У тісті цього пирога немає молока і яєць, а замість вершкового масла я використовувала рослинне. І тому цей рецепт пирога, підійде тому хто пости. З додаванням соку виходить ще смачніше, а для начинки можна використовувати будь-які заморожені ягоди.
Інгредієнти:
- Борошно-500 г;
- Сіль-0,5 ч. ложки;
- Розпушувач-0,5 ч. ложки;
- Апельсиновий сік-150 мл;
- Цукор – 180 г;
- Рослинна олія – 150 мл + для змазування;
- Заморожені ягоди-300 г;
- Крохмаль-2 ст. ложки.
Приготування:
- Просіяне борошно змішайте з сіллю і розпушувачем.
- Розмішайте сік, 100 г цукру і олії. Частинами засипайте борошно і замісіть м’яке тісто.
- Відокремте від тіста приблизно третину, загорніть в плівку і приберіть в морозилку на півгодини. Більшу частину також загорніть і залиште в холодильнику.
- Ягоди промийте і змішайте з крохмалем і цукром, що залишився. Використовуйте будь-які ягоди і не розморожуйте їх перед використанням.
- Більшу частину тіста розподіліть по змащеній маслом формі. Намагайтеся зробити рівний пласт і сформуйте невеликі бортики. Зверху рівним шаром розподіліть начинку.
- Дістаньте з морозилки меншу частину тіста і на крупній тертці натріть прямо на ягоди.
- Запікайте пиріг приблизно 40 хвилин при температурі 180 °С.
Смачний пісний ягідний пиріг готовий!!! Всім приємного апетиту!!!