Салат з картопляною соломкою – 4 рецепта з покроковими фото

Салат з картопляною соломкою – це неймовірно ситне і цікаве за смаком частування для ваших свят. Така закуска точно урізноманітнює ваше меню і приємно здивує гостей. Приготувати страву нескладно. Для цього беріть на замітку яскраву кулінарну добірку з чотирьох покрокових рецептів.

Салат з картопляною соломкою і копченою куркою

Салат з картопляною соломкою і копченою куркою виходить неймовірно ситним, апетитним і насиченим за смаком. Подавати частування можна як до домашнього, так і до святкового столу. Здивуйте своїх близьких і гостей цікавою закускою і урізноманітнюйте своє меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 200 гр.
  • Соломка картопляна – 50 гр.
  • Сир копчений – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо копченої грудки акуратно відділяємо від кісточки і ріжемо його невеликими кубиками.

Крок 2. Викладаємо з інгредієнта перший салатний шар, змащуємо його майонезом.

Крок 3. Натираємо на великій терці сир.

Крок 4. Рівномірно розділимо його по курячому шару. Злегка притискаємо руками.

Крок 5. Промиваємо помідор і обробляємо його акуратною тонкою соломкою. Якщо овоч занадто м’ясистий і соковитий, то витягніть з нього м’якоть.

Крок 6. Викладаємо овоч на злегка змащений майонезом сирний шар.

Крок 7. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і після натираємо на терці з середніми або великими зубчиками.

Крок 8. Помідори трохи змащуємо майонезом. Посипаємо тертими яйцями. Можна посолити за смаком.

Крок 9. Зверху посипаємо шари картопляною соломкою. Можна взяти готовий продукт або зробити його самостійно. Для цього наріжте картоплю тонкою соломкою, обсмажте її і промокніть паперовими рушниками від зайвого жиру після. Солимо, перчимо за смаком.

Крок 10. Салат з картопляною соломкою і копченою куркою готовий. Можна подавати до столу і оцінювати цікавий смак!

Салат з картопляною соломкою і корейською морквою

Салат з картопляною соломкою і корейською морквою відрізняється насиченим смаком і пікантністю. Така соковита і ситна закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Соломка картопляна – 60 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • М’ясо куряче – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе відварюємо, повністю остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою. Такий же соломкою обробляємо помідор. Відправляємо інгредієнти в салатник.

Крок 2. Доповнюємо продукти брусочками огірка.

Крок 3. Такими ж брусочками ріжемо твердий сир. Відправляємо його в салатник до решти продуктів.

Крок 4. Доповнюємо вміст морквою по-корейськи. Якщо овоч занадто довгий, то розрізаємо його на кілька частин.

Крок 5. Сюди ж відправляємо подрібнену зелень. Солимо, перчимо заготівлю і заправляємо майонезом.

Крок 6. Перемішуємо вміст і викладаємо його гіркою на плоску тарілку.

Крок 7. Посипаємо салат картопляною соломкою. Можна використовувати покупну або приготувати її самостійно. Для цього картопля натираємо теркою для корейської моркви, обсмажуємо на олії до рум’янцю.

Крок 8. Салат з картопляною соломкою і корейською морквою готовий. Пригощайтеся!

Салат з картопляною соломкою і копченою ковбасою

Салат з картопляною соломкою і копченою ковбасою порадує вас своїм яскравим смаком, поживними властивостями і цікавою подачею. Кулінарна ідея точно урізноманітнює і прикрасить ваш домашній стіл. Також таке частування підійде і для святкового меню. Спробуйте!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячі яйця попередньо відварюємо і остуджуємо.

Крок 2. Приготуємо картопляну соломку. Для цього картоплю очищаємо, промиваємо і натираємо на терці для корейської моркви.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Занурюємо сюди картоплю. Обсмажуємо до рум’янцю. Після перекладаємо на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 4. Копчену ковбасу ріжемо невеликими брусочками.

Крок 5. Промиті і обсушені помідори обробляємо невеликими кубиками.

Крок 6. Відварні яйця можна натерти з сиром на терці. Салат викладаємо шарами. Спочатку помідор, після ковбаса, яйце, сир і картопля. Шари промазуємо майонезом.

Крок 7. Салат з картопляною соломкою і копченою ковбасою готовий. Пригощайтеся!

Салат з соломкою з картоплі і ковбасою

Салат з соломкою з картоплі і ковбасою виходить дивно поживним, апетитним і насиченим за смаком. Подавати частування можна як до домашнього, так і до святкового столу. Здивуйте своїх близьких і гостей яскравою закускою, яка нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ковбаса сирокопчена – 300 гр.
  • Майонез – 1 пачка.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою за допомогою терки для корейської моркви.

Крок 2. Після картопляну соломку заливаємо двома літрами води. Також вливаємо сюди оцет. Доводимо все до кипіння і варимо близько 40 хвилин. Після відкидаємо на сито і повністю даємо стекти воді.

Крок 3. Тонкою соломкою ріжемо ковбасу. Можна використовувати сирокопчену або будь-який інший вид за смаком.

Крок 4. Соломкою обробляємо моркву, подрібнюємо цибулю.

Крок 5. Овочі відправляємо в сковороду з олією. Солимо, перчимо за смаком і обсмажуємо до м’якості.

Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в салатнику, заправляємо майонезом і перемішуємо.

Крок 7. Салат з соломкою з картоплі і ковбасою готовий. Подавайте апетитну закуску до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал