Домашні шоколадні цукерки зі смачними та корисними добавками: банан, вівсянка і журавлина. Тут покроковий рецепт.
Готуються простіше простого – 5 хвилин і все готово. До того ж, вони ще й корисні.
У цей рецепт я не додала ні грама цукру, олії чи борошна. Тільки хороший темний шоколад (що більше в ньому відсотковість какао маси, тим менше цукру), стиглий банан, вівсяні пластівці, суха без цукру журавлина та засушений хрусткий банан. Можна ще додати горіхи або насіння. Розтоплюємо шоколад, все змішуємо, розкладаємо ложечкою, охолоджуємо і готове. Райський смак!
Отже, записуйте рецепт домашніх шоколадних цукерок.
Продукти
(на 15 цукерок)
- 100 гр темного шоколаду
- 50 гр дуже стиглого та м’якого банана
- 3 ложки великих вівсяних пластівців
- 1 жменька журавлини (сухофрукт)
- 1 жменька будь-якої добавки: горіхи, насіння, кунжут, сухі зацукровані банани і т.д.
Приготування
У миску кладемо шоколад і повністю розтоплюємо його. У мікрохвильовій печі або на водяній бані.
В іншій мисочці, за допомогою ложки або товкучки для пюре, розтираємо банан у гладку кашку.
Змішуємо рідкий шоколад із банановою кашкою.
На сковорідці обсмажуємо вівсянку. Пару хвилин на великому вогні помішуючи. Без олії.
Додаємо вівсянку в шоколад і решту інгредієнтів і добре розмішуємо.
Справа внизу – сухі банани. За допомогою чайної ложечки викладаємо масу на піднос з пергаментним папером. Можна гіркою або плоскіше. По одній ложці на цукерку. Ставимо піднос у холодильник, щоб цукерки повністю остигли і затверділи.
Все, домашні шоколадні цукерки готові. Смачного!