Як спекти млинці – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

Млинці – це традиційна і всіма відома страва у багатьох культурах. Варіації млинців зустрічаються у різних країнах. Інгредієнти для тіста можуть включати борошно, яйця, молоко, кефір, воду. У деяких рецептах можна зустріти добавки, такі як цукор, соду, олію або розпушувач тіста. Тісто для млинців має бути досить рідким, щоб легко розподілятися на сковороді та утворювати тонкий шар.

Млинці є популярною стравою на сніданок, обід або вечерю, і їхня різноманітність дозволяє підходити до них з різними уподобаннями та дієтами. Залежно від компонентів, що є під рукою, ви можете побалувати себе апетитною стравою на основі кислого молока, кефіру або навіть простого окропу.

Ажурні млинці з дірочками на кефірі

Ажурні млинці з дірочками на кефірі, доповнені солодкої сирною масою з сухофруктами – це неймовірно смачне блюдо, яке здивує ваші рецептори і подарує справжнє гастрономічне задоволення. Готуємо необхідні інгредієнти і приступаємо!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Окріп – 1 ст.
  • Кефір – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Ізюм – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в робочій мисці об’єднуємо кефір з сіллю, цукром, яйцями і борошном. Потім в склянці окропу розводимо соду і переливаємо розчин в тісто, гарненько перемішуємо і настоюємо на протязі 10-15 хвилин.

Крок 2. На розігріту сковорідку виливаємо олію і розділимо ополоник тіста, готуємо 60-90 секунд з кожного боку і перекладаємо в тарілку.

Крок 3. Таким же чином смажимо всі млинці.

Крок 4. Для приготування начинки в окремій ємності змішуємо сир, цукор і сметану.

Крок 5. Додаємо промиті родзинки.

Крок 6. На млинець кладемо трохи солодкої маси і звертаємо.

Крок 7. До столу подаємо в теплому вигляді і негайно знімаємо пробу. Смачного!

Пісні млинці на воді

Пісні млинці на воді готуються з використанням сухих дріжджів і соняшникової олії. Незважаючи на те, що до складу не входять, такі компоненти, як яйце і молоко, готові млинці підкорюють своїм ніжним смаком і тане в роті текстурою. До столу подавайте з різними вареннями або джемами.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. 200 мілілітрів води підігріваємо до теплого стану і всипаємо дріжджі з цукром – активно перемішуємо.

Крок 2. Порціями додаємо просіяне пшеничне борошно і сіль.

Крок 3. Перемішавши, залишаємо склад на 15-20 хвилин в теплому приміщенні.

Крок 4. Потім підливаємо залишки води і олію – помішуємо.

Крок 5. Випікаємо тонкі млинці на розігрітій сковорідці з обох сторін до рум’яності.

Крок 6. Сервіруємо і подаємо до столу на радість сім’ї. Смачного!

Заварні млинці на окропі

Заварні млинці на окропі – це бюджетна, але неймовірно смачна страва, для якої використовуються тільки ті компоненти, які є під рукою у кожного! Для готування нам не буде потрібно навіть молоко, а ось підсумковий результат перевершить всі ваші очікування.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 330 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Вінчиком збиваємо курячі яйця з додаванням цукрового піску і солі, не припиняючи збивання, підливаємо половину теплої води.

Крок 2. Просіюємо і висипаємо борошно.

Крок 3. Перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Залишки води кип’ятимо і змішуємо з содою, при постійному помішуванні додаємо в тісто.

Крок 5. Додаємо олію.

Крок 6. Ще раз перемішуємо і залишаємо в спокої на 20 хвилин.

Крок 7. Розігріту сковорідку, перед випічкою першого млинця, промазуємо тонким шаром олії і розігріваємо її, розділимо ополоник тіста і обсмажуємо млинець з двох сторін до рум’яності.

Крок 8. Подібним чином готуємо інші млинці і знімаємо пробу. Смачного!

Пісні млинці на воді з яйцями

Пісні млинці на воді з яйцями – це швидка страва, яка стане для вас і вашої родини ситним і ароматним перекусом. Тонкі млинчики прекрасно гармоніюють з різними добавками, наприклад, подавати блюдо можна зі сметаною, густим варенням або топпінгами.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбиваємо яйця і висипаємо трохи цукру.

Крок 2. Компоненти збовтуємо.

Крок 3. Вводимо просіяне борошно і замішуємо гладке тісто без грудок.

Крок 4. В процесі змішування, поступово виливаємо воду.

Крок 5. Склад настоюємо протягом 15 хвилин, а потім ще раз перемішуємо.

Крок 6. Доповнюємо тісто олією і переходимо до смаження.

Крок 7. На гарячу сковорідку наливаємо трохи тіста і розділимо його по поверхні.

Крок 8. Смажимо млинчики з двох сторін до рум’яності, укладаємо стопкою і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

Як приготувати млинці на кислому молоці

Як приготувати млинці на кислому молоці? Напевно, кожен кулінар виявляв на полиці холодильної камери молоко, термін придатності якого вже закінчився. Однак, це не привід виливати молочний продукт, посмажте тонкі і ароматні млинці – ваша сім’я залишиться в захваті!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 400 мл.
  • Борошно – 260 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу, виймаємо молоко і яйця з холодильної камери, так як ці інгредієнти повинні мати кімнатну температуру.

Крок 2. Для приготування тіста, в ємності з високими бортиками з’єднуємо кисле молоко, борошно, яйця, сіль, цукор і олію.

Крок 3. Гарячу сковороду змащуємо олією і виливаємо черпак підготовленого тіста, рівномірно розділимо і обсмажуємо по 60 секунд з кожного боку.

Крок 4. Готові млинці обережно перекладаємо на тарілку.

Крок 5. За бажанням присмачуємо сметаною і джемом – дегустуємо. Смачного!

Тонкі млинці на мінералці з дірочками

Тонкі млинці на мінералці з дірочками готуються досить просто і швидко, а виходять неймовірно рум’яними і смачними. Для приготування тіста вам знадобляться прості і доступні продукти, які є на полицях будь-якої кухні. Розміркуйте своє меню!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна сільногазірованная – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу для змішування відправляємо склянку мінералки, молоко, яйця, сіль і цукор.

Крок 2. Збиваємо.

Крок 3. Вводимо попередньо просіяне борошно.

Крок 4. Перемішуємо до отримання гладкої і однорідної консистенції.

Крок 5. Виливаємо мінеральну воду і знову помішуємо.

Крок 6. Додаємо соняшникову олію.

Крок 7. Перемішавши тісто, виливаємо його на гарячу сковорідку, промазану перед випічкою першого млинця, олією. Смажимо тонкі млинці з обох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення!

Млинці на сироватці

Млинці на сироватці – це вишукана страва, яка порадує вас своєю оригінальною текстурою: ажурною і неймовірно тонкою. Такі млинці рекомендується подавати до столу в поєднанні з жирної сметаною, домашнім варенням або звичайною білою згущеним молоком – пальчики оближеш!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 3 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сироватку виливаємо в сотейник і злегка підігріваємо.

Крок 2. Вмішуємо яйця, сіль і цукор.

Крок 3. Висипаємо пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Додаємо олію, помішуємо і залишаємо на 15 хвилин «відпочити». Потім ще раз розмішуємо.

Крок 5. Готуємо млинці на розігрітій сковорідці з двох сторін до золотистості.

Крок 6. Перед подачею страву можна доповнити вершковим маслом і цукром. Смачного!

Як приготувати млинці без яєць?

Як приготувати млинці без яєць? Якщо у вашому холодильнику закінчився такий продукт, як курячі яйця – це не привід позбавляти себе задоволення поласувати ніжними і тануть у роті млинцями. Незважаючи на простий склад, страва виходить неймовірно смачним!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками виливаємо молоко.

Крок 2. Потім відправляємо борошно, сіль, цукор і соду – помішуємо за допомогою вінчика або міксера.

Крок 3. Замішане тісто залишаємо на півгодини, а потім додаємо олію.

Крок 4. Розпечену сковорідку змащуємо олією, тільки перед випіканням першого млинця. Виливаємо черпак тіста, обертаючи сковороду, розділимо і смажимо до утворення дірочок.

Крок 5. Перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.

Крок 6. Звертаємо апетитні млинці трубочкою і подаємо до столу. Смачного!

Дріжджові млинці на молоці

Дріжджові млинці на молоці приємно здивують вас своєю пишністю і ніжністю, які неможливо порівняти з чим-небудь іншим! Звичайно, на приготування такої страви, кулінар доведеться витратити набагато більше часу, ніж на жарку тонких млинців, проте, це того варто!

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 900 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Близько 200 мілілітрів молока нагріваємо до 30-35 градусів і змішуємо з цукром.

Крок 2. У молочну суміш кришимо дріжджі і знову помішуємо.

Крок 3. Отриманий розчин залишаємо в теплому приміщенні на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

Крок 4. Акуратно розбиваємо яйця кімнатної температури і відокремлюємо білки від жовтків.

Крок 5. Двічі просіюємо борошно, додаємо жовтки.

Крок 6. У борошняну суміш відправляємо дріжджовий розчин і 700 мілілітрів теплого молока.

Крок 7. За допомогою міксера об’єднуємо компоненти протягом 8-10 хвилин, затягуємо плівкою і прибираємо в тепло на 60-90 хвилин.

Крок 8. Відпочиле тісто доповнюємо розтопленим і остиглим вершковим маслом.

Крок 9. Білки з дрібкою солі збиваємо до піків і акуратно вмішуємо піну в тісто.

Крок 10. Повторно накриваємо суміш плівкою і залишаємо ще на 20-25 хвилин.

Крок 11. Після закінчення часу, виливаємо три столових ложки тіста в центр гарячої сковорідки, промазаною олією.

Крок 12. Смажимо до світло-коричневого відтінку і перевертаємо, доводимо до готовності.

Крок 13. Страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал