Торт “Помста свекрухи” – дуже смачний рецепт приготування

“Помста свекрухи” – торт, який я готую з особливою наснагою! Цей торт носить нестандартну назву – “Помста свекрухи”. Мабуть, автор даного рецепта припустив, що помста цілком може бути солодкою та смачною.

Десерт складається з ніжного тіста та прошарку желе і дуже простий у приготуванні. Цим рецептом хочу поділитися з усіма.

Торт "Помста свекрухи" - дуже смачний рецепт приготування

Як приготувати пісочний корж?

Щоб приготувати пісочний корж для цього торта, вам знадобиться:

  • 3 склянки пшеничного борошна;
  • півтори ложки чайні розпушувача;
  • 200 г маргарину;
  • 1 склянка цукрової пудри;
  • ванільний цукор;
  • 5 жовтків.

Приготування:

  1. Замісіть тісто з вищезгаданих інгредієнтів, потім розділіть його на дві частини та поставте в холодильник на тридцять хвилин.
  2. Після цього покладіть його в дві форми для випічки однакового розміру (25×36 см).
  3. Один із коржів слід проколоти вилкою по всій поверхні, а потім поставити в духовку і випікати тридцять хвилин при 180 градусах.

Для приготування шару з мигдального безе необхідно:

  1. другий корж з пісочного тіста;
  2. 5 білків;
  3. 1 склянка цукрової пудри;
  4. 150 г мигдальних пластівців.

Приготування:

Білки потрібно на високій швидкості збити із цукровою пудрою. Потім викладіть їх рівним шаром на пісочне тісто, розкладене на другу форму, і посипте мигдальними пластівцями. Цю заготовку потрібно поставити в духовку, нагріту до 160 градусів, і пекти протягом 35-40 хвилин.

Як приготувати шар із желе?

Центральний шар торта складається з вишневого желе, для якого знадобиться:

  • 2 упаковки напівфабрикату для вишневого желе;
  • 2 склянки гарячої води;
  • 1 склянка вишневого соку;
  • 2 ложки столові желатину;
  • 400 г замороженої вишні без кісточок.

Приготування:

  1. Змішайте сухе желе та желатин із гарячою водою та вишневим соком. Зачекайте, щоб рідина охолола.
  2. Потім додайте заморожену вишню в рідке желе та перемішайте.
  3. Коли маса почне густіти, її слід швидко вилити на пісочний охолоджений корж.

Для приготування кремового шару необхідно:

  • 500 мл густих вершків;
  • півсклянки цукрової пудри;
  • 3 ложки чайні желатину, розчинені в 0,3 склянки гарячої води.

Приготування:

  1. Вершки слід ретельно збити із цукровою пудрою. Поступово додайте охолоджену суміш желатину з водою і перемішуйте, поки крем не застигне.
  2. Половину готового крему розкладіть поверх застиглого шару желе. Потім покладіть зверху другий корж з тіста таким чином, щоб шар безе розташовувався всередині торта, поверх кремового шару.
  3. На поверхню торта нанесіть крем, що залишився.
  4. За бажання можна прикрасити десерт мигдальними пелюстками.

Приємного приготування та смачного Вам!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал