Салати з редискою – 10 простих та смачних рецептів з покроковими фото

Салати з редискою – популярна страва на нашому столі. Редиска «живе в гармонії» з багатьма іншими продуктами, тому її визнають ідеальним салатним інгредієнтом. Різна гарна нарізка цього овочу та різна заправка дозволить вам щоразу зробити салат новим.

Салат з редискою, яйцем та огірком

Салат з редискою та огірком, доповнений яйцем, – рецепт базовий та досить популярний. У цьому рецепті вам пропонується приготувати його французькою, адже звичайний салат часто набридає. Його відрізняє красива подача та заправка на основі йогурту та рослинної олії. Закуска прикрасить святковий стіл.

    Салат з редискою, зеленою цибулею, яйцем та огірком

    Для багатьох перша весняна редиска асоціюється тільки з окрошкою, але на основі її можна приготувати цікаві та смачні салати для будь-якого столу. У цьому рецепті доповнимо весняний салат з базових інгредієнтів (редис та огірка) зеленою цибулею, перепелиними яйцями і заправимо сметаною з додаванням гірчиці та лимонного соку.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 6 шт.
    • Огірок – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 2 шт.
    • Перепелині яйця – 4 шт.
    • Сметана – 150 грн.
    • Гірчиця – ½ ч.л.
    • Сік лимона – 1 ст.
    • Кріп – 2 гілочки.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готуються вищезгадані інгредієнти для салату. Овочі добре промиваються під холодною водою.

    Крок 2. Огірки нарізаються тонкими скибочками довільної форми і перекладаються салатницею.

    Крок 3. Дрібно нарізуються пір'я зеленої цибулі разом з білими основами та гілки зеленого кропу. Потім вони додаються до нарізки огірка.

    Крок 4. Відварюються круто чотири перепелині яйця, остуджуються в холодній воді і очищаються від шкаралупи. Потім вони розрізаються на половинки. Редиска нарізається тонкими півкружечками. Це все перекладається в салатницю.

    Крок 5. Для заправки в окремій чашці змішуються вінчиком сметана із соком лимона та звичайною гірчицею.

    Крок 6. Салат на особистий смак посипається сіллю і рівномірно поливається приготованою заправкою. Потім страва відразу подається до столу. Смачного!

    Простий салат з редискою та пекінською капустою

    Простим та смачним варіантом весняної страви може бути у вас салат з редисом та пекінською капустою. Ці овочі, як контрастні за кольором, зроблять салат яскравим та красивим. Легке приготування, гарний смак та багато вітамінів – це приводи, щоб салат став частим гостем на вашому столі. Доповнимо салат кукурудзою і заправимо сумішшю сметани з майонезом.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Редиска – 300 гр.
    • Капуста пекінська – 300 гр.
    • Яйце відварене – 3 шт.
    • Кукурудза консервована – 5 ст.
    • Сметана – 60 грн.
    • Майонез – 60 грн.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Тонкою соломкою шаткується пекінська капуста і відразу перекладається в салатницю.

    Крок 2. Редиска добре промивається, і у нього видаляються кінчики та пошкоджені ділянки. Потім редиска нарізається тонкими скибочками будь-якої форми.

    Крок 3. Заздалегідь відварені яйця круто очищаються від шкаралупи і нарізаються великими шматочками, щоб смак яйця не загубився в салаті.

    Крок 4. У салатницю до капусти перекладаються нарізана редиска з яйцем, і додається 5 ложок консервованої кукурудзи.

    Крок 5. В окремій піалі змішуються в рівних кількостях майонез зі сметаною.

    Крок 6. Салат на особистий смак посипається сіллю з чорним перцем і до нього кладеться приготована заправка.

    Крок 7. Ложкою ці інгредієнти добре перемішуються, знімається проба та коригується за потребою.

    Крок 8. Приготовлений з редиски та пекінської капусти салат розкладається по порційних тарілках і одразу подається до столу. Смачного!

    Швидкий салат з редискою, огірками та помідорами

    Найсмачніша і соковитіша редька буває лише навесні і на початку літа, а потім її смак змінюється, тому салати з редисом у цей час дуже популярні на нашому столі в різних варіантах. У цьому рецепті готуємо салат з додаванням до редису свіжих помідорів та огірків. Доповнимо його солодким перцем, свіжою зеленню, і заправимо майонезом. Такий салат відмінно підійде до м'ясної чи рибної страви.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 5 шт.
    • Помідори – 1 шт.
    • Огірки – 1 прим.
    • Перець болгарський – 1/2 шт.
    • Майонез – до смаку.
    • Зелень – 1 пучок.

    Процес приготування:

    Крок 1. Овочі для салату добре промиваються під холодною водою і витираються насухо серветкою. Помідор нарізається середніми кубиками. Огірок нарізається шматочками довільної форми. Нарізані овочі одразу кладуться до салатниці.

    Крок 2. Редиска так само добре промивається, і в нього відрізаються кінчики. Потім редиска нарізається півкухлями. Промитий пучок зелені дрібно шаткується. Нарізка редиски та зелені перекладаються в салатницю.

    Крок 3. Половина солодкого перцю нарізається невеликими кубиками та додається до решти овочів. Салат заправляється ложкою майонезу. Сіль можна не додавати, оскільки вона міститься у майонезному соусі.

    Крок 4. Потім салат з редиски, огірків та помідора добре перемішується ложкою і одразу подається до столу. Смачного!

    Салат із редиски «Весняний»

    Салат “Весняний”, як і відома всім “Мімоза”, – страви з далекої радянської кухні, але популярність його не зменшується. Готується він просто і швидко, доступні інгредієнти. Хрумка текстура редиски та огірка відмінно поєднується з ніжністю сметани та яйця, а зелень надасть весняну свіжість цій страві.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Редиска – 500 гр.
    • Огірки – 500 грн.
    • Яйця – 3 шт.
    • Цибуля – 1 пучок.
    • Петрушка – 1 пучок.

    Для заправки:

    • Сметана жирна – 300 грн.
    • Лимон – ½ шт.
    • Кріп – 1 пучок.
    • Сіль морська – 1 тріска.
    • Перець чорний мелений – 1 тріска.

    Процес приготування:

    Крок 1. Варимо круто курячі яйця, остуджуємо в холодній воді, видаляємо шкаралупу і нарізаємо яйця середніми шматочками.

    Крок 2. Ретельно промиваємо редис з огірками, обсушуємо їх серветкою та видаляємо кінчики. Потім ці овочі нарізаємо тонкими кружальцями і перекладаємо нарізку в салатницю. До овочів додаємо нарізане яйце.

    Крок 3. Промиті та обсушені петрушку та зелену цибулю дрібно шаткуємо.

    Крок 4. Лимон вимиваємо та розрізаємо навпіл. З однієї половини віджимаємо сік.

    Крок 5. Пучок кропу для заправки шаткуємо дуже дрібно.

    Крок 6. В окрему піалу кладемо сметану, додаємо до неї нарізку кропу та по щіпці морської солі та перцю. Заправлення ложкою добре перемішуємо.

    Крок 7. Приготовану заправку перекладаємо до овочевої нарізки, все ще добре перемішуємо, і «Весняний» салат відразу подаємо до столу. Смачного!

    Простий і смачний салат з редискою та яблуком

    Для любителів експериментувати з соусами та інгредієнтами в цьому рецепті пропонується приготувати весняний салат із редису з додаванням яблука та сиру. Його відрізняє легкість, пікантність смаку та низька калорійність. Такий салат добре підійде як до сніданку чи вечері, так і до святкового столу. Вишуканий смак салату багато в чому визначає заправка на основі сметани, гірчиці та меду.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 8 шт.
    • Яблуко – 1 шт.
    • Сир твердий – 50 гр.
    • Мед натуральний – 1/2 ч.л.
    • Сметана – 2 ст.
    • Гірчиця – ½ ч.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Базилік – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу в порційній салатниці готується заправка. У неї кладуться дві ложки сметани, по половині чайної ложки меду з гірчицею і насипається сіль із чорним перцем. Ці інгредієнти добре змішуються до однорідного стану.

    Крок 2. У редис видаляються кінчики. Потім коренеплоди добре промиваються, нарізаються тонкими кухлями і перекладаються салатницею.

    Крок 3. У свіжого промитого яблука видаляється серцевина з кісточками. Яблуко нарізається часточками і потім тонкими скибочками такого ж розміру, як і редис. Нарізка яблука перекладається салатницею.

    Крок 4. Невеликими кубиками нарізається шматок твердого сиру та кілька листів базиліка. Сир та базилік перекладаються в салатницю, і вся нарізка ложкою добре перемішується із заправкою.

    Крок 5. Приготовлений салат з редис з яблуком та сиром відразу подається до столу. Смачного!

    Салат з редискою, огірком та зеленим горошком

    Простота в приготуванні, користь та бездоганний смак відмінно поєднуються в салаті з редису з огірком, зеленим горошком та яйцем. Яйце з огірком пом'якшать гіркий присмак редиски, а консервований горошок додасть приємної насолоди. Салат заправимо сметаною, що зробить його дієтичним та малокалорійним. Такий салат чудово доповнить будь-яку м'ясну страву.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 100 гр.
    • Горошок зелений – ¼ банки.
    • Яйце варене – 2 шт.
    • Цибуля зелена – 4 шт.
    • Петрушка – 3 гілочки.
    • Сметана – 2 ст.
    • Гірчиця – ½ ч.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Редиска добре промиваємо, нарізаємо тонкими кружальцями і кладемо їх у салатницю.

    Крок 2. Пір'я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо серветкою, дрібно нарізаємо і перекладаємо до редису.

    Крок 3. Також дрібно нарізаємо промиту петрушку і додаємо до редису.

    Крок 4. Заздалегідь відварені яйця круто очищаємо від шкаралупи, нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в салатницю.

    Крок 5. До салату додаємо консервований зелений горошок без маринаду.

    Крок 6. Кладемо в салат дві ложки сметани і на свій смак посипаємо сіллю з чорним перцем.

    Крок 7. Салат з редису із зеленим горошком перемішуємо і відразу подаємо до столу. До салату можна додати і свіжий огірок, смачніший. Смачного!

    Як приготувати салат з редискою, кукурудзою та огірком?

    Консервовану кукурудзу додають у різні салати, і вона добре поєднується з редисом. Такий свіжий салат буде вітати на будь-якому столі. Набір інгредієнтів для салату простий, але смак виходить цікавим і складається з солоного, солодкого та пряного за рахунок особливої заправки. Страва дієтична, малокалорійна і добре підійде для посту.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Редиска – 200 гр.
    • Огірок довгий – 1 шт.
    • Кукурудза консервована – 200 грн.
    • Олія – 1.5 ст.л.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються продукти для салату згідно з рецептом і потрібною вам кількістю порцій. Для заправки змішується рослинна олія з подрібненим часником і сіллю.

    Крок 2. Огірок промивається і з нього знімається шкірка. Промивається редис. Потім ці овочі нарізуються тонкими кухлями та перекладаються в салатницю.

    Крок 3. Потім до овочевої нарізки додається консервована кукурудза.

    Крок 4. Салат з редису з огірком та кукурудзою поливається приготованою масляно-часниковою заправкою, акуратно перемішується та подається до столу. Смачного!

    Швидкий рецепт салату з редиски та буряків

    Родзинкою будь-якого вашого столу може бути салат з редису з буряком. Він виходить яскравим, ошатним і з незвичайним смаком, в якому відмінно дружать гіркий смак редиски та приємна насолода буряків. Такий салат відносять до варіанта європейських салатів, в яких будь-який набір овочів заправляється олією зі спеціями.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Редиска – 5 шт.
    • Буряк відварений – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
    • Оливкова олія – за смаком.
    • Соєвий соус – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Кріп – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Очищена від лушпиння половина цибулини нарізається тонкими пір'їнками. Цибуля кладеться в салатницю, поливається соєвим соусом і залишається на 2-3 хвилини.

    Крок 2. Заздалегідь відварений буряк очищається від шкірки і нарізається тонкими півкухлями. Буряк кладеться в окрему піалу, поливається оливковою олією і добре перемішується, щоб олія покрила скибочки з усіх боків.

    Крок 3. Редиска добре промивається, нарізається тонкими кухлями і перекладається до цибулі в соєвому соусі.

    Крок 4. Потім до цієї нарізки перекладається буряк у оливковій олії. До салату насипається сіль із чорним перцем і додається дрібно нарізаний свіжий кріп.

    Крок 5. Салат з редису та кропу перемішується і одразу подається до столу. Смачного!

    Салат з редискою та крабовими паличками

    Салат з редискою та крабовими паличками – страва незвичайна та оригінальна, в якій добре поєднуються гострота та свіжість редис із соковитим смаком морепродукту. Готується салат швидко, легко та урізноманітнить ваше сімейне меню. Доповнимо салат вареним яйцем і заправимо звичайним майонезом.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Редиска – 200 гр.
    • Яйце – 3 шт.
    • Крабові палички – 150 грн.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.
    • Часник – до смаку.
    • Майонез – 5 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Редиска добре промити холодною водою, видалити кінчики і нарізати коренеплоди тонкими скибочками.

    Крок 2. Яйця відварити круто, остудити в крижаній воді, очистити від шкаралупи та ножем посікти на невеликі шматочки.

    Крок 3. Звільнити від оболонки крабові палички та нарізати їх невеликими шматочками.

    Крок 4. Усю нарізку перекласти салатницю і трохи перемішати.

    Крок 5. Потім інгредієнти посипати сіллю, чорним перцем та сухим часником.

    Крок 6. Додати до салату 5 ложок будь-якого майонезу.

    Крок 7. Салат з редиски з крабовими паличками та майонезом акуратно ще раз перемішати, скуштувати на смак та одразу подати до столу. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал