Ніжний пиріг-торт з сиром та яблуками

Цей пиріг виходить дуже ніжний з приємною хрусткою скоринкою та апетитною начинкою. Пиріг буквально тане у роті. Відмінно підійде для домашнього чаювання чи прийому гостей.

Ніжний пиріг-торт з сиром та яблуками

Необхідні продукти

  • 500 г сиру
  • 2 курячі яйця
  • цедра та сік 1 апельсину
  • 100 грам цукру
  • 1 кілограм яблук
  • 10 грам кориці

Для тіста

  • 280 грам пшеничного борошна
  • 180 грам вершкового масла
  • 50 грам цукру
  • 10 грам розпушувача

Починаємо приготування

  1. Беремо сир, додаємо в нього цедру та сік апельсина. Туди ж кладемо цукор і вбиваємо курячі яйця. Збиваємо все разом у пастоподібну масу за допомогою блендера.
  2. Приготуємо другу начинку. Яблука очищаємо та натираємо на великій тертці. Додаємо корицю та перемішуємо.
  3. Приготуємо тісто. В борошно додаємо розпушувач та охолоджене вершкове масло. Все перетираємо до стану крихти та додаємо цукор. Все перемішуємо.
  4. Беремо форму для запікання та застилаємо пергаментним папером. Викладаємо в неї 1/3 частину тіста, потім яблука та сирну масу. І присипаємо все другою частиною тіста. Знову яблука, сир і тісто, що залишилися.
  5. Відправляємо пиріг у духовку та запікаємо протягом 1 години за температури 180 градусів. Готові пиріг остудити і подати до столу.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал