Господиньки, сьогодні я хочу Вам запропонувати дуже смачний торт, де поєднуються «шоколадні коржі + крем Пломбір» – це просто ідеально, а як красиво виглядає у розрізі.
Дуже рекомендую зберегти і приготувати, тому що коржі найпростіші, а результат просто супер. Можете готувати, як до святкового столу, так і до сімейного чаювання.
Список потрібних інгредієнтів:
Коржі:
Робіть все за рецептом. Купіть собі недорогі ваги, і у Вас не виникне проблем з грамівками!
- Пшеничне борошно – 235 гр
- Сода – 7 гр
- Сіль – 1 чайна ложка (без гірки)
- Какао-порошок – 65 гр
- Цукор – 220-250 гр (я кладу 220 гр)
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло м’яке – 60 гр
- Оливкова (рослинна) олія – 60 гр
- Молоко – 260 мл
- Оцет яблучний (6%) – 1 столова ложка
Приготування:
- Змішуємо усі сухі інгредієнти. Потім додаємо рідкі. Оцет У КІНЦІ! Все перемішуємо до однорідної глянцевої маси.
- Форму змащуємо вершковим маслом. На дно кладу пергамент, форма у мене 22 см. Тісто подвоюється в обсязі, тому не наливайте тісто більше ніж на половину.
- Випікайте на 155 градусів приблизно 50-90 хвилин. Спочатку корж активно зростатиме, потім заспокоїться. Зверху може з’явитися горбик, і навіть, можливо, трісне – не лякайтеся, це добре, ми отримуємо пористу структуру.
Як завжди, перевіряємо дерев’яною шпажкою (зубочисткою). Вона має виходити сухою. Тобто хвилин через 45 починаємо перевіряти кожні 5 хвилин. - Готовий корж майже відразу виходитиме з форми. Обережно перекладіть його на металеву решітку.
- Коли корж повністю охолоне, нарізаємо за допомогою зубної нитки на 3 коржі (я роблю надрізи ножем по всьому діаметру торта, щоб була приблизно однакова відстань від краю коржа, і повністю прорізаю за допомогою зубної нитки).
Крем ” Пломбір»
- Молоко – 500 гр
- Яйце – 2 шт
- Цукор – 100 гр
- Ванільний цукор – 20 гр (2 пакетика)
- Крохмаль кукурудзяний – 40 гр
- Вершкове масло 82,5% – 150 гр
Приготування:
- Для заварного крему змішати яйця, цукор, ванільний цукор, крохмаль, додавши
молоко. - Варити, помішуючи, до загустіння.
Накрити харчовою плівкою (в контакт). Давши
охолонути до кімнатної температури. - Задля наступного етапу дуже важливо, щоб масло і заварна основа були однакової кімнатної температури.
- Вершкове масло збити 2-3 хвилини. Невеликими частинами ввести заварну основу, постійно збиваючи.
- Наступну частину додаємо тільки тоді, коли перша добре вмішалася.
- Коржі змастити кремом. Зручно збирати торт в тій же формі, в якій він випікався.
- Замотати торт у харчову плівку і поставити у холодильник на 2 години, а краще на ніч, щоб він добре стабілізувався.
Для глазурі:
- Шоколад – 100 гр
- Масло вершкове 82.5% – 60 гр
Приготування шоколадної глазурі:
- Для глазурі потрібно спочатку розтопити вершкове масло, і зняти з вогню. Додати в тепле масло кусочок шоколаду, дати їм розтаяти, періодично помішуючи.
- Покрити верхівку і боки торта шоколадною глазурю.
- Торт прикрасити за бажанням і вподобанням, в рецепті – це полуниця, а ви можете прикрасити сезонними фруктами, або мороженими ягодами.
Гарного приготування і смачного чаювання Вам!
Автор рецепту: lenka.bondd
Переклад на українську мову та фото: kolizhanka.net.ua