Салат із сирого буряка – 8 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Салат із сирого буряка – страва, яка зруйнує стереотипи про неїстівність даного овоча у свіжому вигляді. Частування стане чудовим вітамінним розмаїттям серед інших страв домашнього раціону, а доречний супровід підкреслить переваги базового компонента та скрасить недоліки. Цей салат завжди вітається, особливо тими, хто намагається стежити за своїм здоров'ям та фігурою.

Салат із сирого буряка та моркви

Салат з сирого буряка і моркви затребуваний і для тих, хто постить, і для прихильників ПП, і для розвантажувальних днів, для всіх, хто дотримується дієти або худне. Адже сирий буряк має глікемічний індекс, удвічі менший за варені буряки. Готується салат швидко та просто. У цьому рецепті традиційну олію замінимо пряно-медовою заправкою.

    Салат з сирого буряка, капусти та моркви.

    Варіант салату зі свіжих та доступних овочів – буряків, моркви та капусти – відноситься до категорії салатів вітамінних за великим вмістом у сирих овочах, вітамінів та інших корисних речовин. Він доречний на будь-якому столі, особливо у зимово-весняний час. Для пікантності смаку можна за бажанням додати цибулю з часником. Заправка – гарна рослинна олія та сік лимона.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 3.

    Складові:

    • Буряк – 200 гр.
    • Капуста білокачанна – 200 гр.
    • Морква – 100 гр.
    • Олія – 5 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Сік лимона – 1 ст.

    Процес приготування:

    1. Крок 1. Капусту очистіть від зовнішнього листя, промийте холодною водою, і ножем або за допомогою кухонних гаджетів наріжте тонкою соломкою.

    2. Крок 2. Капустяну нарізку перекладіть у глибоку салатницю, посоліть і руками небагато, що залежить від сорту овочів, перетріть до появи соку та зменшення в обсязі.

    3. Крок 3. Моркву очистіть від шкірки, промийте, подрібніть на тертці і додайте до капусти.

    4. Крок 4. Ретельно промийте сирі буряки, зніміть овочечисткою шкірку і цей коренеплід подрібніть так само, як і морква. Перекладіть буряк у салатницю.

    5. Крок 5. За бажанням додайте до салату цибулю або зубок часнику. Салат полийте соком лимона та олією. Потім овочі із заправкою акуратно перемішайте і зніміть пробу, додайте, чого не вистачає на ваш смак.

    6. Крок 6. Приготовлений салат із сирого буряка, капусти та моркви розкладіть по порційних салатницях і можете відразу подавати до обіду. Смачного!

    Салат зі свіжих буряків із часником

    Салат із сирого буряка з часником – гарний вибір для сімейної вечері, адже для гостей він не підійде. За смаком він відрізняється від салату з вареного буряка, так як сирий коренеплід більш пружний, хрумкий і менш солодкий. Часто сирий буряк у салаті трохи гірчить, і цю гіркуватість прикрадає часник. Салат доповнюють сиром, горіхами, іншими овочами та різними заправками, а в цьому рецепті доповнимо його морквою і заправимо олією.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1.

    Складові:

    • Буряк – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Кріп – 5 гр.
    • Сіль за смаком.
    • Олія соняшникова – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Моркву очищаємо від шкірки, промиваємо холодною водою та подрібнюємо на великій тертці. Кладемо її одразу в салатницю.

    Крок 2. Так само і буряки: вимиваємо, знімаємо шкірку і натираємо овоч на великій тертці. Додаємо її до моркви.

    Крок 3. Очищений зубок часнику через часнику подрібнюємо відразу до решти овочів.

    Крок 4. Кріп промиваємо, обсушуємо серветкою, дрібно нарізаємо і перекладаємо салатницю. На свій смак салат солимо.

    Крок 5. Потім наливаємо до салату соняшникову або іншу олію та акуратно перемішуємо.

    Крок 6. Приготовлений салат з сирого буряка з часником перекладаємо на тарілку сервіровки, декоруємо гілочкою зелені і подаємо до вечері. Смачного!

    Простий салат з сирого буряка, яблука та моркви.

    Буряк, морква та яблуко завжди є в запасі у кожної господині протягом року, незалежно від сезону. З цих інгредієнтів у сирому вигляді готуємо салат, який ще й називають вітамінною бомбою або нашвидкуруч. Калорій у ньому небагато, смак чудовий, а заправки можна коригувати за власним бажанням. Для салату овочі та яблука вибираємо смачні та соковиті.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Буряк сирий середній – 2 шт.
    • Морква велика – 1 шт.
    • Яблуко будь-якого сорту – 2 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Сіль за смаком.
    • Цукор – 2 ч.л.
    • Олія соняшникова – до смаку.
    • Зелень чи горіхи – для подачі.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готуються згідно з рецептом інгредієнти для салату, щоб усе було під рукою. Овочі та яблука добре промиваються холодною водою.

    Крок 2. З буряків овочечисткою знімається шкірка, а потім ці коренеплоди подрібнюються на великій тертці.

    Крок 3. Так само подрібнюється очищена і промита морква.

    Крок 4. Яблука очищаються від шкірки, розрізаються на шматочки і видаляються насіннєві коробочки. Потім яблука подрібнюються на великій тертці. Усі натерті інгредієнти перекладаються у посуд для салату.

    Крок 5. Очищені від лушпиння зубки часнику пропускаються через часнику або дрібно рубаються ножем і додаються до салату.

    Крок 6. Потім салат посипається сіллю з цукром, поливається олією, добре перемішується і пробується на смак.

    Крок 7. Приготовлена закуска з сирого буряка, моркви та яблука розкладається по порційним салатницям, декорується або горіхами, або зеленню та сервірується до столу, як гарнір до будь-якої страви. Смачного!

    Салат із сирого буряка «Пальчики оближеш» з олією та морквою

    Про користь і смак салатів із сирого буряка з морквою та олією знають багато хто. Варіанти «Пальчики оближеш» також різні, з тепловою обробкою і без неї. У цьому рецепті такий салат вам пропонується приготувати за подобою корейських салатів і способом наполягання цих овочів у маринаді з олії та оцту, щоб добре розкрився смак цих овочів.

    Час приготування: 40 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Буряк сирий середній – 2 шт.
    • Морква – 3 шт.
    • Оцет 6% – 2 ст.
    • Сіль за смаком.
    • Олія – за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Згідно з рецептом та необхідною вам кількістю порцій підготуйте всі інгредієнти для салату. Буряк і моркву ретельно промийте та очистіть від шкірки.

    Крок 2. Буряк гострим ножем наріжте тонкою соломкою або подрібніть корейською терткою.

    Крок 3. У такий же спосіб, як і буряк, подрібніть моркву.

    Крок 4. Овочеву нарізку перекладіть у посуд для салату, на свій смак посипте сіллю з чорним перцем і руками овочі трохи перетріть, щоб дали свій сік. Потім налийте оцет і салат ще раз перемішайте. Залишіть салат щонайменше на 30 хвилин при кімнатній температурі для маринування.

    Крок 5. Після закінчення цього часу салат з сирого буряка і моркви полийте олією, ще раз перемішайте і подайте до столу в порційних салатницях, декорувавши страву на свій розсуд. Смачного!

    Смачний та корисний салат із сирого буряка з цибулею

    Салат із сирого буряка з цибулею – гарна страва для сніданку чи вечері шанувальникам правильного харчування і не тільки. Незважаючи на упередження проти буряків у сирому вигляді, смак цього коренеплоду у салатах з іншими інгредієнтами звучить інакше. У цьому рецепті буряк доповнимо цибулею та пряною заправкою. Пропорцію та кількість спецій у заправці можна змінити.

    Час приготування: 1 год.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 10.

    Складові:

    • Буряк сирий – 500 гр.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Оцет 9% – 3 ст.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Цукор – 1 ч.л.

    Для заправки:

    • Олія – 100 мл.
    • Часник – 1 головка.
    • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
    • Перець червоний мелений – до смаку.
    • Коріандр – 1 год.
    • Паприка мелена – 1/3 ч.л.
    • Імбир – ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу потрібно підготувати вищезазначені інгредієнти для салату та набір спецій.

    Крок 2. Буряк очистити від шкірки, промити холодною водою і обсушити серветкою. Подрібнити буряки за допомогою корейської тертки. Перекласти буряки в посуд для салату, посипати сіллю з цукром, додати оцет, добре перемішати і залишити на 15 хвилин|мінути| для маринування.

    Крок 3. Цибулину очистити від лушпиння і нарізати тонкими півкільцями.

    Крок 4. У сковорідці розігріти трохи олії і в ній до м'якості обсмажити нарізку цибулі.

    Крок 5. У піалі змішати вказані в рецепті прянощі для заправки з олією. З маринованих буряків злити весь сік. Перекласти до буряків обсмажену цибулю та додати пряну заправку. Потім салат перемішати та зняти пробу.

    Крок 6. Салату з сирого буряка з цибулею дати трохи настоятися із заправкою і подати до будь-якої другої страви. Смачного!

    Салат зі свіжих буряків та редьки

    Салат зі свіжих буряків з редькою – закуска як корисна, так і смачна, особливо поки буряк солодкий, соковитий і без присмаку. Для салату беремо чорну редьку, хоча можна готувати і з інших сортів – білої, зеленої або червоної. Гострий смак чорної редьки згладжує буряк. Салат для м'якості смаку доповнимо обсмаженою цибулею.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Час приготування: 15 хвилин.

    Порції: 2.

    Складові:

    • Буряк свіжий – 1 шт.
    • редька чорна – 1 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Олія – для смаження.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Відразу готуються всі інгредієнти для салату згідно з рецептом та потрібною вам кількістю порцій. Буряк із редькою беруться приблизно в рівних кількостях, але редьки можна взяти більше. Овочі добре промиваються під проточною водою.

    Крок 2. Потім буряк та редька очищаються від шкірки, ще раз споліскуються, обсушуються серветкою і окремо подрібнюються на великій тертці, перекладаються салатницею.

    Крок 3. Очищена від лушпиння цибулина нарізається тонкими чверть кільцями, обсмажується в розігрітій олії до рум'яного кольору і остуджується.

    Крок 4. До натертих овочів перекладається обсмажена цибуля. Салат на особистий смак посипається сіллю з чорним перцем.

    Крок 5. Усі інгредієнти акуратно перемішуються. Приготовлений салат зі свіжих буряків з редькою розкладається по порційних салатницях і одразу подається до обіду. Смачного!

    Салат зі свіжих буряків з оцтом та олією

    Альтернативою різним салатам з вареного буряка, можливо, салат з буряка свіжого, приготований тільки з оцтом, олією та спеціями. Такий салат за своєю суттю – це маринований буряк. Закуска з оцтом (а в цьому рецепті оцет замінимо соком лимона) швидко готується та відмінно доповнить м'ясні страви. Сік 1 лимона замінює 1 ч. ложку столового оцту.

    Час приготування: 1 година 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 4.

    Складові:

    • Буряк свіжий – 3 шт.
    • Кінза – 1 пучок.
    • Імбир мелений – 1 ч.л.
    • Часник – 3 зубки.
    • Лимон – 1 шт.
    • Оливкова олія – 6 ст.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Буряк для салату добре промиваємо під проточною водою та очищаємо від шкірки. Потім за допомогою будь-якого кухонного гаджета нарізаємо буряки тонкими слайсами.

    Крок 2. Бурякову нарізку кладемо в посуд для салату, посипаємо чорним перцем і поливаємо соком одного лимона або оцтом столовим.

    Крок 3. Нарізку посипаємо меленим імбиром. Додаємо до буряків дрібно нарізану кінзу та пропущені через часник очищені зубки часнику. Потім буряки на свій смак солимо і руками добре перемішуємо. В останню чергу буряк поливаємо оливковою олією та ще раз ложкою перемішуємо. Посуд із буряком прикриваємо кришкою, і на 1 годину ставимо в холодильник.

    Крок 4. Через годину маринування салат зі свіжих буряків з оцтом та олією перекладаємо в порційні салатниці та подаємо до обіду. Приготовлений салат добре зберігається в холодильнику протягом тижня, і його смак тільки покращується. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал