Пиріг на кефірі – 9 простих і смачних рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг на кефірі — це досить проста страва, яка може бути як солодким, так і солоним. Солоні пироги подають в якості ситного перекусу або закуски, а солодкі – в якості частування до чаю. Всі варіанти, безумовно, хороші. Пироги на кефірі готуються без особливих зусиль. Тісто завжди виходить на висоті, а, отже, і результат приготування – вище всяких похвал. Користуйтеся підбіркою і дивуйте своїх рідних!

Шарлотка з яблуками на кефірі

Шарлотка з яблуками на кефірі виходить з ніжним бісквітним тістом. Повітряний пиріг залишає після себе неймовірні емоції. Цей рецепт вийде у всіх. Якщо ви боїтеся, випічки як вогню, зробіть цю чудову шарлотку. Тісто готується без проблем. І навіть якщо у вас немає міксера, все буде на вищому рівні!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кефір – 120 мл.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Олія – для змащування форми.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яблука – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця вийміть з холодильника, промийте і протріть рушником, розбийте в велику ємність. Збовтайте міксером до однорідності.

Крок 2. Насипте цукор.

Крок 3. Продовжуйте орудувати електроприладом, поки яєчна маса не побіліє і не збільшиться в обсязі.

Крок 4. Кефір трохи підігрійте на плиті. Перелийте до повітряної субстанції.

Крок 5. У збиту масу додайте просіяне пшеничне борошно і харчову соду.

Крок 6. Розмішайте електроприладом.

Крок 7. У ємність для випікання вилийте рідку масу. При необхідності промажте маслом або простелите пергаментом.

Крок 8. Яблука вимийте і звільніть від шкірки економкою.

Крок 9. Розріжте на четвертинки і видаліть серцевину.

Крок 10. часточки занурте в тісто.

Крок 11. Прогрійте духовку, виставивши на перемикачі температури 180 градусів. Випікайте пиріг 35-40 хвилин. Проткніть зубочисткою. Якщо пиріг готовий, дерев’яна шпажка залишиться сухою.

Крок 12. Апетитний бісквіт залиште в формі і перемістіть на решітку повністю охолонути.

Крок 13. Яблучний пиріг розріжте на шматки, і запрошуйте рідних чаювати. Їжте і насолоджуйтеся! Смачного!

Заливний пиріг з цибулею і яйцем на кефірі

Заливний пиріг з цибулею і яйцем на кефірі виходить яскравим і досить ситним. Бюджетне частування виглядає презентабельно і підійде для дружніх посиденьок. Якщо вам, як і мені, лінь ліпити пиріжки, беріть на замітку цей чудовий рецепт. Іноді я роблю міні пироги в формочках для кексів. Виріб виглядає незрівнянним і все це за копійки!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Кефір – 300 мл.
  • Сметана 15-18% – 200 гр.
  • Розпушувач – 20 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Яйця курячі зварені – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Сметана 15-18% – 1 ст.л.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Зелень петрушки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для змазування пирога:

  • Сметана 15-18% – 1 ст.л.
  • Курячий жовток – 1 шт.
  • Кунжут – для посипання.

Для змазування форми:

  • Олія – 1 ст.л.
  • Сухарі для панірування – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця категорії С0-С1 обполосніть і зваріть круто. Зварені яйця остудити і звільніть від шкаралупи, подрібніть, як вам подобається – ножем або на терці. Зелену цибулю і зелень сполосніть і просушіть, подрібніть. З’єднайте зелень, відварні яйця, сметану і спеції. Розмішайте.

Крок 2. Візьміть 4 яйця і один білок, ( жовток піде для змащування пирога ), обмийте і обсушити серветками, розбийте яйця і вилийте у, де будете розводити тісто. Налийте кефір і сметану кімнатної температури. Посоліть.

Крок 3. Збовтайте міксером до однорідності. У збиту масу додайте пшеничне борошно і розпушувач, попередньо просіявши продукти через сито. Розбовтайте електроприладом на середніх оборотах.

Крок 4. Дно і борта ємності для випікання змастіть маслом і насипте панірувальні сухарі. Розподіліть по ємності обертовими рухами. Замість сухарів можна використовувати манну крупу. Вона додасть випічці апетитну хрустку скоринку.

Крок 5. Нагрійте духовку, виставивши на датчику 180 градусів. Форму для випікання наповніть половиною рідкого тіста. Обертаючими рухами перевірте форму, щоб тісто розлилося рівним шаром.

Крок 6. Розподіліть по тісту ароматну начинку. Зверху вилийте, що залишилося тісто. Розрівняйте ложкою. Верхівку пирога промажте сумішшю з жовтка і сметани. Присипте кунжутом. Випікайте пиріг не менше години. Готовність перевірте зубочисткою. Пропечене тісто після себе залишить зубочистку сухий. Ароматний пиріг охолодіть і перемістіть на тарілку.

Крок 7. Нарядний пиріг поділіть на порційні шматки, і запрошуйте сім’ю насолодитися смачною яскравою випічкою.

Крок 8. Їжте і насолоджуйтеся ситним частуванням! Смачного!

Пиріг «Зебра» на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі – ласощі, знайоме з дитинства. Це частування часто було у нас на столі. Бюджетний десерт виходить таким смачним, неможливо передати на словах. Його зовнішній вигляд виглядає по-святковому яскраво. Незважаючи на те, що рецепт максимально простий, його не соромно подати на урочисту подію.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло вершкове 82,5% – 100 гр.
  • Цукор-пісок ( коричневий цукор-75 гр. ) – 150 гр.
  • Сода харчова – 2/3 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 190 гр.
  • Кефір – 220 мл.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для пирога. Борошно просійте разом з содою. Всі продукти повинні зігрітися до кімнатної температури.

Крок 2. Розм’якшене масло складіть в ємність, насипте цукор ( у мене коричневий ), сіль і ванільний цукор.

Крок 3. Озброївшись ручним міксером, збивайте, поки маса не побіліє і не збільшиться в обсязі.

Крок 4. По одному вводите курячі яйця і продовжуйте збивати.

Крок 5. Просійте частину борошна.

Крок 6. Влийте половину кефіру, розмішайте електроприладом.

Крок 7. Повторіть дії і продовжуйте перемішувати міксером.

Крок 8. Бісквітне тісто розділіть навпіл. В одну з частин просійте какао-порошок хорошої якості.

Крок 9. Ретельно розмішайте, щоб грудочки розійшлися по тісту.

Крок 10. У ємність для випікання вилийте по дві ложки білої і шоколадної рідкої маси. При необхідності промажте форму маслом або простелите пергаментом.

Крок 11. Чергуючи два види тіста, наповніть форму.

Крок 12. Озброївшись дерев’яною шпажкою, зробіть гарний малюнок. Прогрійте духовку, виставивши на перемикачі температури 180 градусів. Випікайте пиріг 40-45 хвилин. Проткніть зубочисткою. Якщо пиріг готовий, дерев’яна шпажка залишиться сухою.

Крок 13. Святковий бісквіт залиште в формі, потім перемістіть на решітку і дайте повністю охолонути. Припорошите цукровою пудрою. Розріжте на шматки, і запрошуйте рідних чаювати. Їжте і насолоджуйтеся! Смачного!

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами

Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – ще один варіант закусочної страви. Ситна випічка виходить надзвичайно апетитною. А найприємніше, не потрібно возитися зі свіжою рибою. Я часто готую цей пиріг для дружніх посиденьок. Друзі завжди змітають цю закуску за лічені хвилини. Здається, прості інгредієнти, а в підсумку – кулінарний шедевр, який подобається всім!

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кефір – 250 мл.
  • Борошно кукурудзяна – 70 гр.
  • Борошно рисова – 70 гр.
  • Сода харчова – 1/2 ч.л.
  • Оцет яблучний – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Для начинки:

  • Горбуша консервована – 1 банка.
  • Рис відварний – 70 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яйця обмийте під краном і обітріть серветками. Стукніть про плоску поверхню, рідина вилийте в посудину, призначену для тіста. Вилийте кефір кімнатної температури.

Крок 2. Насипте сіль, соду, кукурудзяну і рисову борошно, влийте яблучний оцет. Розмішайте до стану гладкою консистенції. Борошно можна використовувати і одного виду. З пшеничним борошном теж виходить дуже смачно.

Крок 3. Ріпчаста цибуля звільніть від лушпиння, нашаткуйте довільно. Сковорідку прогрійте на вогні нижче середнього. Закиньте цибулю і обсмажуйте до прозорості. Заздалегідь зваріть рис і остудити. У мене залишався після обіду.

Крок 4. Зелену цибулю сполосніть і просушіть від вологи. Нарубайте ножем і відправте в сковорідку. Протушкуйте разом.

Крок 5. Вимкніть нагрів. Додайте відварний рис і розмішайте начинку.

Крок 6. Розкрийте банку консервованої окрайці або інший рибної консерви.

Крок 7. Рибні шматочки перекладіть в начинку. Розімніть виделкою. Підсоліть і приперчіть. Якщо начинка буде занадто сухий, долийте рибного розсолу. Об’єднайте начинку перемішують рухами.

Крок 8. У форму для випікання вилийте половину рідкої маси. При необхідності промажте маслом або простелите пергаментом.

Крок 9. Розподіліть по тісту начинку.

Крок 10. Зверху вилийте, що залишилося тісто. Розрівняйте ложкою. Прогрійте духовку, виставивши на датчику температури 180 градусів. Випікайте пиріг 35-45 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою. Гарячий пиріг остудити в формі і перекладіть на тарілку.

Крок 11. Рибний пиріг розріжте на порції, і запрошуйте покуштувати смачною випічки. Їжте і отримуйте насолоду! Смачного!

Пиріг з варенням в духовці на кефірі

Пиріг з варенням в духовці на кефірі завжди виручає мене, коли хочеться з’їсти що-небудь солоденького. По секрету скажу, що все варення, яке залишалося в запасах, я пустила на це фантастичне ласощі. Випічка виходить ніжною і повітряною. Кожні посиденьки супроводжується новим смаком.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Варення – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Олія – 100 мл.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Ванілін – щіпка.
  • Сіль – щіпка.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір злегка підігрійте на плиті або в мікрохвильовці, об’єднайте з улюбленим варенням.

Крок 2. Яйця категорії С1 витягніть з холодильника, обмийте і протріть серветками, вбийте в ємність. Налийте рафіновану олію. Збовтайте міксером до однорідної маси.

Крок 3. Насипте пшеничне борошно, сіль, ванілін і харчову соду, попередньо скориставшись ситом.

Крок 4. Продовжуйте орудувати електроприладом, поки субстанція не перетвориться в гладку.

Крок 5. У ємність для випікання вилийте апетитне тісто. При необхідності промажте форму маслом або простелите пергаментом. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 190 градусів. Готуйте пиріг приблизно півгодини.

Крок 6. Проткніть зубочисткою. Якщо пиріг готовий, дерев’яна шпажка залишиться сухою. При необхідності збільште час готування.

Крок 7. Ароматний бісквіт залиште в формі, після перемістіть на решітку остуджуватися. Припорошите цукровою пудрою.

Крок 8. Ошатний пишний пиріг розріжте на шматки, і запрошуйте сімейство чаювати. Їжте і насолоджуйтеся! Приємного чаювання!

Манник на кефірі в духовці

Манник на кефірі в духовці зведе з розуму будь-якого ласуна. Повітряний м’який пиріг тане в роті, а апельсинова цедра надає вишуканий аромат. Духмяний десерт подобається як дітям, так і дорослим. Хрустка скоринка і ніжна м’якоть призведе в захват будь-якого. Божественне ласощі доставить незабутні враження і непередавані відчуття!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Олія – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Крупа манна – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Цедра апельсина – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Об’єднайте манку з харчовою содою. Залийте злегка підігрітим кефіром. Дочекайтеся, поки манка набрякне і маса загусне.

Крок 2. Яйця категорії С1 дістаньте з холодильника, промийте і протріть, вбийте в посуд, де будете заводити тісто. Влийте масло. Всипте цукор.

Крок 3. Вимісити лопаткою.

Крок 4. До об’єднаних складовим відправте пшеничне борошно, ванільний цукор і сіль, попередньо просіявши через сито. Вимішайте тісто лопаткою.

Крок 5. Приправте апельсиновою цедрою. Орудуйте лопаткою, поки не позбудетеся від грудочок.

Крок 6. У форму для випікання вилийте бісквітну заготівлю. При необхідності промажте маслом або простелите пергаментом. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 180 градусів. Випікайте виріб 40-45 хвилин.

Крок 7. Перевірте зубочисткою. Якщо тісто добре пропеклося, дерев’яна шпажка залишиться сухою. Пишний манник охолодіть в формі.

Крок 8. Апетитний виріб перекладіть в посуд, в якій будете подавати.

Крок 9. Припорошите цукровою пудрою, розділіть на шматки, і кличте сімейство пригощатися випічкою.

Крок 10. Їжте і насолоджуйтеся ароматним і тануть у роті десертом!

Пиріг з м’ясом на кефірі

Пиріг з м’ясом на кефірі – повноцінний варіант ситної вечері. Соковита начинка в поєднанні з ніжним тістом підкорить любителів м’ясних виробів. Домашні люблять пиріжки з м’ясом, а я люблю прості і смачні рецепти. Тут же все склалося просто ідеально. І сім’я нагодована, і час зекономлено!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 800 гр.
  • Кефір – 600 мл.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик ( за бажанням ).
  • Масло вершкове – для змащування.
  • Яйця курячі – 1 шт. ( для змащування ).
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. 600 мілілітрів кефіру підігрійте на плиті або в мікрохвильовці. Насипте сіль і харчову соду. Розмішуйте до стану пінної реакції. Поступово насипаючи просіяне борошно, замішані складові до стану м’якого тіста.

Крок 2. Фарш складіть у велику ємність. Ріпчаста цибуля звільніть від лушпиння, поріжте довільно. Відправте до фаршу разом з улюбленою зеленню. У мене була заморожена.

Крок 3. За бажанням в начинку додайте подрібнений часник. Підсоліть і приперчіть. Вимісити начинку руками.

Крок 4. Тісто розділіть на дві частини. Одна частина повинна бути більше інший.

Крок 5. Деко промажте маслом або простеліть пергаментом. Більшу частину тіста сформуйте в коло. Зверху розподіліть начинку.

Крок 6. Зверху зробіть кришечку з тіста, розкачавши меншу частину. Зробіть отвір по центру. Промажте верхівку збитим яйцем. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 200 градусів.

Крок 7. Випікайте пиріг 35-40 хвилин. Тісто перевірте сірником. Гарячий пиріг остудити в формі, і верх змастіть вершковим маслом.

Крок 8. Перемістіть в посуд, в якій будете ставити на стіл.

Крок 9. М’ясний пиріг розріжте на шматки, і запрошуйте близьких покуштувати апетитної випічки.

Крок 10. Їжте і насолоджуйтеся смачним частуванням! Смачного!

Заливний пиріг на кефірі з картоплею

Заливний пиріг на кефірі з картоплею неймовірно пахне і виглядає апетитно. Якщо ви не знаєте, чим же таким недорогим і смачним нагодувати сім’ю – ви знайшли те, що шукали. Максимально прості і бюджетні інгредієнти моментально перетворяться в гастрономічний шедевр. Випічка виходить надзвичайно ніжною, зупинитися після одного шматочка не вийде!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кефір – 500 мл.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

Крок 1. Відваріть почищену картоплю в підсоленій воді. Приготуйте пюре. Ріпчаста цибуля звільніть від лушпиння, порубайте довільно. Сковорідку нагрійте на вогні нижче середнього. Закиньте цибулю і обсмажуйте до прозорості. Перекладіть картоплю. Кріп сполосніть і просушіть від вологи. Нарубайте і складіть в начинку.

Крок 2. Розмішайте начинку і трохи остудити.

Крок 3. Яйця категорії С1 вийміть з холодильника, обмийте і обсушіть, а потім вбийте в глибоку ємність. Підсоліть і підцукріть. Розбовтайте вінчиком до однорідності. У пишну масу просійте пшеничне борошно і соду. Вилийте кефір кімнатної температури. Розмішайте тісто і дайте постояти.

Крок 4. У форму для випікання вилийте половину рідкої маси. При необхідності промажте маслом або простелите пергаментом. Розподіліть по тісту начинку.

Крок 5. Зверху вилийте, що залишилося тісто.

Крок 6. Розрівняйте ложкою. Прогрійте духовку, виставивши на датчику 180 градусів. Випікайте пиріг 35-40 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

Крок 7. Гарячий пиріг охолодіть в ємності і перемістіть на тарілку, в якій будете ставити на стіл.

Крок 8. Картопляний пиріг розріжте на шматки, і кличте домашніх покуштувати смачною випічки. Їжте і насолоджуйтеся! Смачного!

Пиріг на кефірі з сиром в духовці

Пиріг на кефірі з сиром в духовці – чудовий варіант смачного частування до чаю. Ніжна сирна начинка в поєднанні з м’яким тістом залишиться у вашій пам’яті і серце назавжди. Ароматна випічка подобається маленьким діткам. Близькі і рідні називають цей пиріг великий ватрушкою і завжди щасливі, коли пиріг прикрашає стіл.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Кефір – 4 ст.л.
  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Борошно рисова – 11 ст.л.
  • Сир – 200 гр.
  • Олія – 10 ст.л.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Яблука – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Для пирога я використовую розпушувач. Хоча і з содою теж виходить добре.

Крок 2. Для тіста в цей раз я використовувала рисову борошно. Пшеничне борошно теж відмінно підійде. Яйця категорії С1 вийміть з холодильника, обмийте і протріть рушником, вбийте одне в глибоку ємність. Налийте рафіновану олію і кефір. Насипте сіль і половину цукрового піску. Розбовтайте до однорідності.

Крок 3. У вимішану субстанцію додайте борошно і розпушувач, попередньо просіявши через сито. Вимісити м’яке тісто.

Крок 4. Підготуйте начинку. Об’єднайте сир, цукор, ванілін і куряче яйце.

Крок 5. Розмішайте вилочкою.

Крок 6. Ємність для випікання простеліть пергаментним папером. При необхідності промажте маслом.

Крок 7. Тісто розділіть на дві частини. Одна з них повинна бути більше.

Крок 8. Розкачайте основу, сформувавши невеликі бортики.

Крок 9. Розподіліть сирний наповнювач.

Крок 10. Для краси можна використовувати фрукти або цукати. Або зовсім обійтися без цього. У мене в цей раз яблука.

Крок 11. Із залишків тіста зробіть ковбаски.

Крок 12. Ковбаски примніть пальцями і сформуйте сіточку.

Крок 13. Нагрійте духовку, виставивши на перемикачі температури 180 градусів. Випікайте виріб 25-30 хвилин. Перевірте сірником. Якщо тісто добре пропеклося, дерев’яна шпажка залишиться сухою.

Крок 14. Апетитний пиріг перемістіть на решітку повністю охолонути. Перемістіть на тарілку.

Крок 15. Запрошуйте друзів на чаювання. Їжте і отримуйте задоволення від ніжного частування! Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал