Торт із шоколадного печива без випічки з кремом на базі сметани, виходить з легкою кислинкою, з ніжною текстурою та смаком. Рецепт є найпростішим у приготуванні.
Зміст
Які інгредієнти знадобляться
Для десерту з 250 г розсипчастого шоколадного печива (бажано квадратної форми) потрібні:
- Цукор. При можливості використовувати продукт, подрібнений до пудри – 100 г;
- Сметана домашня, не дуже кисла та густа – 500 г.
Для надання десерту родзинки рекомендовано використовувати обсмажені та подрібнені ядра волоських горіхів.
Покроковий процес приготування
Хитрості створення «лінивого» торта:
- Викласти сметану в скляну чи пластикову тару та перемішати її з цукром. Кристали цукру повинні добре розчинитися, інакше крем буде хрускати на зубах.
- Покласти на рівну тару плоску печиво в одинарний шар і щільно один до одного.
- Поступово промазати основу «солодкою» сметаною.
- Повторити шар із основи та крему ще 2 рази. Торт повинен мати 3 «коржі».
- Торт повинен дозрівати в холоді не менше 4 год (в ідеалі 8 год).
- Перед подачею прикрасити десерт горіхами.
Що можна додати
Для зниження калорійності крему, сметану можна поєднувати з густим і натуральним йогуртом. Також, якщо в наявності рідка сметана, то її можна «поліпшити» загусником для вершків або желатином.
Прикраса десерту
Надати святковість десерту можна не лише горіхами, а й свіжою малиною, шоколадними крихтами, кокосовою стружкою та іншими елементами декору.