Збірка найсмачніших салатів із бурячком. Приготуйте до святкового столу, або просто урізноманітьте Ваше повсякденне меню корисними і смачними салатиками.
Обов’язково зберігайте рецепти, щоб не загубити!
Салат з буряком і сиром фета
Інгредієнти:
- Буряк відварений (можна запекти в духовці) 400 гр
- Сир фета (бринза) 200 гр
- Петрушка свіжа 15 гр
- Волоські горіхи смажені жменю
Заправка:
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сік лимона 2 ст. л.
- Гірчиця зерниста 1 ч.л.
- Часник 2 зубчики
- сіль/перець за смаком
Готуємо:
- Буряк відварюємо або запікаємо. Нарізаємо великими кубиками.
- Сир ламаємо руками на довільні шматочки.
- Зелень та горіхи дрібно ріжемо. Все з’єднуємо.
- Усі інгредієнти для заправки змішати.
Залат заправити та перемішати. Готово!
Салат шарами з червоним буряком
Якось знайшла цей рецепт і він мені здався цікавим, але деякі інгредієнти були зайвими, тому я його трохи переробила.
Інгредієнти:
- Куряча грудка
- Чорнослив
- Волоські горіхи
- Яйця
- Морква
- Буряк
- Часник
Приготування:
- Курячі грудки зварити в підсоленій воді.
- Яйця, моркву, буряки зварити до готовності.
- Замочити чорнослив на кілька хвилин.
Шари:
- Курку розділити на волокна або нарізати кубиком. Змастити майонезом.
- М’який чорнослив дрібно нарізати, викласти на курку.
- Волоські горіхи підробити, викласти на чорнослив.
- Яйця натерти на тертці, викласти на горіхи. Змастити майонезом.
- Моркву натерти на тертці, викласти на яйця. Змастити майонезом.
- Буряк натерти на великій тертці, видавити часник, злегка посолити, перемішати, викласти на моркву. Змастити майонезом.
Як і будь-якому салаті шарами, йому потрібно кілька годин на просочення, так що готуйте заздалегідь.
Салат з буряка з часником та сиром
Пропоную приготувати дуже простий салат.
⠀
Не забуваємо ставити лайки і залишати коментарі.
⠀
Інгредієнти:
- Буряк червоний варений 2-3 шт (залежить від розміру)
- Часник 2 зубчики невеликих
- Сир 50-70 гр
- Майонез, сіль
Приготування:
- Буряк і сир натерти на терці.
- Часник пропустити через часникодавку.
- Буряк змішати з сиром і часником.
- Посолити, заправити майонезом.
Можна прикрасити зеленою цибулею та сиром. Смачного!
Салат “Новорічна казка”
Дівчата! Цей салат шарами став ХІТом на моєму святковому столі!
⠀
Гості були просто в захваті від його пікантного смаку, а від охочих отримати рецепт не було відбою. Рекомендую приготувати!
⠀
Маленьке прохання, залиште будь-який смайл у коментарях, якщо сподобався рецепт!
⠀
Інгредієнти:
- 700 гр відвареного буряку
- 100 гр чорносливу
- 1-2 ст.л. майонезу
- дрібка солі
- 200 гр бринзі або сиру фета
- 2 ст. л. сметани
- пучок петрушки
- 70 гр волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
Приготування:
- Буряк натираємо на великій тертці та злегка віджимаємо зайву рідину. До буряків додаємо дрібно нарізаний чорнослив, сіль, майонез і добре перемішуємо.
- Готуємо соус. У чашу блендера відправляємо петрушку, волоські горіхи, часник і добре подрібнюємо.
- Сир натираємо на тертці або розминаємо вилкою, додаємо сметану, подрібнену зелень з горіхами і добре перемішуємо. Виходить досить густий паштет.
- Збираємо салат за допомогою кулінарного кільця. Перший шар викладаємо з буряків, потім шар паштету (виходить по 3 шари). Накриваємо салат плівкою та відправляємо в холодильник на 1-2 години.
- Прикрашаємо зеленню та подаємо. Смачного!
М’ясний салат з буряком
Готуємо ми м’ясні салати з іншими овочами, а з буряком рідко, а дарма!
Поєднання “м’ясо+буряк” – це незвичайно, смачно, і має свою родзинку.
Його можна приготувати на святковий стіл або просто для перекусу.
Він яскравий, ситний, смачний і простий у приготуванні.
Потрібно:
- 2 буряки
- 1 морква
- 200-300 г м’яса (у мене свинина)
- 1 цибулина
- Рослинна олія (4-5 ст. л.)
Готовимо:
- Овочі беремо середнього розміру. Буряк ріжемо тонкою соломкою.
- М’ясо ріжемо соломкою.
- Цибулю ріжемо півкільцями.
- Моркву тремо на терці для “корейської моркви”.
- Буряк обсмажуємо на середньому вогні в невеликій кількості олії.
- М’ясо маринуємо (сіль, перець, соєвий соус, на якийсь час поки смажиться буряк).
Потім теж його обсмажуємо (можна запекти чи відварити). - Цибулю маринуємо (1 ст. л. води, 3 ст.л оцту, 1 ст.л цукру., 0,5 ч.л солі,:поки обсмажуються овочі)
- Збираємо салат.
З’єднуємо обсмажені буряки, м’ясо,
замариновану цибулю (воду зливаємо), і натерту на корейській терці моркву – перемішуємо. Салат готовий.
Прикрашаємо за бажанням.
Мені хотілося прикрасити петрушечкою, але із зелені вдома виявилося тільки ківі, тому воно і пішло в хід!
Салат з кальмаром та буряком
Інгредієнти:
- 1 невеликий буряк;
- 3 яйця;
- 2 тушки кальмара;
- 2-3 зубчики часнику;
- Сіль за смаком;
- Майонез або сметанне заправлення;
Приготування:
- Зваріть буряк, яйця та кальмари.
- Наріжте невеликими кубиками.
Часник дрібно порізати або пропустити через прес. - Сир і буряк потріть на середній терці.
- З’єднати все в одному посуді, посолити та заправити.
Приємного апетиту!
Салат “Вишуканість”
Святковий, ситний і водночас дієтичний салат із буряків та індички внесе нотку інтриги на святковий стіл та порадує гостей.
Інгредієнти:
- Філе індички відварене – 200 г
- Буряк відварений – 1 шт
- Горіхи грецькі – 50 г
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля зелена – кілька пір’я
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Сир творожний – 1 ст. л.
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Приготування:
- Буряк нарізати невеликими кубиками.
- М’ясо індички нарізати маленькими шматочками.
- Горіхи подрібнити ножем.
- Зелену цибулю дрібно нарізати.
- Поєднати всі інгредієнти.
- Салат посолити, додати чорний перець.
- Для соусу змішати гірчицю, часник (видавити через прес), сметану та творожний сир.
- Заправити салат соусом, добре перемішати, прикрасити зеленню та половинками волоських горіхів.
Смачного Вам друзі! Приємного приготування та затишних прийдешніх свят Вам!
Якщо Вам сподобалась така збірка салатів, залиште коментар та не забувайте за лайки. Дякую, що Ви з нами!