Помідори в томатному соку на зиму – 5 найсмачніших рецептів з покроковими фото

a8ba83c6bf1b7ca1a77966e1fb7e4652

Помідори в томатному соку на зиму – це дуже смачна і цікава кулінарна ідея для вашого домашнього або святкового столу. Щоб заготівля вийшла неймовірно апетитною, використовуйте перевірену кулінарну добірку з п’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш»

Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно цікавими і насиченими. Соковитий продукт урізноманітнює ваш домашній стіл. Використовуйте його для приготування апетитних домашніх страв або в якості закуски.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 5 кг.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» відміряємо необхідну кількість головного овоча. Перебираємо продукт і промиваємо під водою.

c5d8b1a271e36830d3dbb3ea051df926

Крок 2. Два кілограми помідорів відділяємо для приготування соку. Ділимо плоди на половинки або четвертинки.

5adce31df4f3a89ae820c5c81fc4ce2f

Крок 3. Далі їх прокручуємо через м’ясорубку. Після отриману масу можна перетерти через сито.

1bb24b3cc4a15b089860a724fbe0c641

Крок 4. Банку добре промиваємо і стерилізуємо зручним для вас способом.

a672d858f796cf99f1b41992f080a164

Крок 5. На дно банки кладемо зубчики часнику і горошини чорного перцю. Викладаємо цілі помідори.

438612ddde97be3c71cec3ad216ff283

Крок 6. У каструлі кип’ятимо воду і вливаємо її в банку з помідорами.

e69503dc32ef51c9f0cbb395dc474e3e

Крок 7. Закриваємо кришкою, укутуємо в ковдру і залишаємо на 10 хвилин. Після воду зливаємо.

b2cec763b8b949a82aea46785c94136d

Крок 8. Отриманий томатний сік кип’ятимо з сіллю і цукром. В кінці вливаємо оцет. Заливаємо соком помідори. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

7cc33ad43142cd6c9a2ebd578ea9fbe0

Крок 9. Помідори у власному соку на зиму «Пальчики оближеш» готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

bb7577e2d3707b4191e305de6672cd38

Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму

Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму порадують вас своїм апетитним зовнішнім виглядом і цікавим смаком. Таке частування можна подавати з гарячими гарнірами або використовувати в приготуванні інших страв. Для заготівлі на тривале зберігання використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Гвоздика – 8 шт.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет 9% – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів в томатному соку без стерилізації на зиму відміряємо необхідну кількість овочів. Промиваємо їх і перебираємо. Красиві плоди залишаємо для банок, інші пустимо на сік.

97d56241ee455146fd45dd0709e76b91

Крок 2. Ділимо плоди на половинки і заварюємо до отримання соку близько 30 хвилин.

78ed970e5dc3c7e3ac3c8ebe6b920726

Крок 3. Потім густий овочевий сік перетираємо через дрібне сито.

4f8eef0514c36db5c1a06ee08aeaf941

Крок 4. Отриманий сік вимішуємо з сіллю цукром, спеціями і оцтом.

89be11f7e209fb1090bfbc4a06363669

Крок 5. Для яскравого аромату рекомендуємо використовувати поєднання лаврового листа, горошин чорного перцю і гвоздику. Проварюємо сік 10 хвилин.

2718e642494411f3ec8cc89edffe3b60

Крок 6.  Помідори кладемо в чисті стерильні банки. Заливаємо їх окропом на 10 хвилин. Після воду зливаємо і виливаємо сік. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

69644e2d50bfb0940add20a12b3525db

Крок 7. Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

5e20cb1349b035ab01e3fd1443e77434

Помідори в томатному соку з часником на зиму

Помідори в томатному соку з часником на зиму – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком заготівля для вашого столу. Оригінальна овочеве частування можна подавати до столу в якості доповнення до гарячих страв. Також його можна використовувати в приготуванні інших страв. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

На одну 1,5 літрову банку:

  • Помідори – 1,8 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів в томатному соку з часником на зиму промиваємо головний овоч. Відбираємо 800 грам красивих і акуратних помідорів, інші підуть на сік.

aa856392133427ba12a7ccb2cbe82eef

Крок 2. У чисті стерильні банки викладаємо зубчики часнику, шматочки болгарського перцю і горошини чорного перцю.

9cd3d05dc9a708836ef5a1651aa3ec77

Крок 3. Щільно заповнюємо банку помідорами.

513ab1c994d3d6845abb9aaabd31f3dd

Крок 4. Заливаємо заготівлю окропом на 15 хвилин. Зливаємо воду і вливаємо окріп вдруге на 10 хвилин. Після воду також зливаємо.

5d41fa02c4a021d03d00248768e045a8

Крок 5. Решта помідори ділимо на часточки відправляємо в каструлю.

ad28555b8ca71eb6a18e09700df818b6

Крок 6. Тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин після закипання.

78295a08a9079d30f3de50ef6f272754

Крок 7. Отриману масу перебиваємо блендером до отримання однорідної маси.

0d50d71c51244bdab0fbd8c9e516ee75

Крок 8. Густий сік кип’ятимо з сіллю, цукром і лавровим листком. Варимо на повільному вогні 10 хвилин.

cede60c670146cf8edeeaf93b717fc57

Крок 9. Висипаємо в банку з помідорами лимонну кислоту.

1106677b29c39f69498c31600b49e289

Крок 10. Виливаємо томатний сік. Закриваємо заготовки кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

72143943a61eb49e6c609c52f523e1f7

Крок 11. Помідори в томатному соку з часником на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання!

053f386196ea199cf375f62f21b7cce7

Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму

Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму виходять дуже соковитими, насиченими за смаком і неймовірно апетитними. Приготувати їх на тривале зберігання нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну ідею з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування помідорів у власному соку з лимонною кислотою відміряємо необхідну кількість головного інгредієнта. Промиваємо і перебираємо овочі.

bf71922607b3f5ed0d409bde49468f97

Крок 2. Половину помідорів ошпарюємо, очищаємо від шкірки. Розкладаємо їх по стерилізованим банкам.

0f497e60a69e53ea08d9775b28d562eb

Крок 3. Решта помідори ділимо на половинки або четвертинки, пропускаємо через соковижималку. Якщо у вас немає такого приладу, використовуйте м’ясорубку або блендер. Після масу потрібно буде перетерти через дрібне сито.

5222e06bfc7f35e4da98ea3f8e7649f0

Крок 4. З’єднуємо сік з цукром, сіллю, спеціями і лимонною кислотою. Кип’ятимо його на плиті пару хвилин.

e67620d007c94ef45ca7ac59bf046dfa

Крок 5. Заливаємо помідори гарячим соком, після стерилізуємо в великій каструлі з киплячою водою 15 хвилин. На дно обов’язково стелимо рушник.

13d1364c7b0bbb60d280dd88bf45c80e

Крок 6. Дістаємо заготовки з води. Закриваємо їх, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

5645b906816b94939f6b5011621ee210

Крок 7. Помідори у власному соку з лимонною кислотою на зиму готові. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

e4496cb9a462f4fdeae32f43d35a3512

Помідори у власному соку з цибулею на зиму

Помідори у власному соку з цибулею на зиму – це універсальна і нескладна у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитним. Подавайте до столу як доповнення до гарячих страв або використовуйте в приготуванні інших частувань.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг.
  • Сік томатний – 2 л.
  • Сіль – 50 гр. на літр соку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі помідорів у власному соку з цибулею на зиму підготуємо необхідні продукти. Помідори промиваємо, очищаємо від плодоніжок.

396b29b1ac2c7b5a3d0d478b980dccf9

Крок 2. На кожному овочі робимо невелике поглиблення для шматочка цибулі.

b74f5e3b267b83dc07803c25bef71efc

Крок 3. Зубчики часнику очищаємо і ріжемо на невеликі шматочки.

5ad6cc35616dacecc57461be2b63b0ca

Крок 4. Також очищаємо і нарізаємо цибулю дрібними шматочками.

97382ed33d32e1f07649e937ee0318e1

Крок 5. Скляні банки промиваємо і заливаємо окропом на 5-10 хвилин, потім воду виливаємо і починаємо викладати сюди помідори. Починаємо овочі з поглибленнями шматочками цибулі і часнику. Поступаємо так з усіма помідорами. Залишилися шматочками цибулі посипаємо вміст банки.

fd6e30300d3030175bf877da50345096

Крок 6. Томатний сік доводимо до кипіння, розчиняємо в ньому сіль, сюди ж відправляємо спеції. Кип’ятимо і проварюємо ще 10 хвилин. Виливаємо сік в заготовки. Закриваємо їх кришками і залишаємо до повного охолодження.

5b684e4e308ee63bb00aac1d9bd58631

Крок 7. Помідори у власному соку з цибулею на зиму готові. Прибирайте заготовки на зберігання.

d6f406b4172e737d595857c99110797a

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал