Пиріг з вишнею в духовці – це дуже смачна, соковита та ароматна випічка для вашого свята чи сімейного чаювання. Приготувати такі ласощі можна різними способами. Найкращі варіанти ми зібрали у перевіреній добірці з дев’яти простих рецептів приготування вишневого пирога з покроковими фото.
Пісочний пиріг з вишнею в духовці
Пісочний пиріг з вишнею в духовці – це неймовірно смачні ласощі, що тануть у роті, які стануть прикрасою і головними ласощами вашого чаювання, святкового столу. Така випічка порадує не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.
Час приготування – 2 години
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 360 гр.
- Вода – 5 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Вершкове масло 82,5% – 220 гр.
Для начинки:
- Вишня –0,7 кг.
- Цукор пісок – 100 гр.
- Крохмаль картопляний – 2 ст.
- Кориця мелена – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Дістаємо всі потрібні продукти, вказані у нашому списку.
- Нам знадобиться 700 г вишні. Можна використовувати свіжу чи заморожену.
- На робочу поверхню викладаємо кубики вершкового масла, засипаємо їх сіллю та просіяним борошном.
- Починаємо рубати вершкове масло з борошном до отримання дрібної крихти.
- Як тільки ваша крихта почне склеюватись у грудки при стисканні руками, можна вливати воду.
- Воду додаємо по одній столовій ложці і відразу ж добре вимішуємо. Після цього тісто готове. Закриваємо його харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 60 хвилин.
- Якщо використовуємо заморожену вишню, її обов’язково розморожуємо і відкидаємо на сито. Свіжу вишню обов’язково очищаємо від кісточок.
- У невеликій ємності проварюємо ягоди з цукром до виділення соку та утворення сиропу.
- Далі додаємо крохмаль та корицю, добре все розмішуємо і варимо кілька хвилин, не даючи начинці закипіти. Варимо до загусання та прибираємо з плити.
- Підготовлене тісто ділимо на дві частини і кожну розгортаємо тонкий пласт.
- У глибоку форму для випікання викладаємо один пласт і формуємо із тіста бортики. Виливаємо сюди нашу ягідну начинку.
- Закриваємо начинку другим пластом тіста і все щільно з’єднуємо по краях. По центру робимо проколи для виходу пари. Надсилаємо частування в розігріту до 220° духовку на 35 хвилин.
- Пісочний пиріг з вишнею в духовці готовий. Діліть на порції та пригощайтеся!
Заливний пиріг з вишнею на сметані
Заливний пиріг з вишнею на сметані – це неймовірно смачне, соковите та ароматне частування для сімейного чаювання або святкового столу. Такі ласощі дуже просто і легко готуються. Обов’язково зберігайте наш кулінарний задум і приступайте до захоплюючого процесу!
Час приготування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Вишня –300 гр.
- Борошно – 2 ст.
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль – 1 ст.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукор ванільний – 7 гр.
Процес приготування:
- У глибокий місткий посуд відправляємо курячі яйця та цукор, збиваємо все за допомогою міксера до повної однорідності. потрібно отримати пишну білу масу.
- Далі в цю яєчну масу відправляємо ароматний цукор з ваніллю, розпушувач, сметану, розтоплене та охолоджене вершкове масло. Його попередньо прогріваємо у мікрохвильовій печі або на водяній бані.
- Розмішуємо заготівлю і занурюємо сюди борошно, попередньо просіявши її і позбавивши грудочок. Приєднуємо сухий продукт у загальну масу поступово і весь цей час розмішуємо.
- Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом та виливаємо сюди наше заливне тісто.
- Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Свіжу обов’язково очищаємо від кісточок. Далі підготовлені ягоди з’єднуємо з крохмалем та акуратно розмішуємо.
- Розділимо підготовлені ягоди по нашій заливній основі.
- Ставимо вишневий десерт у розігріту до 180° духовку. Орієнтовний час випікання – 45 хвилин.
- Заливний пиріг із вишнею на сметані готовий. Нарізайте ласощі та подавайте до столу!
Пиріг з вишнею та сиром у духовці
Пиріг з вишнею і сиром у духовці відрізняється особливою ніжністю, легкістю та дивовижною соковитістю. Крім того, випічка виходить привабливою та апетитною у розрізі. Ваші гості будуть у захваті. Відмінна ідея для сімейних посиденьок та святкових вечорів.
Час приготування – 2 години
Час приготування – 35 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 190 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Цукор пісок – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Для начинки:
- Вишня –400 гр.
- Сир – 400 гр.
- Цукор пісок – 100 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль – 2,5 ст.
Для крихти:
- Цукор пісок – 70 гр.
- Стружка кокосова – 80 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Борошно – 150 гр.
Процес приготування:
- У глибокий місткий посуд викладаємо м’яке вершкове масло, що злегка підтануло, і посипаємо його цукром.
- Обидва продукти розтираємо один з одним до отримання ніжної однорідної маси.
- Занурюємо в масляну заготовку один яєчний жовток і знову розмішуємо все.
- Прямо в цю миску просіюємо борошно з розпушувачем.
- Вимішуємо весь вміст миски за допомогою лопатки до отримання дрібної крихти. Далі отриману крихту робимо в щільну кулю і розгортаємо її.
- Отримане тісто викладаємо у форму для випікання з бортиками. Тісто також акуратно розділимо по бортах. Таку конструкцію з тістом усередині прибираємо в холодильник, доки готуємо начинку.
- Для начинки нам знадобиться містка ємність. До неї відправляємо сир, курячі яйця, крохмаль, цукор-пісок та ванільний цукор.
- Всі продукти для прискорення процесу подрібнюємо за допомогою блендера.
- Займемося приготуванням привабливої крихти покриття пирога. У місткий посуд відправляємо стружку кокосу та цукор.
- Сюди ж занурюємо вершкове масло, що злегка підтануло, і інтенсивно все розтираємо між собою.
- У цю заготівлю просіюємо борошно.
- Розтираємо всі інгредієнти до утворення дрібної привабливої крихти.
- З вишні прибираємо всі кісточки та зливаємо зайвий сік. Потім обвалюємо її у крохмалі.
- З холодильника дістаємо форму з основою із тіста. Сюди викладаємо наші підготовлені ягоди.
- Заливаємо ягідний шар сирною масою.
- Посипаємо наше частування апетитною крихтою.
- Ставимо заготівлю в розігріту до 180° духовку на 50 хвилин.
- Пиріг з вишнею та сиром у духовці готовий. Оцінюйте ідею домашньої випічки!
Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці
Дріжджовий пиріг з вишнею в духовці виходить дуже пишним, рум’яним і неймовірно соковитим усередині. Така апетитна домашня випічка ідеально поєднується з гарячим чаєм, улюбленими компотами та іншими напоями. Цікавий у приготуванні пиріг, точно стане одним із ваших улюбленців.
Час приготування – 2 години 40 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Вишня –0,5 кг.
- Дріжджі свіжі – 50 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Цукор пісок – 1,5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Вершкове масло – 200 гр.
Процес приготування:
- У глибоку ємність вливаємо трохи підігріте молоко. Сюди ж руками кришимо свіжі дріжджі і добре все розмішуємо. Доповнюємо опару кількома ложками цукру та просіяного борошна. Забираємо в тепле місце, доки не утворюється помітна дріжджова шапка.
- Через деякий час в цю заготовку опускаємо вершкове масло, що злегка підтануло, активно все розмішуємо і прибираємо на 10 хвилин.
- Промиваємо необхідну кількість ягід і акуратно витягуємо з них кісточки. Зручно це робити за допомогою зубочистки.
- У підготовлену опару розбиваємо курячі яйця, добре все розмішуємо.
- Через 15 хвилин в основну заготовку викладаємо решту цукру та ваніліну. Досипаємо просіяне борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне м’яке тісто. Воно вийде рідким.
- Занурюємо тісто у форму для випікання.
- По всій поверхні сирого пирога розкладаємо підготовлені ягоди. Залишаємо заготівлю в теплому місці, поки тісто не збільшиться обсягом.
- Ставимо форму з вмістом у прогріту до 180° духовку на 40 хвилин.
- Дріжджове пиріг з вишнею в духовці готовий. Нарізайте та пригощайтеся!
Листковий пиріг з вишнею
Листковий пиріг з вишнею – це проста у виконанні і при цьому дуже цікава ідея для вашого свята або домашнього столу. Пропонуємо здивувати всіх та приготувати апетитний, неймовірно привабливий пиріг із ягодами за нестандартним рецептом. Як це зробити, читайте у рецепті нижче.
Час приготування – 1 год
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 300 гр.
- Вишня –300 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Крохмаль – 1 ст.
- Цукрова пудра – для прикраси.
Процес приготування:
- Перед початком приготування обов’язково розморозимо листкове тісто. Далі його злегка розгортаємо та розрізаємо на довгі смуги. Оптимальна ширина – 8 см, довжина – 20-25 см.
- Кожну смугу дріжджового листкового тіста посипаємо крохмалем і в ряд викладаємо підготовлені вишні. Вишні заздалегідь промиваємо, видаляємо з них кісточки та обсушуємо.
- Вишню на тісті обсипаємо звичайним білим цукром.
- Поєднуємо краї тіста, закриваючи вишню. Таким чином, ми отримуємо привабливі ковбаски.
- У форму для випікання викладаємо наші ковбаски по спіралі. Таким чином, ми формуємо оригінальний пиріг.
- Забираємо нашу цікаву заготівлю у розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.
- Даємо готовій випічці трохи охолонути, витягаємо з форми та прикрашаємо цукровою пудрою.
- Листковий пиріг з вишнею готовий. Швидше спробуйте!
Простий пиріг із замороженою вишнею в духовці
Простий пиріг із замороженою вишнею в духовці – це напрочуд смачні та соковиті ласощі, які стануть прикрасою та головними ласощами вашого чаювання, святкового столу. Така випічка порадує не лише цікавим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 130 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Яйце – 2 шт.
- Крупа манна – 100 гр.
- Вишня заморожена – 200 гр.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
- Цукор пісок – 180 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
- Беремо два курячі яйця і акуратно ділимо їх на білки та жовтки. Білки можна відразу відправити у високу склянку, в якій зручно збиватиме продукт.
- До білків відправляємо трохи солі.
- Далі приступаємо до роботи з міксером. Білки необхідно збити до утворення пишної міцної піни.
- Вказану кількість цукру висипаємо в глибокий місткий посуд.
- До цукру відправляємо яєчні жовтки.
- Обидва інгредієнти добре розтираємо до отримання однорідної жовтої маси.
- Також до жовтків відправляємо соду, гашену оцтом.
- Відмірюємо потрібну кількість молока.
- Виливаємо молоко до заготівлі із жовтків. Активно розмішуємо.
- Тепер відміряємо потрібну кількість манної крупи.
- Крупу також відправляємо до жовтків і ще раз добре все розмішуємо за допомогою лопатки.
- Слідом відміряємо вказану у списку кількість борошна, яке просіяли.
- У нашу заготовку з жовтків всипаємо та її, розмішуємо до повної однорідності тіста.
- Приєднуємо нашу білкову масу.
- Білкову масу важливо втручати акуратно, легкими рухами знизу нагору.
- Вибираємо відповідну форму для випікання, найкраще використовувати силіконову. Її можна злегка обмазати олією.
- Переливаємо у цю форму наше тісто.
- Відмірюємо заморожену вишню. Розморожувати її не потрібно.
- Прямо в замороженому вигляді ягоди розкладаємо на наш тест.
- Надсилаємо частування в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.
- Через вказаний час акуратно дістаємо заготовку з форми та перекладаємо на тарілку для подачі.
- Прикрашаємо випічку цукровою пудрою.
- Простий пиріг із замороженою вишнею у духовці готовий. Діліть на порції!
Заливний вишневий пиріг на кефірі
Заливний вишневий пиріг на кефірі – це нескладна у виконанні випічка, яка вразить усіх своїм цікавим смаком, апетитним виглядом та соковитістю. Приємна ягідна кислинка у поєднанні з ніжним солодким тістом – це те, що потрібно для вашого чаювання у сімейному колі.
Час приготування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір –250 мл.
- Розпушувач тіста – 2 ч.л.
- Цукор пісок – 200 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Вишня –330 гр.
- Вершкове масло – для змащування форми.
- Пудра цукрова – для прикраси.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
- У глибоку містку ємність занурюємо курячі яйця, доповнюємо їх звичайним цукром та ароматним ванільним. Сюди ж всипаємо щіпку солі.
- Всі продукти необхідно активно перешкодити ручним вінчиком.
- Після цих маніпуляцій вливаємо грановану склянку кефіру і знову працюємо вінчиком.
- Просіюємо у вміст борошно з розпушувачем для тіста.
- Активно розмішуємо вінчиком, поки не отримаємо ніжну густу масу без жодної грудочки.
- Форму для випікання найкраще застелити пергаментом та промазати вершковим маслом.
- У цю підготовлену форму виливаємо наше ніжне та привабливе тісто.
- За тістом розкладаємо вишню. Її можна використовувати у замороженому чи свіжому вигляді. Кісточки обов’язково прибираємо.
- Надсилаємо наш десерт випікатися протягом 45 хвилин при оптимальній температурі 180°. У процесі випікання готовність пирога можна перевіряти за допомогою дерев’яної палички.
- Заливний пиріг вишневий на кефірі готовий. Можна різати на порції та пробувати!
Шоколадний пиріг з вишнею
Шоколадний пиріг з вишнею виходить дуже пишним рум’яним та неймовірно смачним. Така апетитна домашня випічка ідеально поєднується з гарячим чаєм, фруктовими компотами та іншими напоями. Цікавий у приготуванні пиріг точно стане одним із ваших улюблених десертів.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 120 гр.
- Яєчні білки – 150 гр.
- Яєчні жовтки – 100 гр.
- Цукор пісок – 150 гр.
- Шоколад гіркий – 70 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Пудра цукрова – для декору.
- Вершкове масло – для змащування форми.
Для начинки:
- Вишня б/к – 300 гр.
- Цукор пісок – 50 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
Процес приготування:
- Відміряємо всі необхідні продукти нашого списку. Яєчні жовтки попередньо відокремлюємо від білків так, як вам найбільше зручно.
- Далі можна розпочинати приготування начинки. У зручній ємності вимішуємо крохмаль із цукром.
- Вишню перекладаємо в сотейник чи невелику каструлю. Сюди ж відправляємо суміш із цукру та крохмалю. Добре все розмішуємо.
- Всю заготівлю ставимо на помірний вогонь і уварюємо до утворення сиропу та загусання. При варінні ягоди з іншими компонентами важливо постійно її розмішувати.
- У глибоку ємність відправляємо яєчні жовтки та одну третину цукру.
- Жовтки з цукром збиваємо міксером близько 5 хвилин, доки утворюється пишна маса.
- Окремо збиваємо яєчні білки. Їх також занурюємо у глибоку ємність, бажано з високими бортиками.
- Починаємо збивати білки на низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи її. Нам необхідно отримати стійкі вершини.
- Далі білкову масу перекладаємо у заготівлю із жовтками.
- Акуратно перемішуємо дві складові лопаткою. Важливо робити це обережно, щоб білки не осіли.
- Окремо вимішуємо борошно з какао і всю цю суміш просіюємо в заготовку.
- Продовжуємо все акуратно розмішувати лопаткою, щоб не осіли білки.
- Наприкінці додаємо подрібнений гіркий шоколад і вмішуємо його в тісто.
- Форму для випікання можна застелити пергаментом та промазати вершковим маслом. Виливаємо сюди половину нашого шоколадного тіста.
- На це тісто рівномірно розкладаємо підготовлені ягоди.
- Ягідний шар заливаємо тістом, що залишився.
- Відправляємо наше частування в розігріту до 175° духовку на 45 хвилин, періодично можна заглядати в духову шафу та перевіряти готовність за допомогою зубочистки.
- Готову випічку акуратно перекладаємо на ґрати та остуджуємо.
- Прикрашаємо наші ласощі цукровою пудрою.
- Шоколадний пиріг з вишнею готовий. Подавайте частування до столу!
Відкритий пиріг з вишнею в духовці
Відкритий пиріг з вишнею в духовці відрізняється особливим смаком, легкістю та дивовижною соковитістю. Крім того, випічка виходить привабливою та апетитною. Ваші гості та близькі будуть у захваті. Відмінна ідея для сімейних посиденьок та святкових вечорів.
Час приготування – 2 години 10 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Вишня –0,6 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 50 гр.
- Цукор пісок – 100 гр. + 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 1 ч.л.
- Крохмаль картопляний – 3 ст.
- Кориця мелена – до смаку.
Процес приготування:
- Дістаємо всі необхідні продукти, вони позначені у списку вище.
- Пропускаємо борошно через сито і доповнюємо його двома столовими ложками цукрового піску, сіллю та розпушувачем тіста.
- Доповнюємо сухі продукти шматочками вершкового масла і ретельно все розтираємо до отримання дрібної крихти. Всі продукти для зручності можна просто порубати ножем.
- В отриману крихту розбиваємо куряче яйце та приєднуємо сметану.
- Розмішуємо масу та отримуємо липке м’яке тісто. Скочуємо його в кулю та прибираємо в холодильник на 40 хвилин.
- Охолоджене тісто тонко розгортаємо та розміщуємо у формі з бортиками. З тіста також обов’язково формуємо бортики.
- Форму з тістом спочатку прибираємо охолоджуватися на 30 хвилин – просто ставимо в холодильник. Після цього робимо проколи вилкою і цю основу випікаємо 15 хвилин при температурі 180°.
- Для начинки промиваємо вишню та видаляємо з ягід кісточки.
- Підготовлену вишню перемішуємо зі 100 грамами цукру та корицею. Також додаємо до ягід крохмаль і ще раз все розмішуємо. Це все прогріваємо на слабкому вогні до утворення густого сиропу з ягодами, до кипіння не доводимо.
- З духовки дістаємо нашу основу та вливаємо сюди ягідний сироп.
- Надсилаємо частування в духовку ще на 20 хвилин і потім акуратно витягуємо з форми.
- Відкритий пиріг з вишнею у духовці готовий. Пригощайтесь!