Салат з картопляною соломкою – 4 рецепта з покроковими фото

7cea9b39671d7102290a270416e45451

Салат з картопляною соломкою – це неймовірно ситне і цікаве за смаком частування для ваших свят. Така закуска точно урізноманітнює ваше меню і приємно здивує гостей. Приготувати страву нескладно. Для цього беріть на замітку яскраву кулінарну добірку з чотирьох покрокових рецептів.

Салат з картопляною соломкою і копченою куркою

Салат з картопляною соломкою і копченою куркою виходить неймовірно ситним, апетитним і насиченим за смаком. Подавати частування можна як до домашнього, так і до святкового столу. Здивуйте своїх близьких і гостей цікавою закускою і урізноманітнюйте своє меню.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 200 гр.
  • Соломка картопляна – 50 гр.
  • Сир копчений – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо копченої грудки акуратно відділяємо від кісточки і ріжемо його невеликими кубиками.

5d45b77f66688ac37185396d8fa50547

Крок 2. Викладаємо з інгредієнта перший салатний шар, змащуємо його майонезом.

1519362651de740da80f341d9065e7ec

Крок 3. Натираємо на великій терці сир.

9d5911d452a26f2ba9bef3c05760bf4b

Крок 4. Рівномірно розділимо його по курячому шару. Злегка притискаємо руками.

72d6d1ebf5efc949510ff90e5bdb9323

Крок 5. Промиваємо помідор і обробляємо його акуратною тонкою соломкою. Якщо овоч занадто м’ясистий і соковитий, то витягніть з нього м’якоть.

86d5d7c199119e3f42bcc019988da50a

Крок 6. Викладаємо овоч на злегка змащений майонезом сирний шар.

132bb689cef8f87081f8c54e7c86698e

Крок 7. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо їх, очищаємо від шкаралупи і після натираємо на терці з середніми або великими зубчиками.

c6711b2406bd0285aa595c8886616ff4

Крок 8. Помідори трохи змащуємо майонезом. Посипаємо тертими яйцями. Можна посолити за смаком.

b0ca186b5df65e94bc4f57bfb0fee671

Крок 9. Зверху посипаємо шари картопляною соломкою. Можна взяти готовий продукт або зробити його самостійно. Для цього наріжте картоплю тонкою соломкою, обсмажте її і промокніть паперовими рушниками від зайвого жиру після. Солимо, перчимо за смаком.

a45ca1d7a4fbbaa8a99081fd63827b71

Крок 10. Салат з картопляною соломкою і копченою куркою готовий. Можна подавати до столу і оцінювати цікавий смак!

bd2127e7aa06dade1c7d76474f85dc0f

Салат з картопляною соломкою і корейською морквою

Салат з картопляною соломкою і корейською морквою відрізняється насиченим смаком і пікантністю. Така соковита і ситна закуска стане справжньою прикрасою вашого столу. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Соломка картопляна – 60 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • М’ясо куряче – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе відварюємо, повністю остуджуємо і ріжемо тонкою соломкою. Такий же соломкою обробляємо помідор. Відправляємо інгредієнти в салатник.

9c2fdb89d6536f99034d13354af3865d

Крок 2. Доповнюємо продукти брусочками огірка.

b231f26bb2515acd16a36c80f3fafaeb

Крок 3. Такими ж брусочками ріжемо твердий сир. Відправляємо його в салатник до решти продуктів.

9d96dcb4d0c808a206aecdc36b08998d

Крок 4. Доповнюємо вміст морквою по-корейськи. Якщо овоч занадто довгий, то розрізаємо його на кілька частин.

510a5d8ef4b2935c4215062fc08a47f7

Крок 5. Сюди ж відправляємо подрібнену зелень. Солимо, перчимо заготівлю і заправляємо майонезом.

e56563819f2dad1bc2851d4ad0455ee9

Крок 6. Перемішуємо вміст і викладаємо його гіркою на плоску тарілку.

9bd819c3e1bfeb0ea2cd6d06e8dd5b2c

Крок 7. Посипаємо салат картопляною соломкою. Можна використовувати покупну або приготувати її самостійно. Для цього картопля натираємо теркою для корейської моркви, обсмажуємо на олії до рум’янцю.

db6164d015ff3dac6be1317037391324

Крок 8. Салат з картопляною соломкою і корейською морквою готовий. Пригощайтеся!

2d4fe9345ccc2e6582f91b0d26a40fe7

Салат з картопляною соломкою і копченою ковбасою

Салат з картопляною соломкою і копченою ковбасою порадує вас своїм яскравим смаком, поживними властивостями і цікавою подачею. Кулінарна ідея точно урізноманітнює і прикрасить ваш домашній стіл. Також таке частування підійде і для святкового меню. Спробуйте!

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 шт.
  • Ковбаса копчена – 200 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Курячі яйця попередньо відварюємо і остуджуємо.

dce8497ddb745642834e3674194e4c66

Крок 2. Приготуємо картопляну соломку. Для цього картоплю очищаємо, промиваємо і натираємо на терці для корейської моркви.

f21b0bf35bf647df9aee123d44a577ef

Крок 3. Розігріваємо сковороду з великою кількістю олії. Занурюємо сюди картоплю. Обсмажуємо до рум’янцю. Після перекладаємо на паперовий рушник для видалення зайвого жиру. Солимо і перчимо за смаком.

56a54a758769165e2e29690e29a82c03

Крок 4. Копчену ковбасу ріжемо невеликими брусочками.

2ff23e5e8be21e73e3f0bc5c72ae563f

Крок 5. Промиті і обсушені помідори обробляємо невеликими кубиками.

4d1fbb695f9163278e462de6995d8d88

Крок 6. Відварні яйця можна натерти з сиром на терці. Салат викладаємо шарами. Спочатку помідор, після ковбаса, яйце, сир і картопля. Шари промазуємо майонезом.

5f4ed1d68dcc228a5bf78a511a3ff8a3

Крок 7. Салат з картопляною соломкою і копченою ковбасою готовий. Пригощайтеся!

898dd30af1735a3f758b05ecfa431a94

Салат з соломкою з картоплі і ковбасою

Салат з соломкою з картоплі і ковбасою виходить дивно поживним, апетитним і насиченим за смаком. Подавати частування можна як до домашнього, так і до святкового столу. Здивуйте своїх близьких і гостей яскравою закускою, яка нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше меню.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ковбаса сирокопчена – 300 гр.
  • Майонез – 1 пачка.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і промиваємо картоплю. Ріжемо її тонкою соломкою за допомогою терки для корейської моркви.

bfe019a71800493f5f3cb5b2593eb410

Крок 2. Після картопляну соломку заливаємо двома літрами води. Також вливаємо сюди оцет. Доводимо все до кипіння і варимо близько 40 хвилин. Після відкидаємо на сито і повністю даємо стекти воді.

6b1986d7d587b406c40e89689a6b92a9

Крок 3. Тонкою соломкою ріжемо ковбасу. Можна використовувати сирокопчену або будь-який інший вид за смаком.

1e702a7d116a87d4658b3ff1c94a78ee

Крок 4. Соломкою обробляємо моркву, подрібнюємо цибулю.

50b7424974156286bfa5bf22406c5886

Крок 5. Овочі відправляємо в сковороду з олією. Солимо, перчимо за смаком і обсмажуємо до м’якості.

9c6be15043528ffefa5441a184adfe04

Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в салатнику, заправляємо майонезом і перемішуємо.

5f24e5e3faf46c0075128e86a6d9e80c

Крок 7. Салат з соломкою з картоплі і ковбасою готовий. Подавайте апетитну закуску до столу!

2d60b8f4f3cac5f295bf49e14ab1fd2b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал