Друзі, ми входимо у Великий піст, тому з цього тижня і аж до травня всі рецепти — Пісні і веганські. На фото салат із зеленим горошком і цвітною капустою в соусі песто.
Для приготування нам буде потрібно:
- Картопля 0,4 кг
- Цвітна капуста 0,4 кг
- Зелений горошок 100 г
- Веганський соус песто Casa Cubana
- Будь-яка салатна зелень
- Черемша або часник (опціонально)
- Волоський горіх, 50 г
Коренеплоди поміщаємо в кип’ячену воду і доводимо до стану, близького до готовності, але не повністю м’яких. Картоплі потрібно хвилин 7-8. Капусті-3-4. Картоплю нарізаємо великими кубиками (як показано на фото), а кольорову капусту розбираємо на суцвіття.
Головне – не переварити. Капуста і картопля повинні залишитися досить твердими
Ретельно зливаємо всю воду (краще дати пару хвилин відстоятися в друшляку), скроплюємо рослинним маслом і закидаємо на розпечену сковороду (в ідеалі гриль) або в нагріту до максимуму духовку. Продукти вже готові, нам потрібна тільки легка скоринка, тому 3-5 хвилин цілком достатньо.
Сильно засмажувати не потрібно. Тільки легка скоринка.
Розморожений горошок можна 1-2 хвилини бланшувати в окропі, щоб ядра округлилися і набрали потрібну температуру. Варити його ні в якому разі не потрібно.
Середина березня-сезон черемші в багатьох українських містах, і в цьому рецепті вона звучить цікавіше, ніж часник. Чи не розрізаючи, обсмажуємо стебла 1-2 хвилини на рослинному маслі до легкої карамелізації. Якщо черемші немає-проробляємо те ж саме з часником. Тут головне не перестаратися, інакше виникне легка гіркота. Слідом злегка обсмажуємо волоський горіх.
Збираємо салат. У великій мисці з’єднуємо обсмажені коренеплоди з соусом песто. Песто можна не шкодувати, так як основний смаковий профіль тут дає саме соус. Посипаємо горошком, укладаємо стебла черемші, змішуємо. Прикрашаємо салатним листям. У нас мікс мангольда, руколи і мізуни, але підійде будь — яка інша-хоч айсберг, хоч романо. Якщо немає салату-петрушка, кріп — що вашій душі завгодно.
На всі приготування піде 20-30 хвилин. Якщо в холодильнику вже є підсмажена картопля і цвітна капуста, ви легко вкладіться і за 10
Останній штрих-волоські горіхи. Недбало розкидаємо зверху і подаємо. З’їсти потрібно гарячим, тому розраховуйте обсяг, виходячи з кількості їдців в наявності. В якості закуски до салату відмінно підійде маринований в бальзамі-ко червону цибулю.