Вареники для посту: п’ять смачних і ситних варіантів начинки

Вареники для посту – Тримайте добірку начинок для найсмачніших пісних вареників.

Вареники для посту: п'ять смачних і ситних варіантів начинки

Спочатку трохи про тісто. Воно теж має бути пісним. А значить тільки борошно, вода, сіль і трохи рослинної олії. Вимішати так, щоб вийшло ніжне і податливе тісто. Дати йому полежати хвилин 10-15 під рушником і можна розгортати і ліпити вареники. А що в це тісто загорнути? Пісного?

Ось вони-пісні начинки для вареників.

Грибна начинка

  1. Підсмажити печериці з ріпчастою цибулею на рослинній олії. Можна просто дрібно порубаними, або подрібнити всю піджарку блендером або в м’ясорубці.
  2. Для густоти при смаженні рекомендується додавати 1 ч.л. борошна. Сіль і перець за смаком. Трохи зелені теж непогано.

Квасолева начинка

  1. Відварити квасолю до м’якості. Або використовувати консервовану у власному соку.
  2. Окремо обсмажити ріпчасту цибулю кубиками на олії. Все змішати, посолити, поперчити, додати зелень, якщо хочеться або зубчик часнику. І подрібнити потім всю масу в пюре блендером.

Капустяна начинка

  1. Ще простіше – згасити капусту в олії з цибулею.
  2. Якщо любите, то і з морквою/помідорою. Можна додати мариновані або свіжі грибочки. Сильно подрібнювати готову капусту не варто.

Картопляна начинка

  1. Найсмачніша начинка з картопляного пюре зі смаженою до золотистого ріпчастою цибулькою на рослинній олії. Або зелену цибулю обсмажити і в картоплю. Теж смачно, яскраво і ситно.

Гарбузова начинка

  1. З гарбузом можна робити не тільки вареники, а й манти або інші вироби з тонкого тіста. Складнощів ніяких немає, головне бажання і фантазія.
  2. Гарбуз нарізати кубиками і згасити з 1-2 ст.л. води і рослинної олії.
  3. А далі… зробити солодку або солону начинку. В першу додати цукор і мелену корицю. У другу ріпчасту цибулю, сіль, перець і зіру.

Власне все! Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал