Пиріг з вишнею у духовці – 9 простих рецептів приготування вишневого пирога з покроковими фото

Пиріг з вишнею в духовці – це дуже смачна, соковита та ароматна випічка для вашого свята чи сімейного чаювання. Приготувати такі ласощі можна різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали у перевіреній добірці з дев’яти простих рецептів приготування вишневого пирога з покроковими фото.

Пісочний пиріг з вишнею в духовці

Пісочний пиріг з вишнею в духовці – це неймовірно смачні ласощі, що тануть у роті, які стануть прикрасою і головними ласощами вашого чаювання, святкового столу. Така випічка порадує не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.

Час приготування – 2 години

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 360 гр.
  • Вода – 5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Вершкове масло 82,5% – 220 гр.

Для начинки:

  • Вишня –0,7 кг.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у нашому списку.

  2. Нам знадобиться 700 г вишні. Можна використовувати свіжу чи заморожену.

  3. На робочу поверхню викладаємо кубики вершкового масла, засипаємо їх сіллю та просіяним борошном.

  4. Починаємо рубати вершкове масло з борошном до отримання дрібної крихти.

  5. Як тільки ваша крихта почне склеюватись у грудки при стисканні руками, можна вливати воду.

  6. Воду додаємо по одній столовій ложці і відразу ж добре вимішуємо. Після цього тісто готове. Закриваємо його харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 60 хвилин.

  7. Якщо використовуємо заморожену вишню, її обов’язково розморожуємо і відкидаємо на сито. Свіжу вишню обов’язково очищаємо від кісточок.

  8. У невеликій ємності проварюємо ягоди з цукром до виділення соку та утворення сиропу.

  9. Далі додаємо крохмаль та корицю, добре все розмішуємо і варимо кілька хвилин, не даючи начинці закипіти. Варимо до загусання та прибираємо з плити.

  10. Підготовлене тісто ділимо на дві частини і кожну розгортаємо тонкий пласт.

  11. У глибоку форму для випікання викладаємо один пласт і формуємо із тіста бортики. Виливаємо сюди нашу ягідну начинку.

  12. Закриваємо начинку другим пластом тіста і все щільно з’єднуємо по краях. По центру робимо проколи для виходу пари. Надсилаємо частування в розігріту до 220° духовку на 35 хвилин.

  13. Пісочний пиріг з вишнею в духовці готовий. Діліть на порції та пригощайтеся!

Заливний пиріг з вишнею на сметані

Заливний пиріг з вишнею на сметані – це неймовірно смачне, соковите та ароматне частування для сімейного чаювання або святкового столу. Такі ласощі дуже просто і легко готуються. Обов’язково зберігайте наш кулінарний задум і приступайте до захоплюючого процесу!

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вишня –300 гр.
  • Борошно – 2 ст.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 7 гр.

Процес приготування:

  1. У глибокий місткий посуд відправляємо курячі яйця та цукор, збиваємо все за допомогою міксера до повної однорідності. потрібно отримати пишну білу масу.

  2. Далі в цю яєчну масу відправляємо ароматний цукор з ваніллю, розпушувач, сметану, розтоплене та охолоджене вершкове масло. Його попередньо прогріваємо у мікрохвильовій печі або на водяній бані.

  3. Розмішуємо заготівлю і занурюємо сюди борошно, попередньо просіявши її і позбавивши грудочок. Приєднуємо сухий продукт у загальну масу поступово і весь цей час розмішуємо.

  4. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом та виливаємо сюди наше заливне тісто.

  5. Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Свіжу обов’язково очищаємо від кісточок. Далі підготовлені ягоди з’єднуємо з крохмалем та акуратно розмішуємо.

  6. Розділимо підготовлені ягоди по нашій заливній основі.

  7. Ставимо вишневий десерт у розігріту до 180° духовку. Орієнтовний час випікання – 45 хвилин.

  8. Заливний пиріг із вишнею на сметані готовий. Нарізайте ласощі та подавайте до столу!

Пиріг з вишнею та сиром у духовці

Пиріг з вишнею і сиром у духовці відрізняється особливою ніжністю, легкістю та дивовижною соковитістю. Крім того, випічка виходить привабливою та апетитною у розрізі. Ваші гості будуть у захваті. Відмінна ідея для сімейних посиденьок та святкових вечорів.

Час приготування – 2 години

Час приготування – 35 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 190 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Для начинки:

  • Вишня –400 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль – 2,5 ст.

Для крихти:

  • Цукор пісок – 70 гр.
  • Стружка кокосова – 80 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Борошно – 150 гр.

Процес приготування:

  1. У глибокий місткий посуд викладаємо м’яке вершкове масло, що злегка підтануло, і посипаємо його цукром.
  2. Обидва продукти розтираємо один з одним до отримання ніжної однорідної маси.

  3. Занурюємо в масляну заготовку один яєчний жовток і знову розмішуємо все.
  4. Прямо в цю миску просіюємо борошно з розпушувачем.

  5. Вимішуємо весь вміст миски за допомогою лопатки до отримання дрібної крихти. Далі отриману крихту робимо в щільну кулю і розгортаємо її.
  6. Отримане тісто викладаємо у форму для випікання з бортиками. Тісто також акуратно розділимо по бортах. Таку конструкцію з тістом усередині прибираємо в холодильник, доки готуємо начинку.

  7. Для начинки нам знадобиться містка ємність. До неї відправляємо сир, курячі яйця, крохмаль, цукор-пісок та ванільний цукор.
  8. Всі продукти для прискорення процесу подрібнюємо за допомогою блендера.

  9. Займемося приготуванням привабливої крихти покриття пирога. У місткий посуд відправляємо стружку кокосу та цукор.
  10. Сюди ж занурюємо вершкове масло, що злегка підтануло, і інтенсивно все розтираємо між собою.

  11. У цю заготівлю просіюємо борошно.
  12. Розтираємо всі інгредієнти до утворення дрібної привабливої крихти.

  13. З вишні прибираємо всі кісточки та зливаємо зайвий сік. Потім обвалюємо її у крохмалі.

  14. З холодильника дістаємо форму з основою із тіста. Сюди викладаємо наші підготовлені ягоди.

  15. Заливаємо ягідний шар сирною масою.

  16. Посипаємо наше частування апетитною крихтою.

  17. Ставимо заготівлю в розігріту до 180° духовку на 50 хвилин.

  18. Пиріг з вишнею та сиром у духовці готовий. Оцінюйте ідею домашньої випічки!

Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці

Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці виходить дуже пишним, рум’яним і неймовірно соковитим усередині. Така апетитна домашня випічка ідеально поєднується з гарячим чаєм, улюбленими компотами та іншими напоями. Цікавий у приготуванні пиріг, точно стане одним із ваших улюбленців.

Час приготування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Вишня –0,5 кг.
  • Дріжджі свіжі – 50 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор пісок – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Вершкове масло – 200 гр.

Процес приготування:

  1. У глибоку ємність вливаємо трохи підігріте молоко. Сюди ж руками кришимо свіжі дріжджі і добре все розмішуємо. Доповнюємо опару кількома ложками цукру та просіяного борошна. Забираємо в тепле місце, доки не утворюється помітна дріжджова шапка.

  2. Через деякий час в цю заготовку опускаємо вершкове масло, що злегка підтануло, активно все розмішуємо і прибираємо на 10 хвилин.

  3. Промиваємо необхідну кількість ягід і акуратно витягуємо з них кісточки. Зручно це робити за допомогою зубочистки.

  4. У підготовлену опару розбиваємо курячі яйця, добре все розмішуємо.

  5. Через 15 хвилин в основну заготовку викладаємо решту цукру та ваніліну. Досипаємо просіяне борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне м’яке тісто. Воно вийде рідким.

  6. Занурюємо тісто у форму для випікання.

  7. По всій поверхні сирого пирога розкладаємо підготовлені ягоди. Залишаємо заготівлю в теплому місці, поки тісто не збільшиться обсягом.

  8. Ставимо форму з вмістом у прогріту до 180° духовку на 40 хвилин.

  9. Дріжджове пиріг з вишнею в духовці готовий. Нарізайте та пригощайтеся!

Листковий пиріг з вишнею

Листковий пиріг з вишнею – це проста у виконанні і при цьому дуже цікава ідея для вашого свята або домашнього столу. Пропонуємо здивувати всіх та приготувати апетитний, неймовірно привабливий пиріг із ягодами за нестандартним рецептом. Як це зробити, читайте у рецепті нижче.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове дріжджове – 300 гр.
  • Вишня –300 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

  1. Перед початком приготування обов’язково розморозимо листкове тісто. Далі його злегка розгортаємо та розрізаємо на довгі смуги. Оптимальна ширина – 8 см, довжина – 20-25 см.

  2. Кожну смугу дріжджового листкового тіста посипаємо крохмалем і в ряд викладаємо підготовлені вишні. Вишні заздалегідь промиваємо, видаляємо з них кісточки та обсушуємо.

  3. Вишню на тісті обсипаємо звичайним білим цукром.

  4. Поєднуємо краї тіста, закриваючи вишню. Таким чином, ми отримуємо привабливі ковбаски.

  5. У форму для випікання викладаємо наші ковбаски по спіралі. Таким чином, ми формуємо оригінальний пиріг.

  6. Забираємо нашу цікаву заготівлю у розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

  7. Даємо готовій випічці трохи охолонути, витягаємо з форми та прикрашаємо цукровою пудрою.

  8. Листковий пиріг з вишнею готовий. Швидше спробуйте!

Простий пиріг із замороженою вишнею в духовці

Простий пиріг із замороженою вишнею в духовці – це напрочуд смачні та соковиті ласощі, які стануть прикрасою та головними ласощами вашого чаювання, святкового столу. Така випічка порадує не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 130 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
  • Цукор пісок – 180 гр.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

  1. Беремо два курячі яйця і акуратно ділимо їх на білки та жовтки. Білки можна відразу відправити у високу склянку, в якій зручно збиватиме продукт.

  2. До білків відправляємо трохи солі.
  3. Далі приступаємо до роботи з міксером. Білки необхідно збити до утворення пишної міцної піни.

  4. Вказану кількість цукру висипаємо в глибокий місткий посуд.
  5. До цукру відправляємо яєчні жовтки.

  6. Обидва інгредієнти добре розтираємо до отримання однорідної жовтої маси.
  7. Також до жовтків відправляємо соду, гашену оцтом.

  8. Відмірюємо потрібну кількість молока.
  9. Виливаємо молоко до заготівлі із жовтків. Активно розмішуємо.

  10. Тепер відміряємо потрібну кількість манної крупи.
  11. Крупу також відправляємо до жовтків і ще раз добре все розмішуємо за допомогою лопатки.

  12. Слідом відміряємо вказану у списку кількість борошна, яке просіяли.
  13. У нашу заготовку з жовтків всипаємо та її, розмішуємо до повної однорідності тіста.

  14. Приєднуємо нашу білкову масу.
  15. Білкову масу важливо втручати акуратно, легкими рухами знизу нагору.

  16. Вибираємо відповідну форму для випікання, найкраще використовувати силіконову. Її можна злегка обмазати олією.
  17. Переливаємо у цю форму наше тісто.

  18. Відмірюємо заморожену вишню. Розморожувати її не потрібно.
  19. Прямо в замороженому вигляді ягоди розкладаємо на наш тест.

  20. Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.
  21. Через вказаний час акуратно дістаємо заготовку з форми та перекладаємо на тарілку для подачі.

  22. Прикрашаємо випічку цукровою пудрою.
  23. Простий пиріг із замороженою вишнею у духовці готовий. Діліть на порції!

Заливний вишневий пиріг на кефірі

Заливний вишневий пиріг на кефірі – це нескладна у виконанні випічка, яка вразить усіх своїм цікавим смаком, апетитним виглядом та соковитістю. Приємна ягідна кислинка у поєднанні з ніжним солодким тістом – це те, що потрібно для вашого чаювання у сімейному колі.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір –250 мл.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Вишня –330 гр.
  • Вершкове масло – для змащування форми.
  • Пудра цукрова – для прикраси.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. У глибоку містку ємність занурюємо курячі яйця, доповнюємо їх звичайним цукром та ароматним ванільним. Сюди ж всипаємо щіпку солі.

  2. Всі продукти необхідно активно перешкодити ручним вінчиком.

  3. Після цих маніпуляцій вливаємо грановану склянку кефіру і знову працюємо вінчиком.

  4. Просіюємо у вміст борошно з розпушувачем для тіста.

  5. Активно розмішуємо вінчиком, поки не отримаємо ніжну густу масу без жодної грудочки.

  6. Форму для випікання найкраще застелити пергаментом та промазати вершковим маслом.

  7. У цю підготовлену форму виливаємо наше ніжне та привабливе тісто.

  8. За тістом розкладаємо вишню. Її можна використовувати у замороженому чи свіжому вигляді. Кісточки обов’язково прибираємо.

  9. Надсилаємо наш десерт випікатися протягом 45 хвилин при оптимальній температурі 180°. У процесі випікання готовність пирога можна перевіряти за допомогою дерев’яної палички.

  10. Заливний пиріг вишневий на кефірі готовий. Можна різати на порції та пробувати!

Шоколадний пиріг з вишнею

Шоколадний пиріг з вишнею виходить дуже пишним рум’яним та неймовірно смачним. Така апетитна домашня випічка ідеально поєднується з гарячим чаєм, фруктовими компотами та іншими напоями. Цікавий у приготуванні пиріг точно стане одним із ваших улюблених десертів.

Час приготування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 120 гр.
  • Яєчні білки – 150 гр.
  • Яєчні жовтки – 100 гр.
  • Цукор пісок – 150 гр.
  • Шоколад гіркий – 70 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Пудра цукрова – для декору.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Для начинки:

  • Вишня б/к – 300 гр.
  • Цукор пісок – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі необхідні продукти нашого списку. Яєчні жовтки попередньо відокремлюємо від білків так, як вам найбільше зручно.
  2. Далі можна розпочинати приготування начинки. У зручній ємності вимішуємо крохмаль із цукром.

  3. Вишню перекладаємо в сотейник чи невелику каструлю. Сюди ж відправляємо суміш із цукру та крохмалю. Добре все розмішуємо.
  4. Всю заготівлю ставимо на помірний вогонь і уварюємо до утворення сиропу та загусання. При варінні ягоди з іншими компонентами важливо постійно її розмішувати.

  5. У глибоку ємність відправляємо яєчні жовтки та одну третину цукру.
  6. Жовтки з цукром збиваємо міксером близько 5 хвилин, доки утворюється пишна маса.

  7. Окремо збиваємо яєчні білки. Їх також занурюємо у глибоку ємність, бажано з високими бортиками.
  8. Починаємо збивати білки на низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи її. Нам необхідно отримати стійкі вершини.

  9. Далі білкову масу перекладаємо у заготівлю із жовтками.
  10. Акуратно перемішуємо дві складові лопаткою. Важливо робити це обережно, щоб білки не осіли.

  11. Окремо вимішуємо борошно з какао і всю цю суміш просіюємо в заготовку.
  12. Продовжуємо все акуратно розмішувати лопаткою, щоб не осіли білки.

  13. Наприкінці додаємо подрібнений гіркий шоколад і вмішуємо його в тісто.
  14. Форму для випікання можна застелити пергаментом та промазати вершковим маслом. Виливаємо сюди половину нашого шоколадного тіста.

  15. На це тісто рівномірно розкладаємо підготовлені ягоди.
  16. Ягідний шар заливаємо тістом, що залишився.

  17. Відправляємо наше частування в розігріту до 175° духовку на 45 хвилин, періодично можна заглядати в духову шафу та перевіряти готовність за допомогою зубочистки.
  18. Готову випічку акуратно перекладаємо на ґрати та остуджуємо.

  19. Прикрашаємо наші ласощі цукровою пудрою.
  20. Шоколадний пиріг з вишнею готовий. Подавайте частування до столу!

Відкритий пиріг з вишнею в духовці

Відкритий пиріг з вишнею в духовці відрізняється особливим смаком, легкістю та дивовижною соковитістю. Крім того, випічка виходить привабливою та апетитною. Ваші гості та близькі будуть у захваті. Відмінна ідея для сімейних посиденьок та святкових вечорів.

Час приготування – 2 години 10 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Вишня –0,6 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 50 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр. + 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Крохмаль картопляний – 3 ст.
  • Кориця мелена – до смаку.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти, вони позначені у списку вище.
  2. Пропускаємо борошно через сито і доповнюємо його двома столовими ложками цукрового піску, сіллю та розпушувачем тіста.

  3. Доповнюємо сухі продукти шматочками вершкового масла і ретельно все розтираємо до отримання дрібної крихти. Всі продукти для зручності можна просто порубати ножем.
  4. В отриману крихту розбиваємо куряче яйце та приєднуємо сметану.

  5. Розмішуємо масу та отримуємо липке м’яке тісто. Скочуємо його в кулю та прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
  6. Охолоджене тісто тонко розгортаємо та розміщуємо у формі з бортиками. З тіста також обов’язково формуємо бортики.

  7. Форму з тістом спочатку прибираємо охолоджуватися на 30 хвилин – просто ставимо в холодильник. Після цього робимо проколи вилкою і цю основу випікаємо 15 хвилин при температурі 180°.
  8. Для начинки промиваємо вишню та видаляємо з ягід кісточки.

  9. Підготовлену вишню перемішуємо зі 100 грамами цукру та корицею. Також додаємо до ягід крохмаль і ще раз все розмішуємо. Це все прогріваємо на слабкому вогні до утворення густого сиропу з ягодами, до кипіння не доводимо.
  10. З духовки дістаємо нашу основу та вливаємо сюди ягідний сироп.

  11. Надсилаємо частування в духовку ще на 20 хвилин і потім акуратно витягуємо з форми.
  12. Відкритий пиріг з вишнею у духовці готовий. Пригощайтесь!

Пиріг з Вишнями – Дріжджовий пиріг з вишнею – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал