Пряна курка з гарніром з рису в лимонному соусі на швидку руку

Ця страва готується на одній сковороді – швидко, смачно і бюджетно!

Пряна курка з гарніром з рису в лимонному соусі на швидку руку

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 штуки;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Лимон – 1 штука;
  • Рис – 1 стакан;
  • Італійські трави – кілька чайних ложок;
  • Курячий бульйон або вода – 500 мл;
  • Петрушка – за смаком.

Приготування:

  1. Очищене куряче філе натираємо дрібкою солі і перцю.
  2. Обсмажуємо на розігрітій олії рівно до того моменту, поки філе не підрум’яниться.
  3. З половинки лимона видавлюємо сік. Другу нарізаємо кружечками.
  4. Перекладаємо м’ясо на тарілку, а в ту ж сковороду, не споліскуючи її, висипаємо промитий рис.
  5. Змішуємо рис з 2 чайними ложками сушених трав і заливаємо половиною лимонного соку.
  6. Рівномірно розподіляємо рис по сковороді, а поверх кладемо куряче філе.
  7. Поливаємо філе лимонним соком, що залишився, і посипаємо залишками сушених трав. Вливаємо курячий бульйон або воду.
  8. Накриваємо посуд кришкою, залишимо рис і курку готуватися на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
  9. 9․ Перед подачею можна посипати страву петрушкою і покласти кружечки лимона.

Швидка і смачна страва готова! Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал