Шинка в шинчинниці – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шинка в шинчинниці – відмінна альтернатива м’ясним делікатесам з супермаркету. Будь-яке м’ясо для домашньої шинки подрібнюється, змішується з приправами, компактно укладається в шинчинницю, пресується і вариться або запікається. Для рожевого відтінку готової шинки іноді додається нітритна сіль. Готова шинка завжди має щільну текстуру і добре тримає форму.

Шинка зі свинини в шинчинниці

Шинка зі свинини в шинчинниці в домашніх умовах готується нескладно. Для неї береться лопаткова частина свинини. М’ясо нарізається шматками невеликого розміру. У цьому рецепті нарізану свинину змішаємо з сіллю і залишимо для маринування на 2 доби. За цей час м’ясо дозріє, добре просолиться, і шинка вийде набагато смачніше. Час готування і температурний режим такі ж, як для будь-якої шинки.

Час готування: 2,5 діб.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1 кг.

Інгредієнти:

  • Свиняча лопатка – 1 кг.
  • Сіль – 20 гр.
  • Мускатний горіх – 2 гр.
  • Коріандр – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину для шинки візьміть охолоджену. М’ясо промийте, обсушити серветкою і розріжте на середні шматочки.

Крок 2. Нарізку свинини перекладіть в окремий посуд, щоб шматочки були в один шар.

Крок 3. Посипте м’ясо сіллю. Розрахунок такої: 20 г на 1 кг м’яса. Половину звичайної солі можна за бажанням замінити нітритної.

Крок 4. Потім сіль добре втирайте в м’ясні шматочки. Посуд прикрийте і на 2 доби поставте в холодильник. Можна і відразу готувати шинку з посоленого м’яса, але при витримуванні, смак шинки буде інший.

Крок 5. Після закінчення цього часу свинину посипте зазначеними в рецепті приправами, і все ще раз добре перемішайте, щоб дозрілі шматочки м’яса стали липкими.

Крок 6. У шинчинницю укладіть шматок рукава для запікання, залишивши вільним край. Шматочки свинини укладіть дуже щільно і утрамбуйте рукою.

Крок 7. Кінець рукава зав’яжіть. Шинку накрийте кришкою і закріпіть пружини. Потім помістіть її в велику каструлю з гарячою водою.

Крок 8. Для контролю над температурою візьміть спеціальний кухонний градусник. Варіть шинку на маленькому вогні при температурі 85-87 градусів протягом 1,5 годин.

Крок 9. Після закінчення варіння шинчинницю витягніть з каструлі, пружини трохи притисніть, щоб шинка стала щільною і сік з жиром злийте.

Крок 10. Приготовану в шинчинниці шинку зі свинини остудити до кімнатної температури, на ніч поставте в холодильник і потім можете нарізати скибочками і сервірувати до столу. Смачних і вдалих страв!

Домашня шинка в шинчинниці в духовці

Зазвичай домашню шинку з різних сортів м’яса в шинки готують способом варіння в каструлі, але є і варіант в духовці. Шинка готується згідно з обраним рецептом, а запікається в духовці і стежити за температурним режимом не потрібно, що простіше. У цьому рецепті готуємо шинку з курячої грудки і для соковитості шматочки філе нафаршируємо солоним салом з морквою.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 1 кг.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки – 1 кг.
  • Сало солоне – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – ½ головки.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Желатин – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо промийте холодною водою, серветкою обсушити, і розріжте на великі шматки розміром, з коробок сірників.

Крок 2. Почистіть моркву і часник. Моркву і солоне сало наріжте брусочками. Часник нашаткуйте ножем великими шматочками.

Крок 3. Нарізкою сала і овочів нашпигуйте шматки курки через невеликі надрізи ножем.

Крок 4. Потім нашпиговані шматки курки складіть в окремий посуд, за своїм смаком посипте сіллю і будь-якими приправами і акуратно перемішайте для рівномірного розподілу спецій.

Крок 5. У шинчинницю укладіть шматок рукава для запікання, залишивши вільні краї.

Крок 6. Потім в неї дуже щільно і шарами укладіть шматочки курки, пересипаючи кожен шар 0,5 ч. л. желатина. Також між шарами розкладіть залишився часник, сало і моркву.

Крок 7. Верхній шар м’яса закрийте пакетом. Шинку накрийте кришкою і в робоче положення поставте пружини.

Крок 8. Потім в холодну духовку поставте піддон, на нього помістіть шинчинницю і налийте в піддон 2 склянки чистої води. Духовку включіть на 200 ° С. Час запікання – 90 хвилин.

Крок 9. Запечену в духовці шинку в шинчинниці переставте на тарілку, остудити до кімнатної температури, на кілька годин потім помістіть в холодильник і можете сервірувати до столу. Смачних і вдалих страв!

Шинка з нітритної сіллю в шинчинниці

Шинка з нітритної сіллю в шинчинниці за рахунок цього специфічного інгредієнта набуває той особливий смак і колір, які відрізняють її від вареного м’яса, адже при термічній обробці білок м’яса трохи руйнується, тому воно і стає сірим. У цьому рецепті готуємо шинку з м’яса індички, але, згідно з пропорцією рецепта, можна брати і свинину, або курку. Технологія страви з температурним режимом такі ж, як і для звичайної шинки в шинці.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 2 кг.

Інгредієнти:

  • Індичка – 2 кг.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Помідори сушені – 4 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Нітритна сіль – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо індички відокремити від кісток, видалити шкіру і промити його під проточною водою. Потім зайву вологу серветкою видалити. Підготувати, згідно з рецептом два види солі і прянощі. Також відразу підготувати рукав для запікання і шинчинницю.

Крок 2. Індичку нарізати поздовжніми смужками товщиною до 1 см і цю нарізку перекласти в окремий посуд. Додати до м’яса сіль звичайну і нітритну і протягом 10 хвилин добре вимісити, щоб індичка змінила свій колір, і маса стала в’язкою.

Крок 3. Потім до м’яса додати сушені помідори з паприкою і перемішати ще раз.

Крок 4. Приготовану масу щільно, щоб не залишався повітря між шматочками індички, укласти в рукав і помістити в шинку. Верхній край рукава зав’язати. Шинку закрити кришкою, закріпити пружинами і помістити в каструлю з холодною водою. Варити шинку на мінімальному вогні протягом 2 годин і при температурі води в каструлі 80-85 ° С.

Крок 5. Потім шинчинницю на 2-3 хвилини переставити в холодну воду і на кілька годин поставити в холодильник, щоб охолола повністю. Приготовану шинку з нітритною сіллю витягти з шинки, нарізати шматочками, укласти на тарілку, красиво декорувати і сервірувати до столу. Смачного!

Шинка з індички в шинчинниці

Шинка з індички в шинчинниці буде у вас смачним і корисним домашнім делікатесом, адже м’ясо цього птаха відноситься до правильного харчування. У цьому рецепті індичку доповнимо для соковитості, невеликою кількістю свинини і для естетичного виду – оливками. Приготований фарш для шинки зі спеціями і приправами добу витримуємо в холодильнику. Пропорцію м’яса і добавки можна змінювати, але сам процес варіння, як і у звичайної шинки в шинці.

Час готування: 1 добу 6 годин.

Час приготування: 1 година.

Порції: 10.

Інгредієнти:

  • Грудка індичка – 500 гр.
  • Філе стегна індички – 650 гр.
  • Свинина – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Цукрова пудра – 1 ч.л.
  • Вершки 15% – 2 ст.л.
  • Мускатний горіх – 2 щіпки.
  • Перець свіжомелений – за смаком.
  • Часник сушений – ½ ч.л.
  • Майоран сушений – 2 щіпки.
  • Оливки зелені – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо стегна індички відокремити від кісточок. Потім його разом з філе грудки промити холодною водою і серветкою просушити.

Крок 2. Промити і обсушити шматок свинини і розрізати на середні шматочки.

Крок 3. Свинину з м’ясом грудки перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою. М’ясо стегна нарізати ножем невеликими шматочками.

Крок 4. Ці два подрібнених виду м’яса перекласти в окремий посуд. До них додати вказане в рецепті кількість солі, цукрової пудри, крохмалю з прянощами і влити вершки. Руками протягом 10-15 хвилин фарш добре вимісити, щоб став в’язким.

