Курячі шиї – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Курячі шиї – це доступний і недорогий продукт, приготувавши який правильно, ми отримаємо смачну та ароматну страву. З шийок готують, як закуски, так і основні перші страви, які відрізняються своїм приємним ароматом і цікавою текстурою. Шийки чудово підійдуть до пінних напоїв, а також допоможуть вам приготувати прозорий та наваристий бульйон для супів. Спосіб приготування також можна вибирати різний: смаження, гасіння або запікання – смачно і ароматно буде в будь-якому випадку, не сумнівайтеся!

Курячі шиї в соєвому соусі на сковороді

Курячі шиї в соєвому соусі на сковороді – це швидка і дуже проста в приготуванні закусочна страва. Приготувавши птицю, таким чином, її можна подати до столу в якості самостійного страви або ж доповнити гарніром, і тоді у вас вийде повноцінний прийом їжі.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 600 гр.
  • Соус соєвий – 6 ст.л.
  • Часник гранульований – 20 гр.
  • Олія – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Шиї попередньо виймаємо з морозильної камери і даємо час повністю відтанути.

Крок 2. Шиї зачищаємо від надлишків жиру і гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом.

Крок 3. Заливаємо шийки соєвим соусом і тушкуємо до випаровування вологи.

Крок 4. Присипаємо гранульованим часником для насиченості аромату і доводимо до готовності.

Крок 5. Ароматні шиї подаємо в якості закуски або основної страви, доповнивши улюбленим гарніром. Смачного!

Курячі шиї до пива в духовці

Курячі шиї до пива в духовці – це пікантна і оригінальна закуска, яка, напевно, припаде до смаку всім любителям обгризати кісточки. Весь секрет насиченого смаку і яскравого аромату полягає в наборі спецій: перець чилі, приправа для курки і солодка молота паприка.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 600 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Перець чилі мелений – 1 щіпка.
  • Майонез / сметана – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Основний компонент ретельно промиваємо, складаємо в глибоку ємність і заливаємо водою. Ми залишаємо на півгодини для вимочування.

Крок 2. Потім рідину зливаємо, а шийки обсушуємо. Висипаємо всі спеції зазначені в списку, а також додаємо подрібнений часник і соєвий соус.

Крок 3. Через годину розкладаємо птицю в один шар в форму для запікання, заливаємо залишками маринаду.

Крок 4. Верхівку змащуємо невеликою кількістю майонезу або сметани.

Крок 5. Перші півгодини запікаємо шиї при 180 градусах, після температуру збільшуємо до 200-220 градусів і тушкуємо протягом 15 хвилин.

Крок 6. Страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Курячі шийки з картоплею в духовці

Курячі шийки з картоплею в духовці – це бюджетний варіант ситної і апетитної вечері, якою з легкістю можна нагодувати всю сім’ю, використовуючи лише прості і доступні інгредієнти. Крім картоплі і солодкого перцю, ви також можете включити до складу будь-які овочі, які вам подобаються.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Шийки курячі – 500 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 5 гр.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед чистимо і промиваємо овочі, також ополіскуємо шийки і даємо час обсохнути.

Крок 2. У піалі об’єднуємо соєвий соус, томатну пасту, зубки часнику, пропущені через прес, а також подрібнений імбир і два види молотого перцю.

Крок 3. В отриманий маринад відправляємо шиї і гарненько перемішуємо.

Крок 4. Ріпчасту цибулю і м’якоть солодкого перцю нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо до шийок, перемішуємо і затягуємо ємність харчовою плівкою – прибираємо на полицю холодильної камери мінімум на дві години для просочення і насичення спеціями.

Крок 5. Перед тим, як діставати м’ясо з холоду – ріжемо картоплю тонкими пластинами.

Крок 6. Форму, придатну для готування в духовій шафі, змащуємо вершковим маслом і викладаємо картопляну нарізку.

Крок 7. Приправляємо картоплю майонезом, меленими перцями і сіллю – помішуємо.

Крок 8. Поверх укладаємо шийки з овочами і соусом, переміщаємо в духовку на 60 хвилин ( 200 градусів ).

Крок 9. Перед подачею за бажанням доповнюємо зеленню.

Крок 10. Розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Смачного!

Тушковані курячі шиї

Тушковані курячі шиї готуються з додаванням таких ароматних овочів, як часник і ріпчасту цибулю. Завдяки тривалому тушкуванню під кришкою, ця частина птиці виходить неймовірно ніжною, смачною і соковитою. А соєвий соус і томатна паста додають стравою особливу родзинку.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 700 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті шийки складаємо в сотейник або каструльку відповідного розміру.

Крок 2. Овочі очищаємо від лушпиння, цибулю ріжемо півкільцями, а часник дрібно шинкуємо.

Крок 3. Викладаємо нарізку до м’яса, солимо і перчимо, підливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою протягом години на невеликому полум’я під кришкою.

Крок 4. Після закінчення часу, розводимо пасту з перетертих томатів з водою і вливаємо до птаха – через 15 хвилин знімаємо з конфорки.

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Курячі шийки, приготовані в мультиварці

Курячі шийки, приготовані в мультиварці – це соковита і апетитна страва, яка сподобається навіть тому, хто скептично ставиться до даного продукту. Ця частина курки здивує вас своїми смаковими характеристиками, якщо ви приготуєте її згідно з цим рецептом!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 3 зуб.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стиглий помідор обполіскуємо водою разом з кропом, очищаємо цибулю і часник, промиваємо шиї і обсушуємо за допомогою паперових серветок.

Крок 2. Цибулину ріжемо кільцями і смажимо в мультиварці близько 10-15 хвилин ( програма « Жарка ).

Крок 3. Тонкими слайсами нарізаємо томат, дрібно шинкуємо зелень і часник.

Крок 4. Закидаємо в чашу шийки і залишилися овочі, приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і чорним перцем. Якщо хочете, щоб страву вийшло з підливою, додаємо трохи води або бульйону – готуємо в режимі «випічка» протягом 40 хвилин.

Крок 5. До столу подаємо зі свіжими овочами і знімаємо пробу. Смачного!

Суп з курячими шийками

Суп з курячими шийками завжди виходить неймовірно наваристим і золотистим. Незважаючи на простоту складових компонентів, готове перше страву припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку. А картопля з локшиною і іншими овочами стануть прекрасними доповненнями до бульйону.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 250 гр.
  • Картопля – 120 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Локшина – 100 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Зелень – 20 гр.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Воду в каструлі доводимо до кипіння і закидаємо промиті і зачищені шиї, кип’ятимо пару хвилин і зливаємо воду, варимо на другому бульйоні близько 20-25 хвилин, підсолив і знімаючи піну.

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і ріжемо на довільні шматочки середнього розміру.

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо очищену морквину, півкільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.

Крок 4. Висипаємо овочі в бульйон, доповнюємо суп лаврушкою, горошинами перцю – проварюємо до готовності всіх складових.

Крок 5. У бульйон всипаємо локшину і варимо ще дві хвилини, додаємо рубану зелень і через хвилину кип’ятіння – знімаємо з плити. Даємо трохи часу настоятися під кришкою.

Крок 6. Розливаємо наваристу страву по супницях і приступаємо до трапези. Смачного!

Холодець з курячих шийок

Холодець з курячих шийок і філейної частини свинини, присмачений лавровим листом, запашним перцем і часником – пікантна страва, яка скрасить святковий стіл з будь-якого приводу або ж з легкістю урізноманітнює звичне меню. Для прикраси візьміть гілочки свіжої петрушки або іншу зелень.

Час готування – 6 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 20.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 1,5 кг.
  • М’якоть свинини – 400 гр.
  • Рулька свиняча – 2 шт.
  • Желатин – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі м’ясні складові ретельно промиваємо під струменем води.

Крок 2. Складаємо шиї, рульку і свинячу м’якоть у велику каструлю, заливаємо водою і приправляємо лавром і запашним перцем.

Крок 3. Тушкуємо компоненти протягом трьох годин на мінімальному вогні.

Крок 4. З бульйону витягуємо основні компоненти, м’якоть ділимо по волокнам, з шиї і рульки відділяємо м’ясо і подрібнюємо. Паралельно очищаємо зубки часнику і розводимо желатин в бульйоні.

Крок 5. Бульйон розливаємо по глибоким мисок, викладаємо м’ясо, часточки часнику і зелень.

Крок 6. Переміщаємо заготовки в холодильну камеру до повного застигання. До столу подаємо з скибочками свіжого хліба і сильним хріном або гірчицею.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал