Пісний рецепт: тертий ягідний пиріг без молока і яєць (можна тим, хто постить)

У тісті цього пирога немає молока і яєць, а замість вершкового масла я використовувала рослинне. І тому цей рецепт пирога, підійде тому хто пости. З додаванням соку виходить ще смачніше, а для начинки можна використовувати будь-які заморожені ягоди.

Пісний рецепт: тертий ягідний пиріг без молока і яєць (можна тим, хто постить)

Інгредієнти:

  • Борошно-500 г;
  • Сіль-0,5 ч. ложки;
  • Розпушувач-0,5 ч. ложки;
  • Апельсиновий сік-150 мл;
  • Цукор – 180 г;
  • Рослинна олія – 150 мл + для змазування;
  • Заморожені ягоди-300 г;
  • Крохмаль-2 ст. ложки.

Приготування:

  1. Просіяне борошно змішайте з сіллю і розпушувачем.
  2. Розмішайте сік, 100 г цукру і олії. Частинами засипайте борошно і замісіть м’яке тісто.
  3. Відокремте від тіста приблизно третину, загорніть в плівку і приберіть в морозилку на півгодини. Більшу частину також загорніть і залиште в холодильнику.
  4. Ягоди промийте і змішайте з крохмалем і цукром, що залишився. Використовуйте будь-які ягоди і не розморожуйте їх перед використанням.
  5. Більшу частину тіста розподіліть по змащеній маслом формі. Намагайтеся зробити рівний пласт і сформуйте невеликі бортики. Зверху рівним шаром розподіліть начинку.
  6. Дістаньте з морозилки меншу частину тіста і на крупній тертці натріть прямо на ягоди.
  7. Запікайте пиріг приблизно 40 хвилин при температурі 180 °С.

Смачний пісний ягідний пиріг готовий!!! Всім приємного апетиту!!!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал