Любителі тортика “Чорний ліс” оцінять по-достоїнству і рецепт такого ж рулетика. Дуже смачний, вологий, шоколадний, з кислинкою – все як люблять поціновувачі таких смаколиків.
Цей шоколадно-вишневий рулет можна спекти і на святковий стіл, і на вихідні, його неймовірний смак вразить всіх!
Список потрібних інгредієнтів:
Для бісквіту:
- 6 яєць
- 250 грам цукру
- 6 столових ложок гарячої води
- 220 г борошна
- 50 г какао-порошку
- 1 пакетик ванільного цукру
- 1 чайна ложка розпушувача
Для крему:
- 400 мл вершків для збивання
- 4 ч. л. закріплювача для вершків
- 2 ст. л. ванільного цукру
Додатково:
- 1 склянка вишні консервованої у власному соку
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- Шоколадна посипка для прикраси
- Бренді збризкати рулет
Покроковий рецепт приготування:
- Збити яєчні білки, доки вони не стануть густими. Яєчні жовтки, цукор та ванільний цукор збити до утворення піни, повільно додати гарячу воду. Продовжуйте збивати, доки суміш не загусне.
- Борошно змішати з розпушувачем та какао. Всипати у яєчну суміш. Обережно збити вінчиком. Тепер додати яєчні білки.
- Викласти на лист, застелений папером для випічки, і запікати в розігрітій до 200°С духовці 15-20 хвилин.
- Викласти бісквіт на рушник, посипаний цукром, поки він гарячий, зняти папір для випічки і обережно скачати. Дайте повністю охолонути.
- Тим часом злити сік із консервованої вишні, збираючи сік.
У каструлю налити 2/3 соку з вишнями. Вмішати кукурудзяний крохмаль у сік, що залишився. Довести вишню до кипіння, повільно додати кукурудзяний крохмаль, доки вишня не загусне. Зняти з плити та дати охолонути. - Збити вершки із закріплювачем та ванільним цукром, поки вони не стануть густими.
- Розгорнути рулет і збризкати бренді. Змастити 2/3 крему і викласти охолоджену вишню. Акуратно скачати рулет, змастити кремом, що залишився, і посипати шоколадними пластівцями.
Прикрасити свіжою вишнею та поставити в холодильник для охолодження.
⠀
Смачного приготування Вам!
Друзі, кому сподобався рецептик, незабудьте зберегти його собі у соціальних мережах, щоб завжди мати під рукою коли він Вам знадобиться!
Автор рецепта невідомий