Ця страва готується на одній сковороді – швидко, смачно і бюджетно!
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 штуки;
- Сіль, перець – за смаком;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Лимон – 1 штука;
- Рис – 1 стакан;
- Італійські трави – кілька чайних ложок;
- Курячий бульйон або вода – 500 мл;
- Петрушка – за смаком.
Приготування:
- Очищене куряче філе натираємо дрібкою солі і перцю.
- Обсмажуємо на розігрітій олії рівно до того моменту, поки філе не підрум’яниться.
- З половинки лимона видавлюємо сік. Другу нарізаємо кружечками.
- Перекладаємо м’ясо на тарілку, а в ту ж сковороду, не споліскуючи її, висипаємо промитий рис.
- Змішуємо рис з 2 чайними ложками сушених трав і заливаємо половиною лимонного соку.
- Рівномірно розподіляємо рис по сковороді, а поверх кладемо куряче філе.
- Поливаємо філе лимонним соком, що залишився, і посипаємо залишками сушених трав. Вливаємо курячий бульйон або воду.
- Накриваємо посуд кришкою, залишимо рис і курку готуватися на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
- 9․ Перед подачею можна посипати страву петрушкою і покласти кружечки лимона.
Швидка і смачна страва готова! Приємного апетиту!