Як спекти млинці – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

f361da5240d2d5e9c7fb3862a09c8b4f

Млинці – це традиційна і всіма відома страва у багатьох культурах. Варіації млинців зустрічаються у різних країнах. Інгредієнти для тіста можуть включати борошно, яйця, молоко, кефір, воду. У деяких рецептах можна зустріти добавки, такі як цукор, соду, олію або розпушувач тіста. Тісто для млинців має бути досить рідким, щоб легко розподілятися на сковороді та утворювати тонкий шар.

Млинці є популярною стравою на сніданок, обід або вечерю, і їхня різноманітність дозволяє підходити до них з різними уподобаннями та дієтами. Залежно від компонентів, що є під рукою, ви можете побалувати себе апетитною стравою на основі кислого молока, кефіру або навіть простого окропу.

Ажурні млинці з дірочками на кефірі

Ажурні млинці з дірочками на кефірі, доповнені солодкої сирною масою з сухофруктами – це неймовірно смачне блюдо, яке здивує ваші рецептори і подарує справжнє гастрономічне задоволення. Готуємо необхідні інгредієнти і приступаємо!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Окріп – 1 ст.
  • Кефір – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Для начинки:

  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Ізюм – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в робочій мисці об’єднуємо кефір з сіллю, цукром, яйцями і борошном. Потім в склянці окропу розводимо соду і переливаємо розчин в тісто, гарненько перемішуємо і настоюємо на протязі 10-15 хвилин.

63c75153b9e21306f59c7134a35cce9f

Крок 2. На розігріту сковорідку виливаємо олію і розділимо ополоник тіста, готуємо 60-90 секунд з кожного боку і перекладаємо в тарілку.

e9fce225e0cf67c4e506c32f26314e24

Крок 3. Таким же чином смажимо всі млинці.

bfa69b32dc0b15b76cf00843b88c208d

Крок 4. Для приготування начинки в окремій ємності змішуємо сир, цукор і сметану.

dfdcf2072de93907b5d450b5d547d918

Крок 5. Додаємо промиті родзинки.

2d9f1c4f8de8bb00e7327d4963382ed9

Крок 6. На млинець кладемо трохи солодкої маси і звертаємо.

e2b88bb0326cbf429559377100af03b6

Крок 7. До столу подаємо в теплому вигляді і негайно знімаємо пробу. Смачного!

f42030851f8166b52dbd20b35d4d1d84

Пісні млинці на воді

Пісні млинці на воді готуються з використанням сухих дріжджів і соняшникової олії. Незважаючи на те, що до складу не входять, такі компоненти, як яйце і молоко, готові млинці підкорюють своїм ніжним смаком і тане в роті текстурою. До столу подавайте з різними вареннями або джемами.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Вода – 500 мл.
  • Олія – 3-4 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. 200 мілілітрів води підігріваємо до теплого стану і всипаємо дріжджі з цукром – активно перемішуємо.

6b7e3c742979787edc8332b53cbffaf1

Крок 2. Порціями додаємо просіяне пшеничне борошно і сіль.

66af13588dc289a14642ae4c26d4ed43

Крок 3. Перемішавши, залишаємо склад на 15-20 хвилин в теплому приміщенні.

0d04df36ad326b3dfc18dc7925331157

Крок 4. Потім підливаємо залишки води і олію – помішуємо.

ebf5fc76f853cace0249285616a21411

Крок 5. Випікаємо тонкі млинці на розігрітій сковорідці з обох сторін до рум’яності.

9197134b177841eb4da29d13ecc9c4dd

Крок 6. Сервіруємо і подаємо до столу на радість сім’ї. Смачного!

51d6f784296c9e616451d00e82a04800

Заварні млинці на окропі

Заварні млинці на окропі – це бюджетна, але неймовірно смачна страва, для якої використовуються тільки ті компоненти, які є під рукою у кожного! Для готування нам не буде потрібно навіть молоко, а ось підсумковий результат перевершить всі ваші очікування.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Вода – 330 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Вінчиком збиваємо курячі яйця з додаванням цукрового піску і солі, не припиняючи збивання, підливаємо половину теплої води.

32cbf0e77fb8a348ee72c38838230bf5

Крок 2. Просіюємо і висипаємо борошно.

2c67f57e71449e21e3bd80da71e39297

Крок 3. Перемішуємо до однорідності.

81e1c9ce3f3767b1afb2af37688100f1

Крок 4. Залишки води кип’ятимо і змішуємо з содою, при постійному помішуванні додаємо в тісто.

a887fa54d0619deef72c10e4d5ebe578

Крок 5. Додаємо олію.

0d997c6be02ce6a63b2ad038d32096aa

Крок 6. Ще раз перемішуємо і залишаємо в спокої на 20 хвилин.

9c61dae19273b052875e777ad8c5a604

Крок 7. Розігріту сковорідку, перед випічкою першого млинця, промазуємо тонким шаром олії і розігріваємо її, розділимо ополоник тіста і обсмажуємо млинець з двох сторін до рум’яності.

8becddaaee56bd56ee876366a0d5c06d

Крок 8. Подібним чином готуємо інші млинці і знімаємо пробу. Смачного!

01109de52aa47eb2e0c532ebdbb98ce6

Пісні млинці на воді з яйцями

Пісні млинці на воді з яйцями – це швидка страва, яка стане для вас і вашої родини ситним і ароматним перекусом. Тонкі млинчики прекрасно гармоніюють з різними добавками, наприклад, подавати блюдо можна зі сметаною, густим варенням або топпінгами.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбиваємо яйця і висипаємо трохи цукру.

c257205249e627975a965b72110e74f2

Крок 2. Компоненти збовтуємо.

50603162c004f223243c0ed030da3464

Крок 3. Вводимо просіяне борошно і замішуємо гладке тісто без грудок.

5309b545765a009ceff3c599e657a38a

Крок 4. В процесі змішування, поступово виливаємо воду.

a3270bbe3e00624f5c04f5bb7e03780f

Крок 5. Склад настоюємо протягом 15 хвилин, а потім ще раз перемішуємо.

fe46cad83ac409b0993ff8878fd7475c

Крок 6. Доповнюємо тісто олією і переходимо до смаження.

f4d721e4a87ce0c0ffd27a12aa83e178

Крок 7. На гарячу сковорідку наливаємо трохи тіста і розділимо його по поверхні.

326c7c3d17219ca30966f40c8bcae96d

Крок 8. Смажимо млинчики з двох сторін до рум’яності, укладаємо стопкою і запрошуємо сім’ю до трапези. Смачного!

93e41d5e449d73c74236871307f9e78e

Як приготувати млинці на кислому молоці

Як приготувати млинці на кислому молоці? Напевно, кожен кулінар виявляв на полиці холодильної камери молоко, термін придатності якого вже закінчився. Однак, це не привід виливати молочний продукт, посмажте тонкі і ароматні млинці – ваша сім’я залишиться в захваті!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 400 мл.
  • Борошно – 260 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу, виймаємо молоко і яйця з холодильної камери, так як ці інгредієнти повинні мати кімнатну температуру.

7274df88c2c776a03865c418a7c9ce0f

Крок 2. Для приготування тіста, в ємності з високими бортиками з’єднуємо кисле молоко, борошно, яйця, сіль, цукор і олію.

dfc260dc7776602915c2202bfd2d2e19

Крок 3. Гарячу сковороду змащуємо олією і виливаємо черпак підготовленого тіста, рівномірно розділимо і обсмажуємо по 60 секунд з кожного боку.

8d27dc71f932dc5749c6f71f2146f7c2

Крок 4. Готові млинці обережно перекладаємо на тарілку.

22d5f04c973636ddfb49d2808470df8e

Крок 5. За бажанням присмачуємо сметаною і джемом – дегустуємо. Смачного!

1375d2addc84ab40a1248b4b2165f9c6

Тонкі млинці на мінералці з дірочками

Тонкі млинці на мінералці з дірочками готуються досить просто і швидко, а виходять неймовірно рум’яними і смачними. Для приготування тіста вам знадобляться прості і доступні продукти, які є на полицях будь-якої кухні. Розміркуйте своє меню!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Вода мінеральна сільногазірованная – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко – 1 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу для змішування відправляємо склянку мінералки, молоко, яйця, сіль і цукор.

2c01eb99feddc53eefe6e9adf544d891

Крок 2. Збиваємо.

f0a4911b0b9b41efa3c5eca224cf14ba

Крок 3. Вводимо попередньо просіяне борошно.

cde1e8eed31dc123c4454f8fb43612ff

Крок 4. Перемішуємо до отримання гладкої і однорідної консистенції.

5b88fb6ce0d134f08b51db6b66cb2bfd

Крок 5. Виливаємо мінеральну воду і знову помішуємо.

1751992b0aa816979f11cde5c64a3bcc

Крок 6. Додаємо соняшникову олію.

511e66f845ff08181ec1be525d2f2726

Крок 7. Перемішавши тісто, виливаємо його на гарячу сковорідку, промазану перед випічкою першого млинця, олією. Смажимо тонкі млинці з обох сторін до утворення рум’яної скоринки.

e862a01e6c76951c48993a4f94cb88ad

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення!

a35d0a9798ef910fa9c73fbfd286e9e3

Млинці на сироватці

Млинці на сироватці – це вишукана страва, яка порадує вас своєю оригінальною текстурою: ажурною і неймовірно тонкою. Такі млинці рекомендується подавати до столу в поєднанні з жирної сметаною, домашнім варенням або звичайною білою згущеним молоком – пальчики оближеш!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 3 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Сироватку виливаємо в сотейник і злегка підігріваємо.

334648de37f89df0f14b106db71202ac

Крок 2. Вмішуємо яйця, сіль і цукор.

aa777b5e184bbe1dcd755fb698a4b4a3

Крок 3. Висипаємо пшеничне борошно і перемішуємо до однорідності.

5b3f7828bc51344a4f6a273da1820a97

Крок 4. Додаємо олію, помішуємо і залишаємо на 15 хвилин «відпочити». Потім ще раз розмішуємо.

a3ccc46cc0497482bb2347b670062836

Крок 5. Готуємо млинці на розігрітій сковорідці з двох сторін до золотистості.

0d4b2231e32146060a03eb957b0ce343

Крок 6. Перед подачею страву можна доповнити вершковим маслом і цукром. Смачного!

b9ffc26a40a6663bf7240dcb9cd5b532

Як приготувати млинці без яєць?

Як приготувати млинці без яєць? Якщо у вашому холодильнику закінчився такий продукт, як курячі яйця – це не привід позбавляти себе задоволення поласувати ніжними і тануть у роті млинцями. Незважаючи на простий склад, страва виходить неймовірно смачним!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками виливаємо молоко.

77c7cbecd60981d0b8155ab1a2ef1377

Крок 2. Потім відправляємо борошно, сіль, цукор і соду – помішуємо за допомогою вінчика або міксера.

40ba6c085f36c42b4505f9108676e990

Крок 3. Замішане тісто залишаємо на півгодини, а потім додаємо олію.

e02ec3b46c2d905a716e1fff059acb31

Крок 4. Розпечену сковорідку змащуємо олією, тільки перед випіканням першого млинця. Виливаємо черпак тіста, обертаючи сковороду, розділимо і смажимо до утворення дірочок.

a92357f21964956aaf354dd4e9649890

Крок 5. Перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони.

f1e8c042e805cbaa893e3bceb85e9432

Крок 6. Звертаємо апетитні млинці трубочкою і подаємо до столу. Смачного!

2408d708a571fe0416ae150a801feff0

Дріжджові млинці на молоці

Дріжджові млинці на молоці приємно здивують вас своєю пишністю і ніжністю, які неможливо порівняти з чим-небудь іншим! Звичайно, на приготування такої страви, кулінар доведеться витратити набагато більше часу, ніж на жарку тонких млинців, проте, це того варто!

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко – 900 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Близько 200 мілілітрів молока нагріваємо до 30-35 градусів і змішуємо з цукром.

fd8992325249e64fed3286359949bb5c

Крок 2. У молочну суміш кришимо дріжджі і знову помішуємо.

bf70c2e5b68bf4843621edbdd0ff4138

Крок 3. Отриманий розчин залишаємо в теплому приміщенні на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

8f9368f7440e654d22286bf95cb71bf4

Крок 4. Акуратно розбиваємо яйця кімнатної температури і відокремлюємо білки від жовтків.

18a1a3db29855f43d9ad8de68df078ca

Крок 5. Двічі просіюємо борошно, додаємо жовтки.

64220c8ee2204765d067e0e84319e4c3

Крок 6. У борошняну суміш відправляємо дріжджовий розчин і 700 мілілітрів теплого молока.

865c38be05efd9ee5114b1e19c765d33

Крок 7. За допомогою міксера об’єднуємо компоненти протягом 8-10 хвилин, затягуємо плівкою і прибираємо в тепло на 60-90 хвилин.

e27b42f36aaff72134ca44fdd2b79807

Крок 8. Відпочиле тісто доповнюємо розтопленим і остиглим вершковим маслом.

099982f0d94d1dc1d75cadf100ebb405

Крок 9. Білки з дрібкою солі збиваємо до піків і акуратно вмішуємо піну в тісто.

23bb6e7aaf4b1399c6877f03edc2bd90

Крок 10. Повторно накриваємо суміш плівкою і залишаємо ще на 20-25 хвилин.

9572dd51856ce3657b3f118237aee224

Крок 11. Після закінчення часу, виливаємо три столових ложки тіста в центр гарячої сковорідки, промазаною олією.

ff7eff9005e1d738cdb2aa3b0d033f5a

Крок 12. Смажимо до світло-коричневого відтінку і перевертаємо, доводимо до готовності.

854c5eb4c0dce85b70c9e72eb94c80e1

Крок 13. Страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

1f7c3e599bb76e9dc03a060ecf4829fc

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал