Салати з редискою – 10 простих та смачних рецептів з покроковими фото

137287ce5114992a684344095269becb

Салати з редискою – популярна страва на нашому столі. Редиска «живе в гармонії» з багатьма іншими продуктами, тому її визнають ідеальним салатним інгредієнтом. Різна гарна нарізка цього овочу та різна заправка дозволить вам щоразу зробити салат новим.

Салат з редискою, яйцем та огірком

Салат з редискою та огірком, доповнений яйцем, – рецепт базовий та досить популярний. У цьому рецепті вам пропонується приготувати його французькою, адже звичайний салат часто набридає. Його відрізняє красива подача та заправка на основі йогурту та рослинної олії. Закуска прикрасить святковий стіл.

fbb07b79ec4648246e2b25641d2ea8eb

    Салат з редискою, зеленою цибулею, яйцем та огірком

    Для багатьох перша весняна редиска асоціюється тільки з окрошкою, але на основі її можна приготувати цікаві та смачні салати для будь-якого столу. У цьому рецепті доповнимо весняний салат з базових інгредієнтів (редис та огірка) зеленою цибулею, перепелиними яйцями і заправимо сметаною з додаванням гірчиці та лимонного соку.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 6 шт.
    • Огірок – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 2 шт.
    • Перепелині яйця – 4 шт.
    • Сметана – 150 грн.
    • Гірчиця – ½ ч.л.
    • Сік лимона – 1 ст.
    • Кріп – 2 гілочки.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готуються вищезгадані інгредієнти для салату. Овочі добре промиваються під холодною водою.

    a5b2b421f9e8fd20fc97bc69c9db2819

    Крок 2. Огірки нарізаються тонкими скибочками довільної форми і перекладаються салатницею.

    b32236c8f3f10df1a5954f89e11ce524

    Крок 3. Дрібно нарізуються пір'я зеленої цибулі разом з білими основами та гілки зеленого кропу. Потім вони додаються до нарізки огірка.

    880be503e1a414a19e719c10f86de523

    Крок 4. Відварюються круто чотири перепелині яйця, остуджуються в холодній воді і очищаються від шкаралупи. Потім вони розрізаються на половинки. Редиска нарізається тонкими півкружечками. Це все перекладається в салатницю.

    46181edc9a79dda1804991b061381ae4

    Крок 5. Для заправки в окремій чашці змішуються вінчиком сметана із соком лимона та звичайною гірчицею.

    5393a929a895f0eb991c8456e5a53140

    Крок 6. Салат на особистий смак посипається сіллю і рівномірно поливається приготованою заправкою. Потім страва відразу подається до столу. Смачного!

    1946c90db6927f7ee4aac4f4c76f4f79

    Простий салат з редискою та пекінською капустою

    Простим та смачним варіантом весняної страви може бути у вас салат з редисом та пекінською капустою. Ці овочі, як контрастні за кольором, зроблять салат яскравим та красивим. Легке приготування, гарний смак та багато вітамінів – це приводи, щоб салат став частим гостем на вашому столі. Доповнимо салат кукурудзою і заправимо сумішшю сметани з майонезом.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Редиска – 300 гр.
    • Капуста пекінська – 300 гр.
    • Яйце відварене – 3 шт.
    • Кукурудза консервована – 5 ст.
    • Сметана – 60 грн.
    • Майонез – 60 грн.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Тонкою соломкою шаткується пекінська капуста і відразу перекладається в салатницю.

    f2e02a2fd39ba5fb8dd30e3efde93fa7

    Крок 2. Редиска добре промивається, і у нього видаляються кінчики та пошкоджені ділянки. Потім редиска нарізається тонкими скибочками будь-якої форми.

    d9279d938f555d2dbfe961171960e5b0

    Крок 3. Заздалегідь відварені яйця круто очищаються від шкаралупи і нарізаються великими шматочками, щоб смак яйця не загубився в салаті.

    376292f0cc90c3d50cb7d3a3944ccd8c

    Крок 4. У салатницю до капусти перекладаються нарізана редиска з яйцем, і додається 5 ложок консервованої кукурудзи.

    664a51720a8d9de224f38429a645360c

    Крок 5. В окремій піалі змішуються в рівних кількостях майонез зі сметаною.

    717685f5df576a58ff855c3e537156e8

    Крок 6. Салат на особистий смак посипається сіллю з чорним перцем і до нього кладеться приготована заправка.

    9ffb978af0e962a1351da012d01555b7

    Крок 7. Ложкою ці інгредієнти добре перемішуються, знімається проба та коригується за потребою.

    941017a112192f3f73f6914138abca9a

    Крок 8. Приготовлений з редиски та пекінської капусти салат розкладається по порційних тарілках і одразу подається до столу. Смачного!

    92635aedfeb73b58d2a7ca32130a8003

    Швидкий салат з редискою, огірками та помідорами

    Найсмачніша і соковитіша редька буває лише навесні і на початку літа, а потім її смак змінюється, тому салати з редисом у цей час дуже популярні на нашому столі в різних варіантах. У цьому рецепті готуємо салат з додаванням до редису свіжих помідорів та огірків. Доповнимо його солодким перцем, свіжою зеленню, і заправимо майонезом. Такий салат відмінно підійде до м'ясної чи рибної страви.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 5 шт.
    • Помідори – 1 шт.
    • Огірки – 1 прим.
    • Перець болгарський – 1/2 шт.
    • Майонез – до смаку.
    • Зелень – 1 пучок.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі для салату добре промиваються під холодною водою і витираються насухо серветкою. Помідор нарізається середніми кубиками. Огірок нарізається шматочками довільної форми. Нарізані овочі одразу кладуться до салатниці.

    2a8a2f95bd6144e77698ed5c593c2363

    Крок 2. Редиска так само добре промивається, і в нього відрізаються кінчики. Потім редиска нарізається півкухлями. Промитий пучок зелені дрібно шаткується. Нарізка редиски та зелені перекладаються в салатницю.

    988b7606f72b5a86f633444b1a4184b1

    Крок 3. Половина солодкого перцю нарізається невеликими кубиками та додається до решти овочів. Салат заправляється ложкою майонезу. Сіль можна не додавати, оскільки вона міститься у майонезному соусі.

    e4bf09cc69bd32f316c07a040608703d

    Крок 4. Потім салат з редиски, огірків та помідора добре перемішується ложкою і одразу подається до столу. Смачного!

    c764dd4b323b6de14a5a315c692a97ea

    Салат із редиски «Весняний»

    Салат “Весняний”, як і відома всім “Мімоза”, – страви з далекої радянської кухні, але популярність його не зменшується. Готується він просто і швидко, доступні інгредієнти. Хрумка текстура редиски та огірка відмінно поєднується з ніжністю сметани та яйця, а зелень надасть весняну свіжість цій страві.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Редиска – 500 гр.
    • Огірки – 500 грн.
    • Яйця – 3 шт.
    • Цибуля – 1 пучок.
    • Петрушка – 1 пучок.

    Для заправки:

    • Сметана жирна – 300 грн.
    • Лимон – ½ шт.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Сіль морська – 1 тріска.
    • Перець чорний мелений – 1 тріска.

    Процес приготування:

    Крок 1. Варимо круто курячі яйця, остуджуємо в холодній воді, видаляємо шкаралупу і нарізаємо яйця середніми шматочками.

    26aaa49b77ccda97d101714e29fb5341

    Крок 2. Ретельно промиваємо редис з огірками, обсушуємо їх серветкою та видаляємо кінчики. Потім ці овочі нарізаємо тонкими кружальцями і перекладаємо нарізку в салатницю. До овочів додаємо нарізане яйце.

    584a6567e08cb37776491c483a5b90db

    Крок 3. Промиті та обсушені петрушку та зелену цибулю дрібно шаткуємо.

    36db41d90834d8a57f54b76ae9d46832

    Крок 4. Лимон вимиваємо та розрізаємо навпіл. З однієї половини віджимаємо сік.

    2faa98c8fc2140a6ed88dea2a041c20c

    Крок 5. Пучок кропу для заправки шаткуємо дуже дрібно.

    4aeab9c41b0d6736201ad7452811b3f6

    Крок 6. В окрему піалу кладемо сметану, додаємо до неї нарізку кропу та по щіпці морської солі та перцю. Заправлення ложкою добре перемішуємо.

    dca19c0889a108abd66c4311f38519be

    Крок 7. Приготовану заправку перекладаємо до овочевої нарізки, все ще добре перемішуємо, і «Весняний» салат відразу подаємо до столу. Смачного!

    a2f041b576f273853b2a685baf498dd3

    Простий і смачний салат з редискою та яблуком

    Для любителів експериментувати з соусами та інгредієнтами в цьому рецепті пропонується приготувати весняний салат із редису з додаванням яблука та сиру. Його відрізняє легкість, пікантність смаку та низька калорійність. Такий салат добре підійде як до сніданку чи вечері, так і до святкового столу. Вишуканий смак салату багато в чому визначає заправка на основі сметани, гірчиці та меду.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 8 шт.
    • Яблуко – 1 шт.
    • Сир твердий – 50 гр.
    • Мед натуральний – 1/2 ч.л.
    • Сметана – 2 ст.
    • Гірчиця – ½ ч.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Базилік – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу в порційній салатниці готується заправка. У неї кладуться дві ложки сметани, по половині чайної ложки меду з гірчицею і насипається сіль із чорним перцем. Ці інгредієнти добре змішуються до однорідного стану.

    805c24226e64880d342f4fd11ae44a47

    Крок 2. У редис видаляються кінчики. Потім коренеплоди добре промиваються, нарізаються тонкими кухлями і перекладаються салатницею.

    e477377cd6008c2a367a41aa39e45b00

    Крок 3. У свіжого промитого яблука видаляється серцевина з кісточками. Яблуко нарізається часточками і потім тонкими скибочками такого ж розміру, як і редис. Нарізка яблука перекладається салатницею.

    b6bfce4cff3e99abdc123c9b20a481e0

    Крок 4. Невеликими кубиками нарізається шматок твердого сиру та кілька листів базиліка. Сир та базилік перекладаються в салатницю, і вся нарізка ложкою добре перемішується із заправкою.

    c4c0772e87af9564e3c96d7ecebf3975

    Крок 5. Приготовлений салат з редис з яблуком та сиром відразу подається до столу. Смачного!

    9b11acc7a2b7b40add132112e34e585d

    Салат з редискою, огірком та зеленим горошком

    Простота в приготуванні, користь та бездоганний смак відмінно поєднуються в салаті з редису з огірком, зеленим горошком та яйцем. Яйце з огірком пом'якшать гіркий присмак редиски, а консервований горошок додасть приємної насолоди. Салат заправимо сметаною, що зробить його дієтичним та малокалорійним. Такий салат чудово доповнить будь-яку м'ясну страву.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 100 гр.
    • Горошок зелений – ¼ банки.
    • Яйце варене – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 4 шт.
    • Петрушка – 3 гілочки.
    • Сметана – 2 ст.
    • Гірчиця – ½ ч.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Редиска добре промиваємо, нарізаємо тонкими кружальцями і кладемо їх у салатницю.

    2f864be498cd5077b7242267356bc257

    Крок 2. Пір'я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо серветкою, дрібно нарізаємо і перекладаємо до редису.

    ab2b8e67c44bbeaeb210fb28ea8d172b

    Крок 3. Також дрібно нарізаємо промиту петрушку і додаємо до редису.

    a00d53eadd66275d0ccea134d38ade75

    Крок 4. Заздалегідь відварені яйця круто очищаємо від шкаралупи, нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в салатницю.

    51c76da26403e1f0f02af545de0ea1e0

    Крок 5. До салату додаємо консервований зелений горошок без маринаду.

    c90d56ee5057900c91686a037e8d82b6

    Крок 6. Кладемо в салат дві ложки сметани і на свій смак посипаємо сіллю з чорним перцем.

    f19dee7a95f74b95abe1eca130b4177e

    Крок 7. Салат з редису із зеленим горошком перемішуємо і відразу подаємо до столу. До салату можна додати і свіжий огірок, смачніший. Смачного!

    e9c6f88537c0f64cd81eb3247154b7e5

    Як приготувати салат з редискою, кукурудзою та огірком?

    Консервовану кукурудзу додають у різні салати, і вона добре поєднується з редисом. Такий свіжий салат буде вітати на будь-якому столі. Набір інгредієнтів для салату простий, але смак виходить цікавим і складається з солоного, солодкого та пряного за рахунок особливої заправки. Страва дієтична, малокалорійна і добре підійде для посту.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Редиска – 200 гр.
    • Огірок довгий – 1 шт.
    • Кукурудза консервована – 200 грн.
    • Олія – 1.5 ст.л.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються продукти для салату згідно з рецептом і потрібною вам кількістю порцій. Для заправки змішується рослинна олія з подрібненим часником і сіллю.

    0084d95d7bd1c045222c864d89e9dbc9

    Крок 2. Огірок промивається і з нього знімається шкірка. Промивається редис. Потім ці овочі нарізуються тонкими кухлями та перекладаються в салатницю.

    a4860006a52ae156af7d5122cb235ed2

    Крок 3. Потім до овочевої нарізки додається консервована кукурудза.

    7ea9e21104a249e080973b3552fdce48

    Крок 4. Салат з редису з огірком та кукурудзою поливається приготованою масляно-часниковою заправкою, акуратно перемішується та подається до столу. Смачного!

    2078ffbcc319ca397cd87d0ebdd76226

    Швидкий рецепт салату з редиски та буряків

    Родзинкою будь-якого вашого столу може бути салат з редису з буряком. Він виходить яскравим, ошатним і з незвичайним смаком, в якому відмінно дружать гіркий смак редиски та приємна насолода буряків. Такий салат відносять до варіанта європейських салатів, в яких будь-який набір овочів заправляється олією зі спеціями.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 5 шт.
    • Буряк відварений – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
    • Оливкова олія – за смаком.
    • Соєвий соус – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Кріп – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Очищена від лушпиння половина цибулини нарізається тонкими пір'їнками. Цибуля кладеться в салатницю, поливається соєвим соусом і залишається на 2-3 хвилини.

    2d5e2d34b77c5e760524dca14ca72917

    Крок 2. Заздалегідь відварений буряк очищається від шкірки і нарізається тонкими півкухлями. Буряк кладеться в окрему піалу, поливається оливковою олією і добре перемішується, щоб олія покрила скибочки з усіх боків.

    acbe358cbb39d93d5b74191d7397392d

    Крок 3. Редиска добре промивається, нарізається тонкими кухлями і перекладається до цибулі в соєвому соусі.

    d1dfd9d92c2cfb1e6a64d6f96211ed51

    Крок 4. Потім до цієї нарізки перекладається буряк у оливковій олії. До салату насипається сіль із чорним перцем і додається дрібно нарізаний свіжий кріп.

    4d6b08b9db2ea50b6cc82818d8b3fde2

    Крок 5. Салат з редису та кропу перемішується і одразу подається до столу. Смачного!

    5255f1ee9a67a734fca0cf3c881ccc67

    Салат з редискою та крабовими паличками

    Салат з редискою та крабовими паличками – страва незвичайна та оригінальна, в якій добре поєднуються гострота та свіжість редис із соковитим смаком морепродукту. Готується салат швидко, легко та урізноманітнить ваше сімейне меню. Доповнимо салат вареним яйцем і заправимо звичайним майонезом.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Редиска – 200 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Крабові палички – 150 грн.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Часник – до смаку.
    • Майонез – 5 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Редиска добре промити холодною водою, видалити кінчики і нарізати коренеплоди тонкими скибочками.

    013129c12ffc7363bbc4eb3889a94f7c

    Крок 2. Яйця відварити круто, остудити в крижаній воді, очистити від шкаралупи та ножем посікти на невеликі шматочки.

    3a1a8375c931863483601090cddbb80f

    Крок 3. Звільнити від оболонки крабові палички та нарізати їх невеликими шматочками.

    e8db7213b60f2a0c4bbee28697884f7e

    Крок 4. Усю нарізку перекласти салатницю і трохи перемішати.

    afec17fee1b524dc8c7437a658f1f72d

    Крок 5. Потім інгредієнти посипати сіллю, чорним перцем та сухим часником.

    90cb4b0e40b4ed9847ab06f4c469ea6e

    Крок 6. Додати до салату 5 ложок будь-якого майонезу.

    3990a65ea9ef2721e1b0b03d99ff2987

    Крок 7. Салат з редиски з крабовими паличками та майонезом акуратно ще раз перемішати, скуштувати на смак та одразу подати до столу. Смачного!

    8413168ec9d93d4a0786ccfb3057ef6c

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал