Запіканка з макаронів – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Запіканка з макаронів – швидка, смачна і ситна страва, приготована з доступних продуктів в духовці. Урізноманітнити страву можна, додавши в запіканку сир, фарш, сир, ковбасу та інші інгредієнти. Все залежить від ваших смакових уподобань та бажання приготувати запіканку з макаронів максимально швидко і просто.

Дуже смачна запіканка з макаронів з фаршем у духовці

Для любителів простих і легких у приготуванні домашніх страв хочу порекомендувати чудовий рецепт незвичайно апетитної запіканки з макаронів з фаршем, приготовленої в духовці. Процес приготування страви не завдасть вам незручностей. Запіканка – чудовий варіант для ситного сімейного обіду.

    Насолоджуйтесь соковитою апетитною запіканкою!

    Простий та смачний рецепт запіканки з макаронів з фаршем та сиром

    Хочу поділитися незвичайним рецептом ароматної смачної запіканки з макаронів з фаршем та сиром. Соковита запіканка виходить ситною та досить апетитною. Гаряча страва чимось схожа на ліниву лазанью. Сильна половина оцінить страва. Приготуйте, і ви не пошкодуєте.

    Час приготування: 40 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Томатна паста – 3 ст.л.
    • Фарш – 500 гр.
    • Сіль за смаком
    • Вироби макаронні – 200 гр.
    • Молоко – 500мл.
    • Борошно рисове – 2 ст.л.
    • Сир твердий – 200 гр.
    • Горіх мускатний – до смаку
    • Перець чорний мелений – за смаком
    • Масло вершкове – 60 гр.

    Процес приготування:

    1. Наберіть холодну воду в каструлю, поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. Посолити. Викладіть потрібну кількість макаронних виробів. Готуйте до стану альденте протягом часу, вказаного на упаковці макаронних виробів. Потім злийте через друшляк або сито.

    2. Розігрійте сковороду на маленькому вогні. Змастіть невеликою кількістю олії. Потім викладіть фарш, посоліть, додайте|добавляйте| чорний мелений перець і томатну пасту. Періодично помішуючи, тушкуйте до готовності.

    3. У сотейнику обсмажте рисове борошно з вершковим маслом, постійно помішуючи, потім тонким струмком влийте молоко кімнатної температури. Помішуючи вінчиком, доведіть соус до кипіння. Посоліть, додайте чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішайте та зніміть з вогню.

    4. Відварені макаронні вироби з'єднайте з білим соусом і добре перемішайте. Потім викладіть форму для запікання і рівномірно розподіліть по всій поверхні.

    5. Потім викладіть рівним шаром обсмажений фарш.

    6. Твердий сир натріть на тертці і присипте запіканку зверху.

    7. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте до рум'яної золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин при температурі 160 градусів.

    8. Ніжну запіканку з макаронів із фаршем, приготовлену в духовці, подавайте на стіл порційно.

    Смачного!

    Покроковий рецепт приготування запіканки з макаронів з сиром та яйцем

    У кожній сім'ї є свій фірмовий рецепт. Я пропоную приготувати надзвичайно апетитну, ароматну та легку у приготуванні запіканку з макаронів, сиром та яйцем. Страва виходить соковитим та ніжним, при цьому не потребує витрат.

    Час приготування: 35 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 2

    Складові:

    • Сіль за смаком
    • Перець чорний мелений – за смаком
    • Гарбуз – 100 гр.
    • Вироби відварні макаронні – 200 гр.
    • Молоко – 50мл.
    • Сметана – 50 грн.
    • Сир адигейський – 100 гр.
    • Сир твердий – 50 гр.
    • Яйця курячі – 2 шт.

    Процес приготування:

    1. Гарбуз очистіть від шкірки та насіння. Очищений гарбуз наріжте дрібним кубиком. Адигейський сир наріжте таким же кубиком.

    2. У підсоленій воді відваріть макаронні вироби до стану аль-денте протягом часу, вказаного на упаковці макаронних виробів. Потім злийте через друшляк або сито. В окремій ємності з'єднайте макарони, гарбуз та адигейський сир. Посоліть і поперчіть.

    3. Підготуйте форму для запікання. Приготуйте заливку – в окремій ємності з'єднайте молоко, курячі яйця та сметану. Перемішайте до однорідної консистенції. У форму для запікання викладіть підготовлені інгредієнти і залийте заливкою. Твердий сир натріть на тертці і присипте запіканку зверху.

    4. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте до рум'яної золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

    5. Ніжну запіканку з макаронів із сиром та яйцем подавайте на стіл.

    Смачного!

    Ситна запіканка з макаронів з ковбасою, сиром та яйцем

    З радістю хочу поділитися своїм фаворитом серед простих рецептів – смачної та ситної запіканки, приготовленої з макаронів з ковбасою, сиром та яйцем. Запіканка виходить надзвичайно ароматною, ніжною та соковитою. Чудовий варіант для сімейного обіду. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!

    Час приготування: 35 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Консервовані помідори – 150 гр.
    • Ковбаса – 200 грн.
    • Сіль за смаком
    • Вироби відварні макаронні – 400 гр.
    • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
    • Перець болгарський – 100 гр.
    • Часник – до смаку
    • Сир твердий – 100 гр.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Зелень – до смаку
    • Перець чорний мелений – за смаком
    • Олія – для смаження

    Процес приготування:

    1. Твердий сир натріть на великій тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Болгарський перець вимийте, очистіть від серцевини та насіння та дрібно наріжте. Ковбасу наріжте кубиком. Зелень вимийте, обсушіть та подрібніть. Часник очистіть від лушпиння.

    2. Розігрійте сковороду на помірному вогні. Налийте трохи олії. Потім викладіть цибулю і болгарський перець, посоліть і поперчіть. Періодично помішуючи, трохи обсмажте.

    3. Після чого додайте ковбасу та подрібнений часник. Обсмажте кілька хвилин.

    4. Викладіть консервовані помідори. Ретельно перемішайте та готуйте до загусання.

    5. Заздалегідь відваріть макаронні вироби до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці макаронних виробів, після чого злийте через друшляк або сито, відправте в сковороду до інших інгредієнтів і перемішайте.

    6. Курячі яйця збовтайте вилкою або вінчиком до однорідної консистенції.

    7. Збитими курячими яйцями залийте макарони. Накрийте кришкою та готуйте 10 хвилин на мінімальному вогні.

    8. Потім переверніть на другий бік за допомогою тарілки, присипте твердим подрібненим сиром і готуйте ще 5 хвилин. Після цього відключіть вогонь і прикрасьте страву подрібненою зеленню. Сир можна використовувати будь-якої жирності.

    9. Ароматну запіканку з макаронів з ковбасою, сиром та яйцем подавайте на стіл порційно.

    Смачного!

    Простий та швидкий рецепт запіканки з макаронів з куркою

    Сьогодні хочу поділитися шикарним рецептом надзвичайно красивої та яскравої запіканки з макаронів з куркою. Ошатну запіканку можна приготувати на святковий стіл або для сімейних посиденьок. Для приготування страви потрібні найпростіші інгредієнти.

    Час приготування: 45 хвилин

    Час приготування: 15 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Помідори – 200 гр.
    • Кукурудза консервована – 300 гр
    • Філе куряче – 500 гр.
    • Сіль за смаком
    • Вироби макаронні – 350 грн.
    • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
    • Перець болгарський – 200 гр.
    • Майонез – 50 грн.
    • Сир твердий – 100 гр.
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Спеції – за смаком
    • Часник – 3 зуб.
    • Зелень – до смаку
    • Олія – для смаження
    • Вода питна – 150 мл.
    • Кунжут – за бажанням

    Процес приготування:

    1. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте півкільцями. Куряче філе вимийте та обсушіть паперовими рушниками, наріжте кубиком. На добре розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть цибулю та куряче філе, обсмажте до рум'яної скоринки.

    2. Болгарський перець вимийте, обсушіть та видаліть серцевину з насінням, після чого наріжте кільцями та відправте в сковороду. Постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин. Тим часом відваріть макаронні вироби у підсоленій воді до аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито.

    3. Обсмажені овочі та філе викладіть у форму для запікання. Посоліть та додайте спеції. Потім розподіліть макаронні вироби. Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злийте рідину і розподіліть на макарони. Помидори вимийте, наріжте скибочками та викладіть зверху.

    4. У глибокій ємності з'єднайте курячі яйця, майонез, питну воду та спеції.

    5. Ретельно перемішайте вінчиком до однорідної консистенції.

    6. Залийте запіканку заливкою. Часник очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими скибочками. Розподіліть по запіканку.

    7. Твердий сир натріть на тертці і присипте запіканку зверху.

    8. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте до рум'яної золотистої скоринки приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Зелень ретельно вимийте та обсушіть, подрібніть гострим ножем. Гарячу запіканку витягніть із духової шафи і прикрасьте зеленню та кунжутом.

    9. Ароматну яскраву запіканку з макаронів із куркою подавайте на стіл порційно.

    Смачного!

    Як зробити смачну запіканку з макаронів з сиром та помідорами?

    Якщо ви любите прості та цікаві страви, пропоную приготувати запіканку з макаронів із сиром та помідорами. Швидку та смачну запіканку можна приготувати на обід чи вечерю та порадувати свою родину ситною та апетитною стравою.

    Час готування: 55 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Сир твердий – 100 гр.
    • Вироби макаронні – 250 гр.
    • Філе куряче – 250 гр.
    • Помідори – 150 гр.
    • Сметана – 150 грн.
    • Вода питна – 250 мл.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Сіль за смаком
    • Спеції – за смаком

    Процес приготування:

    1. На дно підготовленої форми для запікання викладіть макаронні вироби у сухому вигляді. Різновид використовуваних макаронних виробів не є важливим.

    2. Куряче філе вимийте, викладіть у каструлю і залийте водою, посоліть. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зніміть шумівкою, що утворилася піну. Зменшіть вогонь та варіть куряче філе під кришкою 20 хвилин. Відварене філе наріжте кубиком і викладіть поверх макаронів.

    3. Помідори вимийте, обсушіть, видаліть плодоніжку і наріжте кубиком, викладіть форму для запікання.

    4. У глибокій ємності з'єднайте курячі яйця, питну воду, сіль та спеції. Ретельно перемішайте вінчиком до однорідної консистенції. Потім додайте|добавляйте| сметану і ще раз перемішайте.

    5. Приготовлену заливку рівномірно розподіліть на макаронні вироби.

    6. Твердий сир натріть на тертці і присипте запіканку зверху.

    7. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте до рівномірної золотистої скоринки приблизно 25-35 хвилин при температурі 160 градусів. Дивіться по духовці.

    8. Соковиту ніжну запіканку з макаронів з сиром та помідорами подавайте на стіл порційно.

    Смачного!

    Простий та смачний рецепт запіканки з макаронів з яйцем та молоком

    Любителям незвичайних сніданків хочу порадити приготувати просту у приготуванні запіканку з макаронів з яйцем та молоком. Страва виходить смачною та ситною. Приготуйте, і ви не пошкодуєте! Таку запіканку часто готую з макаронів, що залишилися з обіднього гарніру.

    Час приготування: 35 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Сіль за смаком
    • Вироби відварні макаронні – 500 гр.
    • Молоко – 200мл.
    • Сир твердий – 100 гр.
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Масло вершкове – 50 гр.
    • Перець чорний мелений – за смаком
    • Кріп сушений – за смаком
    • Петрушка сушена – за смаком

    Процес приготування:

    1. Якщо немає готових макаронів, наберіть холодну воду в каструлю, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Посолити. Викладіть макаронні вироби. Готуйте до аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито. У форму для запікання викладіть готові макарони та вершкове масло шматочками.

    2. Приготуйте заливку. У ємність розбийте курячі яйця, додайте молоко, сіль, чорний мелений перець, сушений кріп і петрушку. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції вінчиком та залийте макарони.

    3. Макарони повинні бути повністю покриті приготовленою заливкою. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте 10-15 хвилин при температурі 160 градусів.

    4. Потім витягніть запіканку і зверху викладіть скибочки твердого сиру і знову помістіть у духову шафу приблизно на 7-10 хвилин. Час готовності залежить від того, як швидко розплавиться сир.

    5. Готову запіканку акуратно витягніть із духової шафи, щоб не обпектися.

    6. Апетитну запіканку з макаронів з яйцем і молоком трохи остудіть і подавайте на стіл порційно. Соковита запіканка з сирною скоринкою, що тягнеться, нікого не залишить байдужим.

    Смачного!

    Соковита запіканка з макаронів з сосисками та сиром

    Поціновувачам швидких і надзвичайно смачних гарячих страв пропоную скористатися шикарним, на мій погляд, рецептом і приготувати запіканку з макаронів з сосисками та сиром. Страва чудово підійде для дружніх посиденьок. Запіканка виходить ніжною та соковитою.

    Час приготування: 40 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Сосиски – 500 гр
    • Помідори – 150 гр.
    • Сіль за смаком
    • Вироби макаронні – 200 гр.
    • Вода питна – 250 мл.
    • Спеції – до смаку.
    • Сметана – 100 грн.
    • Сир твердий – 150 гр.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Зелень – до смаку

    Процес приготування:

    1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування апетитної запіканки. Твердий сир натріть на тертці. Улюблену зелень вимийте та обсушіть. Помидори вимийте та обсушіть. Сосиски очистіть від оболонки. Відміряйте необхідну кількість макаронних виробів та сметани.

    2. Сосиски наріжте кружальцями. Зелень подрібніть гострим ножем. Помідори наріжте скибочками. Сметану з'єднайте з курячими яйцями та питною водою, додайте сіль та спеції до смаку, перемішайте до однорідної консистенції.

    3. У форму для запікання викладіть макаронні вироби у сухому вигляді, зверху викладіть сосиски, подрібнену зелень та помідори.

    4. Залийте приготованою заливкою і присипте твердим подрібненим сиром.

    5. Сир розподіліть по всій поверхні рівним шаром.

    6. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте 25-30 хвилин до апетитної рум'яної скоринки при температурі 160 градусів.

    7. Готову запіканку акуратно витягніть із духової шафи, щоб не обпектися. Трохи остудіть.

    8. Соковиту яскраву запіканку з макаронів з сосисками та сиром подавайте на стіл порційно.

    Смачного!

    Запіканка з макаронами та сиром як у дитячому садку

    Сьогодні хочу розповісти вам про неймовірно смачний рецепт незвичайної солодкої запіканки, приготовленої з макаронами та сиром як у дитячому садку. Особливо сподобається така запіканка маленьким діткам. Обов'язково приготуйте і ви будете в захваті.

    Час приготування: 35 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Вироби макарони – 400 гр.
    • Сир – 250 гр.
    • Цукор-пісок – 3 ст.
    • Сметана – 50 грн.
    • Сир твердий – 50 гр.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Розпушувач – 1 ч.л.
    • Олія – для змащування форми

    Процес приготування:

    1. Відміряйте необхідну кількість макаронних виробів у сухому вигляді. Макарони можна використовувати будь-якого різновиду. А потім відваріть у підсоленій воді до стану аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито.

    2. У глибокій ємності з'єднайте курячі яйця, цукор, розпушувач та сир. Ретельно перемішайте до однорідної гладкої консистенції.

    3. В отриману масу викладіть приготовлені макаронні вироби і добре перемішайте.

    4. Форму для запікання змастіть олією і викладіть приготовлену масу, утрамбуйте і рівномірно розподіліть.

    5. Твердий сир натріть на тертці. Сир можна використовувати будь-якої жирності.

    6. Поверхню запіканки змастіть сметаною та присипте подрібненим твердим сиром. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте 15-20 хвилин при температурі 160 градусів.

    7. Готову запіканку обережно витягніть із духової шафи, щоб не обпалити руки.

    8. Ароматну запіканку з макаронами та сиром, як у дитячому садку, трохи остудіть, і подавайте на стіл порційно.

    Смачного!

    Дуже смачна запіканка з макаронів з овочами.

    Якщо ви любите запіканки, то цей чудовий рецепт для вас. Сьогодні я розповім про надзвичайно смачний рецепт запіканки, приготовленої з макаронів з овочами. Страва виходить соковитим та ніжним. Приготуйте запіканку на вечерю, і ви не пошкодуєте!

    Час приготування: 45 хвилин

    Час приготування: 10 хвилин

    Порцій – 6

    Складові:

    • Сир твердий – 150 гр
    • Фарш – 400 гр.
    • Сіль за смаком
    • Вироби макаронні – 300 грн.
    • Молоко – 150мл.
    • Цукіні – 200 гр.
    • Перець болгарський різного кольору – 300 гр.
    • Помідори – 100 грн.
    • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
    • Цибуля зелена – для прикраси
    • Перець чорний мелений – за смаком
    • Олія – для смаження

    Процес приготування:

    1. Якщо немає готових макаронів, наберіть холодну воду в каструлю, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Посолити. Викладіть макаронні вироби. Готуйте до аль-денте. Потім злийте через друшляк або сито. Макарони можна вибрати будь-якого різновиду.

    2. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. На добре розігріту сковороду налийте трохи олії, викладіть цибулю і обсмажте до м'якості.

    3. Потім відправте в сковороду фарш, посоліть і поперчіть. Готуйте до повного випаровування соку, що виділився, періодично помішуючи.

    4. Болгарський перець вимийте, обсушіть та видаліть серцевину з насінням, після чого наріжте дрібним кубиком. Помідори та цукіні вимийте, обсушіть і наріжте дрібним кубиком.

    5. Підготовлені овочі обсмажте до м'якості на невеликій кількості олії на добре розігрітій сковороді.

    6. Твердий сир натріть на великій тертці. Твердий сир можна вибрати будь-якої жирності. У глибокій ємності з'єднайте молоко та подрібнений твердий сир. Добре перемішайте.

    7. У форму для запікання викладіть макаронні вироби, рівномірно розподіливши по всій поверхні.

    8. Потім викладіть обсмажений фарш і добре утрамбуйте.

    9. Наступним шаром викладіть обсмажені овочі.

    10. Залийте запіканку заливкою, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.

    11. Форму для запікання помістіть у духовку і запікайте приблизно 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

    12. Зелену цибулю ретельно вимийте та обсушіть, подрібніть гострим ножем. Гарячу запіканку витягніть із духової шафи і прикрасьте зеленню і подавайте на стіл порційно.

    Насолоджуйтесь смачною яскравою стравою!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал