Суп гороховий з м’ясом класичний – 9 покрокових рецептів приготування з фото

Класичний гороховий суп з м’ясом – страва, затребувана в кожній родині і приготувати її можна за різними рецептами. Набір продуктів для класичного супу простий: горох, як головний інгредієнт, м’ясо в будь-яких варіантах, картопля, овочева засмажка і приправи, але в результаті страва виходить дуже смачною.

Гороховий суп з м’ясом і картоплею

Сучасні кулінари вважають, що картопля в супі не потрібен, але не для всіх це прийнятно, тому готуємо гороховий суп з м’ясом і картоплею. Картопля робить суп ситним, надає особливий смак і текстуру, та й корисний, і з горохом поєднується добре. У цьому рецепті гороховий суп варимо на свинини з кісточкою. Горох заздалегідь замочуємо на пару годин. Сорт картоплі вибираємо за смаком, а кількість його можна змінити.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Свинина з м’якотою на кістки – 400 гр.
  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину відварити до готовності з додаванням в бульйон лаврового листа і солі. Відварене м’ясо з каструлі перекласти на тарілку. Бульйон процідити через сито і повторно закип’ятити.

Крок 2. Відварену свинину розібрати на невеликі шматочки, видаливши кістки.

Крок 3. Заздалегідь замочений горох добре промити, перекласти в закипілий бульйон і варити протягом години, щоб він розварився.

Крок 4. Обраний для супу картопля очистити від шкірки, промити і нарізати шматочками будь-якої форми. Нарізку картоплі перекласти до гороху і варити до м’якості.

Крок 5. Почистити і промити цибулину з морквиною. Цибуля нарізати маленькими кубиками, а морква подрібнити на середній або великої терки.

Крок 6. Ці овочі обсмажити до легкого рум’яного кольору в на розігрітій олії і кінця смаження насипати будь-які приправи, щоб вони розкрили свій аромат.

Крок 7. До звареному гороху і картоплі перекласти обсмажені овочі і шматочки м’яса. Суп перемішати, довести до кипіння, зняти пробу і відкоригувати на свій смак. Вогонь вимкнути.

Крок 8. Приготований гороховий суп з картоплею і м’ясом розлити в тарілки, декорувати зеленню і сервірувати до обіду. Смачного!

Гороховий суп з м’ясом яловичини

Гороховий суп з м’ясом яловичини є найпростішим варіантом з лінійки горохових супів. Ці два інгредієнти поєднуються смаком, бульйон на яловичині, особливо з кісточкою, виходить більш наваристим. Процес приготування і набір інгредієнтів не відрізняється від традиційно супу, і основний час йде на варіння, але смак буде дещо іншою. У цьому рецепті варимо суп для великої родини.

Час готування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6-8.

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 1.5-2 кг.
  • Горох колотий – 600 гр.
  • Картопля – 7 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Вода – 5 л.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Олія – 60 мл.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0.5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для супу підготуйте згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. Колотий горох заздалегідь замочіть в теплій воді, щоб він швидше розварився.

Крок 3. Шматок яловичини розріжте на більш дрібні частини, так швидше проваряться. М’ясо добре промийте холодною водою.

Крок 4. У велику каструлю покладіть яловичину, залийте холодною водою з розрахунком порцій і на середньому вогні доведіть до кипіння.

Крок 5. Зніміть з поверхні бульйону пінку і покладіть в нього очищені цибулину з морквою, лавровий лист і чорний перець з хмелі-сунелі.

Крок 6. Варіть яловичину на невеликому вогні під прикритою кришкою до готовності м’яса, адже воно буває різний і вимагає різного часу варіння.

Крок 7. Овочі для супу ( картопля, морква і другу цибулину ) почистіть і промийте. Морква подрібніть на великій терці.

Крок 8. Цибулину наріжте тонкими півкільцями.

Крок 9. Очищена картопля наріжте невеликими шматочками будь-якої форми.

Крок 10. У на розігрітій олії обсмажте до легкого рум’яного кольору нарізку цибулі.

Крок 11. Потім додайте натерту моркву, трохи солі і обсмажте моркву до м’якості.

Крок 12. До овочевої засмажці покладіть томатну пасту, перемішайте і через хвилину вогонь вимкніть.

Крок 13. Зварену яловичину з кісточкою витягніть з каструлі. Бульйон посоліть, пересипте в нього замочений і промитий горох і поваримо його до м’якості протягом 15-20 хвилин, адже такий горох вариться швидко.

Крок 14. Морква і цибулину з бульйону видаліть, так як їх замінить овочева засмажування.

Крок 15. До звареному гороху перекладіть нарізку картоплі і проваріть 7-10 хвилин.

Крок 16. В останню чергу в суп перекладіть зажарку. Додавати в суп шматочки звареної яловичини чи ні, вирішуйте на свій смак. Поваріть його ще пару хвилин і вогонь вимкніть.

Крок 17. Супу дайте 10 хвилин для настоювання під прикритою кришкою.

Крок 18. Приготований гороховий суп з яловичиною розлийте по тарілках, доповніть зеленню і можете сервірувати до обіду. На окремій тарілці подайте відварену з кісточкою яловичину, щоб кожен взяв, скільки хоче. Смачного!

Суп з гороху з куркою

Варіант супу з гороху з куркою виходить смачним, як і з іншими видами м’яса, але його відрізняє легкість, ніжність текстури і невелика калорійність, що важливо для ПП і дієтичного харчування. У цьому рецепті готуємо суп на половині тушки курки, горох заздалегідь замочуємо і приправ багато не додаємо.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Курка – 500 гр.
  • Горох колотий – 1 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу на кілька годин заздалегідь залити холодною водою. Підготує, згідно з рецептом інші інгредієнти. Курку розрізати на кілька великих шматків і добре промити.

Крок 2. Перекласти шматки курки в каструлю для варіння супу, залити водою відповідно до кількості порцій і поварити на середньому вогні протягом півгодини. Шкіру з м’яса можна заздалегідь зняти, тоді суп буде не дуже жирний.

Крок 3. Поки курка вариться, почистити всі овочі, промити і цибуля з картоплею нарізати, а морква подрібнити на великій терці. Зварену курку витягти з каструлі. У бульйон перекласти промитий замочений горох і поварити його 15 хвилин. Потім до гороху перекласти нарізку картоплі і поварити суп ще 15 хвилин, щоб картопля стала м’яким.

Крок 4. Подрібнені цибуля з морквою обсмажити до легкого рум’яного кольору на на розігрітій олії.

Крок 5. Відварене куряче м’ясо розділити на невеликі шматочки, видаливши всі кісточки.

Крок 6. У суп перекласти овочеву засмажку з шматочками курки, додати лавровий лист з дрібно нарізаною зеленню. За своїм смаком суп посолити і через пару хвилин вогонь вимкнути. Приготований суп з гороху і курки сервірувати до столу гарячим, додавши грінки або сухарики. Смачного!

Гороховий суп, зварений в мультиварці

Гороховий суп, зварений в мультиварці, відрізняється особливим смаком в порівнянні з приготованим супом на плиті, та й процес більш простий. У цьому рецепті готуємо гороховий суп на курячої спинці, щоб бульйон був більш наваристим. До супу додамо картопля з цибулею і морквою, а класти їх обсмажені або сирі – вибір господині. Використовуємо програми « Тушкування » і « Суп ».

Час готування: 1 година 40 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Куряча спинка – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кардамон – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для супу.

Крок 2. Горох для супу заздалегідь замочити на кілька годин або на ніч в холодній воді. Перед початком готування його добре промити.

Крок 3. Підготовлений горох перекласти в мультічашу. Зверху покласти промиту спинку курки. Налити в чашу 3 літри води, закрити кришку і включити програму « Туштування » на час за замовчуванням, а це 1 годину.

Крок 4. Після закінчення цього часу перевірити горох – розварився він або ще необхідно трохи подовжити час варіння.

Крок 5. Поки суп вариться, почистити і промити картоплю з цибулею і морквою і нарізати їх невеликими шматочками. За бажанням, цибуля з морквою можна пассувати в невеликій кількості олії.

Крок 6. По завершенні програми « Тушкування » в суп перекласти нарізану картоплю з іншими овочами, додати лавровий лист з кардамоном і закрити кришку. Включити програму « Суп » на час за замовчуванням ( 30 хвилин ).

Крок 7. По завершенні цієї програми до супу додати сіль з чорним перцем і дрібно нашаткованою зеленню. Лавровий лист видалити. Залишити суп на режимі « Підігрів » на 10-20 хвилин для додаткового томління.

Крок 8. Приготований в мультиварці гороховий суп розлити по тарілках, за бажанням доповнити сухариками і блюдо сервірувати до обіду. Смачного!

Гороховий суп з копченими реберцями

Гороховий суп з копченими реберцями, як найбільш бюджетний варено-копчений делікатес, відрізняє хороший смак і аромат, простота приготування і ситність. Реберця мають кісточки, що робить суп наваристим, та й м’яса на них досить. У цьому рецепті обсмажити не тільки морква з цибулею, але і картопля. Горох замочуємо на кілька годин. Технологія варіння супу класична.

Час готування: 2 години 35 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Свинячі реберця копчені – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 2.5 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Кріп – 10 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу добре промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу і на 2 години залийте холодною водою.

Крок 2. Після закінчення цього часу каструлю з горохом поставте на плиту, на великому вогні доведіть до кипіння, зніміть пінку і варіть на невеликому вогні протягом години і під прикритою кришкою.

Крок 3. За цей час почистіть, і промийте овочі. Картоплю наріжте маленькими кубиками. Обсмажте його в на розігрітій олії 5-7 хвилин при помішуванні.

Крок 4. Цибулину і морква наріжте також великими кубиками.

Крок 5. Перекладіть нарізку цих овочів до картоплі, посипте чорним перцем з сіллю і обсмажте протягом ще 5 хвилин.

Крок 6. У каструлю до звареного гороху перекладіть овочеву засмажування.

Крок 7. Поваріть суп ще 30-35 хвилин від початку кипіння на невеликому вогні.

Крок 8. Копчені реберця розріжте на порційні шматочки. Підготуйте зазначені в рецепті прянощі.

Крок 9. Коли картопля звариться, в суп перекладіть реберця з прянощами. Побудуйте суп ще 10 хвилин і вогонь вимкніть.

Крок 10. Супу можете дати трохи часу для настоювання, що зробить його смачніше.

Крок 11. Приготований гороховий суп з копченими реберцями розлийте по суповим тарілках, і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

Гороховий суп з м’ясом і ковбасою

Гороховий суп з м’ясом і ковбасою в будь-якому наборі цих м’ясних інгредієнтів подобається багатьом, і особливо чоловікам, за особливий смак і ситність. У цьому рецепті для супу беремо свинину і копчену ковбасу, як альтернативу копченим реберцям. Горох зварити до готовності окремо. Овочі і м’ясні продукти дрібно наріжемо і обсмажити. Такий суп матиме хороший аромат за рахунок ковбаси, тому приправ можна багато не додавати.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Горох – 200 гр.
  • Свинина – 100 гр.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Морква – 1/2 шт.
  • Цибуля – 1/2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Часник – 1 зубок.
  • Вода – 1.5 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь замочений горох промийте, перекладіть в каструлю для варіння супу, залийте холодною водою і варіть протягом 1-1,5 годин на маленькому вогні до повного розварювання.

Крок 2. Картопля почистіть, промийте, наріжте невеликими кубиками і перекладіть до майже звареному гороху.

Крок 3. Почистіть морква з цибулею і часником. Потім ці овочі разом зі свининою і копченою ковбасою наріжте однаковими кубиками.

Крок 4. У сковорідці розігрійте трохи олії. Обсмажте на ньому до рум’яного кольору нарізку овочів і м’ясних інгредієнтів.

Крок 5. Обсмажені інгредієнти перекладіть до супу варіть його ще протягом 25 хвилин і до готовності картоплі і м’яса. До кінця варіння в суп додайте сіль і прянощі на свій смак і через пару хвилин вогонь вимкніть.

Крок 6. Приготований гороховий суп з м’ясом і ковбасою розлийте в супові тарілки, доповніть свіжою зеленню, і сервіруйте до обіду. Смачного!

Гороховий суп з грибами і м’ясом

Гороховий суп з грибами і м’ясом готується не швидко, але відрізняється особливим грибним ароматом, хорошим смаком і ситністю. Блюдо НЕ дієтичне, але чоловіки його оцінять. У цьому рецепті готуємо суп на копчених свинячих реберцях. Додаємо свіжі шампіньйони, але добре підійдуть і лісові гриби в свіжому або замороженому вигляді. Супу додамо вершковий смак плавленим сиром і горох заздалегідь замочуємо.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 ст.
  • Ребра свинячі копчені – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Шампіньйони – 300 гр.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Колотий горох заздалегідь на кілька годин замочіть в холодній воді. Згідно з рецептом підготуйте всі інші інгредієнти.

Крок 2. Перед початком готування замочений горох добре промийте.

Крок 3. Копчені ребра розріжте на шматочки по міжреберних проміжків і перекладіть в каструлю для варіння супу. До них пересипте промитий горох. Ці інгредієнти залийте холодною водою в розрахунку на 4 порції супу і поставте варитися. Варіть горох з м’ясом протягом години від початку кипіння бульйону.

Крок 4. Очищену цибулину дрібно наріжте і обсмажте в на розігрітій олії.

Крок 5. До цибулі додайте подрібнену на великій терці морква і обсмажте до м’якості.

Крок 6. Шампіньйони почистіть, промийте, наріжте слайсами і обсмажте на інший сковорідці до випарювання грибного соку.

Крок 7. Очищений картопля наріжте тонкими брусочками. Зварені реберця витягніть з бульйону і перекладіть в нього нарізку картоплі з обсмаженими овочами і шампіньйонами. Відокремте м’ясо від кісток і також перекладіть в каструлю.

Крок 8. Суп за своїм смаком посипте сіллю з чорним перцем, додайте лавровий лист і проваріть 10-15 хвилин до готовності картоплі. До кінця до супу додайте плавлений сир і перемішайте, щоб сир розчинився. Зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.

Крок 9. Приготований гороховий суп з грибами і м’ясом сервіруйте до столу гарячим. Можете подати до такого супу сухарики або грінки, що буде ще смачніше. Смачного!

Гороховий суп-пюре з м’ясом

Гороховий суп-пюре з м’ясом відрізняє ніжна бархатиста текстура і хороший смак. Горох вибирається жовтого кольору, щоб колір супу вийшов золотисто-помаранчевим. а м’ясні інгредієнти можуть бути різними. У цьому рецепті готуємо суп-пюре з копченою грудкою, щільне м’ясо якої добре поєднується з таким супом. Половину овочів зварити з горохом, а з другої половини зробимо засмажування.

Час готування: 1 година 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Горох – 300 гр.
  • Куряча грудка копчена – 1 шт.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія – 45 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для подачі.
  • Сухарики – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний для супу горох заздалегідь на 3-4 години залити холодною водою.

Крок 2. Почистити і промити овочі. У каструлю для варіння супу покласти розрізану навпіл курячу грудку. Половину овочів ( цибулі з морквою ) нарізати середніми шматочками. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Нарізку овочів перекласти в каструлю до курки, додати лавровий лист і 30 мл олії.

Крок 3. Потім до цих інгредієнтів пересипати промитий горох і залити їх водою з розрахунком не 4 порції супу. Варити суп на невеликому вогні, до повного розварювання гороху, що займає в середньому годину часу і залежить від якості гороху.

Крок 4. Другу половину моркви з цибулею нарізати невеликими шматочками і обсмажити їх в суміші вершкового і олії ( 15 мл ) до легкого золотистого кольору. Обсмажені овочі відкинути на сито для видалення зайвої олії.

Крок 5. З звареного супу витягти шматки курячої грудки з лавровим листом.

Крок 6. Потім в суп перекласти обсмажені овочі, добре перемішати, довести до кипіння і вогонь вимкнути. Дати супу 20 хвилин для настоювання.

Крок 7. Після закінчення цього часу заглибним блендером суп пюріровати, зняти пробу і відкоригувати смак.

Крок 8. Приготований гороховий суп-пюре розлити по суповим чашкам, в кожну додати розділене на волокна м’ясо грудки, зелень і сервірувати до обіду з сухариками. Смачного!

Гороховий суп з м’ясом і копченостями

Гороховий суп з м’ясом і копченостями відрізняється насиченим смаком за рахунок м’ясного бульйону, в якому вариться горох, а копченості надають супу неповторний аромат. Яке вибрати м’ясо для супу, і які вибрати копченості – рішення господині, але горох повинен бути хорошої якості, щоб розварився. У цьому рецепті готуємо суп на свинячих реберцях з додавання копченої грудинки / бекону і для ситості додамо картопля.

Час готування: 2 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Вода – 1.5 л.
  • Свинячі ребра свіжі – 3 шт.
  • Горох – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Копчена грудинка / бекон – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Горох для супу добре промийте холодною водою і на 3 години залийте водою теплою, щоб краще розварився.

Крок 2. Свіжі або заздалегідь розморожені свинячі ребра розріжте по міжреберних проміжків, промийте, покладіть в каструлю для варіння супу і залийте 1,5 л чистої води. На великому вогні доведіть до кипіння.

Крок 3. Почистіть і промийте цибулину з морквою. З закипілого бульйону зніміть шумівкою пінку.

Крок 4. У киплячий бульйон покладіть очищені овочі і перець горошком. Варіть реберця до готовності. Потім їх разом з морквою і цибулею з бульйону витягніть.

Крок 5. У бульйон пересипте підготовлений горох і проваріть його на середньому вогні протягом 30 хвилин.

Крок 6. Поки горох вариться, почистіть картоплю, промийте, наріжте невеликими кубиками і перекладіть в суп.

Крок 7. Копчену грудинку / бекон розріжте на шматочки довільної форми. У зварених реберець видаліть кістки і м’ясо розберіть на волокна.

Крок 8. Шматочки свинини перекладіть в суп.

Крок 9. Зварену морква наріжте брусочками. Перекладіть її в суп з нарізкою копченостей. За своїм смаком до супу насипте сіль з чорним перцем.

Крок 10. Поваріть суп ще протягом 10-15 хвилин і до кінця варіння додайте лавровий лист.

Крок 11. Приготований гороховий суп з м’ясом і копченостями розлийте по суповим чашках, доповніть дрібно нашаткованою зеленню і блюдо сервіруйте до обіду. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал