Дуже смачний та ніжний рецепт пляцка з маковими коржами та кокосовим безе. Готується не складно, а Ваші рідні будуть у захваті від нього. Ідеальна випічка, як на мене, до затишного осіннього чаювання. Збережіть собі рецепт, щоб завжди мати під рукою і готуйте із-задоволенням.
Список потрібних інгредієнтів:
Макові коржі
- Яйця – 6 шт
- Цукор – 120 гр
- Борошно – 70 гр
- Сухарі панірувальні – 60 гр
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Мак – 180 гр
Кокосове безе
- Білки – 3 шт
- Цукор – 100 гр
- Кокосова стружка – 100 гр
- Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
Крем
- Вершкове масло – 250 гр
- Варене згущене молоко – 200 гр
- Темний шоколад – 150 гр
Покроковий рецепт приготування:
- Маковий корж.
Жовтки розтерти з половиною цукру (60 гр) до білого стану. Змішати із сухими інгредієнтами: борошном, сухарями, розпушувачем, меленим маком. - Окремо збити білки з другою половиною цукру (60 г), обережно порціями ввести в жовткову суміш.
- Випекти великий корж (деко 30×40 см) при 175° близько 12-15 хвилин.
- Охолодити, розрізати посередині на два коржі.
- Кокосовий корж (деко 30×20 см).
Білки збити із цукром до стійких піків. - Окремо перемішати кокосову стружку із кукурудзяним крохмалем. Ввести обережно кокосову суміш у збиті білки.
- Випікати при 160 °С ~ 30 хвилин. Періодично перевіряйте корж, орієнтуйтеся на свою духовку, щоб не підгоріло.
- Крем.
Збити вершкове масло білого стану, додати варене згущене молоко, знову збити, в кінці ввести топлений чорний шоколад. - Складання:
На маковий корж нанести половину крему – накрити кокосовим коржем – друга половина крему – зверху – другий маковий корж. - Прикрасити за власним бажанням.
Смачного Вам і приємного приготування!
Автор: tosha_homecook