Огірки з насінням гірчиці на зиму – 5 найсмачніших рецептів з покроковими фото

a6a126aeecc4ed61ab0065fbae8a9939

Огірки з насінням гірчиці на зиму – це чудова закуска, яку подають самостійно або застосовують у складі салатів. Маринована консервація виходить досить апетитною і хрусткою. У добірці зібрані рецепти, які не доставлять незручностей навіть найцікавішим кулінарам. Збереження огірків залежить від ретельної обробки плодів і банок. Беріть на озброєння чудові рецепти і будете забезпечені апетитними запасами на зиму!

Огірки по-фінськи з насінням гірчиці на зиму

Огірки по-фінськи з насінням гірчиці на зиму – заготівля, яка подобається багатьом. На відміну від заготовок огірків цілими, в цьому рецепті можна використовувати плоди « некондиції ». Переросли огірки використовувати не раджу, а ось криві підійдуть ідеально. Форма плодів на смаку ніяк не відіб’ється.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Насіння гірчиці – 2 ч.л.
  • Вода питна – 1 л.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед замочуємо в теплій воді з содою місткі банки. Обдаємо їх під краном водою, змиваючи содовий розчин. Готуємо інгредієнти. Промиваємо огірки.

f91dbd643f11c44be30e5bc8ac083925

Крок 2. Вимиті огірки складаємо в ємність з холодною водою і вимочуємо 2 години. Через 1,5 години починаємо стерилізацію банок в духовці при температурі 100 градусів або над парою. Стерилізуємо 15 хвилин. Кришки кип’ятимо окремо.

81d010aad54751fd0228295918340ff5

Крок 3. Огірки розрізаємо на «кубики» висотою 2-3 сантиметри, відрізаючи кінчики.

ebfdcf2c4862caabaa45b0ff3ea2fed5

Крок 4. Приготуємо маринад, з’єднавши в каструлі сіль, цукор, лаврушку, насіння гірчиці і воду. Закип’ятив маринад, вливаємо оцтову кислоту.

d9e7d68de093fd24aaff6d285d81a7ae

Крок 5. У гарячу заливку складаємо огірки і кип’ятимо 5 хвилин.

d727daa03c85ece890224da0f17c0545

Крок 6. Огірки поміняють колір – так і повинно бути.

27dc40faf709c9f1198f43d6cb1b2b89

Крок 7. Киплячою заготівлею наповнюємо стерилізовані банки, щільно укладаючи огірки. Порожнечі заливаємо ароматним маринадом.

e1eb58fb46b4743639ce5a89a10fed54

Крок 8. Чистими гвинтовими кришками закупорюємо закатки і ставимо догори дном. Накриваємо ковдрою і остуджуємо.

18848871ae99e8c8194a88abf820e7ce

Крок 9. Охолонувши закатки переміщаємо в підвал або льох. Смачного!

f8f9c03f8df0e5b82ecb9afd056deb8c

Огірки з насінням гірчиці в літрових банках без стерилізації на зиму

Огірки з насінням гірчиці в літрових банках без стерилізації на зиму – приголомшлива знахідка для тих, хто любить швидко і просто готувати зимову консервацію. Хрусткі запашні огірки гармонійно вписуються до складу салатів – олів’є або вінегрету, а так само ідеальні в якості самостійної закуски. Для тих, хто постить — це відмінний варіант урізноманітнити раціон і надати яскравий смак повсякденної їжі.

Час готування – 4 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

На одну 1 літрову банку:

  • Огірки – скільки буде потрібно.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Морква – 10-12 кружечків.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Насіння гірчиці – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промивши огірки від пилу і піску, занурюємо їх в холодну воду і витримуємо 3 години. Не втрачаючи часу, гарненько вимиваємо банки з содою, а потім прогріваємо на водяній бані 10 хвилин або стерилізуємо в духовій шафі або в мікрохвильовці.

10b404a52ffba0788b330ea7133d01f1

Крок 2. Очищену морквину ріжемо на кружечки. Знімаємо з часнику верхній шар. За чистим сухим банкам розкладаємо морквину, часник і лаврушку.

64cccb378b780c9006d3b19a10abb30c

Крок 3. Огірки звільняємо від кінчиків і щільно набиваємо ними банки. Готуємо окріп і акуратно заповнюємо їм банки, прикриваємо стерильними кришками і залишаємо на 15 хвилин.

3fbb36e124111ce814e8365ccc379efa

Крок 4. Зливаємо воду і повторюємо процедуру ще 2 рази. Втретє воду зливаємо в каструлю. Солимо і додаємо цукор і кип’ятимо маринад. Поки готується заливка, по банкам розкладаємо гірчицю і вливаємо оцтову кислоту.

f9f81b15357d3b6badccd275cca9ba33

Крок 5. Гарячим розсолом заливаємо огірочки, закриваємо закаточною машинкою. Перевернувши кришками вниз, перевіряємо, чи не протікає маринад, і накриваємо вовняним або махровим пледом. Ми залишаємо остуджуватися, а потім прибираємо в комору до зими. Смачного!

d5b108126b69d879bd4c550e8ca8489f

Огірки з насінням гірчиці і лимонною кислотою на зиму

Огірки з насінням гірчиці і лимонною кислотою на зиму – варіант для тих, хто з яких-небудь причин не використовує для консервації оцет. Однак закуска від цього менш смачною не стає. Досить простий рецепт заощадить час, а це важливий фактор під час зимних заготовок. Огірки виходять міцними і хрусткими, відмінно підійдуть до відварної або смаженої картоплі.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 4 півлітрові банки:

  • Огірки – 2,5 кг.
  • Часник – 1 головка.
  • Листя смородини – 12 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль кам’яна – 50 гр.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Перець запашний горошком – 12 шт.
  • Парасольки кропу – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ґрунтовно промивши невеликі плоди і затоку їх водою, витримуємо мінімум півгодини, щоб огірочки залишалися хрусткими. Якщо використовуємо невеликі ємності, краще взяти корнішони. Маленькі екземпляри виходять в рази апетитніше.

04caff57d72242ede659b004f32fa3a8

Крок 2. Вимивши в содовому розчині банки, споліскуємо їх під водою і проколюємо в мікрохвильовій печі або на пару.

334af4d21ad761306b4c34f23234cc09

Крок 3. Відміряємо листя і спеції.

5da1e208e28e6325a293d817f561c26f

Крок 4. У прокалені ємності складаємо листя смородини і хрону, кропні парасольки, лаврушку, часникові зубчики, горошини перців і насіння гірчиці.

efff61c661f5604576a44e32ce843548

Крок 5. Відрізаємо кінчики.

190362443f59bed67453c55c3066181f

Крок 6. Заповнюємо банки, щільно укладаючи огірочки.

8efdc21313ada24ac0d409417c590404

Крок 7. Кип’ятимо чайник і розливаємо по банкам крутий окріп.

48e203e631b6446be621de78a84a7ec5

Крок 8. Накриваємо банки стерильними кришками і витримуємо 20 хвилин.

cb1383e21a2e6c74db974a21bd9a279d

Крок 9. Каструлю з водою встановлюємо на плиті. Засипаємо цукор.

72c510473d751bc6861e4b89a15e1220

Крок 10. Слідом додаємо сіль. Сіль використовуємо кам’яну.

657966df1260c91993a7c7489787817b

Крок 11. У киплячу заливку додаємо лимонку.

9796ea887385b2e8b087c87746762f15

Крок 12. Закривши банку кришкою з отворами, зливаємо воду.

0673f87452cd84b11f302e38959a89d8

Крок 13. Знімаємо кришку.

2e956a2f215ca3d98731a34393701d10

Крок 14. Заповнюємо банку киплячою заливкою.

e02a319184c133c10baaeccfd05a54e8

Крок 15. Озброївшись закаточним ключем, закриваємо заготовки. Розгорнувши дном вгору, дивимося, чи не пропускають чи кришки маринад. Укутуємо закатки і залишаємо до повного охолодження. Через добу охололі заготовки переміщаємо на зберігання. Смачного!

70009d7ce556cd033320c98474c17de0

Огірки з цибулею і гірчицею на зиму в банках

Огірки з цибулею і гірчицею на зиму в банках виходять в міру гострими і незвичайно хрусткими. Хрускіт консервації приваблює, і зупинитися просто неможливо. У рецепті використовується аспірин, який допомагає зберегти заготовку. Однак якщо немає аспірину або у вас є сумніви, з цього приводу, тоді замість таблетки додають більше оцту. Тут головне не переборщити, щоб не зіпсувати консервацію.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

На 2-х літрову банку:

  • Огірки – скільки буде потрібно.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Суміш зелені і листя – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Насіння гірчиці – 1,5 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 6-8 шт.
  • Перець гострий стручковий – за смаком.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 70% – 1 ч.л. ( неповна ).
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Аспірин – 1 таблетка.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті огірочки кладемо в холодну воду на пару-трійку годин, щоб консервація залишалася хрусткою. Вимочені плоди звільняємо від кінчиків і поміщаємо у містку посуд. Кип’ятимо воду і заливаємо крутим окропом. Прикривши, чекаємо, поки охолоне.

e2669412eaa141b639f468e4a0d41fcc

Крок 2. Поки огірки остигають, вимиваємо банки і стерилізуємо зручним способом. Кришки кип’ятимо окремо. А потім перекладаємо огірки в суху ємність. Рідина не виливаємо.

1469c0b20ae879839bcafca35480f8ca

Крок 3. Промиваємо листя. Очищаємо цибулю і часник. Промитий перець звільняємо від серцевини і розрізаємо на сегменти, а очищену цибулю – на четвертинки. У чисті сухі банки закладаємо листя смородини і вишні, кропну парасольку і частина листа хрону. Кладемо перці горошком і гвоздичні бутони.

1ac3dac856d284a6cec3c05d09a6e0ad

Крок 4. Щільно заповнюємо банку огірками, чергуючи з цибулею, часником і перцем. Додаємо листя і насипаємо гірчицю в зернах.

a7f22aca7d398dc3e8b6e348f641c6f0

Крок 5. Подрібнюємо таблетку аспірину і засипаємо в наповнену банку.

7428c3d8fb05a49efd766b5a791cbbba

Крок 6. У злиту з-під огірків воду засипаємо сіль і цукор. Закип’ятив маринад, вливаємо оцтову есенцію. Розмішавши, знімаємо з плити і заливаємо банки розсолом доверху горлечка банки. Накриваємо кришками і закриваємо ключем.

477b5bc7fb09c418ed1a925b05a1d032

Крок 7. На підготовлене місце укладаємо що-небудь тепле. Перевернуті закатки закутуємо. Остуджуємо в такому положенні. Після чого переносимо в льох. А взимку насолоджуємося апетитними хрусткими огірочками. Смачного!

dc13613255ce1a9fde2d65862eacfbc8

Огірки з гірчицею і часником на зиму

Огірки з гірчицею і часником на зиму – рецепт, який завжди приходить на допомогу. Швидко і просто, що має велике значення при приготуванні зимних заготовок. Закатки в рази перевершують покупні аналоги і не б’ють по бюджету. Душисті і хрусткі огірочки гармонійно поєднуються з будь-якою їжею.

Час готування – 6 ч. 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,3 кг.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Листя хрону – за смаком.
  • Насіння гірчиці – 2 ч.л.
  • Вода – 1 л.
  • Оцет 9% – 30 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 дес.л.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Насіння кропу – 4 гр.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіривши продукти, приступаємо до зимних заготівлям. Рекомендую використовувати корнішони, вони виходять апетитніше великих примірників.

232f47cd1f3ad231493b82562890e501

Крок 2. Ґрунтовно сполоснув корнішони, вивантажуємо їх в холодну воду. Вимочуємо 3-6 годин або цілу ніч. Процедура збереже хрусткість закуски.

3bbb632a844fe0137f80956c5fbb533a

Крок 3. Відрізавши кінчики, діємо далі.

79380f256f6871f8c1f719e9af4918d8

Крок 4. Попередньо замочені в содовому розчині ємності невеликого розміру ополіскуємо під краном і встановлюємо стерилізуватися над парою або проколюємо в духовій шафі.

913aa05e7c8a4dae40d1cfb1430f9262

Крок 5. За стерильним баночкам розкладаємо вишневі і смородинові листочки, кропні суцвіття, лист лавра, гострий перець, гірчицю, слайси очищеного часнику, лист хрону і горошки перцю.

4289863429d29f1606461eb444374568

Крок 6. Наповнюємо ємності, як можна щільніше.

863f4aea3f8d0f928843d77922f09fa4

Крок 7. Закип’ятив воду, розливаємо по баночках. Прикривши кришками, залишаємо настоятися. Через 10 хвилин позбавляємося від рідини і повторюємо дії ще раз.

4efd12970b6f28ddc97869be15f7ec96

Крок 8. Злив настій вдруге, кип’ятимо його і кладемо цукор і кам’яну сіль. Після закипання, додаємо оцтову кислоту. Проварюємо пару хвилин.

6e2b861f7c5a64e42945899456edd028

Крок 9. Розділимо заливку по банкам.

81a1cbb42b54b76963a3eb7109fd6816

Крок 10. За допомогою ключа закупорюємо заготовки. Якщо банки не пропускають маринад, закутуємо консервацію, попередньо перевернувши закатки.

c7e4d2ecef72e2c27ea8013bb4c0763c

Крок 11. Після охолодження переносимо в комору. Через тиждень корнішони можна дегустувати.

1347cd22ee58c9c2b893ffa11e9bcb05

Крок 12. Насолоджуємося апетитними огірочками. Смачного!

950936de647457f38d40e747b8c9baa3

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал