Пиріг з листкового тіста – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з листкового тіста – домашня випічка найбільш вдала і смачна як для десерту, так і як закуска при несолодкій начинці. В даний час популярно використання для пирогів готового замороженого листкового тіста, адже заміс його руками – процес трудомісткий і вимагає часу і досвіду. Начинки для пирогів, як і їх формування досить різноманітні.

Пиріг з листкового дріжджового тіста в духовці

Пиріг з листкового дріжджового тіста в духовці для кожної господині є найпростішим варіантом приготування смачної домашньої випічки. Для дріжджового листкового тіста краще підходить начинка солодка з будь-яких ягід або фруктів, а в цьому рецепті готуємо пиріг з яблуками. Формуємо десерт просто – у вигляді пирога – перевертнів. Дріжджовому тісту необхідно час для вистоювання перед випічкою.

Пиріг з листкового бездріжджового тіста

Пиріг з листкового бездріжджового тіста відрізняється своєю текстурою від дріжджового пирога, виходить хрустким і пишним, та й більш корисним. Начинкою в цьому рецепті будуть карамелізовані яблука, але можливі й інші варіанти. листкове бездріжджове тісто важливо розморозити правильно протягом 10 годин на нижній полиці холодильника, тоді випічка буде більш вдалою, але можна і при кімнатній температурі.

Час готування: 35 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції 2.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Яблуко – 6 шт.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу включаємо для розігріву духовку на 210 ° С. Тісто у нас вже розморожене, і залишається приготувати начинку. Промиваємо і очищаємо яблука від шкірки і серцевини, а потім нарізаємо їх невеликими шматочками довільної форми. У сковорідці на маленькому вогні розтоплюємо вершкове масло і насипаємо до нього цукор.

Крок 2. При постійному помішуванні цих інгредієнтів лопаткою готуємо карамель. Вона повинні придбати золотисто – коричневий колір.

Крок 3. У карамель рівним шаром викладаємо яблучну нарізку і тушкуємо її 5 хвилин під прикритою кришкою. Потім начинку трохи остуджуємо.

Крок 4. Тісто розкочує качалкою і в одному напрямку. Щоб вийшов тонкий пласт діаметром більший, ніж форма. Охолола начинку перекладаємо в форму разом з карамеллю.

Крок 5. Потім її покриваємо пластом тіста, і краю його підвертаємо. В середині пирога робимо прокол для видалення пари.

Крок 6. Пиріг випікаємо в духовці протягом 15 хвилин, не більше. Потім його витягуємо з духовки і перевертаємо на ґрати або сервірувальний блюдо.

Крок 7. Спечений з бездріжджового тіста пиріг остуджуємо і подаємо до чаю. Смачного!

Як спекти пиріг з листкового тіста з фаршем?

Пиріг з листкового тіста з фаршем, як випічку несолодку, готують для подачі самостійним блюдом до вечері або обіду. Використання готового листкового тіста значно спрощує процес готування. Для начинки з фаршу вибирається тісто бездріжджове, так як в ньому шарів менше, і воно добре утримує начинку. У цьому рецепті м’ясний фарш обсмажимо і доповнимо сиром і зеленню.

Час готування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 2 упаковки.
  • Фарш м’ясної – 450 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердий – 55 гр.
  • Часник – 2 зубка.
  • Яйце невелике – 2 шт.
  • Вода кип’ячена – 125 мл.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясний фарш і бажано домашній перекладаємо в окрему посуд, посипаємо сіллю з чорним перцем на свій смак, наливаємо кип’ячену воду і ложкою добре перемішуємо до однорідної текстури.

Крок 2. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулини. Розігріваємо сковорідку з олією і перекладаємо до нього фарш з цибульною нарізкою.

Крок 3. Фарш обсмажуємо на невеликому вогні і майже до готовності. Потім до нього додаємо дрібно нарізану будь-яку зелень, навіть можна сушену.

Крок 4. Сир подрібнюємо на великій терці. Зубки часнику дрібно рубаємо.

Крок 5. Обсмажений фарш перекладаємо зі сковорідки в миску, трохи остуджуємо, додаємо до нього подрібнені сир з часником, і все ще раз перемішуємо.

Крок 6. Заздалегідь розморожене тісто розкочуємо на присипаної борошном стільниці в два пласта, відповідно розміром деко або форми для випічки. Деко змащуємо маслом і кладемо на нього один пласт тіста. Поверх його рівним шаром викладаємо м’ясну начинку.

Крок 7. Покриваємо все другим пластом тіста і краї пирога щільно скріплюємо. Робимо отвір для видалення пари при випічці.

Крок 8. Яйця збиваємо з дрібкою солі і цієї сумішшю змащуємо всю поверхню пирога.

Крок 9. Пиріг з листкового тіста з фаршем випікаємо в духовці, заздалегідь розігрітій до 200 градусів. Час випічки залежить від вашої духовки, в середньому 25 – 30 хвилин. Спечений пиріг трохи остуджуємо, щоб тісто просочилося м’ясним соком і потім подає до столу. Приємного апетиту!

Пиріг з листкового тіста з куркою

Пиріг з листкового тіста з куркою готується швидко і просто. Його можна подати до вечері, взяти до перекусу на роботу і навіть пригостити гостей. На листковому тісті пиріг завжди виходить акуратної форми, не рветься і не кришиться, що естетично. У цьому рецепті для начинки беремо куряче філе і доповнимо його картоплею з цибулею, але варіанти курячої начинки можуть бути різними. Тісто використовуємо листкове дріжджове і його заздалегідь розморозимо при кімнатній температурі.

Час готування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Філе курки – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Поки розморожується тісто, готуємо начинку для пирога. Куряче філе промити, обсушити і нарізати маленькими кубиками. Очистити і промити картопля, нарізати також як і філе. Скласти нарізку в окремий посуд, додати подрібнену цибулину, сіль і спеції на свій смак. Начинку добре перемішати.

Крок 2. На папері або присипаної борошном стільниці розкачати розморожене тісто в два пласта відповідно до розміру і формі для випічки. Один пласт зробити меншим.

Крок 3. Деко або форму змастити маслом або застелити папером і перекласти на нього більший пласт тіста. Поверх тіста рівним шаром розкласти приготовлену начинку.

Крок 4. Потім поверх начинки покласти менший пласт і краю пирога щільно і рівно скріпити пальцями.

Крок 5. Залишками тіста пиріг красиво декорувати, змастити збитим яйцем і в центрі зробити невеликий отвір.

Крок 6. Випікати пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 40 хвилин і до золотистого кольору.

Крок 7. Спечений пиріг з листкового тіста з куркою остудити і можна подавати до столу як теплим, так і холодним. Приємного апетиту!

Домашній пиріг з листкового тіста з картоплею

Пиріг з листкового тіста з картоплею – блюдо саме по собі нехитре, готується швидко і завжди допомагає господині ситно нагодувати велику сім’ю або компанію і особливо в пост. листкове тісто і картопля мають нейтральний смак, тому пиріг доповнюється іншими інгредієнтами, а в цьому рецепті до сирої картоплі додамо зелену цибулю і перець.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездрожжеве – 400 гр.
  • Картопля великий – 2 шт.
  • Цибуля – 7 пір’я.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картопля для пирога очистити від шкірки, промити, нарізати максимально маленькими кубиками і перекласти в окрему посуд.

Крок 2. Пір’я зеленої цибулі разом з білими черешками промити, дрібно нарізати і перекласти до картоплі.

Крок 3. Нарізку картоплі і цибулі на свій смак посипати сіллю з чорним перцем і добре ложкою перемішати.

Крок 4. Заздалегідь розморозити бездріжджове листкове тісто. Розкачати його, тільки не дуже тонко в два пласта і розгортати в одному напрямку, щоб не порушити шари тіста. Деко застелити пергаментом і укласти на нього один пласт тіста. На тісто рівним шаром укласти картопляно – цибульну начинку.

Крок 5. Поверх начинки покласти другий пласт тіста. Краї пирога щільно скріпити і в середині зробити отвір для виходу гарячого пара. Для пісного варіанту пиріг яйцем не змащувати.

Крок 6. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати пиріг протягом 40 хвилин і до рум’яного кольору.

Крок 7. Спечений пиріг з листкового тіста з картоплею остудити і подати до столу, нарізавши порційними шматочками. Приємного апетиту!

Яблучний пиріг з листкового тіста

Яблучний пиріг з листкового тіста визнається ідеальним і найшвидшим варіантом з безлічі рецептів яблучної випічки. У цьому рецепті беремо тісто листкове бездріжджове, щоб пиріг вийшов розсипчастим і хрустким. Смак пирога в основному залежить від начинки, і яблука для неї вибираємо з щільною м’якоттю і кисло – солодким смаком. Доповнимо яблучну начинку замороженої вишнею, але можна додати інші фрукти, горіхи, сухофрукти і прянощі.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Вишня заморожена – 100 гр.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Жовток – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуємо начинку для пирога. Яблука промиваємо, очищаємо і нарізаємо маленькими кубиками.

Крок 2. У сковорідці розігріваємо вершкове масло і на невеликому вогні при помішуванні обсмажуємо в маслі яблучну нарізку протягом 4 – 5 хвилин.

Крок 3. До обсмаженим яблукам кладемо заморожену вишню, насипаємо цукор з ваніліном і тушим начинку ще 5 – 10 хвилин, поки виділився сік вишні не стане густим.

Крок 4. Заздалегідь розморожене листкове тісто на присипаної борошном стільниці розгортаємо в пласт прямокутної форми.

Крок 5. На середину тіста викладаємо приготовлену начинку. Тісто по краях гострим ножем надрізаємо на смужки шириною до 1 см.

Крок 6. Потім смужки тіста внахлест і акуратно загортаємо на начинку, щоб вийшло подобу косички.

Крок 7. Сформований пиріг перекладаємо на застелений пергаментом деко, і поверхня пирога змащуємо жовтком.

Крок 8. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 – 30 хвилин. Спечений пиріг трохи остуджуємо, нарізаємо шматочками і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

Рибний пиріг з листкового тіста

Рибний пиріг з листкового тіста відрізняє тонкий смак, ситність і швидкість приготування, а красиво сформований пиріг прикрасить і святковий стіл. Смак пирога визначається смаком риби, тому для начинки вибирається філе жирних сортів. У цьому рецепті готуємо пиріг на бездріжджовому тіста і з червоною рибою, що виходить дуже смачно.

Час готування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 2.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Філе червоної риби – 400 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Філе будь-червоної риби нарізати невеликими шматочками, перекласти в окрему посуд, за своїм смаком посипати сіллю, цукром, чорним перцем, добре перемішати і залишити на 15 хвилин для маринування.

Крок 2. Очистити від лушпиння цибулини, нарізати їх тонкими чверть кільцями і обсмажити до легкого рум’яного кольору на розігрітій олії.

Крок 3. Заздалегідь розморожене при кімнатній температурі листкове тісто розкачати в великий прямокутник на присипаної борошном стільниці. На середину тіста укласти обсмажену цибулю і поверх її рибне філе.

Крок 4. Вільні краю тіста з обох сторін від начинки надрізати ножем на смужки шириною до 1,5 см.

Крок 5. Потім смужки акуратно і у вигляді косички загорнути на начинку. Поверхня пирога змастити збитим яйцем.

Крок 6. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати рибний пиріг з листкового тіста протягом 30 – 40 хвилин і до рум’яної скоринки. Спечений пиріг остудити, нарізати шматочками і подати до столу гарячим. Приємного апетиту!

листковий пиріг з капустою в домашніх умовах

У цьому рецепті вам пропонується варіант смачною несолодкої випічки – пиріг з листкового тіста з капустою. Тісто беремо, щоб випічка вийшла хрусткою, листкове бездрожжеве. У начинці використовуємо тільки капусту, бажано молоду, і без добавки інших інгредієнтів. Капусту заправимо набором обсмажених спецій.

Час готування: 1 годину.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездрожжеве – 500 гр.
  • Капуста молода – 1 кг.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник сухий – за смаком.
  • Насіння гірчиці – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Кунжут – для декору.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти для пирога згідно з рецептом. Всі спеції, крім кунжуту, змішати в окремій піалі.

Крок 2. Тісто витягти з упаковки і заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.

Крок 3. У сковорідці добре розігріти дві ложки олії і в ньому обсмажити суміш спецій, щоб вони повністю розкрили свій аромат.

Крок 4. Вилок молодої капусти ополоснути водою, нашаткувати соломкою і протягом 5 хвилин обсмажити в ароматному маслі. Капусту посолити на свій смак.

Крок 5. Розморожене тісто розкачати в пласти. Деко застелити пергаментом і на нього укласти один пласт тіста. На тісто рівним шаром викласти капустяну начинку.

Крок 6. Потім начинку покрити другим пластом тіста і краю пирога щільно скріпити. На поверхню нанести тонкий шар сметани для отримання золотистої скоринки і посипати пиріг кунжутом. Верхній пласт в декількох місцях надрізати, щоб виходив гарячий пар.

Крок 7. Духовку розігріти до 180 ° С. Пиріг з листкового тіста з капустою випікати протягом 40 хвилин. Потім цю ситну закуску остудити, нарізати шматочками і подати до чаю. Приємного апетиту!

Пиріг з листкового тіста з цибулею і яйцем

Пиріг з листкового тіста з цибулею і яйцем як смачне і ситне доповнення до чаю, бульйону або супу не відрізняється від пиріжків з такою ж начинкою, але готується швидше і без витрати часу на формування випічки. Сама начинка виходить розсипчастою, тому доповнимо її тертим сиром. Готуємо пиріг на листковому бездріжджовому тісті.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти для пирога відразу підготувати згідно з рецептом. Відварити круто 4 яйця для начинки. Тісто розморозити заздалегідь і при кімнатній температурі.

Крок 2. Пір’я зеленої цибулі промити, обсушити серветкою і дрібно нашаткувати. Очищені від шкаралупи яйця нарізати ножем маленькими шматочками. Твердий сир подрібнити на середній терці.

Крок 3. Нарізку цибулі і яєць перекласти в окремий посуд і перемішати з сіллю, щоб цибуля зменшився в обсязі.

Крок 4. До цієї суміші перекласти натертий сир і начинку ще раз перемішати.

Крок 5. Одне яйце збити виделкою в чашці.

Крок 6. Половину тіста розкачати качалкою і тільки в одну сторону, щоб збільшилася в розмірі в півтора рази.

Крок 7. Розкатаний лист тіста акуратно перекласти на застелений папером деко. Змастити тісто збитим яйцем.

Крок 8. На тісто рівним шаром укласти приготовлену цибульну начинку.

Крок 9. Вершкове масло нарізати маленькими шматочками і рівномірно покласти його поверх начинки.

Крок 10. Розкачати другу частину тіста, покрити їм начинку і краю пирога щільно скріпити. Поверхня пирога добре змастити іншим збитим яйцем і зробити кілька надрізів.

Крок 11. Духовку розігріти до 180 градусів. Випікати пиріг протягом 35 хвилин, і до рум’яної скоринки.

Крок 12. Спечений пиріг витягти з духовки і остудити.

Крок 13. Потім готовий пиріг з листкового тіста з яйцем і цибулею нарізати шматочками і подати до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний листковий пиріг з сиром

Пиріг з листкового тіста з сиром визнається найпопулярнішим варіантом з усієї лінійки сирної випічки, за свій смак і просте приготування. Готуємо пиріг на бездріжджовому листковому тісті. Сир вибираємо хорошої якості. Пиріг сформуємо у вигляді рулету – косички і посиплемо крихтою, подібної штрейзелю.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

інгредієнти:

  • Тісто листкове бездрожжеве – 450 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Борошно – 50 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Для декору:

  • Цукрова пудра – за смаком.
  • Кориця молота – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед приготуванням пирога заздалегідь розморозити листкове тісто. Включити для розігріву духовку на 180 ° С. Згідно з рецептом підготувати інші інгредієнти.

Крок 2. У піалі віночком збити одне куряче яйце. Вершкове масло розтопити будь-яким способом.

Крок 3. Сир протерти через сито, перекласти в окремий посуд, додати до нього ложку цукру ( за бажанням можна замінити медом або будь-яким цукрозамінником ), збите яйце і добре перемішати до однорідної маси. Начинку можна збити блендером.

Крок 4. Для посипання в окремій піалі перетерти до стану дрібної крихти дві ложки борошна з ложкою цукру і розтопленим маслом.

Крок 5. На присипаної борошном стільниці розкачати листкове тісто в два прямокутника товщиною до 4 мм. Тісто розгортати тільки в одну сторону.

Крок 6. На кожен лист тіста укласти сирну начинку. Вільні краю листів ножем надрізати на смужки шириною в 1,5 см. Потім смужки загорнути начинку, сформувавши дві косички.

Крок 7. Пироги перекласти на застелений папером деко. Поверхня пирогів змастити другим збитим яйцем і посипати приготовленої крихтою.

Крок 8. Випікати пироги в духовці протягом 20 – 30 хвилин.

Крок 9. Спечені пироги з листкового тіста з сиром перекласти з дека на сервірувальний блюдо і декорувати сумішшю цукрової пудри з корицею.

Крок 10. Потім пироги остудити, нарізати шматочками і подати до чаю. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал