насолоду. Хрумка скоринка і м’ясо зведе з розуму. Рибу подають як самостійну закуску чи з гарнірами. У будь-якій ситуації страва виходить надзвичайно чудовою. Вибирайте свій рецепт та насолоджуйтесь!

Лящ, смажений шматочками в борошні

Лящ, смажений шматочками в борошні, з’їдається із задоволенням, незважаючи на наявність дрібних кісточок. Блюдо готується легко і виходить з незвичайним смаком, який складно передати на словах. Апетитний варіант обіду порадує вас і вашу сім’ю. Я готую ляща не так часто, як хотілося б. Але коли це відбувається, радості їдців немає меж.

Час готування – 2 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Лящ великий – 1 шт.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави – 1 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Великого ляща звільніть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном. Тушку розділіть на частини. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде дуже наварити. Приберіть вологу всередині і зовні.

083f2ea2b2be06a9c9f105e3ec856d4b

Крок 2. Окремо змішайте сіль і прованські трави. Якщо віддаєте перевагу більш пряну рибу, використовуйте інші ароматні спеції.

c1ff01df75d6584118603b2e2faf9171

Крок 3. Шматочки натріть спеціями.

1087c98a5f50b3b0e63f814834def9de

Крок 4. Приправлену рибу складіть в миску, закрийте пакетом. Поставте в холодильник на 1 годину.

406104f640d7ad3384f80f43e3be9ace

Крок 5. В окрему ємність насипте борошно. Рибу запаніруйте в сухій суміші.

2465a0eb534f14322c2876eb6132457b

Крок 6. На розігріту чавунну сковорідку з олією відправте запаніровану рибу.

034a883d889beb74874a75527db5ce39

Крок 7. Коли лящ підсмажиться, повторіть дії з іншого боку.

62c1ee74977b5d1969eb26a1984dbd94

Крок 8. Коли корочка схопиться, переверніть зрізом вниз і підрум’яньте.

2977a1342bd7b73eb23319a594e10bd5

Крок 9. Повторіть дії з іншого боку.

1d6dfcc35fbe9231937100f686489ea6

Крок 10. Рум’яного ляща розкладіть на поверхню, застелену серветками, щоб промокнути надлишки жиру.

65a326d0710be8a78a7979348a141253

Крок 11. Розгорніть на іншу сторону і промокніть.

8557c52adf8c898ddd860d6d1c901cb7

Крок 12. Перекладіть на тарілку. Запрошуйте рідних і близьких на дегустацію апетитного частування. Приємної насолоди!

ee4f97b3d170b46a58070ec3987481a1

Тушкований лящ в сметані на сковороді

Тушкований лящ в сметані на сковороді сподобається всім любителям рибних страв. Ніжне м’ясо з апетитним соусом подають окремо або в поєднанні з гарнірами. У моїй родині обожнюють ляща з відварним картоплею або розсипчастим рисом. Їсти блюдо потрібно з побоюванням, в рибі є дрібні кісточки.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лящ – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вода – 10 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вода – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування.

894ea1419c311102f45c8950c248eff8

Крок 2. Великого ляща звільніть від луски, і дістаньте кишки, розпоровши черевце. Гарненько промийте під краном. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде дуже наваристий.

010d8324a5d41b3c3fe36973f90f5f67

Крок 3. Тушку розділіть на частини. Приберіть вологу всередині і зовні.

331680ca91644a6504644cee41d8061c

Крок 4. Окремо змішайте сіль, перець і борошно. Якщо віддаєте перевагу більш пряну рибу, використовуйте інші ароматні спеції. Розмішайте.

4ddcb0716cdb616cc8b835d80abd647d

Крок 5. Рибу запаніруйте в сухій суміші.

c252eb32c1d5d64194f03e601d262bf2

Крок 6. На розігріту сковорідку з маслом або олією відправте запаніровану рибу.

9d8cf10bed3bd0df1daa79076ec4ec97

Крок 7. Коли корочка схопиться з усіх боків, залийте попередньо приготованим соусом з сметани і води.

622e31971623ff0468ed96b9d3b24cdd

Крок 8. Тушкуйте під кришкою, 10 хвилин цілком вистачить, щоб довести рибу до готовності.

5353dde2735098118503d2ceacdd6f02

Крок 9. Апетитного ляща перекладіть на тарілку, доповніть за бажанням сезонними овочами. Запрошуйте друзів на дегустацію ніжного і соковитого частування. Приємної насолоди!

0b516b4f760b27833c7166a764cc36e1

Лящ в клярі на сковороді

Лящ в клярі на сковороді готується без праці. З блюдом впорається початківець кулінар. Жирне м’ясо ідеально поєднується з картопляним пюре. Дивовижне блюдо для прийому їжі в сімейному колі отримає найвищу оцінку серед їдців. Смажена риба доставить незабутнє після-смак.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Лящ – 600 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Великого ляща звільніть від луски, і дістаньте кишки, розпоровши черевце. Гарненько промийте під краном. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде наваристим. Тушку розділіть на частини. Приберіть вологу всередині і зовні. Якщо будете готувати пюре, почистіть картоплю, використовуючи економку.

ca1a8d05ea7ddfa0391351fb60e15880

Крок 2. Поставте варити картоплю, не забудьте підсолити воду. Шматочки ляща складіть в миску. Посипте сіллю і перцем. Ввітріть у шматочки. Якщо віддаєте перевагу більш пряній рибі, використовуйте інші ароматні спеції.

6e28ecd6dc7e26ef4345cf039b108306

Крок 3. Збовтайте яйце до однорідності.

8d45d17599a65b4cd5c91172e3ed9eee

Крок 4. Залийте, що вийшла сумішшю приправлену рибу. Гарненько об’єднайте інгредієнти.

810f2ad277b272afecaf56785a11a583

Крок 5. На розігріту сковорідку вилийте олію.

c596f4f3d7f3e492b386e7cffdf0bf5e

Крок 6. Вивантажте ляща в клярі. Коли лящ підсмажиться, повторіть дії з іншого боку. Коли корочка схопиться, переверніть зрізом вниз і підрум’яньте. Повторіть дії з іншого боку.

2b2992d4f26eaa47af6aafe7ba3a3242

Крок 7. З звареної картоплі приготуйте ніжне пюре за своїм улюбленим рецептом. Рум’яного ляща розділіть на порції, доповніть повітряним гарніром. Кличте сім’ю трапезувати. Приємної насолоди!

10fd48feca29b50c5bbc36fe96ee2ac1

Смажений лящ з цибулею

Смажений лящ з цибулею підкорить вас з першого разу. Риба ідеально поєднується зі смаженою цибулею. Панірувальні сухарі надають лещу апетитну хрустку скоринку. Рибне частування за бажанням доповнюють гарнірами або подають без нічого. Якщо ви є поціновувачем рибних страв, страва вам стовідсотково полюбиться.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Лящ – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправа для риби – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування.

ef9025501790142897eba92aa326a9bb

Крок 2. Лящ звільніть від луски, і дістаньте кишки, розпоров черевце. Гарненько промийте під водою. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде неймовірно смачним.

0dd0b370d477696188bfc25569ffe924

Крок 3. Тушку розділіть на частини. Приберіть вологу всередині і зовні. Шматочки ляща складіть в миску. Посипте сіллю і приправами для риби. Ввітріть в шматочки. Якщо віддаєте перевагу більш пряну рибу, використовуйте інші ароматні спеції.

5a2583d2ab11f73e000797028f1af14a

Крок 4. В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі і щедро обваляйте рибу.

2c968612c8129c4db2063d47ddd7cdd7

Крок 5. На розігріту сковорідку вилийте олію. Вивантажите ляща в паніровці. Коли лящ підсмажиться, повторіть дії з іншого боку. Коли корочка схопиться, переверніть зрізом вниз і підрум’яньте. Повторіть дії з іншого боку.

e1c9e2a52051ad3dd0e8fc009028307d

Крок 6. З цибулин приберіть лушпиння і наріжте довільно. Відправте до рум’яного ляща. Готуйте до м’якого стану цибулі.

e90b1fc6c7b423b9d7b5fd1511d4c42d

Крок 7. Золотистого ляща розділіть на порції, доповніть за бажанням овочами і зеленню. Запрошуйте сімейство дегустувати апетитне частування. Приємної насолоди!

231e97b6ecbcfb34e982079f5904e1e7

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал