Заливний пиріг з цибулею та яйцем – 8 рецептів у духовці на кефірі, сметані з покроковими фото

Заливний пиріг з цибулею та яйцем – випічка найбільш популярна, найпростіша та найсмачніша в лінійці заливних пирогів. Для вдалого пирога важливим є співвідношення тіста та начинки, якої має бути більше. Середня пропорція інгредієнтів начинки: на 4-5 варених яйця – 1 пучок зеленої цибулі. Тісто замішується за будь-яким варіантом, і текстура його має бути рідкою, як для млинців.

Заливний пиріг на кефірі з цибулею та яйцем у духовці.

Тісто на кефірі, особливо в холодильнику кілька днів, завжди піднімається відмінно, і випічка на ньому виходить досить пишна. Начинка для заливного пирога із зеленою цибулею та відвареним яйцем найбільш популярна та смачна.

Заливний пиріг на сметані з цибулею та яйцем.

Тісто для заливного пирога, замішане на сметані, відрізняє особливу пишність та чудовий смак. Воно дозволить вам швидко приготувати смачну випічку і для сімейного, і для святкового столу, адже таке рідке тісто не вимагає багато часу для замісу порівняно з дріжджовим тістом і швидко пропікається. Готуємо пиріг із смачною начинкою – зеленою цибулею та яйцем.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Сметана – 350 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Кунжут – до смаку.

Для начинки:

  • Цибуля зелена – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Пір’я зеленої цибулі промивається під проточною водою і нарізується невеликими шматочками.

Крок 2. Потім цибульна нарізка перекладається з окремого посуду, посипається сіллю і ложкою трохи перетирається, щоб цибуля зменшилася в об’ємі. Заздалегідь відварені яйця подрібнюються у будь-який спосіб, як вам більше подобається. Потім яйця перекладаються до цибулі. Начинка посипається чорним перцем та перемішується.

Крок 3. У посуд для замісу тіста розбиваються два курячі яйця і за допомогою міксера або вінчиком збиваються до пишності.

Крок 4. До збитих яєць додається щіпка солі, три ложки олії і кладеться сметана будь-якої жирності. Ці інгредієнти вінчиком добре перемішуються.

Крок 5. Борошно просіюється через густе сито, порційно пересипається в рідку основу тіста і водночас перемішується вінчиком.

Крок 6. Сода гаситься оцтом і додається до замішеного тіста.

Крок 7. Потім тісто міксером ще раз перемішується до однорідного гладкого стану.

Крок 8. Консистенція замішеного тіста має бути як для оладок або як густа сметана, тому кількість борошна може бути іншою, адже жирна сметана бере борошна менше і навпаки.

Крок 9. Форма для випікання застеляється папером і змащується олією. До неї переливається половина замішаного тіста.

Крок 10. Поверх тіста рівним шаром викладається яєчно-цибулева начинка.

Крок 11. Начинка рівномірно і також рівним шаром покривається рештою тіста і за бажанням посипається насінням кунжуту.

Крок 12 Запікається заливний пиріг на сметанному тісті в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин. Готовність пирога перевіряється сухою зубочисткою.

Крок 13. Спечений пиріг трохи остуджується, акуратно витягується з форми та подається до столу. Смачного!

Заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем у духовці.

У цьому рецепті вам пропонується приготувати заливний пиріг з начинкою із зеленої цибулі та яйця, тісто для якого замішується з дещо іншою пропорцією інгредієнтів – на йогурті або відкинутій сметані з невеликою кількістю борошна. У такому пирозі буде багато смачної начинки та трохи тіста, що робить його схожим на піцу та дуже смачним. Запікається пиріг досить швидко.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 40-45 хвилин.

Порції: 2.

Складові:

  • Йогурт/відкинута сметана – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Кунжут – до смаку.

Для начинки:

  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйце відварене – 4 шт.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста розбивається одне куряче яйце і до нього додається натуральний йогурт або відкинута на марлю (для видалення зайвої сироватки) сметана.

Крок 2. Потім насипається пів чайної ложки соди та 50 гр. просіяного через сито пшеничного борошна. За допомогою вінчика ці інгредієнти перемішуються до однорідного стану.

Крок 3. Пучок зеленої цибулі промивається під проточною водою, обсушується серветкою і дрібно шаткується. Потім нарізка цибулі посипається сіллю і рукою або ложкою розминається для зменшення її в об’ємі.

Крок 4. Заздалегідь відварені яйця круто очищаються від шкаралупи, нарізаються невеликими кубиками, додаються до цибулі і начинка добре перемішується.

Крок 5. Форма для запікання змащується олією і до неї переливається половина замішаного тіста. Поверх тіста рівним шаром викладається цибульно-яєчна начинка.

Крок 6. Начинка покривається рештою тіста і посипається насінням кунжуту.

Крок 7. Запікається заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем у духовці при 200 градусах протягом 40–45 хвилин, що залежить від вашої духовки. Готовність пирога перевіряється дерев’яною паличкою. Спечений пиріг залишається на кілька хвилин для охолодження, акуратно виймається з форми і подається до столу. При нарізанні такий пиріг добре триматиме форму. Смачного!

Пиріг з цибулею та яйцем на сметані та майонезі

Заливні пироги відносять до різновиду випічки в домашніх умовах, так званої нашвидкуруч, що є знахідкою для постійно зайнятої господині і дозволяє їй швидко та смачно нагодувати сім’ю. Такі пироги, на відміну дріжджової випічки, зберігають м’якість і наступного дня, якщо їх швидко не з’їдають. Тісто замішуємо на сметані та майонезі (він надасть тіста нові нотки смаку) у рівних співвідношеннях. Для начинки беремо зелену цибулю з відвареним яйцем, що є найсмачнішим тандемом.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 1 ст.
  • Майонез – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Яйце відварене – 5 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Зелена цибуля для начинки промивається під проточною водою, обсушується рушником і нарізується невеликими шматочками, як звичайного салату.

Крок 2. Заздалегідь відварені круто курячі яйця очищаються від шкаралупи і нарізуються маленькими кубиками.

Крок 3. У сковорідці розігрівається трохи олії і в ньому до м’якості обсмажується цибульна нарізка. Потім обсмажена цибуля трохи остуджується. Посипається сіллю з|із| чорним перцем і перемішується з|із| нарізаним яйцем.

Крок 4. У миску для замісу тіста розбиваються яйця із цукром, перемішати. Туди ж додається сметана та майонез, краще домашній, все добре перемішується. До них насипається розпушувач і порційно додається борошно, що просіяє. Тісто замішується вінчиком або міксером до однорідного стану та консистенції густої сметани.

Крок 5. Форма для випікання змащується будь-яким маслом. У неї рівним шаром викладається половина замішаного тіста. Поверх його викладається приготована цибульно-яєчна начинка і покривається рештою тіста.

Крок 6. Запікається заливний пиріг у духовці при 180 градусах протягом 35 хвилин до рум’яної скоринки. Готовність пирога перевіряється дерев’яною зубочисткою. Потім пиріг виймається із духовки, трохи остуджується, дістається з форми і подається до столу у гарячому вигляді. Смачного!

Як приготувати пиріг з капустою, цибулею і яйцем?

Заливний пиріг з начинкою з капусти, цибулі та яйця – інтерпретація сучасних кулінарів, максимально наближена до класики української кухні та єдиною відмінністю його від старовинних рецептів із дріжджами є швидке заливне тісто. Тісто замішується на кефірі і капуста для нього вибирається соковита та біла.

Час приготування: 60 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 2 ст. без гірки (300 гр.).
  • Кефір – 470 мл.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор – ½ ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Вода – 1/3 ст.

Для начинки:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готується начинка для пирога. Цибулина очищається від лушпиння і шаткується тонкими півкільцями.

Крок 2. Потім цибульна нарізка обсмажується до рум’яного кольору на розігрітій олії. Після чого в сковорідку наливається 1/3 склянки чистої води і цибуля тушкується, доки вся вода не випарується.

Крок 3. Капуста шаткується тонкою соломкою, рукою трохи перетирається і кладеться в сковорідку з цибулею.

Крок 4. Смажиться капуста на великому вогні 5 хвилин, потім заливається 1/3 склянки води, солиться і гаситься 10 хвилин на маленькому вогні та під прикритою кришкою. Періодично капуста на сковорідці перемішується, інакше може підгоріти.

Крок 5. Поки капуста тушкується, замішується тісто для пирога. У посуд для замісу тіста наливається трохи нагрітий кефір. До нього насипається сіль із цукром та гашена оцтом сода. Вінчиком кефір перемішується. Потім до нього розбиваються два яйця і все ще добре перемішується.

Крок 6. Борошно просіюється на сито, порційно пересипається до кефіру і водночас вінчиком замішується тісто.

Крок 7. Примішене тісто не повинно містити грудочок борошна і по консистенції повинно бути рідким, як для оладок.

Крок 8. До обсмаженої капусти додаються два яйця, або просто розбиваються сирі або нарізані кубиком відварені. Капуста з яйцем перемішується і кілька хвилин обсмажується.

Крок 9. Тісто та начинка готові. Можна формувати пиріг. Духовка вмикається на 180 градусів для розігріву.

Крок 10. Форма для випікання застеляється папером і трохи змащується олією. До неї переливається половина замішаного тіста.

Крок 11. На тісто рівномірно викладається капустяна начинка та заливається рештою тіста.

Крок 12. Випікається заливний пиріг у розігрітій духовці протягом 40 хвилин.

Крок 13. Спечений пиріг набагато остуджується та витягується з форми. Потім нарізається порційними шматочками.

Крок 14. До заливного пирога з капустою, цибулею та яйцем подається чай або сметана. Смачного!

Заливний пиріг з рисом, яйцем і цибулею в духовці.

Для заливного пирога відмінно підходить ситна та ніжна начинка з відварених яєць з рисом та обсмаженої цибулі. Тісто в цьому рецепті замішуємо на суміші кефіру з майонезом, і в спеченому пиріжці воно вийде дуже ніжним. Відповідно до пропорцій цього рецепта, у готовому пирізі тіста буде небагато, а буде більше начинки.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Борошно – 200 гр.
  • Кефір – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Крохмаль – 50 гр.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуються всі інгредієнти для пирога згідно з рецептом.

Крок 2. Очищена цибуля шаткується невеликими шматочками і обсмажується до рум’яності на розігрітій олії.

Крок 3. Наперед відварені курячі яйця нарізаються дрібним кубиком або подрібнюються на тертці.

Крок 4. Рис промивається та відварюється у підсоленій воді до повної готовності.

Крок 5. Підготовлені інгредієнти для начинки перекладаються у тарілку, посипаються сіллю із чорним перцем і добре перемішуються.

Крок 6. У посуд для замісу тіста розбиваються три яйця, наливається підігрітий кефір та кладеться майонез. Виделкою або вінчиком все перемішується.

Крок 7. Потім у цю рідку основу тіста насипається сіль, сода та крохмаль і знову все перемішується.

Крок 8. Борошно просіюється через сито, порційно додається до решти інгредієнтів і одночасно тісто замішується до однорідного стану та консистенції густої сметани. Змащується олією форма для випікання і на неї виливається половина замішаного тіста.

Крок 9. Поверх тіста рівним шаром укладається начинка.

Крок 10. На начинку виливається решта тіста та ложкою поверхня його вирівнюється.

Крок 11. Запікається пиріг у духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин і до рум’яної скоринки на поверхні.

Крок 12. Спечений пиріг трохи остуджується, витягується з форми та нарізається шматочками.

Крок 13. Подається пиріг до гарячого столу. Смачного!

Як приготувати пиріг з цибулею, яйцем і сиром?

Заливний пиріг з начинкою із зеленої цибулі, відвареного яйця та сиру виходить дуже ніжним та смачним, і подобається не тільки любителям випічки з сиром. Готується він просто та швидко. Сир для пирога можна брати будь-який: і твердий, і плавлений, і м’який, щоб був тягучим у випічці. Пиріг смачний не тільки в гарячому вигляді, а й охолонутий. Рідке тісто замішуємо на маргарині, яйцях та майонезі.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 150 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце варене – 4 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Маргарин трохи розтоплюється в мікрохвильовій печі і переливається в посуд для замісу тіста. До нього кладеться майонез, сода, щіпка солі і розбиваються чотири курячі яйця. Потім насипається просіяне через сито борошно.

Крок 2. Вінчиком ці інгредієнти добре перемішуються до однорідного та без грудочок борошна стану. Замішане тісто має бути консистенції сметани, тобто рідким.

Крок 3. Заздалегідь відварені яйця очищаються від шкаралупи та нарізуються великими шматочками.

Крок 4. Пучок зеленої цибулі промивається, обсушується серветкою та нарізається шматочками, як для салату. Нарізані яйця та цибуля перекладаються в окрему тарілку.

Крок 5. Твердий сир подрібнюється на тертці і додається до начинки. Потім начинка посипається сіллю з|із| чорним перцем і ложкою акуратно перемішується.

Крок 6. Будь-яка форма для випічки змащується олією і в неї переливається половина замішаного тіста.

Крок 7. На тісто рівним шаром укладається підготовлена начинка.

Крок 8. Поверх начинки виливається решта тіста, і поверхня його вирівнюється ложкою.

Крок 9. Запікається пиріг у духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин до рум’яного кольору. Готовність випічки перевіряється дерев’яною зубочисткою.

Крок 10. Спечений пиріг трохи остуджується, витягується з форми, нарізається шматочками і подається до столу. Смачного!

Простий і швидкий пиріг на молоці з цибулею та яйцем

Хорошим варіантом тіста для заливного пирога з несолодкою начинкою з цибулі та яйця буде тісто, замішене на молоці. Таку випічку відрізняють м’якість, розсипчастість та ніжність тіста. Подавати такий пиріг можна не лише до чаю, а й замість хліба до першої страви. Інгредієнти для пирога доступні, бюджетні та готується випічка нашвидкуруч, що важливо для багатьох господарок.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 30-40 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 350 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Оцет – 1 ст.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 100 гр.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ця випічка порадує вас не лише чудовим смаком, а й гарним виглядом.

Крок 2. Відразу відварюються круто чотири курячі яйця для начинки.

Крок 3. Зелена цибуля промивається, обсушується серветкою і шаткується невеликими шматочками.

Крок 4. Відварені яйця остуджуються та нарізуються кубиками. Потім нарізані цибулю та яйця кладуться в окремий посуд, посипаються сіллю і ложкою перемішуються. Зелену цибулю можна трохи обсмажити або перетерти ложкою, щоб зменшився в обсязі.

Крок 5. Для тіста в окремий посуд розбиваються два яйця, посипаються сіллю та вінчиком або вилкою перемішуються.

Крок 6. До яєць наливається молоко кімнатної температури.

Крок 7 Маргарин розтоплюється будь-яким способом і переливається до молока з яйцем.

Крок 8. До них додається гашена оцтом сода або розпушувач.

Крок 9. Борошно просіюється через сито та пересипається до рідких інгредієнтів.

Крок 10. Потім замішується тісто до однорідного стану та консистенції, як для оладок.

Крок 11. Будь-яка форма для випікання змащується олією і до неї переливається половина замішаного тіста. Поверх тіста викладається яєчно-цибулева начинка і покривається тістом, що залишився.

Крок 12. Випікається заливний пиріг у духовці при 180 градусах протягом 30-40 хвилин, що залежить від властивостей духовки.

Крок 13. Спечений пиріг трохи остуджується, витягується з форми, нарізається шматочками і подається до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал