Печиво «Грибочки» – 8 старих рецептів у формі газу з покроковими фото

Печиво під оригінальною назвою «Грибочки» – це смак, знайомий кожному з дитинства: солодка розсипчаста основа та «капелюшок» покритий шоколадною глазур’ю. Такі ласощі можна виліпити вручну, але краще використовувати спеціальну форму, що надає тісту характерну форму гриба. Готовий десерт легко скрасить будь-яке чаювання і додасть почуття приємної і легкої ностальгії. Для приготування печива використовуються лише доступні інгредієнти, які можна знайти на полицях будь-якого продуктового магазину, а процес приготування значно спрощується через форму, адже кулінару залишається лише замісити тісто.

Печиво «Грибочки» у формі газу – старий рецепт

Якщо хочете здивувати та порадувати себе та своїх рідних – приготуйте ароматне та м’яке печиво за старовинним рецептом, яким користувалися ще наші бабусі. Ласощі «грибочки» – це неймовірно смачне і не нудотне частування, яке закохує в себе з першого шматочка. А прикрасивши десерт маком та глазур’ю, його легко можна подати до святкового столу.

Печиво «Грибочки» з шоколадним капелюшком

З таких простих компонентів, як борошно, вершкове масло та майонез, можна з легкістю приготувати всіма забуте, але таке смачне та ароматне печиво – «Грибочки». Випікаються такі ласощі не в духовці, а в спеціальних металевих формах на газу.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

  • Борошно – 3 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок ванільний – 2 ч.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сік лимона – 1 год.
  • Глазурь шоколадна – 100 гр.
  • Мак – 1 ст.л.
  • Сироп – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності, готуємо та відмірюємо необхідну кількість компонентів, зазначених у списку інгредієнтів.

Крок 2. Яйця збиваємо із цукром за допомогою міксера.

Крок 3. Додаємо розм’якшене вершкове масло та майонез – знову працюємо міксером.

Крок 4. У той самий посуд відправляємо соду, гашену соком лимона і борошно, змішану з крохмалем – замішуємо густе тісто.

Крок 5. Форму розігріваємо на конфорці і промазуємо тонким шаром олії.

Крок 6. Наповнюємо порожнини тістом (як правило, достатньо 1/3 чайної ложки).

Крок 7. З’єднуємо половинки і приступаємо до випікання: на помірному вогні тримаємо форму, постійно її, перевертаючи з одного боку на інший. Повертаємо 4-5 разів і пробуємо відкрити, якщо половинки легко роз’єднуються – печиво підрум’янилося та готове.

Крок 8. Акуратно витрушуємо ласощі на тарілку і злегка остуджуємо.

Крок 9. Виготовляємо компоненти для декору.

Крок 10. Капелюшки занурюємо в покупну готову шоколадну глазур.

Крок 11. А ніжки обмочуємо в сиропі, (можна від варення), а потім у маку – перекладаємо «грибки» на лист пергаментного паперу і прибираємо в холод для застигання на 15 хвилин.

Крок 12. Смачного!

«Грибочки» без начинки у формі газу

Якщо дуже хочеться поринути у приємну ностальгію – готуємо ароматне та розсипчасте печиво «Грибочки» у спеціальній формі для приготування газу. Такі ласощі урізноманітнюють будь-яке чаювання і наповнять весь ваш будинок чарівним ароматом, знайомим з дитинства.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Складові:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Маргарин/масло вершкове – 75 гр.
  • Сметана/майонез – 100мл.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Оцет – 1 год.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ч.л.

Для шоколадної помадки:

  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Какао-порошок – 3 ст.
  • Шоколад гіркий – 15-25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій тарілці збиваємо яйця з цукром та щіпкою ваніліну.

Крок 2. Вливаємо розтоплене вершкове масло або маргарин + майонез/сметану (на ваш смак).

Крок 3. Соду гасимо за допомогою оцту і додаємо в яєчно-цукрову масу.

Крок 4. Підсипаємо сіль і просіяне борошно, ложкою вимішуємо м’яке тісто.

Крок 5. Форму добре розігріваємо, тримаючи її над полум’ям, змащуємо олією і наповнюємо тістом. Закриваємо стулки та випікаємо по 4 хвилини з двох сторін на помірному вогні.

Крок 6. Акуратно піддаємо печиво вістрям ножа і виймаємо з форми.

Крок 7. Розкладаємо грибки на робочій поверхні для їх повного остигання.

Крок 8. Готуємо помадку: у сотейнику об’єднуємо вершкове масло, сметану, цукровий пісок та какао-порошок – перемішуємо та ставимо на водяну баню, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, додаємо шоколад та ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 9. Злегка остудити помадку і занурювати в неї капелюшки печива. Смачного!

Смачне печиво «Грибочки» з вареним згущеним молоком

Лише раз, приготувавши домашнє печиво у спеціальній формі, в якій готували ще наші бабусі: грибочки, білочки та горішки із смачною начинкою із вареного згущеного молока та ядер волоських горішків. Солодка серединка і пісочне тісто – це прекрасне поєднання, яке припаде до смаку кожному.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10.

Складові:

  • Борошно – 3 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Маргарін – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Згущене молоко варене – за смаком.
  • Горіхи грецькі – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо яйця, засипаємо цукор та збиваємо.

Крок 2. Маргарин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додаємо до нього соду, гашену оцтом.

Крок 3. З’єднуємо маргарин з яєчною сумішшю, підсипаємо борошно, що просіює, і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. Тісто виходить м’яким та податливим.

Крок 5. Форму добре розігріваємо над вогнем і промазуємо олією, потім заповнюємо тістом 1/3 загального обсягу. Смажимо приблизно по 4 хвилини з кожного боку на середньому полум’ї.

Крок 6. Акуратно виймаємо заготовки печива, змащуємо половинки згущеним молоком і щільно притискаємо дві частини грибка або білочки до їх скріплення. В одну половинку печива «горішки» можна покласти частину ядра волоського горіха і також закріпити згущеним молоком.

Крок 7. Смачні ласощі до чаю готові. Смачного!

Як приготувати печиво Грибки у фритюрі?

Витративши всього лише 20 хвилин свого вільного часу, можна з легкістю приготувати ніжне печиво «Грибочки», що тане в роті. Такі ласощі напевно здивують всю вашу родину і урізноманітнять чаювання, а цікава форма десерту зацікавить навіть найменших.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Складові:

  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Майонез – 1 год.
  • Борошно – 3-5 ст.
  • Масло вершкове – 1 ч.л. з гіркою.
  • Цукор-пісок ванільний – до смаку.
  • Олія – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо спеціальну форму: ретельно промиваємо під струменем води з милом і насухо витираємо.

Крок 2. Замісимо тісто: у глибокій піалі змішуємо яйце, борошно, майонез, цукровий пісок, вершкове масло та ванілін.

Крок 3. Консистенція нагадує тісто для оладок, лише трохи рідше.

Крок 4. 200 мл олії добре розігріваємо у фритюрі або в будь-якому іншому відповідному посуді.

Крок 5. Занурюємо форму на 10 секунд в масло, що булькає, потім наносимо тісто на ребристу поверхню і заповнюємо порожнечі, знову занурюємо і через пару секунд виймаємо – струшуємо тісто в масло і смажимо «грибки» протягом 10-15 секунд до рум’яності. Готові ласощі перекладаємо на паперові рушники, складені в кілька шарів, для всмоктування надлишком олії.

Крок 6. Перед подачею за бажанням присипаємо невеликою кількістю цукрової пудри і насолоджуємося. Смачного!

Просте печиво “Грибочки” з кукурудзяним крохмалем

Немає нічого простішого та смачнішого, ніж ніжне та розсипчасте печиво «Грибочки» приготоване своїми руками з особливою любов’ю та турботою. Навіть якщо у вас немає спеціальної форми, то на допомогу прийде звичайна пластикова пляшка, яка чудово відтворює потрібну форму.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Борошно – 370 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пудра цукрова – 140 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 120 гр.
  • Розпушувач тіста – 7 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Екстракт ванілі – 1 ч.л.
  • Какао-порошок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером до стану піни, підсипаємо цукрову пудру і по одному вбиваємо яйця. Додаємо ванільний екстракт і дрібку солі – гарненько збиваємо до однорідності.

Крок 2. В окремий посуд просіюємо борошно, крохмаль та розпушувач – змішуємо сухі компоненти вінчиком.

Крок 3. Пересипаємо суху суміш до яєчно-цукрової маси та перемішуємо.

Крок 4. Сухими руками замішуємо еластичне тісто.

Крок 5. Столовою ложкою «зачерпуємо» тісто і скачуємо кульки – укладаємо їх на деко, попередньо встелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного.

Крок 6. Шийка пластикової пляшки обмочуємо в какао-порошку і впечатуємо його в центр кожної кульки з тіста. Таким чином, формуємо усі «грибочки».

Крок 7. Запікаємо частування 15 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал