Настав Великий піст і мені хотілося б поділитися з вами рецептом дуже простого, але смачного салату, який урізноманітнює ваше меню.
Адже пісне блюдо хотілося б отримати не тільки корисне, але і досить ситне для підтримки працездатності.
З цього яскравого пісного рисового салату добре починати новий день. Він досить легкий, але в той же час поживний і корисний, так як складається з овочів і свіжої зелені.
Крім того, рецепт простий, не займе у вас багато часу, та й продукти для цього салату є, напевно, під рукою у кожної господині.
Не забувайте, що пісні рецепти можуть бути дуже смачними!
Інгредієнт:
- варений рис-250 гр.;
- свіжий огірок – 1 шт.;
- кріп-1 пучок;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком;
- рослинна олія-4 ст. л..
Приготування:
- Насамперед необхідно зварити рис. Для цього його висипати в каструлю, трохи посолити і залити окропом з розрахунку 1:2.
- Потім додати 1 ст.л. рослинного масла, прикрити кришкою і варити на маленькому вогні не більше 15 хвилин.
- Я зазвичай використовую в салати рис басматі. Цей сорт дуже підходить для приготування саме розсипчастих страв.
- Свіжий огірок нарізати тонкими смужками.
- Зелень кропу дрібно нашаткувати ножем.
- Приготувати заправку для салату. Для цього в рослинне масло додати сіль і чорний мелений перець за смаком і добре перемішати.
- З’єднати в салатнику остиглий рис, огірок, зелень кропу і заправити приготованим соусом. Все акуратно перемішати і подавати до столу!