Смажений лящ на сковороді – це надзвичайно смачна домашня їжа. М’ясо великих особин жирне та соковите з солодкуватим присмаком. Ніжне м’ясо доставляє неймовірну насолоду. Хрумка скоринка і м’ясо зведе з розуму. Рибу подають як самостійну закуску чи з гарнірами. У будь-якій ситуації страва виходить надзвичайно чудовою. Вибирайте свій рецепт та насолоджуйтесь!
Лящ, смажений шматочками в борошні
Лящ, смажений шматочками в борошні, з’їдається із задоволенням, незважаючи на наявність дрібних кісточок. Блюдо готується легко і виходить з незвичайним смаком, який складно передати на словах. Апетитний варіант обіду порадує вас і вашу сім’ю. Я готую ляща не так часто, як хотілося б. Але коли це відбувається, радості їдців немає меж.
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Лящ великий – 1 шт.
- Борошно – 0,5 ст.
- Сіль – за смаком.
- Прованські трави – 1 ст.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Великого ляща звільніть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном. Тушку розділіть на частини. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде дуже наварити. Приберіть вологу всередині і зовні.
Крок 2. Окремо змішайте сіль і прованські трави. Якщо віддаєте перевагу більш пряну рибу, використовуйте інші ароматні спеції.
Крок 3. Шматочки натріть спеціями.
Крок 4. Приправлену рибу складіть в миску, закрийте пакетом. Поставте в холодильник на 1 годину.
Крок 5. В окрему ємність насипте борошно. Рибу запаніруйте в сухій суміші.
Крок 6. На розігріту чавунну сковорідку з олією відправте запаніровану рибу.
Крок 7. Коли лящ підсмажиться, повторіть дії з іншого боку.
Крок 8. Коли корочка схопиться, переверніть зрізом вниз і підрум’яньте.
Крок 9. Повторіть дії з іншого боку.
Крок 10. Рум’яного ляща розкладіть на поверхню, застелену серветками, щоб промокнути надлишки жиру.
Крок 11. Розгорніть на іншу сторону і промокніть.
Крок 12. Перекладіть на тарілку. Запрошуйте рідних і близьких на дегустацію апетитного частування. Приємної насолоди!
Тушкований лящ в сметані на сковороді
Тушкований лящ в сметані на сковороді сподобається всім любителям рибних страв. Ніжне м’ясо з апетитним соусом подають окремо або в поєднанні з гарнірами. У моїй родині обожнюють ляща з відварним картоплею або розсипчастим рисом. Їсти блюдо потрібно з побоюванням, в рибі є дрібні кісточки.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лящ – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Сметана – 100 гр.
- Вода – 10 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Вода – 50 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування.
Крок 2. Великого ляща звільніть від луски, і дістаньте кишки, розпоровши черевце. Гарненько промийте під краном. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде дуже наваристий.
Крок 3. Тушку розділіть на частини. Приберіть вологу всередині і зовні.
Крок 4. Окремо змішайте сіль, перець і борошно. Якщо віддаєте перевагу більш пряну рибу, використовуйте інші ароматні спеції. Розмішайте.
Крок 5. Рибу запаніруйте в сухій суміші.
Крок 6. На розігріту сковорідку з маслом або олією відправте запаніровану рибу.
Крок 7. Коли корочка схопиться з усіх боків, залийте попередньо приготованим соусом з сметани і води.
Крок 8. Тушкуйте під кришкою, 10 хвилин цілком вистачить, щоб довести рибу до готовності.
Крок 9. Апетитного ляща перекладіть на тарілку, доповніть за бажанням сезонними овочами. Запрошуйте друзів на дегустацію ніжного і соковитого частування. Приємної насолоди!
Лящ в клярі на сковороді
Лящ в клярі на сковороді готується без праці. З блюдом впорається початківець кулінар. Жирне м’ясо ідеально поєднується з картопляним пюре. Дивовижне блюдо для прийому їжі в сімейному колі отримає найвищу оцінку серед їдців. Смажена риба доставить незабутнє після-смак.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Лящ – 600 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Великого ляща звільніть від луски, і дістаньте кишки, розпоровши черевце. Гарненько промийте під краном. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде наваристим. Тушку розділіть на частини. Приберіть вологу всередині і зовні. Якщо будете готувати пюре, почистіть картоплю, використовуючи економку.
Крок 2. Поставте варити картоплю, не забудьте підсолити воду. Шматочки ляща складіть в миску. Посипте сіллю і перцем. Ввітріть у шматочки. Якщо віддаєте перевагу більш пряній рибі, використовуйте інші ароматні спеції.
Крок 3. Збовтайте яйце до однорідності.
Крок 4. Залийте, що вийшла сумішшю приправлену рибу. Гарненько об’єднайте інгредієнти.
Крок 5. На розігріту сковорідку вилийте олію.
Крок 6. Вивантажте ляща в клярі. Коли лящ підсмажиться, повторіть дії з іншого боку. Коли корочка схопиться, переверніть зрізом вниз і підрум’яньте. Повторіть дії з іншого боку.
Крок 7. З звареної картоплі приготуйте ніжне пюре за своїм улюбленим рецептом. Рум’яного ляща розділіть на порції, доповніть повітряним гарніром. Кличте сім’ю трапезувати. Приємної насолоди!
Смажений лящ з цибулею
Смажений лящ з цибулею підкорить вас з першого разу. Риба ідеально поєднується зі смаженою цибулею. Панірувальні сухарі надають лещу апетитну хрустку скоринку. Рибне частування за бажанням доповнюють гарнірами або подають без нічого. Якщо ви є поціновувачем рибних страв, страва вам стовідсотково полюбиться.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Лящ – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 3 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для риби – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для смачного частування.
Крок 2. Лящ звільніть від луски, і дістаньте кишки, розпоров черевце. Гарненько промийте під водою. Голову і хвіст краще залишити для юшки, бульйон вийде неймовірно смачним.
Крок 3. Тушку розділіть на частини. Приберіть вологу всередині і зовні. Шматочки ляща складіть в миску. Посипте сіллю і приправами для риби. Ввітріть в шматочки. Якщо віддаєте перевагу більш пряну рибу, використовуйте інші ароматні спеції.
Крок 4. В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі і щедро обваляйте рибу.
Крок 5. На розігріту сковорідку вилийте олію. Вивантажите ляща в паніровці. Коли лящ підсмажиться, повторіть дії з іншого боку. Коли корочка схопиться, переверніть зрізом вниз і підрум’яньте. Повторіть дії з іншого боку.
Крок 6. З цибулин приберіть лушпиння і наріжте довільно. Відправте до рум’яного ляща. Готуйте до м’якого стану цибулі.
Крок 7. Золотистого ляща розділіть на порції, доповніть за бажанням овочами і зеленню. Запрошуйте сімейство дегустувати апетитне частування. Приємної насолоди!