Крок 5. До замішаного фаршу налити сік лимона, насипати соду і перемішати ще раз.

Крок 6. В останню чергу до фаршу перекласти нарізані зелені оливки і акуратно перемішати ще раз.

Крок 7. Потім фарш щільно укласти в шинку і ложкою добре утрамбувати. Шинку закрити кришкою з пружиною і на добу поставити в холодильник для дозрівання і маринування м’яса індички. Через добу шинчинницю перекласти в велику каструлю з холодною водою. Нагріти до 80 градусів і при такій температурі варити протягом 2 годин. Вода в каструлі кипіти не повинна, тому потрібно стежити за її станом і доливати трохи холодної води або знімати з вогню.

Крок 8. Після закінчення часу варіння, шинчинницю з шинкою з індички остудити до кімнатної температури, на три години поставити в холодильник і потім акуратно витягти і сервірувати до столу. Смачних і вдалих страв!

Шинка з желатином в шинчинниці

Шинка в шинчинниці готується під пресом і можна обходитися без желатину, але є варіанти і з желатином, особливо коли для шинки береться м’ясо птиці.

Желатин насипається прямо в фарш перед його замісом або розчиняється у воді. Він добре пов’язує шматочки м’яса, роблячи консистенцію шинки більш щільною. Розрахунок береться такий: 1 ст. л. желатина на 1 кг м’яса. У цьому рецепті готуємо шинку з філе курки і індички з мінімальним набором спецій. Рецепт з желатином є базовим і можливі різні варіації.

Час готування: 1 добу

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 2 кг.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 1 кг.
  • Філе стегна або гомілки індички – 1 кг.
  • Желатин гранульований – 25 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Сіль нітритна – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Паприка – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курки та індички добре промийте холодною водою і просушіть паперовим рушником. Відразу відміряйте, згідно рецептом, два види солі і приправи.

Крок 2. Гострим ножем філе наріжте шматочками різних розмірів, адже для рубаної шинки характерна нерівномірність м’ясного фаршу.

Крок 3. Нарізку м’яса перекладіть в окремий посуд і насипте до неї два види солі з приправами і гранульованим сухим желатином. Фарш руками добре вимісити протягом 10 хвилин і до в’язкого стану. Посуд прикрийте і мінімум на 10-12 годин поставте в холодильник, щоб філе дозріло і рівномірно просочилося сіллю з приправами, а нітритна сіль додасть шинці відомий « ковбасний смак ».

Крок 4. Після закінчення цього часу можете приступати до формування шинки. Підготуйте шинчинницю.

Крок 5. У неї помістіть шматок рукава для запікання або пакет, залишивши верхній край вільним.

Крок 6. Підготовлений фарш компактно укладіть в шинчинницю і ложкою утрамбуйте.

Крок 7. Вільний край рукава щільно загорніть. Закрийте кришку гаджета і закріпіть пружини.

Крок 8. Шинку перекладіть у велику каструлю і повністю залийте холодною водою. Варити шинку краще під контролем термометра, адже важлива температура води 70-80 градусів, а не кипіння. Як що немає термометра, то варити шинку на мінімальному вогні. Час варіння для шинки з птиці становить 1,5-2 години.

Крок 9. Приготовану шинку з желатином в шинці остудите до кімнатної температури. Потім витягніть з шинки і на кілька годин, не прибираючи рукав, покладіть в холодильник. Готову шинку можна нарізати і сервірувати до столу. Смачного!

Шинка з грибами в шинчинниці

Шинка з грибами в шинчинниці буде у вас смачним варіантом домашнього страви, яке подається або самостійною закускою, або використовується для бутербродів. У цьому рецепті готуємо шинку з нарізаною шматочками свинини, беремо свіжі шампіньйони і за допомогою желатину зробимо желейний прошарок, а за допомогою червоного вина додамо трохи шашличного смаку. Приправи можна додати по особистій перевазі.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Шампіньйони – 200 гр.
  • Желатин сухий – 2 ст.л.
  • Манка – 6 ст.л.
  • Вино червоне сухе – 2 ст.л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для шинки виберіть свинину з невеликими прошарками жиру, найкраще підходить лопаткова частина. М’ясо заздалегідь добре охолодіть, потім промийте під проточною водою і серветкою обсушіть.

Крок 2. Наріжте свинину тонкими поздовжніми смужками і відразу перекладіть в посуд для замісу фаршу.

Крок 3. Шампіньйони або інші гриби почистіть, добре промийте і також видаліть зайву вологу.

Крок 4. Потім гриби наріжте тонкими слайсами.

Крок 5. До м’ясної нарізки насипте будь-які вибрані приправи, окремо або в міксі.

Крок 6. М’ясо за своїм смаком посипте сіллю.

Крок 7. Додайте дві ложки сухого желатину.

Крок 8. Потім насипте манну крупу, яка буде зв’язує інгредієнтом.

Крок 9. Налийте до м’яса сухе червоне вино.

Крок 10. Кріп промийте, дрібно нашаткуйте і додайте до м’яса.

Крок 11. В останню чергу перекладіть до м’яса нарізку грибів. Всі інгредієнти акуратно перемішайте, довго вимішувати не треба, адже додана манка.

Крок 12. У шинчинницю укладіть вузький пакет для запікання або шматок рукава.

Крок 13. Потім в неї щільно укладіть приготоване м’ясо з грибами і ложкою утрамбуйте.

Крок 14. Шинчинницю закрийте і натягніть пружини. Покладіть її в велику каструлю, повністю залийте холодною водою і варіть на мінімальному вогні протягом 2,5 годин.

Крок 15. Приготовану в шинчинниці шинку з грибами остудити спочатку на столі, а потім кілька годин в холодильнику. Готова страва можете сервірувати до столу. Смачного!

Домашня шинка в мультиварці в шинчинниці

Домашня шинка в мультиварці в шинчинниці, як альтернатива магазинним м’ясо-ковбасним виробам, буде у вас відмінною і натуральною закускою, приготовленої своїми руками. Для шинки важливий правильний температурний режим при варінні, а мультиварка цей процес спрощує, так як режим встановлюється за замовчуванням. Готується шинка в шинці на програмах « Суп » або « Тушкування » протягом 1,5-2,5 годин. У цьому рецепті вам пропонується приготувати шинку з різних видів м’яса.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 1,6 кг.

Інгредієнти:

  • Фарш курка + яловичина – 600 гр.
  • М’ясо яловичина + свинина – 1 кг.
  • Часник великий – 5 зубків.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Соєвий соус – 50 мл.
  • Желатин – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для м’яса – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. В окремий посуд покладіть м’ясний фарш. М’ясо промийте, обсушити серветкою, наріжте середніми шматочками і перекладіть до фаршу. Овочі почистіть і промийте. Морква подрібніть на великій терці. Часник наріжте слайсами, а болгарський перець тонкою соломкою. До м’яса перекладіть подрібнені овочі, налийте соєвий соус і насипте желатин з сіллю і приправами. Всі інгредієнти добре перемішайте.

Крок 2. У шинчинницю укладіть поліетиленовий пакет. Потім її щільно заповніть приготованим м’ясним фаршем, утрамбувавши його ложкою.

Крок 3. Верхній край пакета загорніть. Шинку закрийте кришкою і пружини закрутіть щільно, адже від ступеня їх закрутки буде залежати консистенція приготовленої шинки.

Крок 4. На дно мульти-чаші покладіть силіконову серветку, щоб не подряпати стінки. У чашу покладіть заповнену шинку і її повністю залийте холодною водою. Можете в воду додати трохи солі. Закрийте кришку мультиварки і включіть програму « Суп » або « Тушкування », в яких буде оптимальний температурний режим. Час готування – 2 години, засічіть за таймеру і його можна збільшити до 2,5 годин.

Крок 5. По завершенні програми шинку в шинці остудите при кімнатній температурі і потім на 2,5-3 години поставте в холодильник для повного охолодження. Після закінчення часу охолодження шинку акуратно витягніть, наріжте шматочками ( форму вона буде тримати добре ) і сервіруйте до столу. Якщо додасте більше желатину і не сильно закрутіть пружини, шинка буде у вас з желейними прошарками, як холодець. Смачних і вдалих страв!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал