Плов з куркою в каструлі на плиті – 6 покрокових рецептів розсипчастого плову

df77c8f082afab64dace1e7e71083ef3

Плов з куркою в каструлі на плиті – це дуже ситна і смачна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Приготувати такий продукт в домашніх умовах не складе труднощів. Для цього використовуйте нашу готову кулінарну добірку з шести перевірених покрокових рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

9e0d13ebc2dc9739cb41c99d131a04f4

Плов в каструлі з куркою і томатною пастою

Плов в каструлі з куркою і томатною пастою виходить дуже соковитим і ароматним. Відмінне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування такого продукту в каструлі, дотримуйтесь нашого перевіреного покрокового рецепта. Вийде смачно навіть у новачків!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 2 шт.
  • Рис довгозернистий – 1,3 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті курячі стегна відварюємо близько 30 хвилин, після їх остуджуємо. Шкірочку прибираємо, а м’ясо відокремлюємо від кісточки.

ff06f68e77897cff86cf7ea73cba8ba6

Крок 2. У каструлю вливаємо олію. Сюди ж кладемо шматочки курки, солимо їх, перчимо і обсмажуємо до рум’янцю.

22c5226dd727d0550e8e0a398a7f8721

Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, морквину натираємо терки з середніми зубчиками.

29eba231dccc64874330f9212c2596b0

Крок 4. Викладаємо овочі до курки, обсмажуємо до м’якості.

a9b0cfaf52cd641de47da48795702746

Крок 5. Далі всипаємо вказану кількість рису, додаємо томатну пасту.

378e127a5b8300a78991a208fd25d964

Крок 6. Вливаємо в масу три склянки води. Можна використовувати бульйон від курячих стегон. Кип’ятимо вміст, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 25-30 хвилин. Регулюємо сіль і перець за смаком.

325340a0b13ec64be85f8677b8b61c19

Крок 7. За п’ять хвилин до готовності додаємо зубчики часнику. Закриваємо страву кришкою і даємо йому настоятися близько 20-30 хвилин.

5502f10ce0d7c3a002e955604ae21d09

Крок 8. Розсипчастий плов з куркою і рисом в каструлі готовий. Розкладайте по тарілках і угощайтесь!

4bdc0e10d8d4510849a8b8c7d2ebf079

Плов з куркою і грибами в каструлі на плиті

Плов з куркою і грибами в каструлі на плиті – яскраве, смачне і ситне кулінарне рішення для вашого столу. Така апетитна страва нікого не залишить байдужим, а на його приготування ви не витратите багато часу і сил. Обов’язково скористайтеся нашим покроковим рецептом.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1,5 ст.
  • М’ясо куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Спеції для плову – 2 ч.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Вода – 3 ст.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в каструлі з олією.

546580e1565c5cea06eb8914a418ec02

Крок 2. Доповнюємо м’ясо подрібненим цибулею і тертою морквою.

c71a966b686580e5149693d32238dbe0

Крок 3. Сюди ж відправляємо промиті і нарізані шампіньйони. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

25d890c05d12141b548ecdbd78fa00f5

Крок 4. Доповнюємо заготівлю промитим рисом. Солимо, доповнюємо спеціями і зубчиками часнику. Знову перемішуємо і смажимо пару хвилин.

caf5859ebb5dd95c787fe020a1ba8af7

Крок 5. Вливаємо три склянки води. Доводимо вміст до кипіння і тушкуємо на слабкому вогні.

1940ec8a4ded9510dcc3afb5d489c981

Крок 6. Готуємо страву до випаровування рідини.

6d63c14f1cda257df591d7ff421c505e

Крок 7. Апетитний плов з куркою і грибами в каструлі готовий. Можна розділяти на порції і подавати до столу!

f3b59f0c67486cbbc7774ca8cbea9e58

Узбецький плов з куркою і родзинками

Узбецький плов з куркою і родзинками – це неймовірно смачна і поживна страва для вашого столу. Ваші близькі не зможуть встояти перед апетитним видом, соковитою і яскравим ароматом. Обов’язково приготуйте плов з куркою і родзинками. Близькі залишаться задоволені.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис – 500 гр.
  • Стегно куряче – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Барбарис сушений – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Куркума – 2 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 30 мл.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі стегна промиваємо і кладемо в каструлю з олією. Смажимо 5-7 хвилин.

382c957ac7c0dd2fc22490545e1c3f20

Крок 2. Доповнюємо курку подрібненим цибулею і тертою морквою. Сюди ж відправляємо трохи тертого часнику. Перемішуємо і смажимо 10 хвилин.

05786a0e65080e238eaf89c9458c05ac

Крок 3. Промиваємо і обсушуємо вказану кількість родзинок.

aa5fbad526da4a53979549b1b3aa0ca1

Крок 4. Викладаємо до обсмажування промитий рис. Додаємо сіль, родзинки і спеції зі списку.

9c5dd94a013e94777f4ec8bddddc78af

Крок 5. Заливаємо заготівлю водою.

0c562b1e56d48f960b883b20404a2e39

Крок 6. Викладаємо зубчики часнику. Кип’ятимо вміст, після зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 30 хвилин.

e29f9dacfdf16c70b9e8f8642e23715f

Крок 7. Узбецький плов з куркою і родзинками в каструлі готовий. Розкладайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

07527c0a76b7e0bfd3bd7569e7057520

ПП плов з курячою грудкою в каструлі

ПП плов з курячою грудкою в каструлі порадує вас не тільки корисними властивостями, але ще поживністю, яскравим смаком. Таке частування ідеально підійде для вашого здорового меню і дитячої кухні. Приготувати страву не складе труднощів навіть у новачків. Беріть на замітку наш покроковий рецепт.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Вода – 500 мл.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Спеції для плову – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо, куряче філе промиваємо і нарізаємо невеликими шматочками.

6a6c2a5c844bda476bb210c3628a0d6f

Крок 2. Пару хвилин обсмажуємо шматочки курки в сковороді.

dd8135b0b466ca199db534afeddd5f8d

Крок 3. Доповнюємо філе подрібненим цибулею і тертою морквою. Перемішуємо і тушкуємо до готовності всіх інгредієнтів.

bb823c2a625ede9ef1717b03d0fd048c

Крок 4. Посипаємо обжарку спеціями для плову. Перемішуємо і прибираємо з плити.

9d053c8f57eba31d5d4e84fd482ae238

Крок 5. Перекладаємо продукти в каструлю, засипаємо їх промитим рисом.

9d9bb4317e089e03208289678948a711

Крок 6. Сюди ж викладаємо горошини чорного перцю і зубчики часнику. Заливаємо водою, доводимо до кипіння і після томів на невеликому вогні під кришкою 30 хвилин.

c7ab6bc23643f5e792779a6238d92d1b

Крок 7. Апетитний пп плов з курячим філе готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

857b199c74bddbaf6dd2fdb1f50d359d

Плов з курячими ніжками в каструлі

Плов з курячими ніжками в каструлі – це дуже ситна, смачна і нескладна у виконанні страва для вашого домашнього столу. Таке частування послужить яскравим обідом або вечерею для всієї родини. Спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковим описом процесу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Ніжки курячі – 400 гр.
  • Вода – 600 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія – 50 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Зіра – ¼ ч.л.
  • Коріандр мелений – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

b51201759c08c2d61c83efeef57b8443

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву, після овочі некрупно нарізаємо.

e0a65b083617feb2357d34cb69b248be

Крок 3. Обсмажуємо нарізку в каструлі з олією до м’якого стану.

98ccd22560f5907bab31a73e761fe137

Крок 4. Промиті курячі ніжки викладаємо до овочів.

c4e80bc1ba18fa29f16fec343cc75048

Крок 5. Посипаємо курку сіллю і спеціями.

20a860d043278482e2d3d1048cce5ac5

Крок 6. Заливаємо заготівлю склянкою окропу. Тушкуємо масу 20 хвилин.

7b4cddf36a198d3675eb8350afbefaf4

Крок 7. Рис гарненько промиваємо під водою кілька разів.

a2521abaaf936d24ace3bae4398f1df1

Крок 8. Через 20 хвилин основа плову буде готова.

64aa94136cad5ab8a25a7f62736ce6e2

Крок 9. Можна всипати підготовлений рис.

1185aed8e91dfb7fb2bca65187bc1e61

Крок 10. Вливаємо ще 400 мілілітрів окропу. Тушкуємо 15 хвилин.

e0d64b317b9d6dde3779549a8193c76c

Крок 11. По центру заготовки вставляємо головку часнику. Тушкуємо ще 10 хвилин на слабкому вогні.

41580d81bde08cf038ccbdc5a5bdb187

Крок 12. Плов з курячими ніжками в каструлі готовий. Діліть на порції і подавайте до столу!

7876202a0c6a7466ef3774fb563b444a

Розсипчастий плов з курячими стегнами

Розсипчастий плов з курячими стегнами виходить неймовірно соковитим і ароматним. Відмінне кулінарне рішення для вашого сімейного обіду або вечері. Обіцяємо, що буде смачно!

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Рис – 1 кг.
  • Стегна курячі – 1 кг.
  • Жир курячий / масло топлене – 150 гр. / 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Часник – 3 головки.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції для плову – 3 ст.л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячі стегна і зрізаємо з них м’ясні шматочки.

cabaa90bc425dc8f099696b85f6e5f6c

Крок 2. Очищаємо цибулю з морквою, після промиваємо овочі і нарізаємо.

e83f15b7ca0d9acd43e87ebcc6212fd1

Крок 3. У каструлі обсмажуємо шматочки курячого жиру, щоб його розтопити. Утворилися шкварки виймаємо.

11aa98d080396286db822bdef014d42f

Крок 4. Обсмажуємо в жирі спочатку цибулю, а після брусочки моркви. Доповнюємо овочі курячим м’ясом, сіллю, вливаємо половину води і тушкуємо все разом близько 25 хвилин.

ed4a7ac931045247c729c356ed3f2043

Крок 5. Додаємо до обсмажування промитий рис.

ae99e64a0c316eb34524314ea84a85f6

Крок 6. Доповнюємо страву сіллю, спеціями і головками часнику. Заливаємо залишилася гарячою водою. Доводимо до кипіння і після тушкуємо 30-40 хвилин.

cc348fc54a02ac6db684f4cf816b66d7

Крок 7. Розсипчастий плов з курячими стегнами готовий. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

50d0f733da58993ece9048b6599f8788

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал